WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Vad är fördelarna med Grönt kaffe?

Råa kaffebönor som också kallas grönt kaffe är en superböna som kan ha många positiva hälsoeffekter på kroppen. Gröna kaffebönor innehåller en hög nivå med antioxidant som kan hjälpa kroppen neutralisera de skadliga fria radikalerna. Det har visat sig att klorogensyra i grönt kaffebönor har en blodtryckssänkande effekt och kan leda till ökat normalt blodtryck.

Kaffe är en av de mest populära drycker i världen och det finns caféer belägna över hela Sverige så som resten av världen. Kaffe har tidigare ansett kunna orsaka hälsoproblem och varit förknippade med risker men under det senaste decenniet har det visat sig att bönorna innehåller betydligt mer fördelar än nackdelar. Det finns ett stort antal hälsofördelar som är förknippade med kaffedrickande som en minskad risk för utbrytning av typ II diabetes och Parkinsons. Kaffe är även känt för att ha antidepressiva effekter och fungera som ett skydda mot hjärtsjukdomar samt verka förebyggande mot flera olika typer av cancer. Vi på Weightworld erbjuder rent Grönt kaffe och flera fördelaktiga kombierbjudanden, du kan se våra Green coffee produkter här.

Hur fungerar Grönt Kaffe?

Gröna kaffebönor är bönor som inte har rostats. Då klorogensyran inte elimineras vid rostningen bevaras ett flertal hälsofördelar kvar i bönorna vilket gör det lättare att nå dina viktminskningsmål.

Gröna kaffebönor innehåller mer koffein än rostade kaffebönor som inte alls är lika näringsrika. Klorogensyra försvinner när färska kaffebönorna rostas dessa är inte tillgängliga i kaffedrycker. Koffeininnehållet är lägre än i en espresso men koffeinet absorberas långsammare och tas upp mer gradvis av kroppen. Därför orsakar regelbundet intag av Grönt kaffe högre nivåer av energi.

Klorogensyra är kända för sina egenskaper för viktminskning. Syran i de gröna kaffebönorna balanserar blodsockernivån genom att hämma frisättningen av glukos. Dessutom ökar klorogensyran produktionen hos levern som bränner mer fett vilket kan leda till en märkbar viktminskning.

Förbättrat humör och prestationsförmåga

Koffeinet som finns i Grönt kaffe har en bevisad positiv effekt på humör och hjärnaktivitet. Koffein kan förbättra prestation, vaksamhet, minne, uppmärksamhet, fokus, utmattningshållfasthet och andra faktorer av kognitiv förmåga. Precis som vanligt kaffe ger dig grönt kaffe den där energikicken som får dig att fokusera bättre och öka kreativiteten. Detta på grund av att koffeinet blockerar signalsubstansen adenosin som sänder signaler till hjärnan att vara trött. Koffeinet triggar också igång må-bra-hormonet dopamin som få oss att känna alerta och mindre trötta.

Hur stor dos behöver man? Man har funnit att det optimala intaget av grönt kaffe är mellan 400-500 milligram per dag.

Förmåner från Antioxidanter

Gröna kaffebönor innehåller en stor mängd antioxidanter dessa minskar mängden av skadliga fria radikaler i kroppen. Fria radikaler bildas i kroppen när vi omvandlar koldioxid till syre. Oftast bryts de fria radikalerna ner till mindre farliga ämnen. Fria radikaler hjälper bland annat hjärtat att pumpa mer blod i stressade situationer. I vissa fall kan vi få en överdos av fria radikaler som leder till oxidativ stress. Och det är när organen i kroppen jobbar under stress under en längre period. Och det kan ge uttryck i högt blodtryck och andra negativa hälsoeffekter. Antioxidanter är därför viktigt att vi får i oss så vi kan stå emot dessa destruktiva fria radikaler.

Grönt kaffe är fullpackat med antioxidanter. Och detta tack vare att de inte rostas utan behåller sin råa form. Rostningen som normalt sett sker med kaffebönor vid tillverkning av kaffe är en av anledningarna till att bönorna tappar sin koncentration av antioxidanter. Grönt kaffe är därför en bra källa för att få i sig antioxidanter och minska de fria radikalerna i kroppen. Denna förebyggande funktion kan komma att hålla dig friskare och hälsosammare.

