WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Hur fungerar Grönt kaffe?

Grönt kaffe kan leda till ökad viktminskning på grund av det höga innehållet av klorogensyra i tillskottet. Klorogensyran i gröna kaffebönor omvandlar sockret till energi istället för fett.

Grönt kaffe är ett effektivt kosttillskott för ökad viktminskning. Fettförbränningen kan öka då du tar grönt kaffe på grund av det höga innehållet av klorogensyra som har effektiv påverkan på ämnesomsättningen i kroppen. Gröna kaffebönor har ökat i popularitet snabbt då det blivit känt för ett preparat som kan bränna fett snabbt. Extraktet tillhör gruppen Superfood för effektiv fettförbränning vilket innehåller de mest effektiva kosttillskotten.

Många människor säger sig ha lyckats gå ner i vikt med grönt kaffe. Vi rekommenderar ändå alltid att alla kosttillskott kombineras med en hälsosam kost och motion för att maximera effekten.

Vad är grönt kaffe?

Även om man hört talats om grönt kaffe tidigare kan det vara svårt att veta exakt vad det är. Är det kaffe som är grönt? Vad är fördelarna med grönt kaffe? Gör det samma sak som vanligt kaffe? Det är inte helt lätt att veta!

Grönt kaffe är gjort på orostade kaffebönor vilket är vart det gröna kommer ifrån. Kaffebönor är nämligen gröna tills att de rostas för att göra det kaffe du dricker på morgonen. Faktumet att grönt kaffe inte går igenom rostningsprocessen gör att dess innehåll av klorogensyra finns kvar. Detta försvinner nämligen när man rostar kaffebönorna, vilket är varför grönt kaffe kan vara ett effektiv hjälpmedel inom viktminskning även om man aldrig tänkt att testa på kaffe för det ändamålet.

Anledningen att klorogensyra är något man vill komma åt är för att det sägs kunna hämma kroppens glukosupptag vilket gör att kroppen då inte tar upp lika mycket socker. Det sägs även verka för att hjälpa kroppen bränna fett och socker på ett effektivt sätt på grund av signalerna den skickar till levern. På detta sätt kan grönt kaffe hjälpa dig att få bättre ämnesomsättning och därmed bidra till viktminskning.

På grund av dess fettförbrännande förmågor och att det verkar för en snabbare ämnesomsättning kan grönt kaffe vara ett sätt att hjälpa dig gå ner i vikt. Grönt kaffe är en 100 % naturlig produkt som är lämplig för både veganer och vegetarianer.

Ämnesomsättning och viktnedgång

Metabolism - eller ämnesomsättning - är när de näringsämnen vi får i oss bryts ner och istället omvandlas till energi eller försvinner ut ur kroppen. Att svälta sig är aldrig ett bra val eftersom detta saktar ner din naturliga metabolism. När kroppen går på svältläge bränner den maten långsammare då den inte vill göra av med den. Även om man ligger på kaloriunderskott under en kortare tid kan detta påverka ens ämnesomsättning långsiktigt.

De allra flesta lider inte av övervikt på grund av dålig metabolism men att skynda på den med hjälp av ett kosttillskott som till exempel grönt kaffe kan vara fördelaktigt för att gå ner i vikt. En bättre metabolism kan göra det lättare att gå ner i vikt.

Ytterligare fördelar

Man har även funnit att klorogensyra kan förbättra känslan av välmående och humöret men det är alltid nödvändigt att äta en allsidig hälsosam kost och motionera för att gå ner i vikt.

Grönt kaffe sägs även innehålla höga nivåer av antioxidanter. Kroppen behöver antioxidanter för att skydda sig själv mot fria radikaler vilket man utsätts för varje dag. Fria radikaler finns i luften, vattnet och livsmedel och kan beskrivas som att de gör att kroppen rostar inifrån. Det är därför nödvändigt att få i sig antioxidanter för att bekämpa dessa.

Som ordet ‘kaffe’ föreslår kan detta naturliga tillskott även bidra med energi. Precis som med vanligt kaffe har grönt kaffe koffein i sig som gör att man får mer energi. Detta kan göra ens vardagliga liv enklare då högre energi kan öka ens koncentrationsförmåga och göra så att man får saker gjort enklare. Det kan även bidra till att man får lättare till att motionera och röra på sig eftersom det sista man vill göra om man är trött är att gå ut och ta en promenad. Har man däremot bra med energi kan det vara både roligt och skönt att sträcka på benen!

Hälsa och välmående

Kombinationen av tillskottet och hälsosam kost är en viktigt om du sträva efter att gå ner i vikt. Det räcker för många att ta en halvtimmes promenad i raskt tempo tre gånger i veckan för att få igång ämnesomsättningen och ytterligare förstärka effekterna av extraktet.

Kom ihåg att vatten bidrar till att rena kroppen. Förutom att återfukta huden så renar vatten kroppen och ta bort gifter och slaggprodukter som ansamlas i kroppen. Vi rekommenderar att du dricker två liter vatten per dag för att ge din kropp de bästa fördelarna att gå ner i vikt.

En hälsosam kost är ett måste om man vill gå ner i vikt. Grönt kaffe kan agera som en hjälpande hand och bidra till en effektiv och hållbar viktminskning men det är viktigt att äta hälsosamt samtidigt. Detta betyder att man ser till att få i sig ordentligt med protein, nyttiga och långsamma kolhydrater och rikligt med grönt. Fibrer är även viktigt att ha som stor del av sin kost. Att äta hälsosamt måste varken vara tråkigt, dyrt eller jobbigt. Det handlar bara om att veta vad kroppen mår bra av och använda sig utav det i köket!

Regelbundenhet fungerar

Regelbundenhet är hemligheten för att nå resultat med tillskottet och det är därför bäst att fördela den dagliga dosen av grönt kaffe under tre olika tider på dygnet. Tillskottet är rekommenderat att tas en halvtimme före måltid. Gröna kaffebönor i kapselform är mycket praktiskt och diskret att ta med speciellt om du är på kontoret och inte har en vattenkokare. På grund av detta är du aldrig tvungen att spendera tid på att koka speciella gröna bönor för att få i dig allt du behöver.

Grönt kaffe i kapslar innehåller 100% rent extrakt från gröna kaffebönor. Varje gång du tar en kapsel är du garanterad samma dos med effektiva ingredienserna. Grönt kaffe är ett naturligt komplement som inte bör ersättas måltider eller annan kost. För att nå bäst resultat är det rekommenderat att äta nyttig varierad kost samtidigt som du tar rekommenderade dagliga dosen av extrakt från gröna kaffebönor. Ät även mängder av frukt och grönsaker i samband med att du tar tillskottet för bästa resultat.

Hur tar man grönt kaffe?

Grönt kaffe för att gå ner i vikt kan tas som ett kosttillskott. Här på WeightWorld har vi Green Coffee Pure vilket är ett tillskott med 7000 mg grönt kaffe per kapsel och det är gjort på 100 % naturliga ingredienser. Green Coffee Pure kommer som kapslar som tas upp till 3 gånger per dag i samband med mat och ett stort glas vatten.

Grönt kaffe kan även tas i samband med andra superfoods som till exempel Garcinia Cambogia för att ta del av fler fördelar och få hjälp med att gå ner i vikt snabbt och enkelt.

Det viktiga att komma ihåg när man tar grönt kaffe för att gå ner i vikt är att man lever ett hälsosamt liv. Kost och motion är vad som gör den slutliga skillnaden och ser till att man når sina mål. En hållbar viktnedgång kan nås med hjälp av superfood som green coffee men kan inte användas istället för en hälsosam livsstil.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med