Sekretesspolicy

Innehållet i sekretesspolicyn

  1. Introduktion
  2. Vad är Comfort Click Ltd?
  3. Förklaring av de juridiska grunder vi bygger på
  4. När samlar vi in din personliga data?
  5. Vilken typ av personuppgifter samlar vi in?
  6. Hur och varför använder vi dina personuppgifter?
  7. Kombinera dina personliga uppgifter för personlig direktreklam
  8. Hur vi skyddar dina personuppgifter
  9. Hur länge sparar vi dina personuppgifter
  10. Vem delar vi dina personuppgifter med?
  11. Var dina personuppgifter blir behandlade
  12. Vilka är dina rättigheter med dina personuppgifter?
  13. Hur kan du stoppa användandet av dina personliga uppgifter för direktmarknadsföring?
  14. Kontakta regulator
  15. Om du bor utanför Storbritannien
  16. Har du några frågor?

Vår integritetspolicy visar de olika typerna av personliga uppgifter om dig som vi kan komma att samla när du interagerar med oss. Vi kommer också att upplysa om hur vi lagrar och behandlarpersonuppgifter, samt hur vi skyddar dem.

Vi är medvetna om att du kommer att se mycket information på de här sidorna men vi vill att du ska vara väl informerad om dina rättigheter och hur Comfort Click använder din personliga information. Vi kommer också upplysa om hur vi kombinerar information från flera olika webbsidor för att skapa oss en bild av dig.

Vi är säkra på att sektionerna här nedanför kommer att svara på de frågor som du har. Om du har mer specifika frågor är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Våra produkter riktar sig till personer som är 18 år eller äldre.

Vi kommer sannolikt att behöva uppdatera den här Integritetspolicyn då och då. Du är välkommen att besöka den här sidan igen för att hålla dig uppdaterad på förändringar och förbättringar.

När du använder Comfort Clicks webbsidor är Comfort Click Ltd datakontrollerare.

Comfort Click är företag baserat i Storbritannien. När du använder våra webbsidor kommer personlig information som vi samlar genom cookies eller onlineformulär lämna EU och andra delar av världen för användning i Storbritannien.

Comfort Click Ltd - som vi refererar till som 'Comfort Click' i det här dokumentet - består av flera relaterade verksamheter:

Comfort Click har associerade företag, som inkluderar Click Leaf Ltd och Wisby Ltd. Dessa företag har ett gemensamt ägarskap och är antingen liknande verksamheter eller verksamheter som har upprättats för att stötta de andra, nämnda, företagen. När vi refererar till Comfort Click refererar vi till alla de ovan nämnda enheterna.

För att underlätta för dig när du läser denna policy betyder 'vi' och 'oss' Comfort Click och dess olika varumärken.

Dataskyddslagen listar flera olika anledningar till vilka en företag får samla in och behandla dina personliga uppgifter, detta inkluderar:

Samtycke

I vissa situationer kan vi samla in och behandla dina uppgifter med ditt samtycke.

Till exempel, när du klickar i en box för att ta emot nyhetsbrev via e-mejl. När vi samlar in dina uppgifter förtydligar vi vilka uppgifter som krävs för en särskild servic.

Kontraktsmässiga förpliktelser

I särskilda situationer kan vi behöva samla in dina uppgifter för att kunna fullfölja våra kontraktsmässiga förpliktelser.

Till exempel, om du beställer en vara från oss för hemleverans så kommer vi att samla in dina adressuppgifter och dela dem vidare till våra kurirer eller postverksamheter.

Efterleva lagstiftning

Om lagstiftningen kräver det av oss, kan vi behöva samla in och behandla dina uppgifter.

Till exempel, vi kan överlämna detaljer om personer, som är inblandade i bedrägeri eller andra kriminella aktiviteter som påverkar vår verksamhet, till rättsväsendet. Detta är att använda vårt legitima intresse.

