Vilka kroppsdelar drabbas oftast av celluliter?

De allra flesta kvinnor har nog märkt att det bara är vissa delar av kroppen som drabbas av celluliter. Detta sker inte av en ren slump, celluliter dyker oftast upp på vissa bestämda kroppsdelar. För de som lider av celluliter och önskar sig snabb effekt så kan det vara värt att prova en kombination av anti-cellulitkrämer tillsammans med en hälsosam livsstil.

De allra flesta kvinnor har nog märkt att det bara är vissa delar av kroppen som drabbas av celluliter. Detta sker inte av en ren slump, celluliter dyker oftast upp på vissa bestämda kroppsdelar. De uppstår alldeles under huden, i underhudsfettet och beroende på hudens tjocklek och dess blodcirkulation så kan celluliterna förvärras. Individer som har drabbats av celluliter kan göra något för att reducera problemet och förhindra att fler celluliter uppstår. Men, även om det finns tekniker som kan minska andelen celluliter så är de långt ifrån lika effektiva som om man förebygger problemet så att det aldrig hinner uppstå.

Lår

När du tänker på celluliter så är den första bilden som dyker upp allt som oftast synen av keso-liknande lår. Detta är också den vanligaste formen av celluliter, detta beror på att låren är en av de huvudsakliga fettdepåerna för kvinnor. Den kvinnliga kroppen producerar östrogen vilket förmår kroppen att lagra fett. Eftersom kvinnor dessutom har tunnare hud än män så gör fettet i kombination med den tunnare huden att celluliterna är lättare att upptäcka. Celluliter på låren är även en form som kan bli oerhört svår att bli av med, detta eftersom att låren är en av kroppens huvuddepåer för kroppsfett vilket betyder att det krävs det en hel del fysisk träning för att eliminera celluliter som uppstått där. Läs mer om hur du kan få bort celluliter på låren hemma.

Mage

Nästa område som kan drabbas av celluliter är magen. Över tid byggs fettmängden gradvis upp under huden. Om blodcirkulationen inte klarar av att avlägsna dessa fetter och gifter så kommer de så småningom att bilda små hårda klumpar. Samma hälsoproblem som orsakar den dåliga blodcirkulationen försvagar samtidigt stödjevävnaden i huden. När detta inträffar kan fettet tränga fram ojämnt mot hudytan. Det kan bli små gropar eller knölar över hela det drabbade området. För blotta ögat ser det ut lite som keso eller skalet på en apelsin. Kvinnor upptäcker ofta att de fått celluliter på magen efter puberteten, efter barnafödande eller medan de ammar. Hormonella förändringar startar ansamlingen av fett och bildandet av celluliter. Hos män är celluliter på buken den vanligaste formen av celluliter. Män utvecklar celluliter i det här området på grund av viktuppgång och övervikt. De kan även få celluliter på grund av androgenbrist eller andra hormonella problem.

Armar

Kvinnor utvecklar normalt celluliter på magen och låren. Män drabbas oftare av celluliter på armarna och magen. Även om armarna oftast inte betraktas som en fettrik kroppsdel så brukar de kunna ha en hel del löst skinn. När skinnet sedan töjs på grund av ålder eller viktuppgång så bli det också tunnare. Den tunnare huden gör det lättare att se celluliterna.

Beroende på tjockleken på huden och kvaliteten på blodcirkulationen, kan celluliter bli värre med tiden. Individer som har celluliter bör vidta åtgärder för att minska problemet, och för att förhindra mer celluliter från att utvecklas. Även om det finns teknik för att minska celluliter på kroppen, är de inte alls lika effektiva som att förebygga att det händer i första hand.

Buken

Nästa plats där celluliter ofta dyker upp, är på buken. Över tid, så byggs fett successivt upp under huden. Om blodet inte tar bort vissa av dessa fetter och gifter, börjar det att bilda hårda klasar. Samma hälsoproblem som orsakar dålig blodcirkulation, kan också orsaka att kroppens bindväv försvagas. När detta händer, kan fettet driva igenom ojämnt mot ytan. För blotta ögat ser det ut som strukturen av ett apelsinskal eller keso. Det kan vara gropigt, eller ha som "sprickor" i hela det drabbade området.

