Hur ofta bör du använda en body scrub och varför?

Under sommaren kommer vi automatiskt visa upp mer hud och med en riktigt bra body scrub kan du se till att huden ser fantastiskt bra ut. Se till att våra axlar, armbågar, ben, händer och fötter ser bäst ut som möjligt. Det är den perfekta tiden att försiktigt exfolierar döda hudceller och avslöjar nya yngre hud. Exfoliering är en av det viktigaste steget mot en yngre, fräschare och friskare hy. Body Scrubs har funnits i evigheter och är ett enkelt och smidigt sätt att rena kroppen och förbättra hudens struktur. Denna enkla skönhetsprodukt gör mycket mer än att bara hjälpa dig bli av med skador och märken på huden och få dig att se yngre ut.

Vad är exfoliering med body scrub?

Vad är exfoliering med body scrub?

Exfoliating är en mycket viktig del av alla hudvårds program eftersom en scrub tar bort döda hudceller och främjar föryngring av nya celler vilket lämnar oss med en frisk lyster. En scrub renar dessutom porerna och lämnar huden mjuk och det är därför oftast betydligt mer effektivt att investera i en bra body scrub istället för en fuktighetskräm.

Exfoliering är grundläggande för att optimera effektiviteten i din body scrub och detta sker när du gör en rengöring med en scrub. Exfoliering utförs när du skrubbar huden med ett milt slipmaterial för att avlägsna döda hudceller. Denna process förvandlar din hy från tråkig och livlös till ljusa och fräsch. body scrub som exfolierar kroppen innehåller korn eller andra hårda slipmedel för att rena kroppen. Dessa partiklar är oftast grova och kan orsaka repor och skador. För att undvika detta är det rekommenderat att du hittar en skrubb som innehåller socker och salter. Dessa partiklar är mer skonsamma och upplöses dessutom småningom i duschen.

Det är också viktigt att inte gnugga för hårt när du skrubbar kroppen. Utför jämna mjuka cirkulära rörelser när du skrubbar din hud för att få bästa effekt av din scrub. Förutom att förbättra din hy, kommer rörelsen när du masserar in din body scrub också förbättra cirkulationen vilket i sin tur gör att din kropp känns mer levande och hälsosamt.

Scrubs är ett bra sätt att tillföra vitaminer, mineraler och fukt till din kropp. Denna kombination av ingredienser kan bekämpa och reducera lätta missfärgningar på huden, bekämpa tecken på åldrande och även lindra kroniska hudåkommor. Det stämmer att en body scrub kan göra allt detta och lite till det här en produkt undra gör allt, och lite till. Nedan har vi listat några av de mest populära användningsområden för body scrubs och varför detta är en måste-ha produkt i badrummet.

När och hur ska en body scrub användas?

Det är rekommenderat att göra en body scrub kroppspeeling varje vecka och inte mer än så. Det är viktigt att försiktigt rena huden så att din peeling inte orsakar hudirritation. Tänk på att huden i ansiktet tunnare än den övriga huden på kroppen och kräver en lösare behandling.

Enligt en studie från Göttingen Universitet i Tyskland har utseendet på huden hos en kvinnas händer, bröst och armar har en enorm inverkan på hennes upplevda ålder. Av de 240 deltagarna i studien bedömdes kvinnor med torr hud för att vara äldre än sin verkliga ålder och de med mjuk, strålande hud vara upp till 10 år yngre. Det viktigaste är att skydda känsliga delar av kroppen mot skador för att minska processen av åldrandet. Solskador kan göra att helhetsintrycket ändrats och vikten av att använda solskydd och återfuktning är stor. Det är också viktigt att använda produkter som bekämpar torrhet, och brist på elasticitet i huden. Tack och lov finns det produkter som effektivt kan hjälpa dig med detta.

Vad är fördelarna med en body scrub?

Minskad irritation

Om huden är rodnad eller irriterad kan du scrubba rent huden och därmed undvika ovälkomna överaskningar. Förhindra irritation genom att lugna huden med en body scrub och en mjukgörande lotion.