Legitimt intresse

I särskilda situationer kan vi behöva dina uppgifter för att eftersträva våra legitima intressen på ett sådant sätt som rimligtvis kan förväntas av oss som en del i att bedriva vår verksamhet och som inte påverkar dina rättigheter, intressen eller din frihet.

Till exempel, vi kommer att använda din köphistorik för att skicka eller tillgängliggöra personliga erbjudanden till dig.

Vi kommer att skicka direktriktade e-mejl i marknadsföringssyfte när du handlar av oss om du inte uttryckligen avsäger dig dessa - detta refereras ofta som en 'mjuk opt in'.

Emellanåt kombinerar vi köphistorik från många kunder för att identifiera trender och försäkra oss om att vi följer efterfrågan samt utvecklar och köper in nya produkter.

Med ditt medgivande, eller när du handlar hos oss och inte uttryckligen avsäger dig att ta emot våra e-mejl ('mjuk opt in'), använder vi din personliga data, preferenser och detaljer från dina transaktioner för att hålla dig informerad via e-mejl, webbsidor, SMS och telefon, om specialerbjudanden, kampanjer, tävlingar och nya produkter som vi tror kan intressera dig.

Vi använder oss av engelsk lagstiftning.

  • När du besöker någon av våra webbsidor och använder ditt konto för att köpa produkter och tjänster, eller använder presentkort/kampanjkoder från Comfort Click online eller via telefon.
  • När du köper något online och checkar ut som gäst (dvs utan att logga in).
  • När du skapar ett konto hos oss.
  • När du handlar online samlar vi information genom cookies och liknande teknologier. Du kan hantera dessa när du besöker vår webbsida.
  • När du köper en produkt via telefon men inte har (eller väljer att inte använda) ett konto.
  • När du interagerar med oss på sociala medieplattformar, såsom bland annat Facebook och/eller Instagram.
  • När du går med i vårt lojalitetsprogram.
  • När du anmäler dig till våra nyhetsbrev eller skapar ett konto.
  • När du kontaktar oss på något sätt med frågor, klagomål, förslag etc.
  • När du deltar i en tävling eller utlottning.
  • När du deltar i en undersökning som vi skickat till dig.
  • När du kommenterar eller recenserar någon av våra produkter eller tjänster.
  • Varje individ kan efterfråga de personuppgifter som vi har samlat om dem. Om din recension eller kommentar innehåller information om en av våra samarbetspartners som tillhandahöll tjänsten, kan vi skicka vidare efterfrågan till dem.
  • När du auktoriserat att en 3e part att dela information som de har om dig med oss.
  • Vi samlar uppgifter från offentligt tillgängliga källor när du medgivit till att dela informationen eller om informationen offentliggjorts genom lagstiftning.
  • Ditt namn, kön, födelsedatum, faktura/leveransadress, beställningar, kvitton, e-mejl, föredragen betalningsmetod och telefonnummer.
  • För din säkerhet sparar vi ditt login-lösenord i ett krypterat register.
  • Detaljer om om dina interaktioner med oss, antingen online, personligen eller via telefon.

Till exempel, samlar vi anteckningar från konversationer med dig, detaljer från eventuella klagomål eller kommentarer som du gör, detaljer från köp som du gjort, produkter som du har tittat på eller lagt till i varukorgen, använda kampanjkoder, varumärken du visat intresse för, besökta webbsidor, samt hur och när du har kontaktat oss.

  • Produkter som du har lagt till på önskelistor eller produktlistor som du har visat intresse för.
  • Kopior på dokument som du tillhandahåller för att styrka din ålder eller identitet när lagen kräver detta (detta inkluderar ditt körkort och/eller pass och elräkningar). Detta inkluderar detaljer om ditt fullständiga namn, adress och födelsedatum. Om du tillhandahåller en kopia av ditt pass, inkluderar uppgifterna också information om födelseort, kön och nationalitet.
  • Information om dina köppreferenser

Till exempel, vilken av våra webbsidor som du föredrar att besöka och vart du använder dina kampanjkoder.

