GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Öka din cirkulation naturligt

Här är några tips och förslag som kan göra en stor förbättring för ditt blodflödet och förbättrar blodcirkulationen med bland annat, motion, kost, massage, body scrub, rökstopp och vatten.

Öka din cirkulation naturligt

Lider du av kalla fötter och tår eller känner du ibland domningar i vissa delar av kroppen? Du kanske också upplever svullnad och vätskeansamlingar, framför allt i fötterna, eller känslan av kramper och stickningar i armar och ben. Dessa är bara några av de vanligaste symtomen på problem med blodcirkulationen. Dessa obehag kan du effektivt bli av med genom att bland annat använda något så enkelt som en body scrub.

Det finns flera faktorer som påverkar blodcirkulationen. En av dem är brist på fysisk aktivitet. Då hjärtat måste arbeta hårdare för att driva blodet genom artärerna till kroppen, och resultatet är en minskning av blodflödet i kroppen och en ökning av blodtrycket och det finns flera metoder du kan prova för att öka din cirkulation så som motion, stretchning, massage, olika typer av body scrubs samt regelbunden motion och en hälsosam kost. Här är våra bästa tips hur man kan förbättra blodflödet i kroppen på ett naturligt sätt:

1. Motion

Motion kan effektivt öka cirkulationen. Ta för vana att hitta aktiviteter som du gillar att göra, som någon typ av fysisk aktivitet som får blodet att pumpa är bra. Du kan gå, cykla, springa, simma eller något annat som du vill. Om cirkulationen är redan dålig, börja med att göra lätt träning och gå vidare gradvis till något lite mer utmanande.

Det är enklare än man tror att få in motionen i vardagen. Skippa att ta bussen från tunnelbanan och promenera den sista biten istället. Gå av en eller två stationer tidigare för att raskt gå till din slutdestination. Ta halva lunchrasten till att promenera runt där du jobbar. Det finns även enkla styrkeövningar som kan göras hemifrån som till exempel knäböj och utfall!

2. Stretcha

Se till att röra din kropp varje timme och gör små rörelser i 3-5 minuter. Detta är särskilt viktigt för personer som sitter vid skrivbordet hela dagen och inte har för vana att gå runt. Du kan prova att göra lite armcirklar, röra tårna med händerna eller ta en kort promenad och kombinera din stretchning med en body scrub. Det är viktigt att inte stanna för länge i en position och ta regelbundna pauser.

Det är enkelt att glömma bort att röra på sig när man sitter på kontoret men man kan också känna att det inte finns någon möjlighet för det. Att gå upp och hämta vatten och samtidigt stretcha ut armarna är ett enkelt sätt att få igång cirkulationen i kroppen under dagen. Sträck ut benen under skrivbordet lite då och då. Ta även fem minuter innan du går och lägger dig på kvällen när du ordentligt sträcker ut hela kroppen.

3. Massage

Massage, precis som motion, ökar cirkulationen genom att stimulera blodflödet i området som masseras. Genom att massera dina muskler, kommer du naturligt frigöra lagrade gifter i kroppen och uppnå bättre blodcirkulation. Du kan enkelt massera kroppen själv med en body scrub som ökar cirkulationen. Dessa skrubber är baserade på eteriska oljor som är bra för att behandla cirkulationsproblem. Bra eteriska oljor som du kan kombinera med din body scrub för att främja cirkulationen är cypress, ingefära och pepparmynta.

Att gå på massage kan kännas som en lyxig sak man bara gör om man fått det i present, men det är inte bara sådana massager som räknas. Det är enkelt att försiktigt massera sig själv för att boosta blodcirkulationen.

4. Höj dina ben

Att lyfta benen är ett bra sätt att hjälpa din blodcirkulation och koppla av samtidigt, och det ger dig en paus från att stå under långa tidsperioder. När du sätter dig i soffan i slutet av dagen för att koppla av, lägg en stol framför och ha benen på denna. Det är både bekvämt och ett sätt att öka blodcirkulationen enkelt och naturligt.

