WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Spirulina

Spirulina är fyllt av näringsämnen som ger näring både till din kropp och ditt sinne. Denna fantastiska växt ökar immunförsvaret och får igång din förbränning. Spirulina är mycket rikt på protein (60-70%), de innehåller 18 aminosyror och är fyllt av vitaminer och mineraler.
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Spirulina

Spirulina är en mikroalg som har konsumerats i århundraden på grund av dess höga näringsvärde och hälsofördelar. Idag är tillskottet känt som en "superfood," och "mirakelalgen från havet."

"Spirulina" låter så mycket bättre än havsalg men det är vad det populära komplementet verkligen är – detta är en typ av blågröna alger som växer naturligt i haven och salta sjöar i subtropiska klimat. Spirulina finns bland annat i Texcocosjön i centrala Mexiko och i Tchadsjön i västra och centrala Afrika.

Spirulina växer i mikroskopiska spiraler som tenderar att hålla ihop, vilket gör de lätta att skörda. Den har en intensiv blå-grön färg men en relativt mild smak. Bortsett från kosttillskott med högt näringsinnehåll så används tillskottet som en färgtillsats tuggummi, godis och andra förpackade livsmedel på grund av sin klara gröna färg.

Hälsofördelar med Spirulina

Spirulina är känt för att kunna öka förbränningen och stärka immunförsvaret. Det har bland annat visat sig effektiv vid viktminskning, diabetes och högt kolesterol enligt National Institutes of Health (NIH). Tillskottet har också visat sig effektivt vid behandling av psykiska och emotionella störningar, inklusive ångest, stress, depression och hyperaktivitet då det verkar lugnande och stärker kroppen. En kombination av zink och denna alg kan rena kroppen från arsenik då människor vars dricksvatten innehåller ovanligt höga nivåer, enligt NIH.

Hur fungerar Spirulina?

Kosttillskottet rikt på näringsämnen och innehåller stora mängder av kalcium, niacin, kalium, magnesium, B-vitaminer och järn. Det innehåller också essentiella aminosyror och består av ca 60 till 70 procent protein vilket gör det mycket näringsrikt.

Spirulina innehåller stora andelar antioxidanter vilka är föreningar som hjälper bekämpa cell och DNA-skador som leder till cancer, hjärtsjukdom och andra kroniska sjukdomar. Med antioxidanter minskar risken att drabbas av sjukdomar och virus.

Antioxidanter kan hjälpa idrottare återhämta sig från stress som bidrar till muskeltrötthet och Spirulina innehålla flera föreningar visat sig ha antioxidativa egenskaper enligt en studie från 2010 som publicerades i tidskriften Medicine & Science in Sports & Exercise. Forskarna i studien undersökte om detta ämne påverkade återhämtningen hos indrottare under fyra veckor. Studien visade att idrottarna ökade sin prestation och återhämtning samtidigt som de uppgav att de fick mer energi.

En studie från 2008 testade algens kolesteroldämpande effekt på 78 vuxna i åldrarna 60 och 87. De frivilliga tog 8 gram av kosttillskottet i pulverform dagligen under 16 veckor. Studien visade på tydliga minskningar av kolesterol bland testpersonerna vilket indikerar att näringsämnena i tilllskottet hjälper till att stabilisera höga nivåer av kolesterol.

Är Spirulina säkert att ta?

Detta tillskott är helt säkert att ta då det är en naturligt växt utan några tillsatser med en lång bakgrund och användande i livsmdel.

Det är viktigt att köpa en 100 % naturligt tillskott från en välkänd distributör med rent innehåll då ett orent tillskott kan orsaka leverskador, illamående, kräkningar, törst, svaghet, hjärtklappning,och sjukdom. Eftersom tillskottet ökar immunförsvaret kan ett tillskott förvärra symptom av multipel skleros (MS), lupus (systemisk lupus erythematosus, SLE), artrit och andra sjukdomar som är kopplade till överaktiva immunsystem Kvinnor som är gravida eller ammar bör undvika tillskott eftersom dessa kvinnor inte ska ta några tillskott som kan öka viktminskningen.

Vad innehåller Spirulina?

Tillskottet är laddat med näringsämnen som kan ha kraftfulla effekter på kroppen och hälsan.

Tillskottet är extremt hög i många näringsämnen. Denna organism växer i både sött och salt vatten och precis som växter, kan dessa alger producera energi ur solljus, via den process som kallas fotosyntes.

Detta ämne konsumerades av aztekerna redan för tusentals år sedan men blev populär igen när NASA föreslog att det skulle kunna odlas i rymden och används av astronauter på grund av sitt höga näringsvärde. En rekommenderad daglig dos av spirulina är 1-3 gram, men doser upp till 10 gram per dag har använts på ett effektivt sätt.

Vad innehåller Spirulina

Det är faktiskt ganska häpnadsväckande hur näringsrik den är. Detta är vad tillskottet innehåller ut i både tablett och pulverform, en enda matsked (7 gram) spirulinapulver innehåller:

  • Protein: 4 gram
  • Vitamin B1 (Tiamin): 11 % av det rekommenderade dagliga intaget.
  • Vitamin B2 (riboflavin): 15 % av det rekommenderade dagliga intaget
  • Vitamin B3 (niacin): 4 % av RDA
  • Koppar: 21 % av det rekommenderade dagliga intaget
  • Järn: 11 % av det rekommenderade dagliga intaget
  • En matsked spirulina innehåller en liten mängd fett (ca 1 gram) och både omega-6 och omega-3 fettsyror

Tillskottet innehåller också stora mängder av magnesium, kalium och mangan, och små mängder av nästan alla andra näringsämnen som vi behöver. Detta kommer med bara 20 kalorier och 1,7 gram kolhydrater. Detta innebär att spirulina kan vara den enskilt mest näringsrika livsmedlena på jorden då inget annat livsmedel har ett lika högt näringsinnehåll. Kvaliteten av proteinet i Spirulina anses utmärkt, jämförbar med ägg. Den innehåller alla essentiella aminosyror som vi behöver.

wwse-spirulina
* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.