  • Detaljer om dina besök på våra webbsidor, och genom vilka webbsidor eller sökmotorer som du kom till oss från.
  • Om du vill ändra hur vi använder dina personuppgifter hittar du information om detta under 'Vad är mina rättigheter?' här nedanför.

Vi efterfrågar, och använder, bara dina personliga uppgifter som samlats för att föreslå produkter som kan vara av intresse för dig och för att skräddarsy din upplevelse hos oss. Det är självklart ditt eget val om du vill dela sådana detaljer med oss.

  • Vi lagrar inte information om ditt betalkort, men vi sparar uppgifter om din föredragna betalningsmetod.
  • Dina produktrecensioner och kommentarer.
  • För att tillhandahålla den ultimata webbsideupplevelsen samlar vi in tekniska uppgifter om din internetuppkoppling och webbläsare såväl som landet där din dator är stationerad, webbsidorna som visas under ditt besök, reklam som du klickat på, och söktermer som du använder. Vi samlar också simuleringsvideor av din upplevelse hos oss för att förstå köpbeteenden.
  • Ditt användarnamn på sociala medier om du interagerar med oss genom denna kanal (gäller alla plattformar), för att hjälpa oss svara på din feedback, kommentarer eller frågor.

Vi vill ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Ett sätt att uppnå detta på är att få den mest djupgående och helhetliga bilden av dig som möjligt genom att kombinera de uppgifter vi har samlat in om dig.

Vi använder sedan detta för att erbjuda dig kampanjer och produkter som du sannolikt är mest intresserad av. Om du är medlem (har ett konto hos oss) försöker vi erbjuda dig relevanta belöningar.

Lagarna för skydd av personuppgifter tillåter detta som en del i våra legitima intressen för att förstå våra kunder och kunna tillhandahålla tjänster av högsta möjliga standard.

Om du vill ändra hur vi använder din data hittar du information om detta under 'Vad är mina rättigheter?' här nedanför.

Om du väljer att inte dela dina personliga uppgifter med oss, eller vägrar vissa kontakttillstånd, kanske vi inte kan tillhandahålla några av de tjänster du efterfrågar eller förväntar dig.

Här är hur vi använder dina personliga uppgifter och varför:

  • För att behandla beställningar som du gör genom våra webbsidor. Om vi inte samlar in dina personuppgifter under checkout kan vi inte behandla din order och fullfölja våra lagmässiga åtaganden. Till exempel, dina detaljer kan överlämnas till tredje part för leverans av en produkt som du beställt, och vi kan spara dina detaljer under en rimlig tidsperiod för att kunna fullfölja våra kontraktsmässiga åtaganden, såsom återbetalningar, garantier och så vidare.

Till exempel, dina detaljer kan överlämnas till tredje part för leverans av en produkt som du beställt, och vi kan spara dina detaljer under en rimlig tidsperiod för att kunna fullfölja våra kontraktsmässiga åtaganden, såsom återbetalningar, garantier och så vidare.

  • Så att vi kan svara på dina frågor, återbetalningskrav och klagomål. Att hantera information du tillhandahåller möjliggör för oss att kunna svara. Vi kan också hålla register av dessa som information vid framtida kommunikation med oss och för att visa att vi kommunicerat med dig över tid. Vi gör detta på grund av våra kontraktsmässiga åtaganden mot dig, våra lagmässiga åtaganden och våra legitima intressen i att kunna förse dig med den bästa möjliga servicen och förstå hur vi kan förbättra våra tjänster baserat på din upplevelse av våra webbsidor och samtal till oss via telefon eller livechatt.
  • För att skicka e-mejlnotifikationer när du lägger en produkt i varukorgen och lämnar webbsidan utan att fullfölja köpet. Vi gör detta baserat på våra legitima intresse. För att förse dig med spårningsinformation så att du kan följa din order. Vi gör detta under legitima intressen för att förbättra din kundupplevelse och kunna ge dig mer information relaterad till var din leverans är och när den sannolikt kommer att levereras till dig.
  • För att skydda vår verksamhet och ditt konto från bedrägerier och andra illegala aktiviteter. Detta inkluderar att att använda dina personuppgifter för att underhålla, uppdatera och skydda ditt konto. Vi håller också koll på din browsing aktivitet hos oss för att identifiera och fixa problem och skydda våra webbsidors integritet. Vi gör detta som en del av våra legitima intressen.

