• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Celluliter på låren - hur blir man av med dem?

I den här artikeln kommer vi ta upp problemet med hur du kan bli av med celluliter på låten samt vad som orsakar celluliter. För att reda ut hur du effektivt kan bli av med denna åkomma kommer vi besvara frågorna: vad orsakar dem och hur blir man av med celluliterna?

Vad orsakar celluliter?

Detta är en kombination av två faktorer, fett och kollagenfibrer. Jämfört med män, så har kvinnor en viss typ av kollagenfibrer i sin underkropp som går vertikalt upp och ner som en staketet. Denna rakt upp och ner fördelning av kollagenfibrer är den största anledningen kvinnor får dem och män inte gör det. Uppskattningsvis drabbas hela 90 % av alla kvinnor celluliter och liknande hudåkommor jämfört med 10 % av alla män. Det ytliga lagret av kollagenet hos män utgör mer av ett nötaktigt mönster vilket gör det svårare för dem att bildas.

Tillståndet orsakas då den vertikala fördelningen av kvinnliga kollagenfibrer bildar en slags ficka i vilken fettceller kan växa. När fettcellerna växer i storlek så packas de tätt samman av kollagenfibrerna detta leder till att huden får ett rynkigt och ojämnt utseende. Denna förpackning av fett skapar den karakteristiska veckningen av celluliter. Om du fortfarande har problem med att föreställa detta, föreställ dig att fylla fickorna med glaskulor och gnugga din hand längs utsidan. Den gropiga utskjutande känslan ger dig en uppfattning om hur de kan kännas.

Bli av med celluliterna

En av de saker som många kvinnor undrar är hur det kommer sig att vissa kvinnor och andra inte? Och hur kommer vissa överviktiga kvinnor inte har lika mycket celluliter som vissa smalare kvinnor? Dessa är svåra frågor att svara på och visar att det finns många andra faktorer än övervikt till varför de uppstår. Denna åkomma är inte bara en fråga om att ha överflödigt fett eller att gå ner i vikt. Det är en fråga om att göra något för att ta itu med både fettförbränning och den individuella styrkan och hälsan och välmående.

Anledningen vissa kvinnor får åkomman och vissa kvinnor inte har ofta att göra med genetik. Så för att bli av med dem är fullt möjligt för en del kvinnor och betydligt svårare för andra men det är nödvändligt då det finns flera sätt på vilket sätt celluliter kan påverka din hälsa. Men oavsett genetiskpåverkan kan uppkomsten av celluliter alltid förbättras. Det finns olika sätt att ta itu med detta vilket kommer att diskuteras nu.

Lägre kroppsfett

Fettet i den underkroppen hos kvinnor är annorlunda än hos män. Kvinnor har cirka 9 gånger flera fettvävnader jämfört med män. Detta innebär att kvinnor de förlorar vikt de ofta gå ner i vikt snabbare från överkroppen (byst, midja och armar) jämfört med underkroppen (höfter, lår och rumpa). Det gör också att kvinnor oftare drabbas oftare än män.

Hur du blir av med dina celluliter

Du kan gå ner i vikt men detta är bara en del av problemet. Att bli av med dem är ofta mycket mer än att bara förlora kroppsfett. Det är det inte alltid lätt men det finns hjälp att få och ett flertal olika metoder som kan fungera. Även de med den värsta uppkomsten av åkomman kan minska utseendet och reducera dem.

Fett

Det första du ska göra är att bränna fett. För att göra detta gäller det att motionera regelbundet och äta en hälsosam kost.

Så för att öka förbränningen kan du skära ner på antalet kolhydrater i din diet. Håll det totala intaget av kolhydrater till 100g om dagen och böra intervallträna, inför sedan träning med vikter och konditionspass, så som promenader för att uppnå bäst resultat.

Värme, vibration och krämer

Det finns olika typer av behandlingar som i grunden går ut på att hjälpa kroppen att öka produktionen av kollagen genom stimulans av den djupa vävnaden med metoder så som värme, vibration och ljusterapi. Dessa cellulitbehandlingar arbetar med att stärka och omorganisera kollagennivån i kroppen genom vad som ofta kallas "kollagenombyggnad". För dem som vill ha en lågteknologisk version av djupvävnadsmassage så finns det speciella typer av krämer så som Oligo DX Anti Cellulite Creme .

Fibrer

Stärka kroppen med fibrer. Detta är den svåraste biten och även om det finns några snabba sätt att tillföra fiber till kroppen så kommer dina bästa resultat uppnås med att kombinera fettförbränningsteknikerna ovan med ett regelbundet intag av fiber och några av de mest effektiva metoderna för cellulitbehandling.