Hur du kan bli av med celluliter hemma

Celluliter drabbar mer än 85 procent av alla kvinnorna av alla former och storlekar. Det uppstår oftast på låren men det kan också uppstå på benen, rumpa eller mage. De är ofta inte så smickrande men det finns mängder av effektiva metoder som kan hjälpa dig att bromsa och minimera uppkomsten av celluliter.

Celluliter uppstår när fettvävnad trycker på bindväven i huden och det finns många teorier om vad som kan orsaka att celluliter bryter ut. Det verkar som om hormoner, kost, livsstil och genetik alla spelar viktig roll men det kan finnas ett flertal olika faktorer. Den vanliga missuppfattningen är att det beror på övervikt och inte drabbar smala människor, men vem som helst kan faktiskt drabbas.

Nedan beskrivs några naturliga metoder för att bli av med celluliter. De kan alla bidra till att balansera bindväv eller fett i kroppen. Dessutom har dessa metoder mängder av andra hälsofördelar så de skadar inte att prova om du letar efter naturliga metoder som du enkelt kan prova hemma mot celluliter. Här är några effektiva metoder som du kan prova för att bli av med celluliter hemma och effektivt.

Gelatin

Det finns en rad olika hälsofördelar med gelatin inte bara för cellulitbehandling, det kan bland annat hjälpa dig med:

  • Att öka tillväxten och välmående av hud, hår och naglar
  • Det är bra för lederna och kan hjälpa återhämtning vid skador
  • Kan strama upp lös hud och rynkor
  • Kan förbättra matsmältningen
  • Kan minska och reducera celluliter

En teori är att det minskade användandet av gelatin i vår kost har lett till en ökning av celluliter eftersom vi inte har de nödvändiga byggstenarna för frisk bindväv. Detta kan vara en lösning för de som söker efter en naturlig cellulitbehandling.

Cayennepeppar

cayenne pepper

Cayennepeppar är en effektivt fettförbrännande krydda. Cayenne har förmågan att naturligt värma upp kroppen, öka blodcirkulationen och öka ämnesomsättningen. Dessutom hjälper det kroppen att bli av med gamla hudceller och ersätter dem med starka friska celler.

Regelbunden konsumtion av cayennepeppar kan dessutom hjälpa till att eliminera gifter ur kroppen och minska uppkomsten av celluliter.

Torrborstning mot celluliter

Torrborstning är ett av de enklaste sätten att bli av med celluliter. Torrborstning förbättrar blodcirkulationen och hjälper kroppen med att bli av med gifter från det övre hudlagret. Detta kan i sin tur minska uppkomsten av celluliter. Var noga med att använda en torrborste som är gjord utav naturliga fibrer.

Torrborstning gör så att huden renas, döda celler avlägsnas samtidigt som de hjälper till att stimulera blodcirkulationen och öka flöde i kroppen. Torrborstning öppnar porerna och det är något som du kan och bör göra dagligen. Det skadar inte heller att göra detta upp till två gånger om dagen. Din hud bör vara torr, så en idealisk tidpunkt är i duschen innan du slår på vattnet.Göra långa svepande rörelser, starta vid fötterna och borsta upp benen på båda sidor, sedan arbeta från armarna mot bröstet och magen. Kom ihåg att inte borsta för hårt då huden skall stimuleras och stärkta men inte irriteras eller skadas.

Om du har torr, känslig hud kan du använda borsten i ditt badkar eller dusch. Överväg att använda ett medelstyv duschborste för detta. Det rekomenderas att använda milda cirkelrörelser snarare än hårda eftersom hårda rörelser kan bryta blodkärlen och detta kommer inte få bort dina celluliter.

Enbärsolja

Enbärsolja har avgiftande egenskaper och kan bidra till att minska vätskeansamling i kroppen, vilket effektivt minskar celluliter. Blanda 10 till 15 droppar enbärsolja i en fjärdedel kopp olivolja. Massera in blandningen på det drabbade området under 10 minuter. Gör detta två gånger dagligen. Efter en månad kommer du att märka din hud är mjukare och fastare.

