• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Hur du bäst detoxar kroppen hemma

När kroppen renas från gifter, tungmetaller, parasiter, jäst och slaggprodukter så kan det leda till många olika hälsofördelar och det finns flera sätt att göra detta hemma. Att göra en detox eller colodetox kan vara effektiv att göra då våra kroppar ofta är fyllda med en massa skräp som är svårt att smälta. Dessa typer av gifter sätter sig i dina tarmar och förhindra näringsämnen från att absorberas, och bokstavligen kväver dig bort från insidan. Just nu är det många människor som går omkring med 20 kilo eller mer i övervikt på grund av brist på detox.

Det är inte konstigt att vår kropp har så mycket av avfall med tanke på vad vi lägger i våra livsmedel. Några av de gifter vi får i sig är bland annat:

 • Halvfabrikat
 • Mättade fetter och transfetter
 • Konstgjorda sötningsmedel
 • Andra konstgjorda produkter att kroppen helt enkelt inte vet vad de ska göra med.

För mycket av detta skräp kan ha många negativa biverkningar på din hälsa och det är viktigt att hjälpa kroppen att göra sig av detta skräp med till exempel en colodetox.

Det är där en avgiftning kommer in, och varför du behöver för att rengöra din kropp och vi kan ge dig några tips på effektiva detox kurer.

Att göra en colodetox kommer inte bara att göra dig friskare, det kommer också att leda till ökade energinivåer, göra dig mer möjlighet att bli av med dåliga vanor, rena kroppen från skadliga gifter och främja viktminskning genom de ökade energinivåer och ge dig en starkare ämnesomsättning kurs som kommer att följa det. En colodetox kan i huvudsak ge en person och dess kropp en fräsch, nystart.

Nu är avgiftning bara en del av en hälsosam livsstil och diet. Låt oss nu ta en titt på vad fördelarna är med en colodetox för dig och din kropp.

Termen detox är något som vanligtvis förknippas med en kur som kan få igång en ökad viktminskning. Men utöver detta är en avgiftning också en process som syftar till att eliminera alla de negativa effekterna på vår kropp från omgivningen såsom industrikemikalier, bekämpningsmedel, tillsatser i våra livsmedel, passiv rökning, föroreningar, eller tungmetaller. Numera kan en intern detoxkur antas av friska individer som vill hålla sina kroppar i ursprungligt skick och öka sitt välmående.

Avgiftning kan främst hänföras till avlägsnandet av giftiga ämnen och rensning av njurar och tarm eftersom dessa är organ som deltar i avgiftningen av kemikalier och gifter från kroppen. En detoxkur kan ske på en mängd olika sätt, bland annat genom kosttillskott, naturläkemedel, orala kelateringsmedel, säkert kvicksilverborttagning, intravenösa injektioner, tarmrensning och så vidare.

En detoxkur med hälsokost är ett av de bästa sätten att förbli frisk i en förorenad och giftig miljö. Det är tecken på att en detox kan behövas: oförklarlig huvudvärk eller ryggont, minnesproblem, sköra naglar och hår, allergier, exponering för rengörings och lösningsmedel, bekämpningsmedel och vissa läkemedel, etc.

En av fördelarna med en detoxkur är att levern, njurarna och blodrening kan ske effektivare vilket ökar din kropps hälsa och välmående. Andra fördelar innefattar: immunförsvaret stimuleras, hormonsystemet förbättras, beroendet av olika substanser såsom socker, koffein, nikotin eller alkohol kan reduceras.

Långsiktig vs kortsiktig detox

Ett detoxprogram kan vara kort- eller långsiktigt men de alla syftar på att frigöra gifter från kroppen. Kortsiktiga detoxprogram är metoder så som 24-timmars fasta, keleringterapi, borttagning av tungmetaller, tarmrening, hudrengöring, kvicksilveravlägsnande eller injektioner.

Långsiktiga detoxprogram bör omfatta, men är inte begränsade till: kostförändringar såsom att undvika kött, utesluta kolhydrater eller sötningsmedel och att äta mer grönsaker och frukter eller vitlök, dricka riktigt med vätska (vatten, grönsaker och fruktjuice samt örtte); ta vitaminer och kosttillskott. Det rekommenderas också att utöva lugnande träning (såsom Yoga eller Tai Chi), prova alternativa terapier såsom homeopati, akupunktur, hydroterapi och försöka med att minska stress med till exempel massage, naturläkemedel eller meditation.

De positiva hälsoeffekterna med detox

En avgiftning eller en colodetox som det också kallas har funnits i cirka 50 år. Gång på gång har det visat sig vara ett mycket framgångsrikt sätt att hjälpa att rensa kroppen från skadliga gifter och föroreningar och främja allmänna hälsa och välbefinnande. Med detta sagt är en detoxt inte alltid lätt och kräver engagemang. I huvudsak gör du en detoxkur under 3 till 10 dagar. (Om du vill ha mer avancerade resultat kan du detoxa kroppen längre.). Det beror helt på dina förutsättningar och mål med vilken colodetox som är rätt för just dig.

Låt inte det sista raden skrämma dig, en detox förser dig med all den näring du behöver för att hålla sig frisk och klara sig. Men efter detoxkur kan vara en svår uppgift att undvika frestelser så som sockrig och friterad mat och detta kräver en stark vilja och engagemang för kosten. Om du kan göra det genom diet som du kommer att vara mycket stolta över detta och kommer att kunna känna och uppleva alla de positiva effekterna.

