Tips för att bli av med fett på magen

Styrketräning och övningar på gymmet hjälper dig att forma och tona magmusklerna men de kan inte trimma kroppsfett på övre delen av magen och öka förbränningen på vissa områden. Det enda sättet att bli av med överskottsfett på magen är genom en kombination av hälsosam kost och konditionsträning.

Tips för att bli av med fett på magen

Om du minskar totalt 3 500 kalorier per vecka, kommer du att förlora ett kilo i snitt och öka förbränningen effektivt. Du kan inte rikta in dig på ett speciellt område där just du vill bli av med fett och öka förbränningen men du kan bränna kroppsfett på alla de områden som du tenderar att lagra det med dessa tips inklusive den övre delen av magen.

Ät rätt mat

Byt fet mat mot färska grönsaker, frukter och bär. Ät en skål med bär i stället för en påse chips. Fokusera dina måltider på fullkorn, gröna bladgrönsaker, grönsaker, frukt, baljväxter och nötter i stället för kött, raffinerat socker, raffinerade kolhydrater och animaliskt fett. Du kommer därmed att minska ditt kaloriintag och fylla på kroppens förråd av fiber och öka förbränningen.

Rör på dig

Motionera dagligen. Övningar såsom jogging, löpning, dans, simning, gå i trappor, kampsport, kickboxning, inlines, tennis och gymnastik bränner 500 kalorier eller mer per timme. Gör denna typ av träning en timme dagligen och du kan förlora cirka 1 kg kroppsfett per vecka.

Utmana dig själv

Håll din träning utmanande. För att öka förbränningen och komma i form behöver du utmana dig själv. Du kan öka mängden fett du bränner genom att göra 30 sekunders hastighetsintervall under träning. Öka intensiteten var femte minut, genom att göra utfall, hoppa hopprep eller springa snabbt under 30 sekunder. Du kan dessutom kombinera detta med naturliga fettförbrännare för viktnedgång.

Bli stark - det behöver inte betyder inte stor

Bli stark - det behöver inte betyder inte stor

Bygg muskelvävnad och öka förbränningen. Eftersom kvinnor tenderar att ersätta muskel med fett när de åldras kan du vända denna process genom att göra styrkeövningar. Power Yoga eller bygger muskler samtidigt som det ökar din puls och bränner fett på samma gång. Ju mer muskler du lägger till, desto bättre kan du öka din genomsnittliga ämnesomsättning.

Drick vatten!

Drick vanligt vatten och håll kroppen återfuktad. Sötade juicedrycker, förpackade smoothies, smaksatt vatten och sirapsliknande kaffedrycker innehåller raffinerat socker, för mycket kalorier och liten eller ingen näring. Läsk har karbonatisering, som orsakar svullen mage. Om du behöver extra hjälp och ifall du har ett BMI på 28 eller mer kan dessa tips kombineras med alli för effektiv viktminskning för att uppnå en önskad vikt och öka förbränningen.

Vad mer…?

Ett annat tips som kan hjälpa dig att gå ner i vikt är att äta kryddstark mat. När det kommer till all motverka uppsvullnaden kan även små justeringar av ditt kaloriintag göra skillnad på din vikt. Kryddstark mat kan hjälpa att driva dig mot en hälsosammare livsstil och du kan öka intaget med ett naturligt tillskott med chili.

Kryddans magiska krafter

Kryddans magiska krafter

Det ämne som ger Cayenne sin hetta - Capsaicin - kan även hjälpa till med viktminskning. Capsaicin har också smärtstillande egenskaper och används som en behandlingsform för artros, nervsmärta och ländryggssmärta. Dock är det inte lämpligt för alla. Om du är allergisk mot kiwi, bananer, kastanjer, avokado eller latex, kan du också vara allergisk mot Cayenne.

Kryddstark mat och aptit

Livsmedel smaksatta med Cayenne kan hjälpa dig att tappa några kilon genom att minska din aptit. Cayenne bidrog till att minska deras sug efter fet, söt och salt mat i flera undersökningar som gjorts på kryddstark mat.

Kryddan bidrar också till att du känner dig mer mätt. Man undersökte effekterna av att komplettera dieten med Chili burn för fettförbränning hos en mindre grupp deltagare som åt en normal kost. Detta fann att jämfört med en kontrollgrupp, rapporterade den grupp som tillförts kryddan en ökning av mättnadskänsla och var mindre sannolika att äta för mycket.

Kryddstark mat och ämnesomsättning

Kryddstark mat kan inte bara minska din aptit, men också bidra till en ökad kaloriförbränning. Kryddan öka din kroppstemperatur, vilket i sin tur ökar mängden energi du förbrukar. Även om resultaten från olika studier varierar, kan Cayenne hjälpa dig att bränna så mycket som 119 kalorier per dag. Dock behöver den förbättrade kaloriförbränningen inte fungera för alla. Det verkar som att Capsaicin inte har en lika stor effekt hos dem som är överviktiga eller feta,

jämfört med tunnare individer. Effekterna kan också avvara snabbt, eftersom kroppen kan utveckla en tolerans mot hettan.

Kryddstark mat för fettförbränning

Kryddstark mat bränner kanske inte så många kalorier hos överviktiga individer, men den kan bränna fett. Man undersökte även effekterna av Capsaicin på energiförbrukning och fettförbränning hos en grupp överviktiga människor. Även om man fann att kryddan inte hade någon effekt på energiförbrukningen, så stimulerade den en förlust av bukfett hos deltagarna.

Tillsätt krydda för att gå ner i vikt

Strö lite cayennepeppar på dina frukostägg eller gör en kryddstark keso och servera med stänger av gurka och selleri. Lägg en skiva eller två av färsk chilipeppar i din skål med svarta bönor för att hetta till den, eller använd till soppan, salladen eller blanda till en dipp. Den färska chilipepparn kan också ge en kick till ditt ris. Tillsätt torkad cayennepeppar till tomatsåsen, chilin eller grytan för att lyfta fram smakerna och för att ta del av viktminskningsfördelarna.

Det har länge varit känt att fettförbrännare för kroppen bidrar till att påskynda din ämnesomsättning. Det är trott att det viktigaste elementet som ger chili sin hetta - Capsaicin - är ansvarigt för att skapa denna effekt, eftersom det skapar värme och höjer kroppstemperaturen vid konsumtion.

Capsaicin och dess effekter

Capsaicin är källan till chilipepparns hetta. Den finns i jalapenos, habaneros, cayenne, och de flesta andra sorters chilipeppar. Utöver sina viktminskningseffekter, har Capsaicin visat sig fungera som ett blodförtunnande medel, vilket bidrar till förhindrande av blodproppar. Studier med fokus på länder där chili konsumeras till stor del, såsom i Thailand, har visat att människor som regelbundet äter chilipeppar har en kraftigt minskad förekomst av många blodproppssjukdomar. Capsaicin är också trodd att fungera anti-inflammatoriskt och hjälper att kontrollera smärta.

Har kryddstark mat och ämnesomsättning ett samband?

Har kryddstark mat och ämnesomsättning ett samband?

Studier har visat att en kryddstark måltid, såsom en skål med chili, kan ge en tillfällig ökning av ämnesomsättningen med ca 8 % mer än personens normala ämnesomsättning. Detta värde anses ganska försumbart och liknande studier har rapporterat samma resultat hos människor som ätit svartpeppar eller ingefära. Du kan även kombinera kryddstark mat med naturliga förbränningsökande tillskott för att uppnå en viktminskning med kosttillskott.

Andra intressanta artiklar