Tång

En naturlig renande ingrediens är tång. Tång är känt för att stimulerar blodcirkulationen, förbättrar hudens struktur och hjälper kroppen att avlägsna skadliga gifter. En cellulitbehandling med tång bidrar till att minska uppkomsten av celluliter. För att bli av med celluliter bör du prova en cellulitbehandling som fungerar men det finns tyvärr inga bevis för att cellulitbehandling med tång fungerar.

Äppelcidervinäger

rött äpple

Äppelcidervinäger kan hjälpa dig att bli av celluliter på grund av den stora mängd mineraler, kalium, magnesium och kalcium. Alla dessa faktorer spelar en nyckelroll i att spola ut gifter och vätskeansamlingar som samlas runt lår och mage och kan leda till celluliter. Denna typ av cellulitbehandling minskar i sin tur uppsvälldhet och celluliter. Äppelcidervinäger kan dessutom hjälpa dig att gå ner i vikt.

Blanda en del äppelcidervinäger med två delar vatten. Om du vill kan du lägga till lite honung. Gnid lösningen på de drabbade områdena. Lämna det på i 30 minuter och skölj sedan bort det med varmt vatten. Följ denna behandling två gånger dagligen tills du får önskat resultat.

Cellulitmaskin

kaffebönor

För maximal borttagning av celluliter finns det olika typer av effektiva maskiner. En av de mest populära produkterna för permanent borttagning av celluliter hemma är Silk'n Silhouette anti-cellulitmaskin. Denna apparat jämnar ut ojämna lager och förbättrar din hudsstruktur och form. Denna banbrytande cellulitbehandling kan göra huden fastare, mjukare och synligt motverka och behandla celluliter. Maskinen är enkel att använda och tar inte mycket plats att förvara men den kan ge stora resultat. Enheten kan användas direkt på problemområden så som lår, rumpa och höfter och du kan med denna cellulitbehandling få synliga resultat.

Omega-3

En annan teori till uppkomsten av celluliter är att intag av fel sorts fett som leder till en obalans av fettsyrorna som kroppen behöver för smidig hud och vävnad. Det finns vissa belägg för att de som äter mer omega-3 fettsyror och fettlösliga vitaminer får mindre celluliter. Omega-3 och fettlösliga vitaminer är viktiga för många andra funktioner i kroppen så det skadar inte att prova detta om du söker efter en alternativ cellulitbehandling.

Kaffeskrubb

kaffebönor

Kaffe är känt för att vara mycket effektivt i skrubber för cellulitbehandling. Kaffets masserande och renande kraft gör att blodflödet i huden ökar och koffeinet i kaffet har en stimulerande effekt på lymfsystemet vilket kan ha en åtstramande effekt. Det är tryggt och säkert att prova och skulle det inte ha önskad effekt på celluliterna så luktar det i alla fall gått och ger din hud en härlig peeling. Du kan göra din egen kaffeskrubb av malda kaffebönor och kokosolja.

Anti-cellulitprodukter

Naturliga cellulitprodukter kan hjälpa dig att bli av med de mest envisa celluliterna. Prova en uppstramande och detoxande body wrap med lera som kan hjälpa dig att avgifta huden för att göra den fastare, slätare och mjukare.

Hemmagjord behandling

Gör en hemlagad inpackning för cellulitbehandling genom att blanda lite extra jungfruolja i en halv kopp kaffe och uppvärmning av blandningen i en mikrovågsugn i ca 20 sekunder.

Applicera denna blandning på de drabbade områdena och svep en plastfolie runt it.. Efter 20-30 minuter, ta bort omslaget och skölj med varmt vatten. Att massera området med varm kaffesump efter bryggning kan också vara användbart.

En annan liknande metod innefattar användning av en kombination av saften av en halv citron, två matskedar salt (företrädesvis havssalt), och fem matskedar honung. Du kan också lägga rivet citronskal i receptet. Låt denna blandning verka på det drabbade området under cirka 15-20 minuter innan du tvättar bort det. Se till att du återfukta huden innan du applicerar kroppsinpackningen.

Dela med