Till exempel, genom att kontrollera ditt lösenord när du loggar in och använda din IP-adress för att identifiera eventuella bedrägliga inloggningsförsök från oväntade platser.

  • För att behandla betalningar och stoppa bedrägliga transaktioner. Vi gör detta på grund av våra legitima verksamhetsintressen. Detta hjälper oss också att skydda kunder från bedrägliga aktiviteter.
  • Om vi upptäcker någon kriminell aktivitet eller misstänkt kriminell aktivitet genom användandet av bedrägeriövervakning och övervakning av misstänksamma transaktioner, kommer vi att behandla uppgifterna i syfte att förhindra och upptäcka illegala handlingar. Vi strävar efter att skydda de individer vi interagerar med från kriminella aktiviteter.
  • Med ditt medgivande, eller när du handlar hos oss och inte väljer att inte ta emot uppdateringar från oss, kommer vi att använda din personuppgifter, preferenser och detaljer från dina transaktioner för att hålla dig informerad vi e-mejl, webb, text, eller telefon om relevanta produkter, vilket inkluderar personliga erbjudanden, rabatter, kampanjer och tävlingar.

Du kan när som helst välja bort att höra från oss via någon av dessa kanaler.

  • För att via post, skicka relevant och personlig kommunikation relaterad till uppdateringar, erbjudanden och produkter. Vi gör detta på grund av våra legitima verksamhetsintressen.
  • För att skicka kommunikation som vi är lagmässigt förpliktade att tillhandahålla eller som är nödvändiga för att informera dig om förändringar i tjänsterna vi tillhandahåller dig. Till exempel, uppdateringar i den här integritetspolicyn, tillbakadragna produkter, eller lagmässigt förpliktigad information angående dina beställningar. Dessa meddelanden inkluderar inte kampanjmaterial och kräver inget föregående medgivande när det skickas via e-mejl eller text. Om vi inte använder dina personliga uppgifter i dessa syften kan vi inte tillmötesgå våra lagmässiga förpliktelser.
  • För att visa det mest intressanta innehållet för dig på våra webbsidor använder vi sparade uppgifter om dina favoritvarumärken och/eller produkter. Detta gör vi baserat på ditt medgivande för vår webbsida att efterlämna cookies eller liknande teknologi på din enhet.

Till exempel, kan vi visa en lista över produkter som du nyligen har tittat på, eller erbjuda dig förslag baserat på din köphistorik eller andra uppgifter som du delar med oss.

  • För att administrera våra utlottningar eller tävlingar som du deltar i, baserat på ditt medgivande när du gick med i tävlingen.
  • För att utveckla, testa och förbättra våra system, tjänster och produkter som vi erbjuder. Vi gör detta baserat på våra legitima intressen.

Till exempel, vi sparar din browsers sessions-ID för att hjälpa oss förstå mer när du lämnar online-feedback om några problem som du har.

  • För att kunna fullfölja våra kontraktsmässiga eller lagmässiga åtaganden att dela data med rättsliga instanser och myndigheter.

Till exempel, om vi mottar ett domstolsbeslut att dela uppgifter med en rättslig instans eller myndighet.

