Acaibär för viktminskning – fungerar det?

Acaibär innehåller massvis med nyttigheter såsom antioxidanter, vitaminer, mineraler, karotenoider och polyfenoler. Dessa är avgörande för en väl fungerande kropp. Då acaibäret innehåller en hög dos antioxidanter kan det också förbättra din ämnesomsättning och främja en sund viktminskning – därför ska du njuta av att äta detta superbär!

Acaibär är en superfood som ses som ett av de mest hälsosamma livsmedlen i världen och det lilla bäret blir mer och mer populärt tack vare dess hälsofördelar. Acaibär kommer från Brasilien där det skördas från djupet av Amazonas vilket gör det till en sund och naturlig källa till antioxidanter. Det har visat sig att antioxidantinnehållet i acai är tio gånger högre än hos andra frukter och två gånger högre än hos andra bär.

Acaibär näringsvärde

Acaibär innehåller många nyttiga näringsämnen, som antioxidanter, vitaminer, mineraler, karotenoider och polyfenoler. Antioxidanter är ämnen som bekämpar skadliga molekyler, kända som fria radikaler. För många är de fria radikalerna orsaken till att vävnader skadas och leda till en mängd olika medicinska störningar, inklusive hjärtsjukdomar. Det lila pigment är ansvarig för dess antioxidantfördelar, som liknar andra mörka bär, som blåbär och björnbär. Pigmentet innehåller anthocyaniner, en kraftfull klass av fytonäringsämnen. Detta är näringskomponenter av växter - som tjänar som antioxidanter. Livsmedel som innehåller anthocyaniner har starka röda, blåa eller lila färger. Antioxidantverkningarna från Acai juice är högre än andra välkända effektiva vitaminbomber som granatäpplejuice, druvsaft och blåbärsjuice.

Lista över näringsämnen:

 • Vitamin A, B, C, D
 • Kalcium
 • Järn
 • Zink
 • Folat
 • Biotin
 • Natrium
 • Mangan
 • Kalium
 • Magnesium
 • Koppar
 • Fiber

Dess höga mängd vitaminer och mineraler gör att acaibär kan främja din hälsa på ett flertal olika sätt. Kalcium är till exempel livsnödvändigt och hur både skelett och tänder bildas. Även magnesium är viktig för både benstommen och tänderna.

Zink kan hjälpa dig med huden om du lider av hudproblem. Har man brist på zink kan detta leda till att man får akne, eksem, rosacea eller psoriasis. Samtidigt är acai en riktig vitaminbomb med dess innehåll av vitamin A, B, C, D som alla kan främja och hjälpa till att stärka kroppen på olika sätt.

Acaibär för viktminskning

Forskare menar att acaibär är bra för kroppens allmänna hälsa då bäret innehåller en så pass hög mängd antioxidanter. Men fungerar detta bär för viktminskning? Viktminskning är en långsam process som uppnås med en hälsosam diet och motion. Din kropp kommer inte ta någon skada om du äter acaibär för att gå ner i vikt, tvärtom. Fortsätt att äta acaibär och kombinera tillskottet med andra hälsosamma livsmedel. Den höga dosen antioxidanter kan det förbättra din ämnesomsättning och främja en sund viktminskning. Acai bär anses dessutom minska aptiten och öka energin, vilket gör det tilltalande för dem som inte lyckats gå ned i vikt enbart genom diet och träning.

Förutom att acai kan hjälpa dig att gå ner i vikt på grund av dess aptitminskande egenskaper kan det även användas för hälsosam matlagning. Acaibär är populärt för att göra nyttigare mellanmål och desserter som kan hjälpa än att hålla sig i form eller gå ner i vikt men ändå stilla sötsuget. Om du fortsätter läsa tipsar vi om några av våra favoritsätt att använda sig utav acaibär.

Sök efter Acaibär i många olika former. Eftersom det finns mycket spännande som omger acai, så finns det många olika sätt du kan få det. Experimentera med olika märken och sorters acai för att upptäcka den som fungerar bäst för dig.

Mer hälsofördelar med acaibär

Acaibär är fullproppade med olika näringsämnen och antioxidanter vilket betyder att bäret har en mängd hälsofördelar. Antioxidanter bekämpar fria radikaler som kan ge upphov till både hjärtsjukdomar och cancer. Det är också känt för att bromsa åldrandet som orsakas på grund av fria radikaler.

Acaibär kommer från naturen, är helt naturligt och ofarligt att äta. Om du tar tillskott av acaibär är det värt att dubbelkolla ingredienserna och se så att tillskottet är helt naturligt.

Antiinflammatoriska egenskaper

En annan fördel med acai bär är dess antiinflammatoriska effekt. Att förhindra inflammationer kan minska risken för att drabbas av ett antal hälsoproblem.

Genom att hålla kroppen frisk och förebygga sjukdomar så skapar du en kroppsmiljö som är optimal för förbränningen av fett. Du minskar också risken för att behöva bryta dina träningsvanor. Det är väldigt enkelt att falla in i sämre vanor, som att smygäta eller äta onyttigt när kroppen känns svag. Drick ett glas Acai juice till frukost så börjar du dagen med att ge kroppen vätska men dessutom en vitaminboost. Det gör att kroppen mår bra resten utav dagen och kan därför fungera optimalt så att du kan istället njuta av en enkel och smärtsam viktminskning.

Ta del av acaibärs fördelar

Det finns alltså en mängd olika fördelar med acaibär för kroppens hälsa och för viktminskning. Men hur får man tag i dessa fantastiska bär? Att hitta färska acaibär i mataffären kan vara svart, men istället kan du använda dig utav acaibär tillskott som acaibär kapslar.

Med acai kapslar får du enkelt och effektivt njuta av bärets fördelar genom att bara svälja en kapsel med ett glas vatten. Det finns även pulver gjort på acaibär kan användas för dess goda smak och näringsrika egenskaper.

Pulvret kan användas i granola, flingor, sallader eller yoghurt. Det finns massvis av måltider som du bara kan lägga till färska acaibär i. Acai bowls eller smoothie är också ett populärt mellanmål med acai bär, som är gott, nyttigt och näringsrikt. Toppa gärna med en fiberrik granola så att du blir mätt och får i dig rätt kost.

Det finns även specifika kosttillskott med Acaibär för viktminskning. Detta är oftast den enklaste och billigaste formen av detta superfood. Med Acai kapslar kan du konsumera större mängder av acai, utan att öka ditt kaloriintag. Detta är den perfekta metoden för dem som vill ha en större dos av acai.

Andra intressanta artiklar

Dela med