• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

5 Fördelar med grönt kaffe

De flesta känner till vanliga kaffebönor och använder dem dagligen för sitt morgonkaffe, men har du hört talas om grönt kaffe? Det är gjort av samma bönor, men de är orostade, vilket innebär att de kan ha otroliga fördelar för din allmänna hälsa. När de rostas förlorar de mycket av sin användbara näring och klorogensyra, därför har den orostade versionen blivit en populär ingrediens i kosttillskott, som grönt kaffe pulver eller kapslar. Läs vidare för att lära dig mer om varför detta superfood borde ingå i din diet. Här är en lista på fem fördelar med grönt kaffe:

 1. Främjar viktnedgång

  Grönt kaffe är förmodligen mest känt för att effektivt främja viktnedgång. Orostade kaffebönor innehåller höga halter av klorogensyra, ett ämne som hjälper till att öka ämnesomsättningen och lipidmetabolismen. Detta innebär att din kropp bränner mer socker (eller glukos) för att få energi, istället för att lagra det som fett. Klorogensyra anses också hjälpa till att bränna lagrat fett, så att du lättare kan gå ner i vikt och dessutom bli piggare.

 2. Balanserar blodsockernivån

  En annan fantastisk fördel med grönt kaffe är att det kan hjälpa till att sänka blodsockernivåerna. Det sägs att klorogensyran i grönt kaffe kan minska absorptionen av kolhydrater, vilket leder till sänkt blodsocker och insulintoppar. Grönt kaffe anses även kunna minska fettansamling och insulinresistens och därmed minska absorptionen av glukos. Detta är särskilt fördelaktigt för dem som lider av höga blodsockernivåer eller typ 2 diabetes.

 3. Bidrar med naturlig energi

  En av de främsta orsakerna till att många dricker kaffe är för att få en energiboost av koffeinet. Det samma gäller även med grönt kaffe! Även om gröna kaffebönor inte har lika mycket koffein som rostade bönor så är de en utmärkt naturlig källa till energi. Koffein har visat sig ha många fördelar för kroppen, det kan förbättra den kognitiva och mentala funktionen samt ge ökad fokus och främja atletisk prestanda.

 4. Motverkar ålderstecken

  Grönt kaffe kan ha fördelar även för huden. Klorogensyra är en antioxidant som kan hjälpa till att motverka ålderstecken inklusive rynkor, fina linjer och kråkfötter samt motverka för tidigt åldrande av huden. Grönt kaffe kan dessutom minska rodnad i samband med överdriven exponering för solljus och begränsa solskador, som annars kan leda till att huden åldras. Det koffein som förekommer i gröna kaffebönor anses även ha naturliga anti-age egenskaper.

 5. Skyddar kroppen

  De antioxidanter som finns i gröna kaffebönor kan skydda kroppen inifrån på cellnivå. Antioxidanter skyddar cellerna från de oxidativa skador som kan orsakas av fria radikaler. Dessa skador beror på bland annat förorening, rökning och uv-strålar och är vanligtvis svåra att undvika helt. Antioxidanterna i grönt kaffe arbetar för att neutralisera dessa fria radikaler för att hindra dem från att skada din kropp.

Sammanfattning

Grönt kaffe är ett fantastiskt superfood för dig som vill gå ner i vikt och ta hand om din kropp inifrån. Det bästa sättet att lägga till denna ingrediens i din diet är genom ett naturligt kosttillskott med grönt kaffe i form av grönt kaffe tabletter, kapslar eller piller. Se till att välja grönt kaffe piller eller kapslar med en tillräckligt hög styrka, som är gjort på rent extrakt av kaffebönor utan några dolda ingredienser eller tillsatsämnen för en maximal grönt kaffe effekt.

Rekommenderade Produkter