  • För att kunna skicka undersökningar eller efterfråga feedback för att bättre kunna förbättra våra tjänster. Dessa meddelanden inkluderar inte kampanjmaterial och kräver inget föregående medgivande när det skickas via e-mejl eller text. Vi har legitima intressen att göra detta för att kunna göra våra produkter och tjänster relevanta för dig.
  • För att bygga en djupare och mer komplett bild av vem du är, vad du gillar och föredrar och för att informera om verksamhetsbeslut, kombinerar vi samlade uppgifter från hela företaget, tredje part och uppgifter från offentligt tillgängliga listor som vi har beskrivit under 'vilken typ av personuppgifter samlar vi?'. Vi gör detta baserat på våra legitima intressen.

Till exempel, att kombinera dessa personuppgifter hjälper oss att personligt anpassa din upplevelse och välja vilken inspiration eller material vi ska dela med dig. Vi använder också anonymiserade uppgifter från kunders köphistorik för att identifiera trender i olika geografiska regioner. Detta kan sen vägleda vilka produkter vi visar på lokaliserade webbsidor och/eller särskilda kategorier inom dem och andra varumärken vi handlar med.

  • För våra medlems- och loginsidor för att avgöra vilken information vi ska visa med hjälp av tekniska algoritmer. Vi gör detta baserat på ditt medgivande när du blir medlem genom att skapa ett konto. Om du inte vill fortsätta ta emot erbjudanden, kan du inte längre ha kvar ditt konto hos oss.

Till exempel, om du ger ditt samtycke på vår webbsida kan vi använda dina köppreferenser för att erbjuda skräddarsydda belöningar.

  • Ibland behöver vi dela dina detaljer med en tredje part som förser oss med en tjänst (till exempel leveranskurirer). Utan att dela dina personliga uppgifter är vi oförmögna att fullfölja din begäran om leverans på särskilda tider och datum.
  • Du kan hitta mer information om hur vi delar personuppgifter med tredje part i vår cookie-policy.
  • För att hjälpa oss fatta informerade verksamhetsbeslut med tredje parts-webbsidor som vi samarbetar med för att försäkra oss om att vår marknadsföring når ut till kund.

Över hela Comfort Click registrerar vi dina interaktioner oss med oss, bland annat hur ofta du handlar hos oss och hur mycket du spenderar. Vi gör detta för att skapa en profil över hur du interagerar med oss och detta kan komma att påverka hur vi interagerar med dig. Till exempel, om du handlar hos oss regelbundet kan detta på

verka vilka erbjudanden och belöningar du kan få från oss. Vi förlitar oss på våra legitima intressen för denna aktivitet.

När du köper en produkt från oss som levereras från tillverkare eller leverantör, överlämnar vi dina kontaktuppgifter så att de kan leverera din köpta produkt. Det samma gäller för garanti från tillverkaren eller leverantören av produkten som du har köpt. Vi gör detta för att kunna fullfölja våra kontraktsmässiga åtaganden mot dig.

Om tillverkaren eller leverantören vill överlämna dina detaljer till annan tredje part, eller använda dem i något annat syfte, måste de förse sig med tillräcklig information om vem de vill dina personuppgifter med och i vilket syfte de planerar att använda dem, och i vissa fall kan det krävas att de frågar efter ditt medgivande för att göra så. Om de inte förser dig med tillräcklig information eller inte ber om ditt medgivande, och du är orolig över att de kan ha delat dina personuppgifter med någon annan har du rätt att kontakta dem direkt för ytterligare tydliggörande.

Vi eftersträvar att ge dig erbjudanden och kampanjer som är de mest relevanta till dina intressen vid en given tidpunkt. För att hjälpa oss få en bättre helhetsförståelse för dig som kund, kombinerar vi dina personliga uppgifter som är insamlad över våra webbsidor som beskrivits ovan, till exempel din köphistorik från våra webbsidor. För detta syfte kombinerar vi också uppgifterna som vi samlar direkt från dig med uppgifter som vi mottar från tredje part som du har givet ditt medgivande att dela dessa uppgifter med oss - såsom till exempel fastighetsregistret.

