Orsaker till celluliter och vad du kan göra åt dem

Celluliter drabbar ungefär 85 procent av alla kvinnor över 20 år och är ett vanligt problem och vi har några metoder som kan hjälpa dig att bli av med celluliterna effektivt. Det finns några viktiga saker du kan göra för att tona ner celluliternas utseende.. Prova en cellulitbehandling och bli av med celluliterna effektivt.

Celluliter

orsaker till celluliter och vad du kan gora at dem

Under huden finns det mängder av bindväv som håller fettet på plats. Om bindväven försvagas så kan fettet bukta ut mellan väggarna och skapa ringar på hudens yta och det är detta som kallas celluliter. Kvinnor är mer benägna än män att få celluliter, eftersom de har färre och mindre tät bindväv i huden. Kvinnor har tunnare hud och hormoner som kan påverka storleken på fettcellerna.

Celluliter är inget mer än normalt fett under huden. Fettet verkar ojämnt eftersom det pressas mot bindväv vilket gör att huden ovanför bildar ett ojämnt mönster. Celluliter är inte skadligt. Många människor, men skulle vilja bli av med det på grund av hur de ser ut. Det finns många olika typer av cellulitbehandling för hemmabruk som effektivt kan hjälpa dig att återställa huden.

Vad är orsaken till celluliter?

Det finns flera orsaker till att vi drabbas av celluliter och det kan vara nödvändigt att känna till dem för att veta hur du mest effektivt kan utföra en cellulitbehandling.

Celluliter drabbar ofta de som lider av övervikt eller äter ohälsosamt. Därför är en vanlig lösning till problemet att gå ner i vikt genom att äta nyttigt och träna regelbundet. Men celluliter kan också bero på hudens elasticitet. Om din hud blir slappare efter en viktnedgång kan du märka en minskning av celluliter. Prova en cellulitbehandling hemma för att effektivt behandla och bli av med dina celluliter.

Celluliter betyder inte att du är överviktig och det kan drabba alla människor. Om du är överviktig kan det hjälpa dig att bli av med celluliter genom att gå ner i vikt. Celluliter är vanligare bland kvinnor än män. Om andra kvinnor i din familj har celluliter så finns det tyvärr en stor chans att du kommer få det men det finns många naturliga metoder för att bli av med celluliter. Några fler faktorer som påverkar hur mycket celluliter du har och hur synlig det är:

 • Dålig kost
 • För snabb viktnedgång
 • Långsam ämnesomsättning
 • Brist på fysisk aktivitet
 • Hormonförändringar
 • Uttorkning
 • Totalt kroppsfett
 • Tjocklek din hud

Celluliter tenderar att vara mindre märkbar på mörkare hud. Om du har ljus hy och planerar att vara ute i en baddräkt eller korta shorts kan du alltid applicera brun utan sol för att göra gupp och gropar på låren mindre märkbara. Detta är ett enkelt alternativ till cellulitbehandling men det gör inte att celluliterna försvinner för gott, är du ute efter mer långvariga resultat finns det flera andra typer av cellulitbehandling.

Cellulitbehandling

orsaker till celluliter och vad du kan gora at dem

Det finns många produkter och alternativ till cellulitbehandling som kan hjälpa dig att bli av med celluliter. Men det finns lite bevis som visar att många av dem fungerar bra eller för länge. Här är någa alternativ som kan hjälpa dig:

Cellulitkrämer

Dessa krämer sägs kunna lösa upp fetter och jämna ut huden. Men många cellulitkrämer innehåller aminofyllin som är ett receptbelagt läkemedel som godkänts för behandling av astma. Märkbara effekter på celluliter kan bero på att krämerna minskar Oligo DX Anti Cellulite Creme är en effektiv kräm som kan hjälpa dig med att bli av med celluliterna själv.

Fettsugning

Detta är ett kirurgiskt alternativ till cellulitbehandling som används vid extrema fall för att avlägsna fettdepåer från kroppen. Fettsugning tar bort djup fett inte celluliter och det är ofta inte rekommenderat att genomföra fettsugningar då de kan förvärra uppkomsten av celluliter genom att skapa fler fördjupningar i huden.