Syfte

Syftet med en detoxdiet så som Colodetox Digestive Science detoxkur är bland annat dessa punkter:

 • Eliminera som har bildats inuti kroppen
 • Rengör njurar och matsmältningssystemet
 • För att rena körtlar och celler i hela kroppen
 • Eliminera allt oanvändbar avfall och härdat material i leder och muskler
 • Att minska trycket och irritation i nerver, artärer och blodkärl
 • Bygg ett hälsosamt blodomlopp
 • För att håll dig ungdomar och bevara hudens elasticitet

Dessa fördelar betyder att en colodetox kan användas av vem som helst som söker någon av de förmåner som nämns ovan. Ja, det innebär att nästan alla. Emellertid är en detox för kroppen speciellt användbar för:

 • De med sjukdom som har utvecklats - för akuta och kroniska sjukdomar
 • De med ett matsmältningssystem som behöver en rensning
 • De som vill öka sin viktminskning och förbränning
 • De är i behov av bättre assimilation och byggande av kroppsvävnad
 • De som vill öka din ork och energi
 • De som är i behov av ett ökat immunförsvar

En colodetox kan genomföras när som helst och är i allmänhet rekommenderad att genomföras några gånger per år. I extrema förhållanden, såsom när den används för att hjälpa till med vissa sjukdomar, kan en colodetox användas oftare. Upprepa en detox ett par gånger per år kommer att göra underverk med att hålla kroppen igång ordentligt och i ett hälsosamt tillstånd.

Prisvärda detoxbehandlingar hemma

Följande detoxbehandlingar är enkla och ett budgetvänliga sätt att starta en detoxkur. Alla som på allvar funderar på att göra en tarmrensning med tabletter och förbättra sin allmänna hälsa och välbefinnande kan även göra en medicinsk konsultation med sin läkare för att reda ut kroppens behov för att verkligen ta reda på roten till deras symptom och får den bästa behandlingen. De följande detoxkurerna är bra startpunkter för de som söker ett enkelt och naturligt sätt att rena kroppen hemma.

Body Scrubs

Varmvatten drar gifter ur kroppen till hudens yta medan kallt vattnet kyler det drar toxiner från huden. En renande body scrub som detoxkur öka denna avgiftning genom att öka cirkulationen och hjälper dig att slappna av.

Citronvatten

Genom att endast lägga citron till ditt vatten under hela dagen renar du faktiskt kroppen. Syran från citroner ökar kroppens reningsprocess. Citrusfrukter, såsom citroner, innehålla en ren koncentrerad form av citronsyra. Citronsyra fungerar som blekmedel på fett. På grund av dess surhet och höga PH-värde är citronsyra känt för att bryta ner fettmolekyler och rena kroppen från gifter och slaggprodukter.

Detoxpiller

Det finns speciella effektiva kapslar för detoxbehandlingar hemma, dessa kommer att rengöra din kropp utan någon extra arbete. Ta bara 1-2 kapslar om dagen och börja din detox enkelt och effektivt med naturliga ingredienser. Ett exempel på en omtyckt produkt är Detox Tone som hjälper kroppen att göra sig av med slaggprodukter och öka förbränningen naturligt.

Äppeldetox Dieten

Äppeldetox dieten går ut på att du under tre eller fyra dagar, inte äter något annat än råa tidigt mognande äpplen. Det har visat sig att gifter kan orsaka övervikt och denna kur går ut på att du bör försöka att äta minst sex äpplen varje dag. Det finns inga vetenskapliga bevis för denna detoxkur men det är många hälsocoacher som rekommenderar metoden för att rena kroppen och gillar du äpplen kanske det kan vara något för dig.

Grön smoothie detox

Detta är det vanligaste sättet att avgifta kroppen. Det hjälper till att frigöra kroppen från skadliga toxiner samtidigt som det ger en mängd vitaminer, mineraler och antioxidanter. Gröna smoothies innehåller en mängd olika gröna grönsaker som innehåller klorofyll, som hjälper till med avgiftning och rensning av tungmetaller såsom de som finns i bekämpningsmedel och industriella förädlade livsmedel. Börja dagen med denna gröna smoothie för att ge din kroppsenergi och öka ämnesomsättningen. För att göra det lätt utan att kompromissa med näringsämnen, använd gärna ekologiska super food kosttillskott som guaranapulver, chlorella och liknande i pulverform är idealiska för denna typ av smoothie.

Hemmagjord juice

Rå frukt och grönsaksjuicer såsom äpplen, morötter, vindruvor, spenat, blåbär, apelsiner, gurkor och rödbetor är mycket fördelaktigt för att mata din kropp och rensning av skadliga gifter. För bästa absorption av näringsämnen, drick saften långsamt.

Detoxté

Detox te rikt på antioxidanter kan effektivt avgifta och rena kroppen från insidan. Vi har ett stort urval av detox behandlingar, bland annat Örtte Natural detox tea speciellt framtaget för att kunna hjälpa till att avgifta och rengöra din kropp från gifter och slaggprodukter. Detta kan minska känslan av uppblåshet, bidra till mer energi och en balanserad kropp.

Oil pulling

Denna enkla behandling fungerar som en stor naturlig detox. Det bekämpar också tandvärk, dålig andedräkt och tandköttssjukdom på grund av de antimikrobiella effekterna av kokosolja. Förutom dess detox fördelar, det ger också vitare tänder.