Vi vet hur viktigt datasäkerhet är för alla våra kunder. Med detta i åtanke behandlar vi dina uppgifter med största omsorg och är noga med att skydda dem.

Vi säkrar tillgången till alla transaktionsområden på våra webbsidor med SSL-certifiering (också känt som) 'https'-teknologi.

Tillgång till dina personuppgifter är lösenordsskyddad och känsliga uppgifter, såsom betalkortsinformation, är säkrad och tokeniserad för att försäkra att den är skyddad.

Vi ser regelbundet över våra system efter möjliga sårbarheter och attacker för att identifiera sätt att ytterligare stärka vår säkerhet.

När vi samlar eller behandlar dina personliga uppgifter, sparar vi dem bara så länge som nödvändigt för det syfte som den samlades in.

Vid slutet av den lagringstiden kommer dina uppgifter antingen att raderas helt eller anonymiseras, till exempel genom sammanslagning med annan data så att den kan användas på ett oidentifierbart sätt vid statistiska analyser eller verksamhetsplanering.

Exempel på datalagringsperioder:

Ordrar

När du lägger en order hos oss sparar vi de personuppgifter som du ger oss i fem år så att vi kan fullfölja våra lagmässiga och kontraktsmässiga åtaganden. Vid vissa tillfällen med särskilda produkter, som till exempel elektronik, sparar vi uppgifterna i 10 år.

Garantier

Om din order omfattas av garanti sparas associerade personuppgifter tills garantin går ut.

Vi delar bara din personuppgifter med pålitliga tredje parter.

Till exempel, leveranskurirer, för bedrägerihantering, för att hantera klagomål, för att hjälpa oss personalisera våra erbjudanden till dig och så vidare.

Här är reglerna vi ålägger dessa tredje parter för att hålla dina personuppgifter säkra och för att skydda din integritet.

  • Vi tillhandahåller bara information som de behöver för att utföra specifika tjänster.
  • De får bara använda dina personliga uppgifter för syften som vi specificerar i vårt kontrakt med dem.
  • Vi arbetar nära med dem för att för att försäkra att din integritet alltid är skyddad.
  • Om vi slutar använda deras tjänster ska alla dina personliga uppgifter som de har sparat antingen raderas eller anonymiseras.

Exempel på den sorts tredje parter vi samarbetar med:

  • Teknologiskt baserade företag för att stötta vår webbsida och andra verksamhetssystem som vi använder.
  • Operationella verksamheter, såsom kurirer, postverksamheter och fullbordande företag (som plockar och packar din order).
  • Marknadsföringsbyråer som hjälper oss hantera vår elektroniska kommunikation med dig.
  • Google/Facebook för att visa produkter för dig som kan intressera dig medans du surfar på internet. Detta baseras antingen på ditt marknadsföringsmedgivande eller medgivande till cookies på våra webbsidor. Se vår Cookienotis för detaljer.
  • Företag som arbetar med datainsyn för att försäkra att dina detaljer är uppdaterade och korrekta.
  • För bedrägerihantering kan vi dela information om bedrägliga eller misstänkt bedrägliga aktiviteter i våra system. Detta kan inkludera att dela information om individer med rättsliga instanser och myndigheter.
  • Vi kan också behöva dela dina personuppgifter med polis eller annan rättslig instans eller myndighet i ditt hemland eller i ett annat land vid giltig begäran att göra så. En sådan begäran utreds från till fall och tar våra kunders integritet med i beräkningen.
  • Vi kan emellanåt expandera, minska, sälja eller överföra våra verksamheter och detta kan innebära överföring av delar eller hela verksamheter till nya ägare. Om detta sker kommer relevanta personliga uppgifter om dig överföras tll den nya ägaren eller kontrollerande part i enlighet med vår integritetspolicy.
  • Vänligen kontakta oss för vidare information.

