5 sätt att tackla manliga celluliter

Om du är en av alla som frågar dig själv “kan män få celluliter?” så är svaret JA! Även om det är vanligast bland kvinnor så kan även män drabbas av celluliter, också känt som apelsinhud. Det kan bero på många anledningar, såsom viktuppgång, kost och aktivitetsnivå. Man vet inte exakt varför man får celluliter, men det finns saker man kan göra åt det! För att hjälpa dig har vi satt ihop en lista med våra 5 bästa sätt att tackla manliga celluliter, och alla kan enkelt läggas till din dagliga rutin. Prova dem idag och se om det kan hjälpa mot dina celluliter!

 1. Träning

  Träning

  En stor faktor, som många tror är den främsta orsaken till celluliter, är viktuppgång. Av den anledningen kan ordentligt med träning i din vardagsrutin var ett utmärkt sätt för att hjälpa mot celluliter. Det kanske inte helt tar bort dina celluliter, men att gå ned i vikt kan hjälpa dig att minska mängden fett som trycker mot bindväven i din hud och orsakar det gropiga intrycket. Det kan också hjälpa dig att tighta till området för ett fastare och slätare utseende.

 2. Cellulitmat

  En annan nyckelorsak som folk tror är anledningen till celluliter är toxiner. Dessa kan komma från flera olika orsaker, såsom ohälsosam mat, alkohol, tobak, och föroreningar i omgivningen. Dessa toxiner kan sakta ned blodcirkulationen och minska hudens elasticitet, vilket kan resultera i apelsinliknande celluliter. Därför kan det hjälpa att lägga till antioxidantrika livsmedel till din kost för att skydda huden och kroppen från toxinernas skadeverkan, och minska intrycket från celluliter. Här är några exempel som är rika på antioxidanter och andra skyddande substanser som kan hjälpa:

 3. Cellulitprodukter

  Cellulite Produkter

  Det finns en rad olika cellulitprodukter ute på marknaden som kan hjälpa dig att hantera celluliter på olika sätt. Dett finn bland annat krämer och serum som syftar till att tona huden, naturliga skrubbar som fungerar genom att avlägsna döda hudceller och jämna ut huden, och det finns också plåster och piller för vikthantering som kan hjälpa dig att gå ned i vikt och tappa fett. Du kan också prova cellulitaparater som använder avancerad teknologi för att blasta celluliten för att stärka, tona och motverka fettdepåer.

 4. Torrborstning

  Torrborstning

  En superenkel teknik som du enkelt och smidigt kan prova bekvämt hemma är torrborstning. Det är ett väldigt populärt sätt för män att tackla celluliter på. Det är också snabbt och enkelt - allt du behöver är en kroppsborste! För att torrborsta bort dina celluliter drar du borsten lätt över kroppen innan du duschar, se till att arbeta mot hjärtat. Detta stärker blodcirkulationen och hjälper till att eliminera toxiner, båda två bidrar till att minska celluliter.

 5. Reduce Caffeine, Smoking and Alcohol

  Minska koffein, rökning och alkohol

  Många säger att koffein kan göra celluliter värre eftersom att det kan ha en negativ effekt på blodflödet och påverkar därför kroppen förmåga att transportera näring och syre till hudcellerna. Det sägs också att rökning och alkohol kan leda till att toxiner samlas i kroppen och leder till svagare hud med minskad elasticitet. Så ett enkelt sätt att tackla manliga celluliter på är helt enkelt att dra ned på dessa. Men, innan du får panik, det betyder inte att du måste sluta helt! Men prova att skära ned till 1-2 koppar kaffe om dagen och se över ditt veckointag av tobak och alkohol.

Andra intressanta artiklar

Dela med