Vad gör Spirulina och hur tar jag det?

Spirulina är en fantastisk näringskälla som innehåller en mängd olika vitaminer och positiva effekter. Spirulina är en blågrön alg som är rik på vitaminer, protein, mineraler och klorofyll. Den naturliga substansen är alltså fullpackat med viktiga näringsämnen som kan hjälpa kroppen och hälsan på olika sätt. Här under kan du lära dig med om vad spirulinas innehåll faktiskt kan göra, och bästa sättet att använda sig utav Spirulina pulver och tabletter på som de kommer eller i recept.

Vad innehåller Spirulina?

Spirulina pulver och dryck gjord på Spirulina

Spirulina kan ha en otrolig effekt på hälsan på grund av dess många näringsämnen. Spirulina innehåller både protein, vitaminer och mineraler som alla kan ha en positiv effekt på kroppen. Men vad bidrar alla dessa näringsämnen till? Här nedan är en del av de ämnen som kan finnas i algen och vad de bidrar till:

Protein - Kroppen behöver protein för att fungera. Protein är väsentligt för kroppen att bygga muskler och immunförsvaret består till viss del av just proteiner. Proteintillskott är vanligt efter träning för att maximera resultaten.

Det är därför otroligt viktigt att man får i sig protein, då kroppen inte kan skapa alla typer av detta själv. Många får i sig protein utav att äta kött, men allt fler människor väljer att utesluta kött ur sin diet på grund av olika anledningar. Om man till exempel är vegetarian eller vegan men inte vill äta bönor och linser till varje middag kan det vara en bra idé att ta ett tillskott som har mycket protein.

Vitamin C - Om kroppen har för lite vitamin C kan detta leda till torrt, trasigt hår, torr hud, sämre immunförsvar och blödande tandkött Vitamin C är väsentligt för kroppens förmåga att läka sår och hjälper kroppen att skapa kollagen vilket i sin tur leder till bland annat mer flexibel och slätare hud.

Vitamin C finns i bland annat apelsin och potatis, men det är inte alltid enkelt att anpassa sina behov av vitaminer till det man äter. Därför kan spirulina som kosttillskott vara ett sätt att få i sig de doser av vitamin C man behöver.

B1 - Vitamin B1 är nödvändigt för kroppens omsättning av kolhydrater och fett. B1 är vad som låter kroppen omvandla kolhydrater till glykos vilket sedan blir energi. Med andra ord är B1 väldigt viktigt.

B1 kan även förbättra matsmältningen vilket kan leda till en naturlig hjälp till viktnedgång. Spirulina innehåller B1 och det är bland annat därför Spirulina är känt som ett viktnedgångsmedel.

Kalcium - Denna mineral leder till att skelettet växer och brist på kalcium kan bidra till frakturer. Kalciumbrist är vanligt hos äldre kvinnor och det är viktigt att se till att man får i sig ordentligt med ämnet.

Mjölk har alltid varit en känd källa av kalcium, men detta är något många gärna undviker på grund av intoleranser eller moraliska anledningar som veganism. Därför kan Spirulina vara ett val för att få i sig kalcium istället.

Järn - Kroppen får i sig för lite järn vid blodbrist eller på grund av att ens kropp inte klarar av att plocka upp järnet från den mat man äter. Att ha järnbrist kan leda till att man känner sig trött, orkeslös och hängig.

Det är vanligt för kvinnor att få järnbrist vid menstruation. Att ta tillskott av järn är en bra idé för att se till att kroppen håller sig pigg. Ofta räcker inte den mängd järn man får i sig från maten och därför är Spirulina eller andra järntillskott ett bra sätt att förebygga järnbrist.

Vitamin E - Vitamin E är en av de vitaminer som hjälper kroppen på flest sätt. Vitamin E är en antioxidant och kan därför hjälpa till med att få tjockare hår, mjukare och fräschare hud. Många använder vitamin E i hud- & hår produkter för att nå de skönhets resultat de är ute efter och Spirulina är mycket på grund av just dess innehåll av vitamin E känt för att vara bra för just hud och hår.