För att hjälpa oss personalisera din resa genom våra webbsidor använder vi oss i nuläget av följande företag som behandlar dina uppgifter som en del i deras kontrakt med oss:

Comfort Click är ett företag baserat i Storbritannien och därför överför vi dina personuppgifter till Storbritannien som är utanför EU. Vi kan också behöva dela dina personliga uppgifter med tredje parter och leverantörer utanför Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet (EEA).

Skydda dina personuppgifter utanför EU

Vi kan överföra personliga uppgifter som vi samlar från dig till tredje parts databehandlare i länder utanför Storbritannien.

Till exempel kan detta behövas för att fullfölja din beställning, behandla din betalning eller erbjuda kundservice.

Om vi gör detta så har vi processer för att försäkra att dina personliga uppgifter får samma skydd som om den hade behandlats i Storbritannien.

All överföring av dina personuppgifter kommer att följa gällande lagstiftning och vi kommer att behandla informationen i enlighet med riktlinjerna i den här Integritetspolicyn.

Du har rätt att fråga efter;

  • Tillgång till de personuppgifter som vi har om dig, i de flesta fall utan kostnad.
  • Korrigering av dina personuppgifter om de är inkorrekta, ouppdaterade eller ofullständiga.
  • Att vi raderar de personliga uppgifter vi har om dig under särskilda omständigheter: till exempel om du tar tillbaka ett medgivande eller protesterar och vi inte har någon legitimt intresse som står över, eller när syftet till att vi lagrar uppgifterna inte längre är aktuellt (såsom när en garanti går ut).
  • En datafil i vanligt format (CSV, GSHEET, PDF eller liknande) som innehåller de personuppgifter som du nyligen har försett oss med, och rätten att överföra informationen till en annan enhet om detta är tekniskt möjligt.
  • Begränsning i användandet av din personliga uppgifter, under särskilda omständigheter, detta gäller främst medans vi utreder en synpunkt som du lämnat.
  • Att vi slutar behandla dina personliga uppgifter, under särskilda omständigheter; till exempel när du drar tillbaka ett medgivande, eller protesterar baserat på egna synpunkter.
  • Att vi slutar använda dina personliga uppgifter för direkt marknadsföring (Antingen via specifika kanaler eller alla kanaler).
  • Att vi upphör med all medgivandebaserad behandling av dina personliga uppgifter efter att du dragit tillbaka ditt medgivande.
  • Att du får ta del av beslut som fattats baserat på enbart automatisk behandling av dina personliga uppgifter (så att ingen människa hunnit utvärdera utfallet och passande beslutskriterier)
  • Du kan när som helst kontakta oss för att begära utövning av dessa rättigheter.
  • Om vi beslutar att inte bevilja din begäran kommer vi att motivera och förklara vårt belsut att avslå din begäran.

Din rätt till att dra tillbaka ditt medgivande.

Där du har givit oss ditt medgivande att använda dina personliga uppgifter har du rätt att, när som helst, ändra dig och dra tillbaka ditt medgivande.

När vi förlitar oss på vårt legitima intresse

I fall där vi behandlar dina personliga uppgifter baserat på vårt legitima intresse kan du be oss att sluta baserat på anledningar som rör din personliga situation. Vi måste då göra så om vi inte anser oss ha legitima intressen att fortsätta behandla din personliga data som står över, såsom administration av en utökad garanti, hälsoskäl eller liknande.

Direktmarknadsföring

Du har rätt att avsluta behandling av dina personliga uppgifter för direktmarknadsföring genom alla kanaler, eller specifika kanaler som används. Vi kommer alltid att bevilja din begäran.

Kontrollera din identitet

För att skydda din personliga informations sekretess kommer vi att be dig verifiera din identitet innan vi går vidare med en begäran i enlighet med denna integritetspolicy.

Om du har auktoriserat en tredje part att lämna en begäran å dina vägnar kommer vi be dem att bevisa att de har ditt godkännande att agera för dig.