Kvinnor lägger ofta märke till att de fått celluliter vid buken efter puberteten, förlossning eller medans de ammar. Hormonella förändringar utlöser även bildandet av fett och celluliter. Bland män, är buken är en av de vanligaste platserna för celluliter. Män utvecklar även celluliter i detta område på grund av viktökning eller fetma. De kan också sluta med celluliter på grund av brist på androgen eller andra hormonella problem.

Behandling av celluliter

Det spelar ingen roll var celluliterna uppstår. Det finns behandlingar för alla kroppsdelar. Till att börja med bör alla hålla en balanserad diet och ägna sig åt regelbunden fysisk aktivitet. Även om celluliter uppstår på grund av många olika faktorer så är en ohälsosam livsstil en av huvudorsakerna till varför de syns mer än de annars kan göra. Det största problemet med all behandling mot celluliter är att det oftast tar väldigt lång tid. Det finns ingen direkt quickfix utan bakomliggande orsaker måste åtgärdas först. Annars kommer problemet att uppstå igen.

För den som ändå har bråttom så finns det vissa hudkrämer och massagetekniker som kan hjälpa till att reducera celluliter.

Cellulitkrämer är designade för att verka på kroppsdelar som är benägna att utveckla celluliter. Med en kombination av retinol, koffein, L-Carnitine och mentol verkar dessa krämer genom att öka blodcirkulationen. Förutom en ökad blodcirkulation kan de även hjälpa kroppen att bryta ner fettcellerna. Ofta ingår ämnen som stimulerar kollagenproduktionen för att öka spänsten och göra huden så slät som möjligt. För de som lider av celluliter och önskar sig snabb effekt så kan det vara värt att prova en kombination av anti-cellulitkrämer tillsammans med en hälsosam livsstil.

Fetma och övervikt är inte den direkta anledningen till varför celluliter uppstår men de gör att de blir mer synliga. Om man lever hälsosamt, det vill säga äter nyttigt och motionerar, kommer fettklumparna inte synas på samma sätt de gör om man väger mer.

Återfuktning är nyckeln.

Cirkulation och hydrering är verkligen bästa vänner. Genom att få mer vatten i systemet kommer du naturligt att förbättra blodflödet, öka hudkvaliteten och hjälpa till med ämnesomsättningen.

Även om de flesta vet vikten av vattenintag, kämpar de flesta människor också med att hålla fast vid det. Här är några idéer som hjälper till:

Använd en halv liter kanna med vatten. Köp en halv liter kanna och fyll den med vatten varje morgon när du vaknar. Ja, du blir "den personen" på kontoret, men det är okej. Att vara den personen är ofta en bra sak när det gäller att vara frisk.

Vattenflaskor med lite skivad frukt i fungerar det med. Hatar du smaken av vatten? Ja då är detta ett perfekt alternativ. På detta sätt behöver vatten inte vara tråkigt och kan vara roligt och gott!

Drick ett varmt glas citronvatten omedelbart efter att du vaknat varje morgon. Nyckeln till att få rätt mängd vatten är att göra det till en vana. En av de enklaste hälsosamma vanorna som har en MASSIV inverkan på hälsan, är att dricka varmt citronvatten på morgonen.

Använd gummiband tekniken. Vik ett gummiband runt din vattenflaska varje gång du fyller på det. Försök komma upp i 3 liter per dag

Eliminera socker.

Socker är en av de främsta mattjuvarna som orsakar celluliter. Det orsakar fett akkumulering, för tidig hudåldring och minskad elasticitet Dessa 3 saker är några av de främsta faktorerna som är inblandade i cellulit produktion. Om du behöver lätta ditt sockersug, ta och testa frukt istället!

Ät mer Omega-3 fettsyror.

Omega-3 är en av de få näringsämnena där ute som testats genom flera dubbelblinda studier och som visar på att öka blodcirkulationen och blodflödet i kroppen. Och det är inte heller med en liten marginal. Ökningen är ibland så mycket som 30-50%.

Ät mycket fisk som lax och hälleflundra för att få i naturliga omega-3. En andra lösning skulle vara att inkludera linfröolja och valnötter i kosten för omega-3.

Slutligen, om ingen av dem fungerar för dig, är tillskott nyckel. Ta då och skaffa högkvalitativ omega-3 fiskolja, och komplettera de dagar du inte får i dig tillräckligt med omega 3-s naturligt i kosten.

Andra intressanta artiklar