8 rad for viktminskning vid pasklunchen

Aptitdämpande

8 tips för att bli smal genom påsklunch (dessa fungerar faktiskt)

Påsken står för dörren och med den väntar det många trevliga påskluncher som vi i år äntligen kan fira med gott samvete utan att behöva ta PCR-tester eller oroa sig för mycket om corona.

Men även om det så klart ska bli trevligt att närvara på en fest med familj och vänner, så finns det andra bekymmer som ligger i tankarna hos många när det stora påskbordet fylls med delikatesser att avnjutas.

För en påsklunch kan vara en stor utmaning för alla som vill gå ner i vikt. Detta eftersom att de flesta rätterna innehåller ett högt fett- och kalorivärde. Dessutom är det inte helt onormalt att man blir sittande länge runt matbordet vilket ökar risken att man äter mer än vanligt. Vilket inte är optimalt för att hålla sitt nyårslöfte.

8 tips för att undvika att gå upp i vikt under en viktminskning

Men som tur är så finns det mycket man själv kan göra före, under och efter påsklunchen, så att din vikt inte påverkas. Och det är därför vi i den här artikel kommer ge dig 8 effektiva tips som kommer hålla dig smal genom påsklunchen.

1: Se till att äta lite hemifrån.

Se till att du inte är hungrig när du går på påsklunchen. För annars kan det vara svårt att äta små mängder av den utsökta maten som serveras. Ät sedan lite näringsrik mat t.e.x. havregryn eller rågbröd som håller dig mättare längre innan du går hemifrån. Alternativt så kan du ta ett kosttillskott med kostfiber speciellt framtagen för att kunna känna sig mätt ett längre tag, en naturlig boost. Kosttillskottet Glucomannan är ett perfekt val för att känna sig mätt och det hjälper till mot cravings.

Dra ner på majonnäs, remoulad och smör samtidigt som du äter mindre portioner. Det kan kännas på vågen.

2: Ät mindre portioner

Att äta mindre portioner är något som dieter över hela världen alltid rekommenderar under en viktminskning, och det är faktiskt inte utan anledning. För genom att fylla på mindre mat på tallriken tenderar man att inte äta för mycket vilket är optimalt för viktminskning. Ett annat bra råd är att skära maten i mindre bitar, även om du känner för att äta mer. För att en påsklunch brukar dra ut på tiden, och på så sätt så kan du fortfarande äta under tiden utan att äta för mycket. Dessutom så kan du också överväga att undvika både remoulad, majonnäs och smör då de ofta innehåller stora mängder kalori- och fetthalter.

3: Få en överblick över menyn

Självklart kan du enkelt få en överblick över menyn ifall du är den som arrangerar påsklunchen. Men om det inte är du själv som arrangerar påsklunchen så är det en bra idé att höra av sig till värden angående menyn, hur många rätter det rör sig om och i vilken ordning de kommer i. För du vet du vilka rätter som du kan äta och vilka du kanske bör undvika eller äta mindre av.

4: Låt dig inte påverkas av andra

Du kan lätt ryckas med av stämningen, speciellt när personen bredvid dig säger “Det är bara påsk en gång om året, du måste smaka….” Vi kan inte komma runt faktumet att vi människor påverkar varandra och även om man vill följa sin plan kring viktminskningen, även med sitt mål så kan det vara svårt att stå emot den förväntning som uppstår under en påsklunch. Så sluta innan du rycks med och förklara för din situation för din bordsgranne.

5: Dra ner på kolhydraterna

Påsklunchen brukar innehålla en stor mängd kolhydrathalt då vi äter mycket potatis, rågbröd och franskbröd och en annan massa mat som är laddade med kolhydrater. Att konsumera kolhydrater under en viktminskning är inte nödvändigtvist bra, och därför bör du dra ner på intaget av mat med mycket kolhydrater eller använda dig av en naturlig kolhydratsblockare, vars uppgift är att blockera upptaget av kolhydrater. Ett bra alternativ som kolhydratsblockare är Cannellinbön kapslar, som är speciellt framtagen för att hjälpa till att minska mängden kolhydrater din kropp behöver smälta. Och på ett sådant sätt bidra till en hälsosam viktkontroll utan att säga hejdå till maten du älskar mest av allt.

6: Dra ner på (undvik) alkoholen

Flytande kalorier är det värsta då de inte skapar något positivt gentemot (“fasta” kalorier) som gör att man känner sig mätt. Så redan när du går hemifrån bestäm hur många öl, glas med vin eller snapsar du tänker dricka, då kaloriintaget snabbt kan springa iväg från en. 1 glas vin motsvarar cirka 100 kalorier, 1 påsköl motsvarar cirka 160 kalorier och 1 snaps motsvarar cirka 70 kalorier, så när humöret är på topp kan mycket väl kaloriintaget löpa amok. Alternativt kan du anmäla dig till att vara chauffören- på så sätt slipper du även det social trycket att dricka.

7: Läsk eller vatten

Även om du vill ta hand om vikten betyder det inte att du behöver endast dricka vatten hela kvällen. Oftast så brukar det serveras andra drycker som t.e.x läsk, då kan det vara bra att ta kontakt med värden för att se ifall det finns sockerfri läsk eller bubbelvatten. Alternativ kan du ta med egen dricka hemifrån.

Se till att träna dagen efter påsklunchen för att få igång matsmältningen och fettförbränningen.

8: Ta en löptur (dagen efter)

Dagen efter en påsklunch är det en bra idé att snöra på sig löparskorna för en runda. Det är inte bara hälsosamt för matsmältningen utan också viktigt för din förbränning av de extra kalorier du fått i dig under den stora lunchen dagen innan. Så se till att träna extra länge dagen efter. Och om du inte har orken för en extra lång löprunda eller cykeltur så kan du överväga att ge dig själv en energikick med Active T5 Plus koffeinpiller, som också ger fettförbränningen en naturlig boost.

Du kan ta en “fuskdag” med gott samvete

Då en påsklunch kan mycket väl förstöra de goda tendenserna som man har upplevt under en pågående viktnedgång är det viktigt att du inte skäms över att äta eller unna dig en “fuskdag” då och då. För en viktminskning är en stor uppgift som kräver stora livsstilsförändringar i form av kostförändring och regelbunden motion, och även om du inte behöver äta ifrån alla läckerheter på påskbordet så är det viktigt att inte låta skammen över att äta för mycket ta över. Att ha en stark motivation att gå ner i vikt är det viktigaste för att lyckas med en varaktigt viktminskning.

Andra intressanta artiklar