Det finns några olika sätt för dig att stoppa direktmarknadsförande kommunikation från oss;

  • Klicka på 'avprenumerera'-knappen i något av de e-mejl som vi skickat till dig. Vi kommer då att sluta skicka fler e-mejl från det berörda varumärket inom vår verksamhet.
  • Om du har ett konto kan du logga in och ändra dina preferenser.
  • Skriv till oss på Comfort Click, 106 Lower Addiscombe Road, Croydon CRO 6AD, UK.

Du kan komma att motta kommunikation från oss under en kortare tid efter att du ändrat dina preferenser under tiden som våra system uppdateras.

Om du upplever att dina personuppgifter inte har hanterats korrekt, eller om du är missnöjd med responsen på din begäran till oss gällande användandet av dina personliga uppgifter, har du rätt att lämna in en klagan till ICO.

Du kan kontakta dem genom att ringa +44 303 123 1113
Eller besöka ico.org.uk/concerns

Om du är baserad utanför Storbritannien har du rätt att lämna in en klagan till aktuell dataskyddsregulator i ditt hemland.

För alla kunder utanför Storbritannien

Denna Integritetspolicy ska finnas tillgänglig på engelska såväl som andra språk. Om det råder olikheter mellan den engelska och en översatt version ska den engelska versionen råda.

När du placerar en order hos oss, browsar våra webbsidor, vilket inkluderar websideanvänding för analys eller efterforskning, och/eller går med på att motta direktmarknadsförande elektronisk kommunikation såsom beskrivet i denna Integritetspolicy och vår Cookienotis, kommer dina personuppgifter att behandlas av oss för vår räkning. Du har självklart fortfarande rätt att begära att vi slutar använda dina uppgifter på sådant sätt och vi kommer att bevilja din önskan.

Ibland kommer vi att behöva överföra din information mellan länder för att vi ska kunna leverera varor som du har beställt. Under normala verksamhetsomständigheter överför vi dina personliga uppgifter till Storbritannien och kan också komma att överföra dina personliga uppgifter till tredje part utanför Storbritannien i andra länder och till ditt bostadsland.

Vi försöker att säkra så att rimliga åtgärder vidtas för att försäkra att sådana tredje parter utanför ditt land inte ska använda dina personliga uppgifter till annat än för de tjänster som de tillhandahåller och för vilka de behöver dina personliga uppgifter, och för att fullgott skydda din integritet och dina personliga uppgifters sekretess.

Vi försäkrar att tredje parter enbart behandlar dina personliga uppgifter i enlighet med deras legitima intressen. Dessa tredje parter kan komma att svara under lagar som skiljer sig från de lagar som gäller i landet där du bor. Vi vidtar inga aktiva åtgärder för att försäkra att utländska mottagare av dina personliga uppgifter följer de lagar som gäller i landet där du bor.

Om du har några frågor, vänligen kontakta vår Dataskyddsofficer så återkommer vi inom lokala svarstidskrav. För att lämna in klagomål gällande förmodad överträdelse från den här Integritetspolicyn eller våra lagmässiga integritetsåtaganden, vänligen förse oss med så många detaljer som möjligt gällande ditt klagomål. Vi tar allvarligt på integritetsklagomål och alla klagomål kommer att utredas i syfte att lösa eventuella problem på ett effektivt sätt inom en rimlig tidsram.

EU- & EES-länder

Om du skickar dina personuppgifter direkt till oss gör du så inom ramen för dina hushålls- och personliga aktiviteter. Om du vill köpa produkter från oss till ditt företag, vänligen kontakta vår grossistavdelning. Denna integritetspolicy gäller hur den personliga data du förser oss med kommer att behandlas.

Vi hoppas att denna Integritetspolicy har varit hjälpsam för att tydliggöra hur vi hanterar dina personuppgifter och hur du kan kontrollera det.

Om du har några frågor, vänligen kontakta vår Dataskyddsofficer som gärna hjälper till:

Policyn uppdaterades senast 30/01/2121.