5. Hälsosam kost

Ät hälsosam mat, såsom frukt, grönsaker, fullkorn, magert protein och hälsosamma fetter (som finns i fiskolja, olivolja, nötter och frön). Undvika bearbetade livsmedel, livsmedel rika på socker eller salt och livsmedel rika på ohälsosamma fetter (mättade fetter och transfetter).

En välbalanserad nyttig kost är A och O för en hälsosam livsstil. Skippa inte frukosten, ät en mättande och nyttig lunch och ät gärna ett nyttigare mellanmål innan middagen. Omega 3, E-vitamin, ingefära och cayennepeppar är några saker som du kan försöka inkludera i din kost för att öka cirkulationen. Omega 3 finner du mestadels i fisk medan E-vitamin finns i bland annat vegetabiliska oljor, avokado, margarin och ägg.

6. Drick tillräckligt med vatten och minska koffein och alkohol

Håll dig återfuktad under dagen. När du dricker tillräckligt med vatten, kommer dina syrenivåer i blodet ökar vilket leder till bättre cirkulation och förbättrad hälsa. De flesta experter rekommenderar 8-12 glas vatten om dagen. Det är också fördelaktigt att minska koffein och alkohol.

Många kan tycka att det känns svårt att dricka vatten då man ofta inte känner sug för detta på samma sätt som man känner behovet av en kopp kaffe eller en läsk. Det finns flera sätt att göra det enklare att få i sig vatten!

Drick tillräckligt med vatten och minska koffein och alkohol
  1. Smaksätt ditt vatten. Ha i mynta, gurka, citron eller till och med färska hallon i din vattenflaska. Låt den stå i kylen över natten för att den kan suga åt sig all smak ordentligt.
  2. Drick ett glas vatten efter varje gång du varit på toaletten. Det kommer bli en vana tillslut, och du kommer naturligt börja dricka mer vatten.
  3. Varannan vatten! När du dricker alkohol, håll dig till den gamla hederliga varannan vatten regeln. Du kommer tacka dig själv dagen efter.
  4. Använd en vattenflaska. Istället för att ha ett glas vatten vid skrivbordet, ha en vattenflaska. Om du vet exakt hur mycket vatten din flaska håller är det enkelt att hålla koll på hur mycket vatten du får i dig - och hur mycket som är kvar tills du nått ditt dagliga mål.
  5. Sätt en timer på telefonen! Sätt ett larm varje timme som påminner dig att dricka ett glas vatten. Vid slutet av dagen kommer du ha fått i dig ordentligt med vatten.

7. Sluta röka

Om du kan, sluta röka. Det är inte lätt, annars skulle det inte vara ett problemet för miljontals människor. Inte bara är rökning dåligt för din hälsa, nikotin är bland de främsta orsakerna till cirkulationsproblem. Det finns flera olika sätt att sluta röka på och du har säkert hört talas om de alla redan. Men om rökningen har gett dig dålig cirkulation är det faktiskt dags att ta tag i problemet ordentligt. Det är inte längre något som “kan” skapa problem i framtiden - det skapar problem just nu.

8. Hantera stress

Med tiden kan stress ha negativa effekter på kroppens cirkulation. Hitta ett sätt att lindra stress, såsom regelbunden motion, lyssna på musik, andningsövningar, meditation, använd en body scrub eller psykoterapi. När du känner stressen komma smygandes ta fem minuter till att andas. Försök i den mån det går att gå undan i fem minuter och bara fokusera på att andas och tänka positiva tankar.

Kom ihåg att god cirkulation kommer att ha en övergripande god effekt på din kropp och själ och är viktigt för en hälsosammare livsstil och enkla metoder, såsom kost, motion, body scrub och massage kan hjälpa dig med detta.

9. Använd en Body Scrub

Att använda en body scrub kan öka cirkulationen. När du masserar in en body scrub på huden hjälper detta att boosta cirkulationen och ökar blodflödet till hudens yta. Detta är ett enkelt sätt att få igång din blodcirkulation naturligt och samtidigt hjälpa din hud må bättre!

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med