WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Hur du kan bli av med celluliter hemma

Celluliter drabbar mer än 85 procent av alla kvinnorna av alla former och storlekar. Det uppstår oftast på låren men det kan också uppstå på benen, rumpa eller mage. Försök att bli av med dina celluliter så snart som de visar sig då de tenderar att bli värre med åldern. Det finns mängder av effektiva metoder som kan användas för att bromsa uppkomsten och minimera uppkomsten av celluliter.

Celluliter består av fritt flytande fettceller som deponeras precis under huden. De har ett distinkt utseende och dess utseende påminner om ytan av ett apelsinskal eller keso. Hormoner, genetik och en ohälsosam livsstil är de mest vanliga orsakerna till celluliter. Det finns flera olika orsaker till celluliter och vad du kan göra åt dem. På grund av hudens utseende är detta tillstånd även kallat kesohud, apelsinskalssyndrom och madrassfenomenet.

Det finns många teorier om vad som kan orsaka att celluliter bryter ut. Det verkar som om hormoner, kost, livsstil och genetik alla spelar viktig roll men det kan finnas ett flertal olika faktorer till att celluliter inträffar. Den vanliga missuppfattningen är att detta är vanligt vid övervikt och inte drabbar smala människor. I själva verket tror man att cirka 95 % av postpubertala kvinnor tenderar att utveckla celluliter åtminstone i viss utsträckning. Som tur är finns det effektiva alternativ för behandling mot celluliter.

Nedan beskrivs några naturliga metoder för att bli av med celluliter. De kan alla bidra till att balansera bindväv eller fett i kroppen. Dessutom har dessa metoder mängder av andra hälsofördelar så de skadar inte att prova om du letar efter naturliga metoder som du enkelt kan prova hemma mot celluliter. Här är några effektiva metoder som du kan prova för att bli av med celluliter hemma och effektivt.

Gelatin

Det finns en rad olika hälsofördelar med gelatin inte bara för cellulitbehandling, dessa fördelar inkluderar:

  • Gelatin ökar tillväxten och välmående av hud, hår och naglar
  • Det är bra för lederna och kan hjälpa återhämtning vid skador
  • Kan strama lös hud och rynkor
  • Kan förbättra matsmältningen
  • Kan minska och reducera celluliter

En teori är att det minskade användandet av gelatin i vår kost har lett till en ökning av celluliter eftersom vi inte har de nödvändiga byggstenarna för frisk bindväv. Detta kan vara en lösning för de som söker efter en naturlig cellulitbehandling.

Cayennepeppar

cayenne pepper

Cayennepeppar är en effektivt fettförbrännande krydda. Cayenne har förmågan att naturligt värma upp kroppen, öka blodcirkulationen och öka ämnesomsättningen. Dessutom hjälper det kroppen att bli av med dåliga hudceller och ersätter dem med starka friska celler.

Regelbunden konsumtion av cayennepeppar kan dessutom hjälpa till att eliminera gifter ur kroppen och minska uppkomsten av celluliter.

Torrborstning mot celluliter

Torrborstning är ett av de enklaste sätten att bli av med celluliter. Torrborstning förbättrar blodcirkulationen och hjälper kroppen med att bli av med gifter från det övre hudlagret. Detta kan i sin tur minska uppkomsten av celluliter. Var noga med att använda en torrborste som är gjord utav naturliga fibrer.

Torrborstning gör så att huden renas, döda celler avlägsnas samtidigt som de hjälper till att stimulera blodcirkulationen och öka flöde i kroppen. Torrborstning öppnar porerna och det är något som du kan och bör göra dagligen. Det skadar inte heller att göra detta upp till två gånger om dagen. Din hud bör vara torr, så en idealisk tidpunkt är i duschen innan du slår på vattnet.

Göra långa svepande rörelser, starta vid fötterna och borsta upp benen på båda sidor, sedan arbeta från armarna mot bröstet och magen. Kom ihåg att inte borsta för hårt då huden skall stimuleras och stärkta men inte irriteras eller skadas. Du kan göra torrborstning innan dusch, ungefär tre gånger i veckan. Bortsett från att minska celluliter kan torrborstning även avlägsna av torr hud och öppna upp porerna.

Om du har torr, känslig hud kan du använda borsten i ditt badkar eller dusch. Överväg att använda ett medelstyv duschborste för detta. Det föreslås att använda milda cirkelrörelser snarare än hårda eftersom hårda rörelser kan bryta blodkärlen och detta kommer inte få bort dina celluliter.

Enbärsolja

Enbärsolja har avgiftande egenskaper och kan bidra till att minska vätskeansamling i kroppen, vilket effektivt minskar celluliter. Blanda 10 till 15 droppar enbärsolja i en fjärdedel kopp olivolja. Massera in blandningen på det drabbade området under 10 minuter. Gör detta två gånger dagligen. Efter en månad kommer du att märka din hud är mjukare och fastare och celluliterna kan minska vid denna typ av cellulitbehandling.

