• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Vilka kroppsdelar drabbas oftast av celluliter?

De allra flesta kvinnor har nog märkt att det bara är vissa delar av kroppen som drabbas av celluliter. Detta sker inte av en ren slump, celluliter dyker oftast upp på vissa bestämda kroppsdelar. För de som lider av celluliter och önskar sig snabb effekt så kan det vara värt att prova en kombination av anti-cellulitkrämer tillsammans med en hälsosam livsstil.

De allra flesta kvinnor har nog märkt att det bara är vissa delar av kroppen som drabbas av celluliter. Detta sker inte av en ren slump, celluliter dyker oftast upp på vissa bestämda kroppsdelar. De uppstår alldeles under huden, i underhudsfettet och beroende på hudens tjocklek och dess blodcirkulation så kan celluliterna förvärras. Individer som har drabbats av celluliter kan göra något för att reducera problemet och förhindra att fler celluliter uppstår. Men, även om det finns tekniker som kan minska andelen celluliter så är de långt ifrån lika effektiva som om man förebygger problemet så att det aldrig hinner uppstå.

Lår

När du tänker på celluliter så är den första bilden som dyker upp allt som oftast synen av keso-liknande lår. Detta är också den vanligaste formen av celluliter, detta beror på att låren är en av de huvudsakliga fettdepåerna för kvinnor. Den kvinnliga kroppen producerar östrogen vilket förmår kroppen att lagra fett. Eftersom kvinnor dessutom har tunnare hud än män så gör fettet i kombination med den tunnare huden att celluliterna är lättare att upptäcka. Celluliter på låren är även en form som kan bli oerhört svår att bli av med, detta eftersom att låren är en av kroppens huvuddepåer för kroppsfett vilket betyder att det krävs det en hel del fysisk träning för att eliminera celluliter som uppstått där. Läs mer om hur du kan få bort celluliter på låren hemma.

Mage

Nästa område som kan drabbas av celluliter är magen. Över tid byggs fettmängden gradvis upp under huden. Om blodcirkulationen inte klarar av att avlägsna dessa fetter och gifter så kommer de så småningom att bilda små hårda klumpar. Samma hälsoproblem som orsakar den dåliga blodcirkulationen försvagar samtidigt stödjevävnaden i huden. När detta inträffar kan fettet tränga fram ojämnt mot hudytan. Det kan bli små gropar eller knölar över hela det drabbade området. För blotta ögat ser det ut lite som keso eller skalet på en apelsin. Kvinnor upptäcker ofta att de fått celluliter på magen efter puberteten, efter barnafödande eller medan de ammar. Hormonella förändringar startar ansamlingen av fett och bildandet av celluliter. Hos män är celluliter på buken den vanligaste formen av celluliter. Män utvecklar celluliter i det här området på grund av viktuppgång och övervikt. De kan även få celluliter på grund av androgenbrist eller andra hormonella problem.

Armar

Kvinnor utvecklar normalt celluliter på magen och låren. Män drabbas oftare av celluliter på armarna och magen. Även om armarna oftast inte betraktas som en fettrik kroppsdel så brukar de kunna ha en hel del löst skinn. När skinnet sedan töjs på grund av ålder eller viktuppgång så bli det också tunnare. Den tunnare huden gör det lättare att se celluliterna.

Behandling av celluliter

Det spelar ingen roll var celluliterna uppstår. Det finns behandlingar för alla kroppsdelar. Till att börja med bör alla hålla en balanserad diet och ägna sig åt regelbunden fysisk aktivitet. Även om celluliter uppstår på grund av många olika faktorer så är en ohälsosam livsstil en av huvudorsakerna. Det största problemet med all behandling mot celluliter är att det oftast tar väldigt lång tid. Det finns ingen direkt quickfix utan bakomliggande orsaker måste åtgärdas först. Annars kommer problemet att uppstå igen.

För den som ändå har bråttom så finns det vissa hudkrämer och massagetekniker som kan hjälpa till att reducera celluliter.

Cellulitkrämer är designade för att verka på kroppsdelar som är benägna att utveckla celluliter. Med en kombination av retinol, koffein, L-Carnitine och mentol verkar dessa krämer genom att öka blodcirkulationen. Förutom en ökad blodcirkulation hjälper de också kroppen att bryta ner fettcellerna. Ofta ingår ämnen som stimulerar kollagenproduktionen för att öka spänsten och göra huden så slät som möjligt. För de som lider av celluliter och önskar sig snabb effekt så kan det vara värt att prova en kombination av anti-cellulitkrämer tillsammans med en hälsosam livsstil.