tva traslevar med olika grona pulver mot en lila bakgrund

Spirulina

Spirulina är fullkomligt fullspäckade med näringsämnen vilka inverkar positivt på både den fysiska och den mentala. Denna fantastiska växt kan bidra till att stärka immunförsvaret och på det sättet höja växeln på din metabolism till betydligt högre nivåer. Spirulina är i dess grundform extremt rikt på protein (60%-70%). Den innehåller även hela 18 grundläggande aminosyror. Förutom det så är den även fullspäckade med både vitaminer och mineraler. Hos WeightWorld så erbjuder vi denna superalg i form av lättdoserad pulver men även i form av lättdoserade och enkla att svälja tabletter. Detta tillskott är något som du verkligen behöver inkorporera i din dagliga kost för att säkerställa en välbefinnande, på både in- och utsidan, som i slutändan gör att du känner dig mer friskare, energifylld och redo för alla de utmaningar som du ställs inför under din hektiska vardag.
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Spirulina är en mikroalg som har konsumerats i århundraden på grund av dess höga näringsvärde och hälsofördelar. Idag är tillskottet känt som en "superfood" och "mirakelalg". Spirulina är en typ av blågröna alger som växer naturligt i hav och salta sjöar i subtropiska klimat. Spirulina finns bland annat i Texcocosjön i centrala Mexiko och i Tchadsjön i västra och centrala Afrika.

Spirulina växer i mikroskopiska spiraler som tenderar att hålla ihop, vilket gör dem lätta att skörda. Den har en intensiv blå-grön färg men en relativt mild smak. Bortsett från kosttillskott med högt näringsinnehåll så används tillskottet som en färgtillsats tuggummi, godis och andra förpackade livsmedel på grund av sin klara gröna färg.

Vad är spirulina bra för?

Spirulina är känt för att kunna öka förbränningen och stärka immunförsvaret. Det har bland annat visat sig effektiv vid viktminskning och högt kolesterol enligt National Institutes of Health (NIH). Tillskottet anses även ha en lugnande inverkan på sinnet. En kombination av zink och denna alg kan rena kroppen från arsenik i områden där dricksvatten innehåller ovanligt höga nivåer, enligt NIH.

Hur fungerar Spirulina?

Kosttillskottet rikt på näringsämnen och innehåller stora mängder av kalcium, niacin, kalium, magnesium, B-vitaminer och järn. Det innehåller också essentiella aminosyror och består av ca 60 till 70 procent protein vilket gör det mycket näringsrikt.

Spirulina innehåller stora andelar antioxidanter vilka är föreningar som hjälper bekämpa cell och DNA-skador. Antioxidanter kan användas för att förebygga olika sorters problem med hälsan.

Det höga innehållet av antioxidanter i spirulina kan även hjälpa idrottare återhämta sig från stress som bidrar till muskeltrötthet. En studie från 2010 som publicerades i tidskriften Medicine & Science in Sports & Exercise visade att idrottare som använde spirulina ökade sin prestation och återhämtning samtidigt som de uppgav att de fick mer energi.

Hur används spirulina?

Spirulina är en naturligt växt som länge använts som livsmedel och kosttillskott. Det är viktigt att köpa en 100 % naturligt tillskott från en välkänd distributör med rent innehåll då ett orent tillskott med tillsatsämnen i vissa fall kan orsaka negativa biverkningar.

På WeightWorld erbjudervi endast ren spirulina av högsta kvalitet. Vårt ekologiska spirulina pulver kan blandas i drycker eller maträtter. Spirulina pulver passar utmärkt för att blandas med andra superfoods och frukter eller grönsaker i en grön spirulina smoothie. Om du inte gillar smaken av spirulina eller hellre vill ha ett snabbt och lätt tillskott som inte stör din dagliga rutin kan du prova våra spirulina tabletter med en marknadsledande dagsdos på 4000mg i styrka.

Vad innehåller Spirulina?

Tillskottet är laddat med näringsämnen som kan ha kraftfulla effekter på kroppen och hälsan.

Tillskottet är extremt hög i många näringsämnen. Denna organism växer i både sött och salt vatten och precis som växter, kan dessa alger producera energi ur solljus, via den process som kallas fotosyntes.

Detta ämne konsumerades av aztekerna redan för tusentals år sedan men blev populär igen när NASA föreslog att det skulle kunna odlas i rymden och används av astronauter på grund av sitt höga näringsvärde. En rekommenderad daglig dos av spirulina är 1-3 gram, men doser upp till 10 gram per dag har använts på ett effektivt sätt.

Det är faktiskt ganska häpnadsväckande hur näringsrik den är. Detta är vad tillskottet innehåller ut i både tablett och pulverform, en enda matsked (7 gram) spirulinapulver innehåller:

  • Protein: 4 gram
  • Vitamin B1 (Tiamin): 11 % av det rekommenderade dagliga intaget.
  • Vitamin B2 (riboflavin): 15 % av det rekommenderade dagliga intaget
  • Vitamin B3 (niacin): 4 % av RDA
  • Koppar: 21 % av det rekommenderade dagliga intaget
  • Järn: 11 % av det rekommenderade dagliga intaget
  • En matsked spirulina innehåller en liten mängd fett (ca 1 gram) och både omega-6 och omega-3 fettsyror

Tillskottet innehåller också stora mängder av magnesium, kalium och mangan, och små mängder av nästan alla andra näringsämnen som vi behöver. Detta kommer med bara 20 kalorier och 1,7 gram kolhydrater. Detta innebär att spirulina kan vara den enskilt mest näringsrika livsmedlena på jorden då inget annat livsmedel har ett lika högt näringsinnehåll. Kvaliteten av proteinet i Spirulina anses utmärkt, jämförbar med ägg. Den innehåller alla essentiella aminosyror som vi behöver.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.