Få en platt mage på 1 vecka

Det finns några viktiga hemligheter till att kontrollera fettmängden och få en platt mage: motion, kost, sömn och rätt stresshantering. Här kommer vi beskriva dessa steg för att uppnå en platt mage och följer du dessa har du kommit en bra bit på vägen för att uppnå och upprätthålla en plattare mage.

en glad kvinna i svarta shorts och rosa topp ar ute och springer mot en vit bakgrund

Din ämnesomsättning beror på antalet kalorier som din kropp kan bränna. Eftersom kroppen styr hastigheten och riktningen för ämnesomsättningen, vad du äter och din nivå av fysisk aktivitet kommer påverka hastigheten på din ämnesomsättning och hur mycket du väger. Det bästa sättet att kontrollera hur många kalorier du bränner är genom din nivå av fysisk aktivitet och vad som verkar vara en snabbare ämnesomsättning mot andra är oftare en mer aktiv eller mindre aktiv livsstil, som leder till antingen viktminskning, en platt mage eller hjälper dig att bibehålla en stabil vikt.

1. Motion och fysiskt träning

Hård fysisk träning trimmar fettmängden. Utför minst 30 minuters måttlig motion minst 5 dagar i veckan om du vill uppnå en platt mage hemma . Promenader räknas så länge det är snabba nog att du svettas och andas hårdare och gör din puls snabbare än vanligt. Tänk även på valen du gör i vardagen! Ta inte rulltrappan om det finns trappor och istället för att ta bussen sista biten promenera om det är ett rimligt avstånd. Små förändringar i din vardag som dessa kan ha större skillnad än vad du kan tro på att bli av med magfettet.

För att få samma resultat och en platt mage på mindre tid bör du öka din takt och utföra kraftig motion - som jogging eller löpning. Det skulle då räcka med att göra detta 20 minuter om dagen 4 dagar i veckan. Högintensiv och intervall träning är bra för fettförbränning vilket är ett måste om man vill ha en platt mage. Testa att göra dessa övningar hemma:

  • Knäböj med hopp
  • Burpees
  • Höga knän i 30 sekunder
  • Hoppa upp på en högre höjd (en stol eller soffan funkar bra) och sedan ner igen. Gör detta 10 gånger

2. Kost

Det finns ingen magisk diet för att förbränna magfett och få en platt mage. Men när du gå ner i vikt med en diet försvinner fett från magen vanligen först.

Att få i sig tillräckligt med fibrer kan hjälpa till för att få en platt mage. Det har visat sig att människor som äter 10 gram lösliga fibrer per dag - utan några andra förändringar i sin kost automatiskt bygger upp mindre fett över tid än andra. Det är så enkelt som att äta två små äpplen, en kopp gröna ärtor, eller en halv kopp pintobönor.

Även om du höll allt annat lika, men bytte till ett högre fiberbröd, kanske du kan behålla din vikt genom åren. Sen gäller det även att äta en generellt hälsosam kost. Snabba kolhydrater som vitt bröd och vit pasta är ofta sämre medan långsamma och nyttiga kolhydrater som till exempel fullkornsris och bulgur är bättre.

När du gör dina måltider se till att de är mättande och innehåller både protein, bra kolhydrater och mycket grönt. Undvik socker och konserveringsmedel så gott det går. Färsk och ekologisk mat är ofta bättre så det kan vara värt att satsa på det istället. Magert kött är en hälsosam och bra källa till protein, till exempel kyckling eller kalkon.

3. Sömn

Att få rätt mängd sömn hjälper. Människor som fick 6 till 7 timmars sömn per natt fick mindre ökad fettmängd över 5 år jämfört med de som sov 5 eller färre timmar per natt eller 8 timmar eller mer per natt vilket visar innebörden av fitness och hälsa. Sömn kanske inte var det enda som betydde något för att få en platt mage för dessa människor - men det var definitivt en del av bilden.