Vitamin E används ofta för att stabilisera PMS symptomer. Kvinnor som lider av svår PMS kan därför dra nytta av Spirulina för att ta sig igenom PMS perioden enklare.

Vitamin B6 - Vitamin B6 bidrar bland annat till kroppens nervsystem normala funktion, omsättning av protein, bildning av röda blodkroppar och hjälper immunförsvaret fungera som det ska. Det är alltså otroligt viktigt att få i sig ordentligt med B6.

Vitamin B6 finns i bland annat kött, ägg, potatis, juice och andra livsmedel. Som sagt är vitamin B6 även ett av innehållen i Spirulina vilket är en av anledningarna att spirulina tillskott är så bra för hälsan.

Vitamin B12 - Cellernas ämnesomsättning och produktionen av röda blodkroppar är beroende av vitamin B12. B12 är en av de livsviktiga vitaminerna för att kroppen ska fungera som den ska.

Det vanligaste sättet att få i sig vitamin B12 är genom kött, fisk, ägg och mejeriprodukter. Detta kan leda till problem då detta går emot folks dieter men de fortfarande behöver den väsentliga vitaminen. Om man inte får i sig B12 genom mat eller känner att man behöver extra utav det är det viktigt att man använder ett rent B12 tillskott eller tillskott som innehåller vitamin B1

Fosfor - Detta är ett livsviktigt ämne för kroppen då det påverkar energiproduktion, påverkar bildningen av DNA och är bra för både ben och tänder. Fosfor finns i livsmedel med mycket protein i, som till exempel kött och mejeriprodukter. Återigen kan detta vara något man inte får i sig på grund av sin valda diet. Fosforbrist är dock ovanligt, men det skadar absolut inte att få i sig extra genom till exempel spirulina tillskott.

Magnesium - Magnesium påverkar många delar av kroppen och dess välmående. Magnesiumbrist kan leda till sömnbrist och nedstämdhet. Magnesium kan vara bra mot oro, trötthet, förstoppning, problem med tänderna, benskörhet och mycket mer.

Magnesium har en stor påverkan på kroppen och är inblandad i över 300 metaboliska reaktioner. Det är därför högst viktigt att se till att man får i sig rätt mängd av mineralen då magnesiumbrist inte är något man vill råka ut för.

Klorofyll - En av de bästa delarna med Spirulina är att det kan hjälpa till att avgifta kroppen. Detta är på grund av ämnet klorofyll vilket tillsätter mer syra till blodet.

Detta renar kroppen och gör därför att din kropp blir av med skadliga gifter som du inte vill ha där. Det stärker även immunförsvaret och har även sagt kunna förebygga cancer!

Klorofyll kan finnas i en del livsmedel men det är svårt att få i sig all den mängd klorofyll kroppen skulle behöva bara genom att äta till exempel spenat. Därför är spirulina ett fantastiskt kosttillskott för att dra nytta utav klorofylls fantastiska fördelar.

Spirulina innehåller alla dessa fantastiska delar - och mer! Det är naturligt att vilja proppa kroppen full med alla vitaminer, mineraler och protein som finns. Att ta hand om sin kropp och sin hälsa är otroligt viktigt. Dock kan det vara näst intill omöjligt att ha ett tillskott för varje näringsmedel kroppen behöver. Att ta tio kapslar varje morgon är inte hållbart.

Spirulina är därför en perfekt lösning på att få i sig fantastiska näringsmedel genom bara ett tillskott. Det är fullt med vitaminer och mineraler och är även enkelt att få i sig. Genom att använda sig utav spirulina istället för en massa olika tillskott kan du spara både pengar och tid!

Hur får jag i mig Spirulina?

Spirulina kapslar och Spirulina pulver

Spirulina finns som både pulver och tabletter. Det är helt upp till dig hur du vill använda dig utav näringstillskottet. Tabletterna används så som de specifika tabletterna instrueras att ta. Det är ett enkelt sätt att få in näring i vardagen då det inte kräver mer än ett glas vatten och är enkelt att ta med sig om man är ute på språng. Antingen kan man ta med sig tablett-burken i väskan eller ta ut så många man vet att man kommer behöva och lägga de i jackfickan.

