Hur du får ut det mesta från en Body Scrub

Body Scrub är baserat på naturliga ingredienser specificerade för att bekämpa celluliter, bristningar, akne och eksem. Våra naturliga scrubs är mycket återfuktande, återskapande och peelande. De innehåller en perfekt kombination av rostade och malda kaffebönor, oljor, socker och salter. En naturlig body scrub är ett bra alternativ till en kemisk peeling vilket kan slita på huden om det används för ofta.

Vad är Body Scrubs?

En body scrub är en populär skrubb som fungerar som en ansiktsbehandling och peeling för din kropp. En scrub exfolierar och återfuktar din hud och lämnar den mjuk och smidig. En kroppscrub är gjord av naturliga "slipande" material såsom salt, socker och kaffebönor som blandas med massageoljor och aromatiska oljor för att maximalt rena och återfukta din hud. En kroppsskrubb hjälper till att ta bort döda hudlagret samtidigt som yngre smidig hud framhävs och därför perfekt om du vill bekämpa celluliter.

Exfoliating har alltid varit viktigt för alla hudvårdsbehandlingar - vare sig det är en enkel ansiktsbehandling eller en komplett spaupplevelse. Att regelbundet använda en scrub hjälper till att föryngra huden genom att göra den slätare och smidig hudlagret efter att död hudskikt har avlägsnats. Det är mycket effektivt att använda en skrubb för att hjälpa kroppen att bli av med döda hudceller.

En bodyscrub är en blandning av grova ingredienser (aprikos, valnöt, havregryn, havssalt) som renar kroppen genom att avlägsna döda hudceller. Konsistensen av en body scrub kan ofta liknas konsistensen hos body butter eller konsistensen av en återfuktande lotion.

Fördelar med Body Scrub

En rosa body lotion som verkar innehalla scrub ocksa i en plastforpackning

Våra fantastiska scrubs är tillverkade av aktiva ingredienser som specifikt behandlar celluliter, bristningar, akne och eksem. De är också mycket återfuktande, återskapa och peeling. Våra scrubs innehåller mycket bra kombination av rostade och malda kaffebönor, oljor, sockerarter och salter. Dessa ingredienser bidra till exfolierande döda hudceller, återskapa nya friska hudceller, återfuktar djupt in i huden, skyddar mot solskador och hålla huden mjuk och smidig. Det finns absolut inga tillsatta konserveringsmedel, konstgjorda ingredienser i våra scrubs!

Skäm bort din hud med en bodyscrub som avlägsnar döda hudceller och gör huden ren och mjuk. Peeling med body scrub stimulerar och ökar cirkulationen och rengör huden på djupet.

  • Skrubben renar och mjukar upp huden
  • Body Scrubs återställer huden
  • Föryngrar huden med 100 % naturliga ingredienser
  • Kan bidra till att bli av med celluliter och reducera bristningar
  • Bli av med skadad hud och döda hudceller

En bodyscrub tar effektivt bort alla döda hudceller från din kropp och vilket gör att du känner dig fräsch och föryngrad. En body scrub är det bästa sättet att rena huden vilket gör att din hud lättare blir solbränd och samtidigt håller sig fräsch. Om din hud har blivit grov och har mörknat på grund av föroreningar eller exponering för damm, kan du använda en kroppsskrubb för att ta bort det grova hudlagret och göra dig med en mjuk och smidig hud.

En bodyscrub används ofta när du gör en komplett spabehandling, vilket innebär att man använder en exfolierande body scrub och följt av en återfuktande inpackning med syftet att ge näring åt huden och hålla den fräsch och smidig. Om du inte går på behandlingar på ett spa kan du göra din avslappnande och mjukgörande spabehandling hemma med en body scrub från Örtté.

Döda hudceller lägger sig över den nya huden och för att få fram den friska, unga huden kan man använda en naturlig peeling i form av en body scrub. En body scrub är viktigt att ha innan man använder sig utav brun utan sol eller om man ska vara i solen en längre tid. Att peela huden innan är viktigt för att ens solbränna ska lägga sig jämnt och hålla längre.

