5 Fördelar med grönt kaffe

De flesta är väl bekanta med vanliga kaffebönor, men hur är det med gröna kaffebönor? Dessa är den orostade varianten av kaffebönor, och har helt fantastiska hälsofördelar för dig! När kaffebönor rostas så förlorar de en del av sina nyttiga näringsämnen och klorogensyra. Så vilka är hälsofördelarna med gröna kaffebönor? För att hjälpa dig ta reda på varför du borde lägga till denna unika superfood till din dagliga kost har vi tagit fram en topplista med de 5 bästa fördelarna.

 1. Stöttar viktminskning

  Håll vätskebalansen

  Den förmodligen kändaste av fördelarna med grönt kaffe är att den är en så effektiv hjälp vid viktminskning, och den är så kraftfull att det inte är konstigt att många fått upp ögonen för den! Grönt kaffe är rikt på en substans som heter klorogensyra och det är främst detta ämne som bidrar till viktminskning. Det superboostar metabolismen så att förbränningen ökar. Det betyder att din kropp förbränner mer socker (eller glukos) för att få energi istället för att lagra det som fett. Klorogensyran bidrar också till att bränna redan lagrat fett så det är bara ren vinst!

 2. Balanserar blodsockret

  Håll vätskebalansen

  En annan utmärkt hälsofördel med grönt kaffe är att det bidrar till att sänka blodsockernivån i blodet. Det sägs att klorogensyran i grönt kaffe kan göra att kroppen absorberar färre kolhydrater vilket leder till färre blodsocker- och insulintoppar. Det är också känt att grönt kaffe kan motverka fettansamlingar och insulinresistens, och därför minska upptaget av glukos. Det är särskilt nyttigt för dem med högt blodsocker och allra helst de som löper risk att drabbas av typ 2 diabetes.

 3. Ger naturlig energi

  Håll vätskebalansen

  En av de främsta anledningarna till att många dricker kaffe är koffeinet och energiboosten som det ger. Och det är ingen skillnad när det kommer till grönt kaffe! Det har kanske inte lika mycket koffein som rostat kaffe men grönt kaffe kan fortfarande ge din kropp den där, välbehövliga och naturliga, energiboosten. Man har sett att koffeinrelaterad energi har många fördelar för kroppen, såsom att det förbättrar kognitiva och mentala funktioner, fokus, atletisk prestationsförmåga och till och med blodtrycket.

 4. Anti Ageing

  Arm Ovningar

  Visste du att klorogensyra är en antioxidant? Det betyder att grönt kaffe även kommer med fördelar för din hud då det kan motverka tecken på åldrande, till exempel rynkor, kråksparkar och fina linjer. Det är också känt för att sakta ned för tidigt åldrande i huden. Grönt kaffe kan också bidra med att lindra rodnader vid överdriven solexponering och begränsar strålskador som kan leda till för tidigt åldrande hud. Även koffeinet som hittas i kaffebönorna tros ha naturliga anti-ageegenskaper.

 5. Skyddar kroppen

  Håll vätskebalansen

  Tack vare antioxidanterna som finns i gröna kaffebönor kan kroppen skyddas på cellnivå. Antioxidanternas roll i kroppen är att skydda cellerna från oxidativa skador från fria radikaler. Fria radikaler kan komma från föroreningar, rökning, UV-strålar med mera och de kan vara svåra att undvika. Därför kan grönt kaffe vara nyttigt då antioxidanterna neutraliserar de fria radikalerna och förhindrar att de orsakar skada i din kropp.

Sammanfattning

Grönt kaffe är en helt fantastisk superfood och är ett utmärkt val om du vill gå ned i vikt och ta hand om din kropp från insidan. Det smidigaste och enklaste sättet att få in denna superfood i din dagliga kost är att ta ett naturligt kosttillskott med grönt kaffe. För bäst resultat ska du se till att du väljer ett med hög styrka och som är tillverkat med rent grönt kaffeextrakt och som inte innehåller några dolda ingredienser.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med