Spirulina finns även som pulver. Det finns ett flertal olika sätt att få i sig spirulina i denna form så som olika recept som använder sig utav spirulina. Här är ett par enkla och effektiva sätt att använda sig utav spirulina pulver:

 • Blanda ner en skopa spirulina i din smoothie eller juice. Med hjälp utav en blender är det lätt att få med spirulina i något man ändå skulle få i sig! Använd dig utav alla dina favoritbär, frukter eller grönsaker och lägg bara till spirulina pulver.
 • Blanda spirulina pulver med lite kallt vatten och färskpressad citron och ta som en shot. Ett utmärkt sätt att starta morgonen på och få i dig massa näring på samtidigt.
 • Spirulina pulver funkar bra att ha i soppor. Ett tips är att göra en god, nyttig spenatsoppa och ha i en skopa spirulina pulver i blandning. Eftersom att soppan redan är grön kommer den nyttiga algen inte förändra någonting.
 • Om du tycker om att äta gröt på morgonen är det enkelt att göra det till en vana att ha i spirulina pulver. Rör runt pulvret i gröten och toppa sedan med lite goda superfoods som till exempel kokossocker för att lägga till en söt smak.
 • Den populära acai bowl går även att göra på spirulina! Använd följande recept:
  1 tsk spirulina pulver
  1 st banan
  1 dl valfri mjölk (tex. mandelmjölk)
  1 dl valfria frysta bär
  Mixa ordentligt och toppa med det du gillar!

Spirulina är enkelt att få i sig vare sig det är som tabletter eller pulver. Båda är enkla att få in i vardagen och ens rutiner och kan hjälpa enormt med kroppens välmående.

Vilket Spirulina tillskott passar bäst för mig?

Smoothie bowl gjord på spirulina

Detta är en fråga många undrar över när de väl bestämt sig för att de vill börja använda spirulina som kosttillskott. Fastän de vanligaste sätten att få i sig spirulina på är i form av tabletter eller pulver så är frågan - vilka tabletter? Vilket pulver? Här på WeightWorld har vi flera olika spirulina kosttillskott att välja mellan.

Bio Spirulina Algae Tabletter kan vara det perfekta alternativet för dig som vill få i dig spirulina på ett enkelt och effektivt sätt. Fem tabletter tas två gånger om dagen med ett stort glas vatten innan måltid. Det är rekommenderat att man fortsätter detta i minst tre månader (gärna längre!) för att få ut den optimala effekten. Kapslarna är enkla att ta och hjälper både hjärta, hjärna, muskler och hår.

Super Spirulina Puder är för dig som hellre får i dig spirulina tillskott som pulver istället för tabletter. Detta pulver kan användas i flera olika recept och en spirulina shot med citron och kallt vatten är det perfekta sätt att starta morgonen på. Använd en matsked åt gången upp till tre gånger per dag för bäst effekt.

Om du har specifika mål med viktnedgång via användningen av spirulina kan Super Slim Mix Powder vara ett bra alternativ. Detta pulver är en blandning av fem ingredienser för att avgifta kroppen och gå ner i vikt. Pulvret innehåller följande:

 • Lucuma
 • Chlorella
 • Hampaprotein
 • Guarana
 • Spirulina

Många blandar ihop just chlorella och spirulina då dom både är sötvattens alger och liknar varandra i färg samt är ideala för en hälsosam diet och viktminskning. För att nå önskad viktnedgång är det viktigt att man ser efter sin livsstil samtidigt. Optimal viktnedgång nås genom en balanserad och hälsosam diet och motion i samband med tillskottet. Använd tillskott som ett hjälpmedel att gå ner i vikt men kan inte användas istället för mat. Undvik istället ohälsosam mat som innehåller för mycket socker, salt och fett.

Detta är några av de alternativ som finns för spirulina! Det är ett 100 % naturligt tillskott fyllt med näring som kroppen annars kan ha svårt att plocka upp själv. Spirulina är enkelt att få i sig i form av pulver eller tabletter och kan ge kroppen en hälsosam boost som annars är svår att nå själv.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med