Minska högt blodtryck

De klororganiska syrorna i extraktet är kända för att även minska blodtrycket. Medan traditionell svart kaffe är gjort på rostade kaffebönor är gröna kaffedrycker baserat på de orostade eller "gröna" kaffebönorna. Gröna kaffebönor har många hälsofördelar. De viktigaste komponenterna i råkaffe är koffein och klorogensyra. Klorogensyra är en typ av antioxidant som uppvisat flera typer av fördelaktiga egenskaper.

Viktminskning

Klorogensyra som är en av de främsta och viktigaste ämnena i råa kaffebönor kan hjälpa kroppen att gå ner i vikt. Den fungerar som en signalsubstans och säger till levern att sluta omvandla överskottsenergi till fett utan istället att bränna det fett vi redan har på lager. Klorgensyran ska också bidra till att kroppen tar upp mindre socker då den hämmar glykosupptaget.

Även koffeinet i grönt kaffe påverkar din ämnesomsättning. Koffein ökar förbränningen i kroppen upp mot 3-11 procent. Vilket kan hjälpa dig att gå ner i vikt eller behålla din önskade redan uppnådda vikt. En studie som gjorts och publicerades i Journal of Physiology and Behavior jämförde ämnesomsättningen på kaffedrickare och icke kaffedrickare. Det visade sig att kaffedrickarna hade en 16 procent högre ämnesomsättning jämfört med de icke kaffedrickande personerna.

Ett dagligt tillskott av ett extrakt framställt från gröna kaffebönor kan reducera kroppsvikt samt fettsammansättning i levern. Vi rekommenderar att kombinera Grönt kaffeextrakt med en utrensande detoxkur och vårt kombinationspaket med Green Coffee och Colon Cleanse tarmrensning som innehåller allt du behöver för att nå det ultimata resultatet med din viktminskning.

Anti-aging

Antioxidanterna i grönt kaffe kan få din hy att se ung ut längre. Antioxidanter som även går under smeknamnet rostskyddsmedel har en bidragen effekt till att reparera utsatt hud. Ansiktet är oftast den mest utsatta delen av kroppen som visar tecken på förslitningar och exponering av starkt solljus först vilket ger sig uttryck i rynkor och pigmentförändringar. UV-ljus är en bidragande effekt till att kroppen bildar fria radikaler som bryter ner huden. Har kroppen en bra balans och konstant tillförsel av antioxidanter kan denna nedbrytande process minska och fria radikaler övervinnas. Detta kan resultera i en friskare hud med mer lyster och spänst.

Håller hjärnan frisk och ung

Forskning har visat att klorogensyran som finns i grönt kaffe kan ha positiv inverkan på din hjärnas hälsa. Klorogensyran kan minska risken eller förskjuta hjärnsjukdomar som oftast kommer med ålder som Alzheimers och andra demenssjukdomar.

Kaffe rent generellt och framförallt koffeinet i kaffe har visat ha antiinflammatoriska effekter på hjärnan. Till exempel blockerar koffeinet adenosin-receptorerna som i sin tur kan bilda en kedjereaktion till att våra sinnen blir svagare med åldern. En studie visade att personer över 65 år med mer koffein i blodet löper mindre risk att utveckla Alzheimers.

Sammanfattningsvis

Grönt kaffe är kaffebönan i rå form. Orostad och på så vis en superböna då den behåller många av sina viktiga näringsämnen som annars försvinner när man rostar bönorna.

Grönt kaffe är framförallt en fantastisk källa på antioxidanter och speciellt klorogensyra som kan förbättra din prestationsförmåga och ge dig mer energi. Motverka ålderstecken som Alzheimers och rynkig hy. De ökar också ämnesomsättningen i kroppen och bekämpar fri radikaler som gör att dina organ i kroppen helt enkelt fungerar bättre och håller sig friska.

Hur beställer jag Grönt kaffe?

Det är mycket enkelt att köpa Grönt kaffe. Lägg varan i kundvagnen och klicka dig vidare till kassan när du är klar med din shopping på vår webbplats. Välj sedan önskad leveransmetod och betala för ordern. Om du har några frågor om Grönt kaffe, våra tjänster eller andra produkter är du välkommen att kontakta våran kundtjänst via telefon, chatt eller e-post.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med