Om man har torr hud och klåda på grund av detta kan en body scrub hjälpa. Ofta är huden torr men blir mjukare när de döda hudcellerna har försvunnit. En ordentlig peeling kan även mjukgöra huden om den innehåller fuktgivande ämnen. Den kan även hjälpa huden att dra åt sig mer fukt av hudkräm som används efteråt.

Vad är skillnaden mellan våra Örtte Body Scrubs?

Coffee Scrub

kaffepulver ligger uthallt på ett bord och toppas av vanliga kaffebonor. Kaffepulvret är coffee scrub mot torr hud

Få en mjuk, jämn och strålande hud, minska hudproblem och celluliter. Denna kaffescrubb exfolierar försiktigt huden med hjälp utav 100 % naturliga ingredienser. Användningen av koffein är känd för att ha positiva effekter på uppkomsten och synen av celluliter och bristningar.

Örtte Tea Face Scrub

Bild pa granulerat te som ligger utspritt over en yta mot en vit bakgrund

Huden i ansiktet är tunnare och därför känsligare än resterande kropp. Om man vill använda en ansiktspeeling är det därför viktigt att använda en som är specifikt framtagen för ansiktet. Denna face scrub verkar för att ta bort döda hudceller, återfukta huden och ge en jämnare hudton. Ansiktsskrubben innehåller bland annat nyponolja, rosenolja och granulerat te.

Ortte Tea Scrub for Dry Skin

Bild pa ett flertal mogna och omogna avokados som ligger utspridda

Torr och fnasig hud mår oftast bra av en ordentlig peeling. Om man lider av torr hur kan en 100 % naturlig body scrub vara ett bra alternativ då man kan använda den flera gånger i veckan utan att det skadar eller sliter på huden. Denna naturliga body scrub innehåller bland annat havssalt, avokado och grönt te för att peela och återfukta torr hud.

Ortte Tea Body Scrub for Acne

Ortte Tea Body Scrub for Aknebehandling. En traskal är fylld till kanten

Om man lider av acne är det lätt att känna ett behov av att torka ut huden i hopp om att detta ska få bort alla finnar och märken. Detta gör oftast bara problemet värre. Huden behöver bli ordentligt återfuktad. Vad som dock kan hjälpa är en återfuktande peeling för huden mot acne. En body scrub kan användas på problemområden som till exempel rygg och axlar för att förebygga och motverka uppkomsten av acne och pormaskar. Denna naturliga body scrub innehåller bland annat socker, citronextrakt och aloe vera för att ge huden en ordentlig peeling men samtidigt återfukta och lugna.

Ortte Tea Scrub for Dry Skin

Ortte Tea Scrub for torr hud. Brun scrub som ligger uthalld på ett bord mot en vit bakgrund

Torr och fnasig hud mår oftast bra av en ordentlig peeling. Om man lider av torr hur kan en 100 % naturlig body scrub vara ett bra alternativ då man kan använda den flera gånger i veckan utan att det skadar eller sliter på huden. Denna naturliga body scrub innehåller bland annat havssalt, avokado och grönt te för att peela och återfukta torr hud.

Hur ofta ska jag använda min Body Scrub?

Det är rekommenderat att inte använda en bodyscrub alltför ofta eftersom frekvent skrubbning kan skada det unge hudlagret. Du kan använda en body scrub 1-2 gånger i veckan utan att göra någon skada. Kom också ihåg att använda en mild bodyscrub om du har en torr hud.

Få ut mesta möjliga av din Body Scrub

Kaffescrub som ar upphallt i en glasskal med en slev brevid med samma innehall

De flesta använder sin scrub medan de badar eller tar en dusch. Det är mycket enkelt och tar bara några minuter, skrubba och skölj.

Ta lite av din exfolierande BodyScrub i våta händer. Massera in kropspeelingen i huden. Skölj kroppen noga.

Du behöver inte använda mycket av din Body Scrub varje gång. Applicera en liten klump storleken i samma storlek som en 5 krona och skrubba på det önskade området.

Din Body Scrub kan appliceras på hela kroppen och är inte skadligt för huden. Du behöver inte trycka hårt när du använder din scrub, eftersom de små kornen gör jobbet åt dig.

Om du vill ha en extra exfolierande och peelande effekt, kan du använda en skrubbvante när du använder din Body Scrub.

Andra intressanta artiklar