måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 24 03 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Fri frakt

  På ordrar över 499kr

 • Nöjda kunder

  Utmärkta kundomdömen

Hälso-och skönhetsfördelar med body scrub

Lägg till en body scrub till din skönhetsrutin för att hjälpa dig att få jämn, näringsrik och skinande frisk hud. Det finns mängder av hälso- och skönhetsfördelar med att peela huden med en scrub och här är några av dessa fantastiska fördelar.

När vi hoppa i duschen har de flesta av oss en mängd olika hår och hudvårdsprodukter uppradade längs kanten med allt från fuktgivande schampon till lugnande rakkrämer. Men bland alla dessa produkter, har du en bra bodyscrub? En body scrub är viktig för att upprätthålla frisk, slät hud och är ett måste på din duschmeny. Kombinationen av rengöring, peeling och massage ger fördelar som går långt utöver vad en tvål kan göra för din kropp och ditt välmående. Läs vidare för att lära dig hur en bodyscrub kan förbättra hudens hälsa för en tillfredsställande spaupplevelse i ditt eget hem.

De positiva hälsoeffekterna av en body scrub

Precis som hudcellerna i ansiktet behöver cellerna i din kropp regelbundet förnyas för att må bättre. Denna process blir långsammare när vi blir äldre och för att öka detta kan du använda en body scrub som peelar kroppen.

En scrub fungerar på ett flertal olika sätt: När du massera scrubben över din kropp, så hjälper den exfolierande peelingen kroppen att med att bli av med döda hudceller. Gnuggningsverkan som uppstår ökar cirkulationen och hjälper till att tömma dina lymfkörtlar genom att öka blodflödet till hudens yta. Dessutom kommer din body scrub ytterligare lugna och återfukta huden.

En annan viktig fördel med att använda en scrub är hur bra och avslappnande det känns. Den uppfriskande scrubben mot huden och fängslande doften som fyller duschen gör att du kan du njuta av behandlingen och det gör det till en upplevelse som kan öka ditt humör och påverka din dag till det bättre!

Typer av Body Scrubs

Vanligtvis har en bodyscrub större exfolierande partiklar än en ansiktsscrub då huden på din kropp är inte är lika tunn och känslig som ansiktet. Några kända och högeffektiva ingredienser i body scrubs är salt, socker och krossade nötskal tack vare dess effektiva och peelande effekt, vilket kan bidra till en smidig och fast hud. Vissa scrubber innehåller även salicylsyra som kan bidra till att förbättra utseendet på pigmentfläckar eller rodnad samt verka som en cellulit motverkande behandling. Andra ingredienser som är naturligt effektiva i body scrubs är olivolja, honung, råsocker, malda kryddnejlikor, havregryn och malet kaffe.

Hur använder man en body scrub

Om din hud är frisk och fast, kan du använda en dusch scrub upp till tre gånger i veckan. Men om du har känslig eller tunn hud så räcker det oftast med att scrubba en gång i veckan.

När du ska påbörja din scrub börjar du med att blöta händerna och resten av kroppen några minuter i duschen. Tillbringa några minuter och använd dina händer eller ett skrubbverktyg för att gnugga in din scrub i cirkulära rörelser på torr hud för full och mer varaktig täckning. Låt skrubben verka några minuter och skölj sedan av scrubben och använd händerna för att ta bort eventuella kvarvarande rester.

Var noga med att inte överskrubba. Även om huden på din kropp är tjockare än huden i ansiktet är den känslig för irritation. Fukta alltid huden med en fuktgörande lotion efter att du är klar med din scrub och du kan få ut maximal effekt samt bekämpa tecken på åldrande och se yngre ut efter regelbundna behandlingar.

När inte använda ett body scrub

Om du har en solbränna eller upplevt ett utslag eller annan hudåkomma vid användning av hudprodukter bör du inte använda en body scrub. Några av ingredienserna kan då ytterligare irritera huden. Kontrollera även att du inte är allergisk mot innehållet när du börjar skrubba din kropp.