• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Dataskyddsförordningen

  Dina uppgifter är säkra hos oss

Orsaker till celluliter och vad du kan göra åt dem

Celluliter drabbar ungefär 85 procent av alla kvinnor över 20 år och är ett vanligt problem och vi har några metoder som kan hjälpa dig att bli av med celluliterna effektivt. Det finns några viktiga saker du kan göra för att tona ner celluliternas utseende.. Prova en cellulitbehandling och bli av med celluliterna effektivt.

Celluliter

Under huden finns det mängder av bindväv som håller fettet på plats. Om bindväven försvagas så kan fettet bukta ut mellan väggarna och skapa ringar på hudens yta och det är detta som kallas celluliter. Kvinnor är mer benägna än män att få celluliter, eftersom de har färre och mindre tät bindväv i huden. Kvinnor har tunnare hud och hormoner som kan påverka storleken på fettcellerna.

Celluliter är inget mer än normalt fett under huden. Fettet verkar ojämnt eftersom det pressas mot bindväv vilket gör att huden ovanför bildar ett ojämnt mönster. Celluliter är inte skadligt. Många människor, men skulle vilja bli av med det på grund av hur de ser ut. Det finns många olika typer av cellulitbehandling för hemmabruk som effektivt kan hjälpa dig att återställa huden.

Vad är orsaken till celluliter?

Det finns flera orsaker till att vi drabbas av celluliter och det kan vara nödvändigt att känna till dem för att veta hur du mest effektivt kan utföra en cellulitbehandling.

Celluliter drabbar ofta de som lider av övervikt eller äter ohälsosamt. Därför är en vanlig lösning till problemet att gå ner i vikt genom att äta nyttigt och träna regelbundet. Men celluliter kan också bero på hudens elasticitet. Om din hud blir slappare efter en viktnedgång kan du märka en minskning av celluliter. Prova en cellulitbehandling hemma för att effektivt behandla och bli av med dina celluliter.

Celluliter betyder inte att du är överviktig och det kan drabba alla människor. Om du är överviktig kan det hjälpa dig att bli av med celluliter genom att gå ner i vikt. Celluliter är vanligare bland kvinnor än män. Om andra kvinnor i din familj har celluliter så finns det tyvärr en stor chans att du kommer få det men det finns många naturliga metoder för att bli av med celluliter. Några fler faktorer som påverkar hur mycket celluliter du har och hur synlig det är:

 • Dålig kost
 • För snabb viktnedgång
 • Långsam ämnesomsättning
 • Brist på fysisk aktivitet
 • Hormonförändringar
 • Uttorkning
 • Totalt kroppsfett
 • Tjocklek din hud

Celluliter tenderar att vara mindre märkbar på mörkare hud. Om du har ljus hy och planerar att vara ute i en baddräkt eller korta shorts kan du alltid applicera brun utan sol för att göra gupp och gropar på låren mindre märkbara. Detta är ett enkelt alternativ till cellulitbehandling men det gör inte att celluliterna försvinner för gott, är du ute efter mer långvariga resultat finns det flera andra typer av cellulitbehandling.

Cellulitbehandling

Det finns många produkter och alternativ till cellulitbehandling som kan hjälpa dig att bli av med celluliter. Men det finns lite bevis som visar att många av dem fungerar bra eller för länge. Här är någa alternativ som kan hjälpa dig:

Cellulitkrämer

Dessa krämer sägs kunna lösa upp fetter och jämna ut huden. Men många cellulitkrämer innehåller aminofyllin som är ett receptbelagt läkemedel som godkänts för behandling av astma. Märkbara effekter på celluliter kan bero på att krämerna minskar Oligo DX Anti Cellulite Creme är en effektiv kräm som kan hjälpa dig med att bli av med celluliterna själv.

Fettsugning

Detta är ett kirurgiskt alternativ till cellulitbehandling som används vid extrema fall för att avlägsna fettdepåer från kroppen. Fettsugning tar bort djup fett inte celluliter och det är ofta inte rekommenderat att genomföra fettsugningar då de kan förvärra uppkomsten av celluliter genom att skapa fler fördjupningar i huden.