 1. Torr hudborstning

  Även om det finns fördelar med att använda torr hudborstning för estetiska skäl, så erbjuder denna tekniken även fördelar för kroppen. Huden är kroppens största organ.

  Torr hudborstning kan hjälpa till att mjuka upp hårda fettdepåer under huden, medan man samtidigt distribuerar fettdepåerna mer jämnt. Detta kan bidra till att minska uppkomsten av celluliter.

  Tekniken stimulerar även lymfsystemet, och förändrar huden, ökar cirkulationen, förbättrar matsmältningen och kan hjälpa till att lindra stress.

 2. Myofascial frigörelse

  Detta är en enkel och effektiv teknik som används för att släppa på begränsningar i vävnaden i bindväven under huden, som orsakas av trauma, inflammation eller kirurgiska ingrepp.

  En låg belastning, med ett milt tryck, långsamt över ett område, hjälper till att förlänga en del av huden och bindväven.

  Om det inte är inom din budget att få en veckas massage, kan du prova att använda en så kallad "skumrulle". Detta kan åstadkomma både myofascial frigörelse, och djup vävnadsmassage, minska orörligheter i muskel och smärta. De är billigt och rekommenderas ofta av sjukgymnaster för att uppnå resultat i hemmet.

  Men vissa misstag kan minska dina resultat eller orsaka ytterligare skada, så ha koll på de metoder som finns och studera dem noga.

 3. Kaffeskrubb eller Linda

  Tro det eller ej, men kaffe kan faktiskt fylla den omgivande vävnaden och tillfälligt minska uppkomsten av celluliter. Koffein stimulerar också blodet och det lymfatiska flödet av ett område, och kan användas för att dra och strama åt huden.

  Peeling kan göras med kokosolja och finmalda kaffebönor som en ansiktsmask för att dra åt och piffa upp din hud. Effekterna kan hålla sig i flera timmar.

  Kaffe är en rik källa av antioxidanter, vilket en del tror kan tränga in i huden och öka din naturliga produktion av kollagen och elastin, vilket minskar uppkomsten av celluliter.

 4. Naturligt återfuktning

  Det finns inga starka forsknings-studier, ännu, som har länkat exponering för toxiner med utvecklingen av celluliter. Dock kan reducering av din totala mängd giftiga kemikalier hjälpa din kropp att fungera mycket mer optimalt.

  Använd en naturlig fuktighetskräm, såsom kokosolja för att undvika parfymer och andra kemikalier som kan absorbera in i huden.

 5. Balansera dina hormoner

  Forskare anser att hormonbalans eller brist kan öka risken för att utveckla cellulit, därav en ökning av kvinnor som utvecklar det under klimakteriet.

  Hormoner styr mycket av struktur och funktion av din kropp, så lägg uppmärksamhet på din diet, motion, kemisk exponering, sömn och kolhydrater kan påverka din hormonella balans, och därmed utvecklingen av celluliter.

 6. Konsumera gelatin

  Gelatin består av aminosyror som finns främst i ben och bindväv. Det finns flera fördelar, från att förbättra ditt hår och naglar, till att hjälpa lederna att återhämta sig, och förbättra matsmältningen.

  Det rekommenderas att du använder/äter benbuljong samt gelatin, och inte en förädlad sort som du lätt kan hitta i butiken. Det finns flera utmärkta recept på nätet som inkluderar benbuljong, och även listor över några av de fördelar du kommer att uppleva när du lägger till detta till din diet.

 7. Grapefrukt och eterisk olja

  En av de mest erkända fördelarna av eterisk olja i form av grapefrukt, och andra citrus-oljor, är deras positiva effekt på lymfsystemet. Med hjälp av olja från grapefrukt kan du bidra till att öka aktiviteten av lymfkörtlar, och därmed förebygga problem som dålig cirkulation och celluliter.

  Blanda en till två droppar eterisk olja med grapefrukt, med vanlig olja och massera in vid celluliterna.

Dela med