• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Hur ofta bör du använda en body scrub och varför?

Under sommaren kommer vi automatiskt visa upp mer hud och med en riktigt bra body scrub kan du se till att huden ser fantastiskt bra ut. Se till att våra axlar, armbågar, ben, händer och fötter ser bäst ut som möjligt. Det är den perfekta tiden att försiktigt exfolierar döda hudceller och avslöjar nya yngre hud.. Exfoliering är en av det viktigaste steget mot en yngre, fräschare och friskare hy.

Vad är exfoliering med body scrub?

Exfoliating är en mycket viktig del av alla hudvårds program eftersom en scrub tar bort döda hudceller och främjar föryngring av nya celler vilket lämnar oss med en frisk lyster. En scrub renar dessutom porerna och lämnar huden mjuk och det är därför oftast betydligt mer effektivt att investera i en bra body scrub istället för en fuktighetskräm.

Exfoliering är grundläggande för att optimera effektiviteten i din body scrub och detta sker när du gör en rengöring med en scrub.

När och hur ska en body scrub användas?

Det är rekommenderat att göra en body scrub kroppspeeling varje vecka och inte mer än så. Det är viktigt att försiktigt rena huden så att din peeling inte orsakar hudirritation. Tänk på att huden i ansiktet tunnare än den övriga huden på kroppen och kräver en lösare behandling.

Enligt en studie från Göttingen Universitet i Tyskland har utseendet på huden hos en kvinnas händer, bröst och armar har en enorm inverkan på hennes upplevda ålder. Av de 240 deltagarna i studien bedömdes kvinnor med torr hud för att vara äldre än sin verkliga ålder och de med mjuk, strålande hud vara upp till 10 år yngre. Det viktigaste är att skydda känsliga delar av kroppen mot skador för att minska processen av åldrandet. Solskador kan göra att helhetsintrycket ändrats och vikten av att använda solskydd och återfuktning är stor. Det är också viktigt att använda produkter som bekämpar torrhet, och brist på elasticitet i huden. Tack och lov finns det produkter som effektivt kan hjälpa dig med detta.

Vad är fördelarna med en body scrub?

Minskad irritation

Om huden är rodnad eller irriterad kan du scrubba rent huden och därmed undvika ovälkomna överaskningar. Förhindra irritation genom att lugna huden med en body scrub och en mjukgörande lotion.

Bli av med döda hudceller

Håll huden smidig, len och ka utstrålning med en BodyBlendz Coffee Exfoliating body scrub. Denna scrub med mjuka korn från kaffebönor avlägsnar döda hudceller och avslöjar mjuk, glödande samt välmående hud.

Stärk och återställ

Även om ålder och solskador kan orsaka att huden förlorar sin elasticitet med tiden så kan en effektiv body scrub hjälpa till att återställa din hud. Det visar att en hälsosam, återfuktad hud kommer att bidra till att förhindra nedbrytningen av hudens kollagennivåer och därmed öka elasticiteten av huden. Använd en scrub med koffein för att släta ut och stärka huden på både ansikte och kropp och även bli av med celluliter!

Bli av med rynkor

Det bästa sättet att bli av med rynkor innan de börjar är att utvecklas är att undvika vanor såsom solning och cigaretter. Dessa vanor utlöser fria radikaler i kroppen vilket skadar DNA i celler. Regelbunden användning av body scrubs hjälper till att stärka huden och öka nivån av kollagen. Det är också viktigt att hålla kroppen återfuktad och dricka mängder med vatten för att hålla huden och kroppen friskt vilket är en av många hälso-och skönhetsfördelar med body scrubs.

Tänk på framtiden

Skydda din hud nu och håll din kropp vacker för framtiden. Tar du väl hand om dig själv genom att använda produkter för solskydd och en bra scrub som renar kroppen och återställer huden kommer du snart att märka en tydligt skillnad. En scrub kan hjälpa dig att må bättre inifrån och ut.