Bli av med döda hudceller

Håll huden smidig, len och ka utstrålning med en BodyBlendz Coffee Exfoliating body scrub. Denna scrub med mjuka korn från kaffebönor avlägsnar döda hudceller och avslöjar mjuk, glödande samt välmående hud.

Stärk och återställ

Även om ålder och solskador kan orsaka att huden förlorar sin elasticitet med tiden så kan en effektiv body scrub hjälpa till att återställa din hud. Det visar att en hälsosam, återfuktad hud kommer att bidra till att förhindra nedbrytningen av hudens kollagennivåer och därmed öka elasticiteten av huden. Använd en scrub med koffein för att släta ut och stärka huden på både ansikte och kropp och även bli av med celluliter!

Bli av med rynkor

Det bästa sättet att bli av med rynkor innan de börjar är att utvecklas är att undvika vanor såsom solning och cigaretter. Dessa vanor utlöser fria radikaler i kroppen vilket skadar DNA i celler. Regelbunden användning av body scrubs hjälper till att stärka huden och öka nivån av kollagen. Det är också viktigt att hålla kroppen återfuktad och dricka mängder med vatten för att hålla huden och kroppen friskt vilket är en av många hälso-och skönhetsfördelar med body scrubs.

Tänk på framtiden

Skydda din hud nu och håll din kropp vacker för framtiden. Tar du väl hand om dig själv genom att använda produkter för solskydd och en bra scrub som renar kroppen och återställer huden kommer du snart att märka en tydligt skillnad. En scrub kan hjälpa dig att må bättre inifrån och ut.

Ljusa upp fläckar

Mörka fläckar uppträder oftast på grund av ålder och solexponering. Även om det kan tyckas dessa fläckar har fastnat så går de faktiskt i många fall att få bort.

Den peeling du får från en body scrub kan hjälpa till att bryta upp pigmentet i dessa fläckar och minska deras utseende över tiden. Detta kan i synnerhet uppstå om du har efter en skrubb som innehåller mandelolja. En scrub kan bidra till att ge din hud naturligt skydd mot solen, men du ska inte hoppa över solskyddsfaktorer. Scrubben kan även förhindra fler fläckar från uppstår senare på huden.

Renar huden

En body scrub kan hjälpa till att rena huden och reducera acne och finnar. Återigen är exfoliering nyckeln här. En kraftfull body scrub slipar rent huden från smuts från porerna och avlägsnar död hud. Dessutom kan ingredienser så som kaffe, havssalt, mandelolja och grönt te förstör rena och desinficera huden. Renare hud innebär färre möjligheter för finnar och ett strålande utseende.

Motverka eksem

Många människor har funnit att regelbunden peeling med body scrub bidrar till att motverka och bli av med exem. BodyBlendz Coconut Delight scrub.kan dessutom minska inflammation och förhindra framtida sprickor i huden. Ingredienser som kokosolja och mandel har visat sig kunna lindra uppkomsten av eksem. Dessutom får du en avslappnande behandling, vila, avkoppling och lättnad.

Avlägsna ärr

Avlägsna ärr

Exfoliating med scrubs har visat sig bidra till att minska uppkomsten av ärr, särskilt sådana som orsakas av akne. Tack vare att en body scrub renar kroppen från döda celler och bidrar detta till att främja framväxten av frisk ny hud. Beroende på vilket resultat du till uppnå finns det olika råd för hur ofta och varför bör du använda en scrub. Ingredienser som mandelolja har också visat sig minska uppkomsten av små ärr så det kan vara värt att ägna extra uppmärksamhet åt dessa platser nästa gång du skrubbar.

Body Scrubs har en mängd fördelar för din hy och kan hjälpa lugna symptom på kroniska hudsjukdomar samt minska uppkomsten av fläckar. Allt som krävs är några minuter i duschen så kommer du med tiden kommer att börja se fördelarna. Detta är några av fördelarna som visar på hur en body scrub kan bekämpa tecken på åldrande och hjälpa dig att se yngre ut.

Dela med