en kvinna i bla troja och svarta legging utovar yoga pa golvet

Cirkulation

Dålig blodcirkulation kan bero på rökning, övervikt, diabetes eller om man är på något sätt rörelsehindrad. Det kan också bero på åderförkalkning; som gradvis tjocknar och hårdnar väggarna i artärerna. Att främja ett hälsosamt blodflöde i hela kroppen är bra av många skäl, såsom för motionen, hälsan och välbefinnandet. Vi på WeightWorld erbjuder ett brett utbud av naturligt baserade produkter vilka specifikt produceras för att motverka dålig blodcirkulation. Alla våra produkter kvalitetssäkrats i ett oberoende labb så att du ska kunna få avnjuta en produkt av högsta möjliga kvalitet. Ta chansen och spana in vårt sortiment redan idag och upptäck hur du kan förbättra din välmående!
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Många människor lider av dålig blodcirkulation. Det kan bero till exempel på rökning, övervikt, diabetes eller någon typ av rörelseförhindring. Problem med cirkulationen kan ofta leda till andra olika sjukdomstillstånd. Om dålig blodcirkulation behandlas i ett tidigt skede kan allvarliga hälsoproblem relaterade till dålig blodcirkulation förebyggas.

Vad är cirkulation?

Vi har alla ett cirkulationssystem i kroppen där blodet transporteras runt i kroppen. Det är denna cirkulation som hjälper till att transportera bland annat näring, syre och blodkroppar runt kroppen. Dessutom hjälper vår cirkulation kroppen att bli av med avfall och slaggprodukter.

Vad är dålig blodcirkulation?

När cirkulationssystemet inte fungerar optimalt leder det ofta till en försämrad eller dålig blodcirkulation. Många lägger först märke till dålig cirkulation i fötterna eller i benen. Ett av de typiska skälen till dålig blodcirkulation i fötterna är åderförkalkning och åldrande, men försämrad cirkulation i benen kan också bero på brist på motion och flera andra faktorer. Det är viktigt att du håller igång och rör dig för att få bättre cirkulation i benen. I vissa fall är det inte möjligt att hålla igång så mycket som det krävs på grund av ålder, sjukdom eller andra skäl vilket kan leda till dålig blodcirkulation. I dessa fall så kan en cirkulationsmaskin hjälpa dig att öka blodcirkulationen i fötterna.

Vanliga symptom på dålig blodcirkulation

Det finns flera olika symptom som kan vara ett tecken på att du har dålig blodcirkulation. De vanligaste symtomen på dålig cirkulation märker du ofta i händer och ben där du oftast erfarenhet:

  • Kalla händer - även om det inte är kallt
  • Stickningar i händer
  • Smärta i benen när du börjar gå
  • Benkramper när du börjar gå
  • Symtom för rastlösa ben även känt som restless legs
  • Stickningar eller krypande känsla
  • Tenderar att ha kalla fötter men det är inte kallt
  • Stickningar i fötterna
  • Åderbråck

När du upplever något av dessa symptom kan det bero på försämrad eller dålig blodcirkulation i benen, fötterna eller händerna. Du kan enklast öka blodcirkulationen i fötterna och händerna genom att röra på dem, men i vissa fall kan även andra behandlingar behövas.

Rökning

Rökning ökar risken för dålig cirkulation, eftersom det kan bidra till att ådrorna drar ihop sig. Om du minskar eller slutar röka kommer ådrorna att sluta dras, vilket ökar blodcirkulation och ditt allmäna välmående automatiskt. Om du tycker det är svårt att sluta röka på egen hand kan du tala med din läkare för att få råd om olika behandlingsalternativ.

Fetma

Allt fler människor i Sverige är överviktiga. Fetma och övervikt kan leda till många komplikationer för hälsan, varav typ 2-diabetes och dålig blodcirkulation är vanliga besvär. Det kan finnas flera orsaker till att blodcirkulationen inte är lika bra hos överviktiga som hos normalviktiga men när nivån av fettdepåer i kroppen är större är det även svårare för blodet att ta sig runt i kroppen. Den bästa behandlingen för detta är att röra på dig regelbundet, både för att kontrollera vikten och öka cirkulationen. Du kan även använda dig av en cirkulationstränare för att minska bensvullnad och öka blodcirkulationen i fötterna och benen eller prova cirkulationsplåster som används utvärtes för att öka cirkulationen med naturliga ingredienser.

Ålder

Tyvärr kan problem med dålig boldcirkulation även bero på ålder. Många äldre personer lider av dålig blodcirkulation speciellt i benen, vilket kan leda till ömma och svullna ben eller åderbråck. Det bästa botemedlet är att hålla igång och träna regelbundet, eller åtminstone gå ut och promenera, samt äta en hälsosam kost. En ohälsosam kost kan försämra blodcirkulationen ytterligare.

Mot dålig cirkulation i fötterna

Det kan naturligtvis finnas många anledningar till dålig blodcirkulation, men om du har trötta ben och dålig cirkulation i fötterna kan WeightWorld Circulator hjälpa dig med detta. Denna cirkulationstränare fungerar med milda elektriska impulser. Denna typ av behandling mot dålig cirkulation i fötterna kan hjälpa dig att öka blodflödet till benen vilket med tiden kommer reducera din smärta och effektivt öka blodcirkulationen i fötterna.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.