Ett par bara ben och en hand med rott nagellack. Benen är slata och cellulitfria

Celluliter

Celluliter ter sig i form av gropar i huden och uppkommer i många fall i området kring rumpan och låren. Groparna består av ojämnheter i fettet under huden som i sig bidrar till att skapa groparna. Man kan påverka dess uppkomst genom att undvika bland annat alkohol och rökning, som hämmar blodcirkulationen, samt genom att äta hälsosamt och röra på sig. Vi på WeightWorld har ett brett utbud av olika produkter vilka lämpar sig vid behandling och motverkande av celluliter. Ta chansen idag och upptäck produkter vilka hjälper dig att uppnå ett högre välbefinnande genom att inkorporera våra produkter i din dagliga kost.
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Celluliter

Celluliter är väldigt vanligt och det sägs att upp till 90% av alla svenska kvinnor besväras celluliter. De är inte skadliga, men kan vara jobbiga speciellt under sommaren om man vill undvika att visa sina gropiga lår och höfter. Det kan vara svårt att bli av med groparna när de väl är där, men det finns olika typer av cellulit behandling som kan göra din hud slätare igen. Celluliter drabbar främst kvinnor och kan dyka upp främst på skinkorna, låren och höfterna, oavsett om man tränar eller inte.

Vad är celluliter egentligen?

Vår hud har många funktioner och är vårt största organ och därför är det mycket viktigt att vi tar hand om den så gott vi kan. Huden består av tre skikt:

Epidermis

Epidermis är det yttersta lagret av huden.

Dermis

Dermis är det område där celluliter uppträder och är anledningen till att du kan få små gropar på rumpan och låren. Dermis är ett skikt av fett mellan över och underhuden. Detta fett hjälper vår kropp att hålla sig varm. Vi har också vattendepåer i hudlagret, som måste vara i balans för att inte innehålla för mycket eller för lite vatten. När fettet i detta skikt av huden inte får tillräckligt näring inklusive vatten så kan det börja och dra ihop sig. När detta händer kan vi uppleva små urholkningar i vår hud vilket leder till att fett börjar växa genom den försvagade huden. Detta ger upphov till celluliter.

Underhuden

Detta lager är vår innersta och även vårt tjockaste hudlager. I detta lager finns våra fettceller som hjälper oss att hålla oss varma, särskilt på vintern när kylan tränger på. Detta lager fungerar även som en "stötdämpare" och är viktig för vår kropp.

Varför utvecklar vi celluliter?

Anledning till att vi utvecklar denna åkomma är egentligen inte vetenskapligt bevisad. Men det kan finnas tre olika bidragande orsaker.

  • Din blodcirkulation kan vara en orsak. Om blodet inte cirkulerar ordentligt i fettlagret kan små utbuktningar bildas.
  • Även en infektion under huden i fettlagret kan ge upphov till ojämnheter.
  • Stora förändringar i bindväven innebär också att du kan utveckla celluliter.

Cellulitbehandlingar

Det finns flera olika alternativ om du letar efter en effektiv cellulit behandling. Du kan behandla och minska celluliter med allt ifrån anti cellulit krämer, plåster, kläder, wraps och maskiner.

Kräm

Det finns många som erbjuder speciella krämer för cellulitbehandling, till exempel CC Buttocks Lifting Gel. Denna cellulit kräm kan hjälpa dig att bekämpa celluliter och fåe en jämnare och fastare hud på skinkorna och låren genom att göra huden mer elastisk och bidra till att öka blodcirkulationen.

Cellulitplåster

En annan populär cellulitbehandling är plåster. Dessa speciellt utformade plåster appliceras på huden och syftar till att öka förbränningen av fett, vilket kan hjälpa dig att friska upp och tona huden. Det enda du behöver göra är att fästa ett plåster på önskat område låta det verka i 24 timmar. Efter 24 timmar kan du byta till ett nytt område så att huden inte blir irriterad av denna cellulitbehandling.

Kroppsinpackningar

Kroppsinpackningar, eller BodyWraps, har snabbt blivit en populär behandlingsmetod på olika kliniker eftersom de kan ge resultat direkt. Du kan även prova denna typ av cellulitbehandling hemma, med hjälp av Fango Body Wrap kit, som innehåller naturligt rengörande fango-lera som syftar till att avlägsna överflödig vätska för en jämnare hud och mindre celluliter.

Apparater

Även cellulitbehandling med olika typer av enheter kan idag göras i tryggheten av ditt eget hem. Silk’n silhouette är en effektiv enhet som kombinerar tre olika metoder, radiofrekevensenergi, LED energi och IR värmeenergi för att förbättra hudens struktur och elasticitet.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.