En bild pa en muskulos kvinna och en man i traningsklader som star . ett rokigt rum

Muskelstimulering

Om du är ute efter näringsrika, kvalitetssäkrade men framför allt naturligt baserade kosttillskott så har vi lösningen för dig. Våra tillskott har utformats för att stimulera musklerna så att du uppnår de uppsatta målen som du definierat gällande din träning. Våra tillskott har som mål att hjälpa dig bygga muskler på ett naturligt och växtbaserat sätt, något som gör de även lämpliga för de som ej konsumerar köttbaserade produkter. Alla våra produkter även rika på aminosyra och innehåller en varierande mängd av nyttiga kolhydrater och fetter. Med våra högkvalitativa tillskott så få du möjligheten att optimera dina träningsansträngningar genom att förbättra din prestanda och öka din muskelmassa på ett säkert, naturligt och kontrollerat sätt. Lär dig mer om våra produkter och missa inte chansen att beställa dina tillskott redan idag!
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Vad är proteintillskott?

Proteintillskott är kosttillskott som är utformade för att hjälpa dig att bygga muskler. De fungerar genom att förse kroppen med muskelbyggande näringsämnen, främst protein i form av aminosyror. De kan även innehålla varierande mängder kolhydrater och nyttiga fetter. Med proteintillskott kan du optimera dina träningsresultat genom att förbättra din prestanda och öka din muskelmassa.

Vad är aminosyror?

Största delen av de proteintillskott som finns på marknaden är framställda av aminosyror. Aminosyror kallas ofta för musklernas byggstenar och används för att hjälpa till att reparera och hjälpa musklerna att återhämta sig samt främja muskeltillväxt. När du får i dig rätt mängd aminosyror går kroppen in i ett muskelbyggande eller anabolt tillstånd. Detta innebär att aminosyrorna främjar proteinsyntesen, som ökar produktionen av ny muskelmassa. De kan även förhindra att muskelvävnader bryts ned och kan hjälpa musklerna att återhämta sig bättre. Proteintillskott och proteinpulver används främst för att:

  • Bygga muskelmassa
  • Skydda musklerna och förhindra muskelskador
  • Förbättra återhämtningen efter träning

Olika sorters proteintillskott

Det finns flera olika sorters proteinpulver på marknaden och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. Vanliga muskelbyggande tillskott med aminosyror passar bra för att bygga och upprätthålla musklerna i samband med träning, men innehåller vanligtvis inte så mycket tillsatt fett och kalorier. Om du däremot strävar efter att öka muskelmassa och även vill gå upp i vikt, så finns det mass gainer-tillskott som innehåller rikligt med kalorier och är utformade speciellt för detta ändamål. De kalorier som du inte förbränner kan lägga sig som fett på kroppen istället för muskelmassa.

Proteinpulver innehåller ofta kasein eller vassle, som båda är framställs från mjölk. För dem som inte äter mjölkprodukter finns det veganskt proteinpulver som ofta baseras på hampa, ris eller ärter. Pulver framställt av algerna spirulina och chlorella är också utmärkta källor till protein och många andra viktiga näringsämnen.

Varför ska man använda proteintillskott?

Proteintillskott hjälper dig att maximera resultaten av din träning. Denna typ av kosttillskott fungerar bäst i samband med regelbunden motion och muskelbyggande övningar. De kan även ge energi och motverka muskelskador på grund av ansträngande träning. De minskar dessutom återhämtningstiden och risken för smärta eller ömhet i musklerna efter ett träningspass. Ett proteintillskott hjälper dig på traven när du vill få ut det mesta av din träning.

Vad är bättre, proteinpulver eller tabletter?

Proteintillskott förekommer i många olika former och storlekar. De vanligaste är proteinpulver och muskelbyggande piller eller tabletter. Innehållet och styrkan i dessa kan variera. Många anser att proteinpulver absorberas bättre av kroppen och gillar att dricka en shake eller smoothie efter gymmet, medan andra tycker att det är snabbare att ta ett lättsvalt piller.

Det finns proteinpulver med olika smaker, men även naturliga och smakfria varianter som enkelt kan blandas ner i olika drycker eller till och med i maträtter. Välj det som passar bäst för din diet och din dagliga rutin!

Aminosyror för muskelbyggnad

Även om det finns flera olika proteintillskott med varierande innehåll är de oftast uppbyggda av aminosyror. För att kunna välja rätt proteintillskott för just dig är det bra att känna till de olika aminosyrorna. Några av de vanligaste och mest använda aminosyrorna är:

  • BCAA (Grenade aminosyror)
  • L-Arginin
  • L-Glutamin
  • Beta-Alanin

Mat med mycket protein

Du kan lägga till proteinrika livsmedel i din diet för att få en extra boost, även om du tar proteintillskott. De hjälper dig att främja muskeltillväxten och innehåller viktiga näringsämnen. För dig som inte äter kött finns det även många naturliga och vegetariska proteinkällor. Här är några livsmedel som innehåller rikliga mängder protein.

Livsmedel som bygger muskler

Nötkött

Nötkött är fullpackat med protein och näringsämnen för dina muskler, till exempel järn, zink och B-vitaminer.

Kyckling

En mager proteinkälla med låg fetthalt som fungerar utmärkt för att upprätthålla och stödja musklerna.

Ost

En naturlig proteinkälla som också är rik på kalcium och vitamin B12 för ökad energi.

Mjölk

Mjölk innehåller precis som många andra mejeriprodukt protein, kolhydrater och nyttiga fetter.

Ägg

Ägg är en ypperlig proteinkälla som innehåller alla nio essentiella aminosyror och passar för vegetarianer.

Fet fisk

Fet fisk innehåller inte bara rikliga mängder protein, utan är även en fantastisk källa till den nyttiga fettsyran omega 3.

Havre

Havre har ett lågt GI, eller glykemiskt index, och innehåller kolhydrater som hjälper till att bevara muskler.

Ärter

Innehåller rikligt med veganvänliga aminosyror samt skyddande C-vitamin.

CLA

Denna naturligt förekommande essentiella fettsyran kan hjälpa till dig att gå ner i vikt utan att förlora muskler.

Jordnötter

Innehåller protein, kolhydrater och fetter, vilket gör dem till ett utmärkt val för dig som vill bygga muskler.

Hampaprotein

Innehåller alla 9 aminosyror såväl som omega 3 och 6 för muskeltillväxt och prestanda.

Fullkorn

Ökar nivåerna av tillväxthormoner vilket främjar naturlig muskeltillväxt.

Sojabönor

Sojabönor innehåller mycket protein och nyttiga omättade fetter samt K-vitamin, järn och fosfor.

Kidneybönor

En naturlig växtbaserad källa till protein för veganvänlig muskeluppbyggnad.

Risprotein

En veganvänlig proteinkälla som dessutom innehåller mycket kostfibrer för en bättre matsmältning.

Sammanfattning

Det finns oändligt många olika sorters proteintillskott att välja mellan. Oavsett vilken sort du väljer är ett extra intag av protein och aminosyror perfekt för att förbättra resultaten av din träning och hjälpa dig att upprätthålla eller bygga muskler. De finns många proteintillskott som är gjorda av helt naturliga ingredienser, som är utmärkta för dig som vill undvika kemikalier eller steroider och heller väljer ett tryggt alternativ utan biverkningar. Kosttillskott med protein eller och olika aminosyror finns i flera olika former, du kan välja att ta proteinpulver eller lättsvalda kapslar eller tabletter. Det breda urvalet av produkter gör det möjligt att välja ett tillskott som passar för just din kropp och dina specifika behov.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.