Hälso-och skönhetsfördelar med body scrub

Lägg till en body scrub i din skönhetsrutin för att hjälpa dig att få jämn, näringsrik och skinande frisk hud. Det finns mängder av hälso- och skönhetsfördelar med att peela huden med en scrub och här är några av dessa fantastiska fördelar.

Hälso-och skönhetsfördelar med body scrub

När vi hoppar i duschen har de flesta av oss en mängd olika hår och hudvårdsprodukter uppradade längs kanten med allt från fuktgivande schampon till lugnande rakkrämer. Men bland alla dessa produkter, har du en bra bodyscrub? En body scrub är viktig för att upprätthålla frisk, slät hud och är ett måste på din duschmeny. Kombinationen av rengöring, peeling och massage ger fördelar som går långt utöver vad en tvål kan göra för din kropp och ditt välmående. Läs vidare för att lära dig hur en bodyscrub kan förbättra hudens hälsa för en tillfredsställande spaupplevelse i ditt eget hem.

De positiva hälsoeffekterna av en body scrub

Precis som hudcellerna i ansiktet behöver cellerna i din kropp regelbundet förnyas för att må bättre. Denna process blir långsammare när vi blir äldre och för att öka detta kan du använda en body scrub som peelar kroppen.

En scrub fungerar på ett flertal olika sätt: När du massera scrubben över din kropp, så hjälper den exfolierande peelingen kroppen att med att bli av med döda hudceller. Gnuggningsverkan som uppstår ökar cirkulationen och hjälper till att tömma dina lymfkörtlar genom att öka blodflödet till hudens yta. Dessutom kommer din body scrub ytterligare lugna och återfukta huden.

En annan viktig fördel med att använda en scrub är hur bra och avslappnande det känns. Den uppfriskande scrubben mot huden och fängslande doften som fyller duschen gör att du kan du njuta av behandlingen och det gör det till en upplevelse som kan öka ditt humör och påverka din dag till det bättre!

Body Scrub för celluliter

Celluliter är något 90 % av världens kvinnor någon gång kommer se på sina kroppar. Celluliter kan dyka upp på kroppen oavsett ålder eller fetma. Det är vanligast att få runt lår och rumpa och många tycker det är jobbigt att ha de små groparna på huden. Det finns flera sätt att motverka celluliter, och ett av de kändaste sätten är att sätta igång blodcirkulationen med en body scrub.

Örtte Tea Body Scrub for Cellulite är en body scrub framtagen med naturliga ingredienser specifikt för de som har problem med celluliter. Dess ingredienser är bland annat gelatin och enbärsolja vilket kan hjälpa att öka blodcirkulationen i kroppen. Blodcirkulationen kan ha en stor påverkan på celluliter. Denna naturliga hudvård kan ge en slätare hud och reducera märken som till exempel celluliter och bristningar.

Hur använder man en body scrub

Om din hud är frisk och fast, kan du använda en dusch scrub upp till tre gånger i veckan. Men om du har känslig eller tunn hud så räcker det oftast med att scrubba en gång i veckan.

När du ska påbörja din scrub börjar du med att blöta händerna och resten av kroppen några minuter i duschen. Tillbringa några minuter och använd dina händer eller ett skrubbverktyg för att gnugga in din scrub i cirkulära rörelser på torr hud för full och mer varaktig täckning. Låt skrubben verka några minuter och skölj sedan av scrubben och använd händerna för att ta bort eventuella kvarvarande rester.

Var noga med att inte överskrubba. Även om huden på din kropp är tjockare än huden i ansiktet är den känslig för irritation. Fukta alltid huden med en fuktgörande lotion efter att du är klar med din scrub och du kan få ut maximal effekt samt bekämpa tecken på åldrande och se yngre ut efter regelbundna behandlingar.

När inte använda ett body scrub

Om du har en solbränna eller upplevt ett utslag eller annan hudåkomma vid användning av hudprodukter bör du inte använda en body scrub. Några av ingredienserna kan då ytterligare irritera huden.Kontrollera även att du inte är allergisk mot innehållet innan du börjar använda skrubben, exempelvis genom att läsa ingredienslistan samt testa en liten mängd i armvecket.

Hudens behov kan se olika ut under olika perioder. Under kallare årstider är det vanligt att huden huden behöver extra fukt och skydd men även att huden upplevs som känsligare. Då passar det utmärkt att använda en skonsam skrubb baxserad på naturliga ingredienser. På Weightworld.se hittar du ett stort utbud av populära skrubbar som är baserade på just naturliga ingredienser.

Oavsett om du har torr och känslig hy som behöver en kroppsskrubb som är skonsam mot huden eller bara vill ge din hud en extra boost kan du genom att göra använding av skrubbar för både kropp och ansikte till en del av din hudvårdsrutin, uppleva en friskare och renare hud samt hjälpa huden att återfå sin naturliga lyster.

Användning av body scrubs är ett populärt skönhetsknep som använts under lång tid av män och kvinnor världen över. Body scrubs är lätta att applicera och kan ge stor effect på kort tid. Dessutom är det enkelt att göra till en del av dina rutiner då det passar utmärkt att applicera när du duschar då du kan rengöra huden på djupet.

Dela med