• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Bildrubrik för Cirkulation

Cirkulation

Dålig blodcirkulation kan bero på rökning, övervikt, diabetes eller om man är på något sätt rörelsehindrad. Det kan också bero på åderförkalkning; som gradvis tjocknar och hårdnar väggarna i artärerna. Att främja ett hälsosamt blodflöde i hela kroppen är bra av många skäl, såsom för motionen, hälsan och välbefinnandet.

Filtrera

en aldre man och en aldre kvinna i traningsklader posear for kameran

Många människor lider av dålig blodcirkulation som ett resultat av en viss typ av livsstil och kostval. Problem med cirkulationen kan ofta leda till andra olika sjukdomstillstånd. Om dålig blodcirkulation behandlas i ett tidigt skede kan allvarliga hälsoproblem relaterade till dålig blodcirkulation förebyggas.

Vad är cirkulation?

Vi har alla ett cirkulationssystem i kroppen där blodet transporteras runt i kroppen, detta kallas också blodcirkulation. Det är denna cirkulation som hjälper till att transportera bland annat näring, syre och blodkroppar runt kroppen och kan leda till dålig blodcirkulation. Dessutom hjälper vår cirkulation kroppen att bli av med avfall och slaggprodukter som kan orsaka dålig cirkulation i fötterna. Ett av de typiska skälen till att dålig blodcirkulation i fötterna uppstår är åderförkalkning och åldrandet men försämrad cirkulation i benen kan också bero på brist på motion och flera andra faktorer.

Vad är dålig blodcirkulation?

När din cirkulation inte fungerar optimalt leder det ofta till en försämrad eller dålig blodcirkulation. När du har dålig blodcirkulation betyder det att blod inte transporteras runt kroppen på rätt sätt. Problem med cirkulation i benen innebär att det finns vissa delar av kroppen som inte förses med optimala mängder näringsvärden. Ofta är det i benen kan man märka dålig blodcirkulation vilket uppstår i form av svullnad i benen. Det är viktigt att du håller igång och rör dig för att få bättre cirkulation i benen. I många fall är det inte möjligt att hålla igång så mycket som det krävs på grund av ålder, sjukdom eller andra skäl vilket kan leda till dålig blodcirkulation. I dessa fall så kan en cirkulationsmaskin hjälpa dig att bli av med dålig cirkulation i fötterna.

Vanliga symptom på dålig blodcirkulation

Det finns flera olika symptom som kan vara ett tecken på att du har dålig blodcirkulation. De vanligaste symtomen på dålig cirkulation i fötterna märker du ofta i händer och ben där du oftast erfarenhet:

en person far en formassage med grona vaxter i bakgrunden
 • Kalla händer - även om det inte är kallt
 • Stickningar i händer
 • Smärta i benen när du börjar gå
 • Benkramper när du börjar gå
 • Symtom för rastlösa ben även känt som restless legs
 • Stickningar eller krypande känsla
 • Tenderar att ha kalla fötter men det är inte kallt
 • Stickningar i fötterna
 • Åderbråck

När du upplever något av dessa symptom kan det bero på försämrad eller dålig blodcirkulation i benen och det är det viktigt att du gör något åt detta. En av de saker du kan göra att du tränar dina ben för att öka din cirkulation i benen och resten av kroppen.

Rökning

Med rökning ökar risken för att du kan utveckla dålig cirkulation i fötterna och resten av kroppen. Rökning kan bidra till sin ådrorna börjar att dra ihop sig och huden kan bli kallt. I många fall detta leda till smärta. En av de bästa råden är att sluta röka, så på det sättet kommer ådrorna att sluta dras samman och du kommer öka dålig blodcirkulation och ditt välmående automatiskt. Om du tycker det är svårt att sluta röka på egen hand då det finns många olika enheter som kan hjälpa dig att öka din cirkulation i benen. Du kan alltid tala med din läkare och de kan ge dig råd om olika behandlingsalternativ. Om du märker att dina ben är svällda är det viktigt att du tränar och rör dig för att hjälpa dig att öka blodflödet till benen. Detta kan effektivt öka dålig blodcirkulation i samband med att sluta eller minska ner på rökningen.

Fetma

Vi hör mer och mer att människor i Sverige ökar i vikt och det är inte säkert att vara överviktiga. Det finns många olika komplikationer när du är överviktig. Överviktiga personer tenderar att kunna utveckla typ 2-diabetes och även dålig blodcirkulation. Det kan finnas flera orsaker till att blodcirkulationen inte är lika bra som om du är normalviktig men dålig cirkulation uppstår ofta när nivån av fettdepåer i kroppen är större vilket gör det svårt för blodet att ta sig runt i kroppen. Det är viktigt att göra något för att förbättra dålig cirkulation. Du kan använda dig utav en cirkulationstränare för att minska bensvullnad som även kan hjälpa dig att öka blodflödet till benen. Det bästa du kan göra är att gå ner i vikt, men viktminskning är inte alltid lätt men det är något som vi på Weightworld.se kan hjälpa dig med. Du kan alltid konsultera en läkare för att få råd om vad som skulle vara bäst för dig för att bli av med dålig cirkulation i fötterna och resten av kroppen.

Ålder

Tyvärr kan det finnas vissa problem som uppstår när vi åldras. Det finns många äldre människor som lider av dålig blodcirkulation detta drabbar ofta benen och leder till ömma och svullna ben eller åderbråck. En av de bästa sakerna du kan göra är att hålla igång. Du bör träna regelbundet, eller åtminstone gå ut och promenera så att du kommer igång i benen och äta en hälsosam kost. En ohälsosam kost kan bidra till att göra blodcirkulationen värre. Om du har svårt att komma ut och röra dig kan du få svullna eller värkande ben och regelbundna promenader kan automatiskt hjälpa dig att öka ditt blodflöde till benen.

en aldre man och kvinna i fargglada trojor strechar

Mot dålig cirkulation i fötterna

Det kan naturligtvis finnas många anledningar till varför du lider av dålig blodcirkulation, men om du har trötta ben och dålig cirkulation i fötterna kan Circulation Maxx hjälpa dig med detta. Denna cirkulationstränare kan hjälpa dig att ta hand om dina trötta och svullna fötter och ben. Enheten kan hjälpa dig att minska och få ner din bensvullnad. Circulation Maxx använder en teknik som kallas elektrisk nervstimulering som fungerar genom att omväxlande strama åt och slappna av dina muskler. Denna typ av behandling mot dålig cirkulation i fötterna kan hjälpa dig att öka blodflödet till benen vilket med tiden kommer reducera din smärta och effektivt öka blodcirkulationen. För bästa möjliga resultat rekommenderas vi att du använder Circulation Maxx 1 gång per dag.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.