Vad är fördelarna med Grönt kaffe?

Råa kaffebönor som också kallas grönt kaffe är en superböna som kan ha många positiva hälsoeffekter på kroppen. Gröna kaffebönor innehåller en hög nivå med antioxidanter som kan hjälpa kroppen neutralisera de skadliga fria radikalerna. Det har visat sig att klorogensyran i gröna kaffebönor har en blodtryckssänkande effekt och kan bidra till ett normalt blodtryck.

Kaffe är en av de mest populära dryckerna i världen. Kaffe har tidigare ansett kunna orsaka hälsoproblem och varit förknippade med risker men under det senaste decenniet har det visat sig att bönorna har betydligt fler fördelar än nackdelar. Vi på Weightworld erbjuder ett sortiment av kosttillskott med grönt kaffe av högsta kvalitet och du kan se våra Green coffee produkter här.

Hur fungerar Grönt Kaffe?

vad ar fordelarna med gront kaffe

Gröna kaffebönor är bönor som inte har rostats. Då bevaras klorogensyran som annars elimineras vid rostningen. Det leder till att ett flertal av hälsofördelarna blir kvar i bönorna och kan göra det lättare för dig förbättra ditt välmående och nå dina viktminskningsmål.

Gröna kaffebönor innehåller mer klorogensyra än rostade kaffebönor som inte alls är lika näringsrika. Klorogensyra försvinner när färska kaffebönorna rostas så dessa är inte tillgängliga i vanliga kaffedrycker. Koffeininnehållet i grönt kaffe är lägre än i en espresso men koffeinet i orostade bönor absorberas långsammare och tas upp mer gradvis av kroppen. Därför kan regelbundet intag av Grönt kaffe högre och jämnare energinivåer.

Klorogensyra är kända för sina egenskaper att bidra till viktminskning. Syran i de gröna kaffebönorna balanserar blodsockernivån genom att hämma frisättningen av glukos. Dessutom ökar klorogensyran produktionen i levern som bränner mer fett vilket kan leda till en märkbar viktminskning.

Förbättrat humör och prestationsförmåga

Koffeinet som finns i Grönt kaffe har en bevisad positiv effekt på humöret och hjärnaktiviteten. Koffein kan också förbättra prestationsförmågan, minnet, uppmärksamheten, fokuset, och andra faktorer av en normal kognitiv förmåga. Precis som vanligt kaffe ger dig grönt kaffe den där energikicken som får dig att vakna till och fokusera bättre och öka kreativiteten. Detta på grund av att koffeinet blockerar signalsubstansen adenosin som sänder signaler till hjärnan att vara trött. Koffeinet triggar också igång må-bra-hormonet dopamin som få oss att känna alerta och mindre trötta.

Hur stor dos behöver man? Man har funnit att det optimala intaget av grönt kaffe är mellan 400-500 milligram per dag.

Rikt på antioxidanter

Gröna kaffebönor innehåller en stor mängd antioxidanter dessa bekämpar skadliga fria radikaler i kroppen. Fria radikaler bildas i kroppen när vi omvandlar koldioxid till syre. Oftast bryts de fria radikalerna ner till mindre farliga ämnen och en sund mängd fria radikaler hjälper bland annat hjärtat att pumpa mer blod i stressade situationer. I vissa fall kan vi dock få höjda halter av fria radikaler som leder till oxidativ stress. Och det sker när organen i kroppen jobbar under stress under en längre period. Och det kan uttrycka sig i bland annat högt blodtryck och andra negativa hälsoeffekter. Det är därför viktigt att vi får i oss antioxidanter så att vi kan stå emot dessa destruktiva fria radikaler.

Grönt kaffe är fullpackat med antioxidanter. Och detta tack vare att de inte rostas utan behåller sin råa sammansättning. Rostningen som normalt sett sker med kaffebönor vid tillverkning av kaffe är en av anledningarna till att bönorna tappar sin koncentration av antioxidanter. Grönt kaffe är därför en bra källa för att få i sig antioxidanter och minska de fria radikalerna i kroppen. Denna förebyggande funktion kan komma att hålla dig friskare och hälsosammare.