Tång

En naturlig renande ingrediens är tång. Tång är känt för att stimulerar tångblodcirkulationen, förbättrar hudens struktur och spolar skadliga gifter ur kroppen. En cellulitbehandling med tång bidrar till att minska uppkomsten av celluliter. För att bli av med celluliter bör du prova en cellulitbehandling som fungerar men det finns tyvärr inga bevis för att cellulitbehandling med tång fungerar.

Äppelcidervinäger

rött äpple

Äppelcidervinäger kan hjälpa dig att bli av celluliter på grund av den stora mängd mineraler, kalium, magnesium och kalcium. Alla dessa faktorer spelar en nyckelroll i att spola ut gifter och vätskeansamlingar som samlas runt lår och mage och kan leda till celluliter. Denna typ av cellulitbehandling minskar i sin tur uppsvälldhet och celluliter. Äppelciderviäger hjälper dig dessutom med att gå ner i vikt.

Blanda en del äppelcidervinäger med två delar vatten. Om du vill lägga till lite honung. Gnid lösningen på de drabbade områdena. Lämna det på i 30 minuter och skölj sedan bort det med varmt vatten. Följ denna behandling två gånger dagligen tills du får önskat resultat.

Cellulitmaskin

kaffebönor

För maximal borttagning av celluliter finns det olika typer av effektiva maskiner. En av de mest populära produkterna för permanent borttagning av celluliter hemma är Silk'n Silhouette anti-cellulitmaskin. Denna apparat jämnar ut ojämna lager och förbättrar din hudsstruktur och form. Denna banbrytande cellulitbehandling kan göra huden fastare, mjukare och synligt motverka och behandla celluliter. Maskinen är enkel att använda och tar inte mycket plats att förvara men den kan ge stora resultat. Enheten kan användas direkt på problemområden så som lår, rumpa och höfter och du kan med denna cellulitbehandling få synliga resultat.

Omega-3

En annan teori till uppkomsten av celluliter är att konsumtionen av fel sorts fett leder till en obalans av fettsyrorna som kroppen behöver för smidig hud och vävnad. Det finns vissa belägg för att de som äter mer omega-3 fettsyror och fettlösliga vitaminer får mindre celluliter. Omega-3 och fettlösliga vitaminer är viktiga för många andra funktioner i kroppen så det inte kommer att skada dig att prova detta om du söker efter en alternativ cellulitbehandling.

Kaffeskrubb

kaffebönor

Kaffe är känt för att vara mycket effektivt i skrubber för cellulitbehandling. Kaffets masserande och renande kraft gör att blodflödet i huden ökar och lymfflödet och koffeinet i kaffet har en åtstramande effekt. Kaffeskrubb är effektivt för att minska celluliter och lös hud och i likhet med andra åtgärder är det åtminstone värt ett försök. Om inte annat, luktar kaffe gott och denna skrubben kan effektivt rena huden. Massera in en scrub som till exempel BodyBlendz Coffee Scrub peeling i huden med ett fast tryck och låt verka under 5-10 minuter. Använd 2-3 gånger i veckan. Resultaten av denna cellulitbehandling brukar vara synliga inom ett par veckor.

Anti-cellulitkrämer

Naturliga cellulitkrämer kan hjälpa dig att bli av med de mest envisa celluliterna. Oligo DX® är en effektiv kräm som kan minska och reducera celluliterna på de områden som du själv väljer att behandla. Det finns flera krämer som fungerar effektivt och många kvinnor ser resultat efter bara 14 dagars cellulitbehandling. Oligo DX® anticellulitkräm. Denna kräm är dessutom kliniskt testad och har hjälpt tusentals kvinnor att bli av med celluliter över hela världen.

Hemmagjord behandling

Gör en hemlagad inpackning för cellulitbehandling genom att blanda lite extra jungfruolja i en halv kopp kaffe och uppvärmning av blandningen i en mikrovågsugn i ca 20 sekunder.

Applicera denna blandning på de drabbade områdena och svep en plastfolie runt it. För att göra denna lösning kan du lägga fuktiga tångremsor och linda med en cellofan-ark i stället för plastfolie. Efter 20-30 minuter, ta bort omslaget och skölj med varmt vatten. Att massera området med varm kaffesump efter bryggning är också användbara.

En annan liknande metod innefattar användning av en kombination av saften av en halv citron, två matskedar salt (företrädesvis havssalt), och fem matskedar honung. Du kan också lägga rivet citronskal i receptet. Låt denna blandning verka på det drabbade området under cirka 15-20 minuter innan du tvättar bort det. Se till att du återfukta huden innan du applicerar kroppsinpackningen.

Ett saltbad för att eliminerar fettdepåer från kroppen. Till exempel kan du lägga till ungefär två koppar havssalt i badkar fyllt med varmt vatten och dra i den i ca 20 minuter. Efter badet kan du svepa in dig i tjocka lager av kläder för nästa en halvtimme att svettas ut gifter. Dessutom kan du ta en avgiftande tång bad en gång i veckan.

Andra intressanta artiklar