• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Hur du bäst detoxar kroppen hemma

När kroppen renas från gifter, tungmetaller, parasiter, jäst och slaggprodukter så kan det leda till många olika hälsofördelar och det finns flera sätt att göra detta hemma.

Termen detox är något som vanligtvis förknippas med en kur som kan få igång en ökad viktminskning. Men utöver detta är en avgiftning också en process som syftar till att eliminera alla de negativa effekterna på vår kropp från omgivningen såsom industrikemikalier, bekämpningsmedel, tillsatser i våra livsmedel, passiv rökning, föroreningar, eller tungmetaller. Numera kan en intern detoxkur antas av friska individer som vill hålla sina kroppar i ursprungligt skick och öka sitt välmående.

Avgiftning kan främst hänföras till avlägsnandet av giftiga ämnen och rensning av njurar och tarm eftersom dessa är organ som deltar i avgiftningen av kemikalier och gifter från kroppen. En detoxkur kan ske på en mängd olika sätt, bland annat genom kosttillskott, naturläkemedel, orala kelateringsmedel, säkert kvicksilverborttagning, intravenösa injektioner, tarmrensning och så vidare.

En detoxkur med hälsokost är ett av de bästa sätten att förbli frisk i en förorenad och giftig miljö. Det är tecken på att en detox kan behövas: oförklarlig huvudvärk eller ryggont, minnesproblem, sköra naglar och hår, allergier, exponering för rengörings och lösningsmedel, bekämpningsmedel och vissa läkemedel, etc.

En av fördelarna med en detoxkur är att levern, njurarna och blodrening kan ske effektivare vilket ökar din kropps hälsa och välmående. Andra fördelar innefattar: immunförsvaret stimuleras, hormonsystemet förbättras, beroendet av olika substanser såsom socker, koffein, nikotin eller alkohol kan reduceras.

Långsiktig vs kortsiktig detox

Ett detoxprogram kan vara kort- eller långsiktigy men de alla syftar på att frigöra gifter från kroppen. Kortsiktiga detoxprogram är metoder så som 24-timmars fasta, keleringterapi, borttagning av tungmetaller, tarmrening, hudrengöring, kvicksilveravlägsnande eller injektioner.

Långsiktiga detoxprogram bör omfatta, men är inte begränsade till: kostförändringar såsom att undvika kött, utesluta kolhydrater eller sötningsmedel och att äta mer grönsaker och frukter eller vitlök, dricka riktigt med vätska (vatten, grönsaker och fruktjuice samt örtte); ta vitaminer och kosttillskott. Det rekommenderas också att utöva lugnande träning (såsom Yoga eller Tai Chi), prova alternativa terapier såsom homeopati, akupunktur, hydroterapi och försöka med att minska stress med till exempel massage, naturläkemedel eller meditation.

Prisvärda detoxbehandlingar hemma

Följande detoxbehandlingar är enkla och ett budgetvänliga sätt att starta en detoxkur. Alla som på allvar funderar på att göra en tarmrensning med tabletter och förbättra sin allmänna hälsa och välbefinnande kan även göra en medicinskkonsultation med sin läkare för att reda ut kroppens behov för att verkligen ta reda på roten till deras symptom och får den bästa behandlingen. De följande detoxkurerna är bra startpunkter för de som söker ett enkelt och naturligt sätt att rena kroppen hemma.

Bodyscrubs

Varmvatten drar gifter ur kroppen till hudens yta medan kallt vattnet kyler det drar toxiner från huden. En renande body scrub som detoxkur öka denna avgiftning genom att öka cirkulationen och hjälper dig att slappna av.

Citronvatten

Genom att endast lägga citron till ditt vatten under hela dagen renar du faktiskt kroppen. Syran från citroner ökar kroppens reningsprocess. Citrusfrukter, såsom citroner, innehålla en ren koncentrerad form av citronsyra. Citronsyra fungerar som blekmedel på fett. På grund av dess surhet och höga PH-värde är citronsyra känt för att bryta ner fettmolekyler och rena kroppen från gifter och slaggprodukter.

Detoxpiller

Det finns speciella effektiva kapslar för detoxbehandlingar hemma, dessa kommer att rengöra din kropp utan någon extra arbete. Ta bara 1-2 kapslar om dagen och börja din detox enkelt och effektivt med naturliga ingredienser. Ett exempel på en omtyckt produkt är Digestive Science detoxkur som hjälper kroppen att göra sig av med slaggprodukter och öka förbränningen naturligt.

Äppeldetox Dieten

Äppeldetox Dieten går ut på att du under tre eller fyra dagar, inte äter något annat än råa tidigt mognande äpplen. Det har visat sig att gifter kan orsaka övervikt och denna kur går ut på att du bör försöka att äta minst sex äpplen varje dag. Det finns inga vetenskapliga bevis för denna detoxkur men det är många hälsocoacher som rekommenderar metoden för att rena kroppen och gillar du äpplen kanske det kan vara något för dig.