• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Öka din cirkulation naturligt

Här är några tips och förslag som kan göra en stor förbättring för ditt blodflödet och förbättrar blodcirkulationen med bland annat, motion, kost, massage, body scrub, sluta röka och vatten.

Lider du av kalla fötter och tår eller känner du ibland domningar i vissa delar av kroppen särskilt fötter och tår? Du kan också ha svullnad och vätskeansamling framför allt i fötterna, eller känsla av kramper och stickningar i armar och ben. Dessa är bara några av de vanligaste symtomen som kan bli följden av problem med blodcirkulationen. Dessa obehag kan du effektivt bli av med genom att använda en body scrub.

Det finns flera faktorer som påverkar blodcirkulationen. En av dem är brist på fysisk aktivitet. Då hjärtat måste arbeta hårdare för att driva blodet genom artärerna till kroppen, och resultatet är en minskning av blodflödet i kroppen och en ökning av blodtrycket och det finns flera metoder du kan prova för att öka din cirkulation så som motion, stretchning, massage, Body Blendz kaffeskrubb samt regelbunden motion och en hälsosam kost. Här är våra bästa tips hur man kan förbättra blodflödet i kroppen:

1. Motion

Motion kan effektivt öka cirkulationen. Ta för vana att hitta aktiviteter som du gillar att göra, som någon typ av fysisk aktivitet som får blodet att pumpa är bra. Du kan gå, cykla, springa, simma eller något annat som du vill. Om cirkulationen är redan dålig, börja med att göra lätt träning och gå vidare gradvis till något lite mer utmanande.

2. Stretcha

Se till att röra din kropp varje timme eller göra små rörelser under i 3-5 minuter. Detta är särskilt viktigt för personer som sitter vid skrivbordet hela dagen och inte har för vana att gå runt. Du kan prova att göra lite arm cirklar, röra tårna med händerna eller ta en kort promenad och kombinera din stretchning med en body scrub. Det är viktigt att inte stanna för länge i en position och ta regelbundna pauser och avsluta gärna dagen med en effektiv body scrub.

3. Massage

Massage, som motion, ökar cirkulationen genom att stimulera blodflödet i området som masseras. Många gånger du känner viss del av din kropp att vara stram och spänd och du kan även ha inflammation. Genom att massera dessa muskler, kommer du släpper naturligt förekommande gifter i kroppen och uppnå bättre blodcirkulation. Du kan enkelt massera kroppen själv med en body scrub som ökar cirkulationen . Dessa skrubber är baserade på eteriska oljor som är bra för att behandla cirkulationsproblem. Andra bra eteriska oljor som du kan kombinera med din body scrub för att främja cirkulationen är cypress, ingefära och pepparmynta.

4. Höj dina ben

Att lyfta benen är ett bra sätt att öka din omsättning och koppla av samtidigt, och det ger dig en paus från att stå under långa tidsperioder.För att maximera effekten rekommenderar vi användning av en body scrub 1-2 gånger i veckan.

5. Hälsosam kost

Ät hälsosam mat och undvik ohälsosamma livsmedel. Ät frukt, grönsaker, fullkorn, magert protein och hälsosamma fetter (som finns i fiskolja, olivolja, nötter och frön). Undvika att konsumera bearbetade livsmedel, livsmedel rika på socker eller salt och livsmedel rika på ohälsosamma fetter (mättade fetter och transfetter).

6. Drick tillräckligt med vatten och minska koffein och alkohol

Håll dig återfuktad under dagen speciellt i samband med att du använder en body scrub. När du dricker tillräckligt med vatten, kommer dina syrenivåer i blodet ökar vilket leder till bättre cirkulation och förbättrad hälsa. De flesta experter rekommenderar att konsumera 8-12 glas vatten om dagen. Det är också fördelaktigt att minska koffein och alkohol.

7. Sluta röka

Om du kan, sluta röka. Det är inte lätt, annars skulle det inte vara ett problemet för miljontals människor. Inte bara är rökning dåligt för din hälsa, är nikotin bland de främsta orsakerna till cirkulationsproblem. Så som rökning kan även en skrubb få dig att se yngre ut med en kroppsskrubb .

8. Hantera stress

Med tiden kan stress ha negativa effekter på kroppens cirkulation. Hitta ett sätt att lindra stress, såsom regelbunden motion, lyssna på musik, andningsövningar, meditation, använd en body scrub eller psykoterapi.

Kom ihåg att god cirkulation kommer att ha en övergripande god effekt på din kropp och själ och är viktigt för en hälsosammare livsstil och enkla metoder så som kost, motion, body scrub och massage kan hjälpa dig med detta.