• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

De bästa naturliga Body Scrub för din hudtyp

Precis som hudceller i ansiktet, så släpper äldre hudceller på kroppen regelbundet för att få fram en nyare och friskare hud under. Att välja rätt peeling kommer leda till den bästa strukturen för din hudtyp. Body scrub hjälper inte bara till att ta bort döda hudceller, utan även uttorkning, fina linjer, finnar, ojämn hudton, och rodnad.

Att välja rätt Body Scrub kommer leda till den bästa strukturen för din hudtyp. En alltför bra peeling och du kanske inte får det resultat du suktar efter, en alltför grov och det kan sluta med att din hud blir röd och irriterad. Lyckligtvis finns det gott om icke-slitsamma naturliga Body Scrubs där ute för ansikte och kropp. Och det handlar inte bara om att få bort döda hudceller när det kommer till scrubs. Enligt Kimberly Sampson, facialist och utbildnings direktör, så hjälper det en rad av funderingar och frågor, bland annat uttorkning, fina linjer, finnar, ojämn hudton, och rodnad. Läs igenom hela listan nedan av olika sorters Body Scrub - det finns en för varje hud-problem! Öka din cirkulation naturligt

Ris

Om din hud är extra känslig eller att du är orolig för tidigt åldrande, välj en ris-aktig Body Scrub. Ris Body Scrub består av naturligt slipande ingredienser som tar bort död hud från det yttre hudlagret. Det är också rikt på kollagen, fytinsyra och har UV-absorberande egenskaper som bidrar till att förhindra solfläckarna.

Socker

Skonsammare än sina saltbaserade motsvarigheter, socker Body Scrub är idealiska för torr hy eftersom socker är en fuktighetsbevarande som hjälper huden hålla kvar sin fukt. Dessutom fungerar den som en naturlig källa av glykolsyra, som "ökar fasthet genom att öka tjockleken av hudens djupare skikt", säger Sampson.

Kaffesump

Otålig över celluliter och slapp hud? Prova grovmalt kaffe som skrubb. "Kaffe är stimulerande och med antioxidativa egenskaper i en peeling stärker det din hud", säger Hollywood facialist Biba de Sousa. Koffein hjälper till att öka cirkulationen, lämnar huden mer tonad.

Gröt

Havre botar röd, irriterad hud (inklusive solbränna) med en klassisk havregryn peeling. Havregryn tar bort flagnande hud och lugnar klåda perfekt efter en lång dag på stranden.

Havssalt

Spara turboladdade peelingar för kroppen, havssalt är bra för huden och ojämna fläckar på armbågar och knän. Eftersom havssalt kan vara uttorkande, föreslår Sampson att använda en variant som innehåller vegetabiliska oljor, antioxidanter och vitaminer för att lugna huden i processen.

Läs och se vilken Body Scrub som skulle passa din hudtyp som bäst.

De positiva hälsoeffekterna med en Body Scrub

Precis som hudceller i ansiktet, så släpper äldre hudceller på kroppen regelbundet för att få fram en nyare och friskare hud under. Denna process försämras när vi blir äldre och för att ge det en knuff kan du använda en bodyscrub.

En Body Scrub fungerar på olika sätt: När du massera det över hela kroppen, så hjälper det exfolierande granulaet till att kasta av död hud, och att gnugga själva behandlingen ökar cirkulationen och hjälper dränera dina lymfkörtlar, genom att öka blodflödet till hudens yta. Plus, efter allt djuprengörande arbete i duschen, kommer din fuktighetskräm att bättre kunna lugna och återfukta huden. Hälsa och välmående för din kropp.

Men en annan viktig fördel med att använda en Body Scrub är hur bra det kan kännas i ögonblicket. Att vara uppmärksam på den uppfriskande konsistens mot huden och fängslande doft som fyller duschen kan du njuta av behandlingen eftersom det som händer är en upplevelse som kan lyfta ditt humör och påverka din syn när du fortsätter din dag eller kväll.

Hur man använder en Body Scrub

Om din hud är frisk och fast, kan du använda en dusch skrubb upp till tre gånger i veckan. Men om du har en känslig eller tunn hud, begränsa en bra Body Scrub till en gång i veckan.