4. Stress

Alla upplever stress men hur du hanterar det är viktigt för att uppnå en platt mage. De bästa sakerna du kan göra inkludera koppla av med vänner och familj, meditera, träna för att lindra stressen, och ta emot rådgivning om du och din kropp mår dåligt. Detta gör dig friskare och bättre förberedd för att göra bra val i livet.

Försök att hitta en stresshantering strategi som funkar för dig! Testa dig fram. När stressen kommer smygandes kan det vara en bra idé att sätta sig ner och skriva en lista på allt som ska göras i ordning. Andra kanske föredrar att sätta på lugn musik och andas långsamt i några minuter. Det kan även hjälpa att gå ut på en promenad och prata i telefon med en vän för att rensa hjärnan. Hitta vad som fungerar för dig!

Att tänka på..

en basset hund ligger och sover med oronen utlagda pa varsin sida mot en vit bakgrund

Om du bara hade råd med tid att göra något av dessa tips för att uppnå en plattare mage så skulle motion förmodligen ha de mest omedelbara fördelar, eftersom det minskar både övervikt och stress. Dock är det otroligt viktigt med en bra kost. Om du motionerar dagligen men äter ohälsosamt kommer det inte att göra någon skillnad på kroppen. Det är viktigt att hitta en hälsosam och hållbar balans mellan motion och kost.

Oavsett om du väljer att följa den senaste diettrenden eller ändrar din livsstil kan du uppleva problem med att gå ner i vikt och uppnå en platt mage. Detta kan vara mycket frustrerande speciellt om du följer en strikt diet och motionsplan det finns även fler tips för en plattare mage direkt på våran sida.

Samtidigt som du går på en diet eller provar någon typ av viktminskningsprodukter kanske du inte får de resultat du hoppats på om du inte tar hänsyn till din ämnesomsättning för att få en platt mage. Du kan räkna fett, kolhydrater och kalorier minutiöst men för att gå ner i vikt med framgång så måste du förstå din ämnesomsättning och hur den påverkar din kropp. När du förstår hur din diet och motionsvanor påverkar hastigheten på kroppens ämnesomsättning, tillsammans med din ämnesomsättning och vikt kan du prova dessa sju dagliga tipsen för att påverka graden av din ämnesomsättning för ännu bättre resultat av din viktminskning.

Välj bort detta

Vissa saker måste man tyvärr välja bort om man vill ha en platt mage snabbt. Livet handlar om balans och man ska inte utesluta allt roligt och gott. Dock finns det vissa saker man inte bör förtära allt för ofta för att få en platt mage.

  • Alkohol - Detta vet säkert många om redan, men alkohol är boven som ser till att många dieter inte går ann. Särskilt drinkar innehåller oftast väldigt mycket socker. Dricker man för mycket brukar man inte heller må särskilt bra dagen efter vilket gör att man hellre äter dålig mat och inte rör på sig. Alkohol är därför något man ska vara försiktig med!
  • Färdiglagad mat - Ofta är den färdiglagade maten man hittar i frysdisken fullspäckat med onödigt socker och konserveringsmedel. Det kan vara skönt att slippa tänka på vad man ska laga till middag och istället bara slänga in något i micron. Men du kommer få i dig massvis med onyttigheter som egentligen är helt onödiga på det sättet!
  • Läsk - Ja alla vet att läsk är onyttigt, men ändå är det många som dricker det. Om du vill ha en platt mage är läsk något du tyvärr måste säga hejdå till. Det innehåller otroliga mängder socker. Att dricka en läsk varje dag kommer göra det nästintill omöjligt att få den platta magen du är ute efter.
  • Bars - Ibland slår hungern till när man minst anar det och man måste springa in på närmsta kiosk för att köpa något att höja blodsockret med. Det är ofta man tror att man väljer det hälsosamma alternativet när man köper en bar istället för en bulle, men det stämmer inte alltid. Många bars som sägs vara måltidsersättare eller hälsosamma innehåller mängder med socker och snabba kalorier som inte alls är nyttiga. Detta gäller inte alla bars, men om du är ute efter en platt mage kolla alltid en extra gång för att se till att produkten faktiskt är vad den utlovar!

Andra intressanta artiklar