Sänker högt blodtryck

De klororganiska syrorna i extraktet är kända för att även minska blodtrycket. Medan traditionell svart kaffe är gjort på rostade kaffebönor är gröna kaffedrycker baserat på de orostade eller "gröna" kaffebönorna. Gröna kaffebönor har många hälsofördelar. De viktigaste komponenterna i råkaffe är koffein och klorogensyra. Klorogensyra är en typ av antioxidant som uppvisat flera typer av fördelaktiga egenskaper.

Viktminskning

Klorogensyra som är en av de främsta och viktigaste ämnena i råa kaffebönor kan hjälpa kroppen att gå ner i vikt. Den fungerar som en signalsubstans och säger till levern att sluta omvandla överskottsenergi till fett och istället bränna det fett vi redan har på lager. Klorogensyran kan också bidra till att kroppen tar upp mindre socker då den hämmar glukosupptaget.

Även koffeinet i grönt kaffe påverkar din ämnesomsättning. Koffein ökar förbränningen i kroppen med upp till 3-11 procent. Vilket kan hjälpa dig att gå ner i vikt eller behålla din nuvarande vikt. En studie som gjorts och publicerades i Journal of Physiology and Behavior jämförde ämnesomsättningen på kaffedrickare och icke kaffedrickare. Det visade sig att kaffedrickarna hade en 16 procent högre ämnesomsättning jämfört med de icke kaffedrickande personerna.

Ett dagligt tillskott av ett extrakt framställt från gröna kaffebönor kan hjälpa dig att reducera din kroppsvikt samt ha en positiv inverkan på fettsammansättning i levern. Vi rekommenderar att kombinera Grönt kaffeextrakt med en utrensande detoxkur och vårt kombinationspaket med Green Coffee och Colon Cleanse tarmrensning som innehåller allt du behöver för att få den ultimata boosten för din viktminskning.

Anti-aging

Antioxidanterna i grönt kaffe kan få din hy att se ung ut längre. Antioxidanter som även går under smeknamnet “kroppens egna rostskyddsmedel” har den bidragande effekten att de kan reparera utsatt hud. Ansiktet är oftast den mest utsatta delen av kroppen som visar tecken på åldrande och exponering av starkt solljus först vilket kan ge sig uttryck i rynkor och pigmentförändringar. UV-ljus är en bidragande faktor till att kroppen bildar fria radikaler som bryter ner huden. Har kroppen en bra balans och konstant tillförsel av antioxidanter kan denna nedbrytande process minska och de fria radikalerna övervinnas. Detta kan resultera i en friskare hud med mer lyster och spänst.

Håller hjärnan frisk och ung

Forskning har visat att klorogensyran som finns i grönt kaffe kan ha positiv inverkan på din hjärnas hälsa. Klorogensyran kan minska risken att drabbas av hjärnsjukdomar som oftast kommer med åldern, så som Alzheimers och andra demenssjukdomar.

Kaffe rent generellt och framförallt koffeinet i kaffe har visat ha antiinflammatoriska effekter på hjärnan. Till exempel blockerar koffeinet adenosin-receptorerna som i sin tur kan bilda en kedjereaktion till att våra sinnen blir svagare med åldern. En studie visade att personer över 65 år med mer koffein i blodet löper mindre risk att utveckla Alzheimers.

Sammanfattningsvis

Grönt kaffe är kaffebönan i sin råa form. Orostad och på så vis en superböna då den behåller många av sina viktiga näringsämnen som annars försvinner när man rostar bönorna.

Grönt kaffe är framförallt en fantastisk källa på antioxidanter och speciellt klorogensyra som kan förbättra din prestationsförmåga och ge dig mer energi. Det kan också motverka ålderstecken som Alzheimers och rynkig hy. De ökar också ämnesomsättningen i kroppen och bekämpar fri radikaler som gör att dina organ i kroppen helt enkelt fungerar bättre och håller sig friska.

Hur beställer jag Grönt kaffe?

Det är mycket enkelt att köpa grönt kaffe. Lägg varan i kundvagnen och klicka dig vidare till kassan när du är klar med din shopping på vår webbplats. Välj sedan önskad leveransmetod och betalningssätt. Om du har några frågor om Grönt kaffe, våra tjänster eller andra produkter är du välkommen att kontakta våran kundtjänst via telefon, chatt eller e-post.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med