WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Celluliter

Celluliter är gropar i huden som ofta uppkommer kring rumpan och låren. Groparna består av ojämnheter i fettet under huden som skapar groparna. Man kan påverka dess uppkomst genom att undvika bland annat alkohol och rökning som hämnar blodcirkulationen och även försöka äta hälsosamt och röra på sig.
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Celluliter

Ett par bara ben i luften med grona blad runt om mot en vit bakgrund

Det är många som drabbas och endast i Sverige lider är nästan 90% av de svenska kvinnorna av just celluliter. Det är inte en farlig åkomma utan det är mest irriterande speciellt under sommaren då många kvinnor längtar till stranden men vill undvika att visa sina lår och höfter. Det kan ibland vara svårt at bli av med groparna när dem väl är där, det kan vi hjälpa dig med din cellulitbehandling så att din hud blir slät och len igen. Detta kan drabba vem som helst, oavsett om du tränar eller är inte men det drabbar främst kvinnor.

Det finns delar av kroppen celluliter där detta problem uppstår oftare än andra delar. Oftast får du dem på skinkorna, lår och höfter.

Vad exakt är celluliter?

Vår hud har många funktioner och är vårt största organ därför är det mycket viktigt att vi tar hand om den så gott vi kan. Tillståndet är inte farligt men det kan påverka vårt tänkande och psyke då många kvinnor kan känna generad. Detta kan leda till att kvinnor undviker att visa sina vackra sommarben då de har celluliter på låren.

Vår hud består av tre skikt:

Epidermis

Epidermis är det yttersta lagret av huden.

Dermis

Dermis är det område där celluliter uppträder och är anledningen till att du bland annat kan utveckla små gropar på rumpan och låren. Detta hudlager är ett lager av hud mellan över och underhuden. Det är en bindvävs där det alltid finns ett skikt av fett. Detta fett hjälper vår kropp att hålla sig varm. Vi har också vattendepåer i hudlagret vilka måste vara i balans så det inte innehåller för mycket eller för lite vatten. När fettet i detta skikt av huden inte får tillräckligt näring inklusive vatten så kan det börja och dra ihop sig. När detta händer upplever vi alltför ofta att det blir små urholkningar i vår hud vilket händer när hudlagret saknas näring och fett börjar växa genom den försvagade huden. Det är på detta sätt de börjar synas och då kan en cellulitbehandling vara nödvändig.

Underhuden

Detta lager är vår innersta och också vårt tjockaste lager av huden. I detta lager finns våra fettceller som hjälper oss att hålla oss varma, särskilt på vintern när kylan tränger på. Detta lager fungerar faktiskt även som en "stötdämpare" och är viktig för vår kropp.

Varför utvecklar vi celluliter?

Anledning till att vi utvecklar denna åkomma är egentligen inte vetenskapligt bevisad. Men det kan finnas tre olika bidragande orsaker .

  • Din blodcirkulation kan vara en orsak. Detta innebär att om blodet inte cirkulerar ordentligt i fettlagret drar den ihop och bildar små utbuktningar.
  • Om du drabbas av en infektion under huden i fettlagret kan det också bilda små bucklor.
  • Stora förändringar i bindväven innebär också att du kan utveckla celluliter.

Cellulitbehandlingar

Det finns flera olika alternativ om du letar efter en effektiv cellulitbehandling. Du kan behandla och minska celluliter med allt ifrån anti-cellulit krämer, plåster, kläder, wraps och maskiner.

Kräm

Det finns många som erbjuder speciella krämer för för cellulitbehandling och här på WeightWorld har vi vår populära anti-cellulit CC Buttocks Lifting Gel ™. Krämen är utformad för kvinnor som vill ha hjälpa att bekämpa sina celluliter. Anti-cellulit Krämen kan hjälpa dig att bekämpa celluliter på skinkorna och låren och fungerar på det sättet att den går in och gör låren och skinkor fastare. Anti-cellulitkrämen gör detta genom att göra huden mer elastisk och kan bidra till att öka blodcirkulationen under denna effektiva cellulitbehandling.

Cellulitplåster

En annan cellulitbehandling är plåster. Många av dessa speciellt utformade plåster fungerar genom att de kan bidra till att öka förbränningen av fett vilket kan hjälpa dig att rengöra och tona huden. Det enda du behöver göra är att fästa ett plåster på önskat område som på låren och låt det verka i 24 timmar. Efter 24 timmar kan du byta till ett nytt område så att huden inte blir irriterat av denna cellulitbehandling. Dessa plåster är speciellt anpassade för att verka anti-celluliter.

Kläder

Det finns dessutom speciellt utformade kläder för att till exempel hjälpa dig med cellulitbehandling på rumpa och lår. WeightWorld erbjuder bland annat leggings kombinerat med en speciellt utformad kräm som kan hjälpa dig för cellulitbehandling på låren. Dessa leggings stimulerar cirkulationen till de fettdepåerna där celluliterna utvecklas. Denna typ av leggings du kan bära under byxor utan andra kan se dem.

Kroppsinpackningar

en kvinna i vita trosor smorjer in sitt ben mot en vit bakgrund med grona lov omkring

Kroppsinpackningar, eller BodyWraps, har snabbt blivit mycket populära hos olika kliniker eftersom de kan bidra förlora några centimeter direkt. Men nu kan du också kombinera vår effektiva kroppsinpackning och samtidigt som du minskar ditt midjemått speciellt anpassad för att verka anti-celluliter. Body Boutique Wrap Factor med anti-cellulitkräm kombinerar en vanlig kroppsinpackning med effektiv anti-cellulit cellulitkräm.

Apparater

Det finns många kliniker som kan hjälpa till med din cellulitbehandling men idag kan man till och med hjälpa sig själva hemma väldigt enkelt och snabbt. En av de enheter som kan hjälpa dig med detta är Cellu Smoth som vilket kan hjälpa dig bland annat att få bort oönskade celluliter på låren. Enheten använder ultraljudsvågor som kan hjälpa dig att öka blodcirkulationen.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.