Matsmältning

Detoxa kroppen - så rengör du kroppen innan jul

Julen varar länge och kostar mycket pengar. Men det är inte bara ekonomin där julen kan slå hårt mot de flesta svenskar. Julen bjuder även på julmys och ett ökat intag av mat, vilket syns på vågen.

Julmaten är såklart utsökt och även om man kan släppa de extra julkilona på det nya året kan den feta och alldeles för mycket julmaten leda till andra problem som uppblåsthet och förstoppning samt att man känner sig slö och trög.

Just därför kan en utrensning av kroppen eller en detoxkur strax innan jul vara en riktigt bra idé. På så sätt är du mentalt och fysiskt redo för de många trevliga jul stunderna med familj och vänner.

Med det i åtanke kan du här nedan läsa 5 tips på hur du effektivt renar och rensar din kropp innan jul, och hur en naturlig 10 dagars rengöring av ditt tarmsystem kan hjälpa dig att få mer överskott i vardagen. Köp en 10-dagars rengöring kurs för ditt tarmsystem här.

1. Minska ditt intag av kolhydrater

Potatis, bröd och många andra livsmedel med kolhydrater kan vara svåra att ta bort helt från kosten under julmånaden, eftersom de är en fast del av det svenska julbordet.

Det kan dock vara en riktigt bra idé och verka renande på kroppen att dra ner på intaget av kolhydrater - även under en period av julluncher och julevenemang.

Ett begränsat intag av kolhydrater kan leda till att du känner dig lättare och mer aktiv, men kan också göra din kropp redo att konsumera stora mängder mat på julafton och under juldagarna, utan att överanstränga kroppen för mycket.

Alternativt, om du har svårt att säga nej till potatisen eller julbrödet till sillen, kan du ta en kolhydratsblockerare med vita kidneybönor, eftersom det kan bidra till att minska mängden kolhydrater som din kropp smälter och därmed bidrar till en hälsosam viktkontroll och rengöring av kroppen. Köp vita kidneybönor kapslar här.

TDra ner på alkohol, vilket kan påverka ditt immunförsvar och vikt negativt.

2. Dra ner på alkoholen

Många av oss har säkert sjungit snapsvisor till julluncherna innan man tog en snapsshot i sällskap med goda vänner.

Även om snaps och julöl så klart är en del av den svenska jultraditionen kan för stora mängder alkohol påverka ditt immunförsvar negativt och därmed öka risken för sjukdomar inför julafton.

Dessutom är just öl en bov när det kommer till viktuppgång, då öl innehåller många flytande kalorier, som varken mättar eller ger dig särskilt mycket näring.

Just därför kan det vara en bra rening strategi att dra ner lite på alkoholkonsumtionen under jul. På så sätt minimerar du dina chanser att bli sjuk och gå upp i vikt.

3. Rengör kroppen med kosttillskott

Underberg kallas av folk för presenten till magen, men en ännu bättre present till magen är ett naturligt kosttillskott som både kan rena dina tarmar och kropp.

Här rekommenderas särskilt Intensive Colon Cleanse, som är en 10-dagars rengöringskur med probiotika och kostfiber, som kan skapa balans i din kropp och tarmsystem.

På så sätt är din mage och kropp redo att släppa loss under den stora julfesten och dessutom är kosttillskottet idealiskt för uppblåsthet, gaser i magen, förstoppning och utrensning av avfallsämnen i tarmarna, som du kan ha problem med när du äter den utsökta, svenska julmaten. Köp Intensive Colon Cleanse här.

4. Undvik stress

“Det är jul, det är häftigt, det är den bästa tiden att njuta av sig själv”, och även om julen är sval och mysig så är det också en högtid som förknippas med pyssel och julstress.

Man ska gå på tio olika julluncher, barnen ska på julfest, julklappar ska köpas och julmaten ska lagas i god tid.

Och även om man lätt kan bli stressad under december månad är det viktigt att hitta ett inre lugn och ta hand om sig själv, annars finns det en ökad risk att bli sjuk.

Så planera din tid väl, köp julklappar och förbered julmaten i god tid. Dessutom går det också alldeles utmärkt att ställa in evenemang som stressar dig och som du verkligen inte vill delta i.

Kom ihåg att julen är ett firande av hjärtat och december månad ska vara en avkopplande period där du har tid att umgås med familj och vänner. Så se till att stressa ner under julen och njut av det goda sällskapet, det är trots allt det viktigaste.

Träna regelbundet. Det ger energi och har en renande effekt.

5. Detoxa kroppen med regelbunden träning

Även om julen så klart är en tid som vi ska njuta av med vänner och familj, är det också en tid som du kan använda för själv överseende och eftertanke.

Därför kan det vara en bra idé att skämma bort din kropp och själ med regelbunden träning. Det kan ha en renande effekt, och med träning kan du också börja det nya året på ett positivt sätt.

Träning ger dig inte bara god aptit till julmaten, det är också bra för koncentrationen och ämnesomsättningen. Det är också bra för din matsmältning och kan hjälpa till att förebygga förstoppning om du ätit lite för mycket mat på julafton eller under julen.

Men visst kan man ha en tendens att förvandlas till en soffpotatis när julen närmar sig och vädret blir kallare. Så om du saknar motivation kan du ta ett koffein kapslar med gröna kaffebönor.

Det kan ge dig den energikick du behöver och även hjälpa dig att tappa de extra kilon som många svenskar brukar lägga på sig under julen. Köp Pure Green Coffee här.

Andra intressanta artiklar