5 ingredienser för en säsongsmässig detox denna höst

Med hösten på oss och julens påfrestningar på vägen kan vi alla ha nytta av detox i vårt liv, så att vi kan känna oss fräscha, föryngrade och redo att ta itu med de kommande månaderna. På WeightWorld har vi kollat upp några av de bästa sätten att detoxa denna oktober, och vi kallar oktober den officiella detox månaden 2018.

Hösten är inte bara om att byta ut badkläder mot tröjor och kyssa solen adjö, det är en helt unik årstid, och det för med sig några stora ingredienser som du kan lägga i din dagliga rutin för detox hälsoeffekter. Här är 5 höst ingredienser som kan hjälpa dig att på vägen att slutföra en detoxctober!

Det är också värt att notera att eftersom dessa ingredienser kan vara säsongsbetonade, så sparar du pengar på din sommar inköpslista genom att använda några av ingredienserna under sommaren med.

1. Äpplen

Bild på massvis med roda applen som ligger på varandra i en hog

A är för Apple. Förmodligen den mest populära och kulturella betydelsefulla frukten ... denna frukt har till och med en stad med ett smeknamn efter den! Man kan tro att äpplen är året runt, men de är faktiskt en höstfrukt. Bortsett från att vara en god frukt som du kan laga, baka i en paj, lägga till sallader eller äta direkt, är äpplen en stor detoxifier. De är nämligen en källa till fiber som underlättar matsmältningen, den process genom vilken vi befria vår kropp av oönskade ämnen. De är också en källa till vitamin C, vilket bidrar till funktionen av vårt immunsystem, vilket skyddar oss mot toxicitet.

2. Pumpor

Bild på massvis med pumpor som ligger på varandra

Den mest ikoniska sak som kommer ut ur marken under hösten. När vi tänker på pumpor associerar vi dem ofta med gastar,troll och spökiga Halloween, men pumpor kan användas för mycket mer än att bara bli en pumpa lykta för en helg på året. Liksom äpplen är de en stor källa till vitamin C, som erbjuder 170% av din genomsnittliga dagliga A-vitamin i varje 100g. Vitamin A, naturligtvis, är förknippade med att ha tydliga och detoxifierad hud samt stödjande vision. Pumpor packar också i en mängd kalium, vilket är en av de viktigaste elektrolyterna som är inblandade i att reglera ditt endokrina system. Nej det var inte ett stavfel! Det endokrina systemet är i grunden det inre arbetet bakom hur toxiciteter avlägsnas från din kropp i urinen. Dessutom kommer bara en pumpa att ge dig en hel vecka värd pumpa soppa!

3. Morötter

En klase morotter med tillhorande blad ligger på en trabank

Kan du känna av orange temats början?? Morötter är ett annat exempel på något som är noggrant lätt att konsumera. Rå, med lite hummus, gjord i lite gryta, kokt med kött, möjligheterna är oändliga! Morötter har nästan dubbelt så stor mängd A-vitamin i dem som pumpor, vilket är anledningen till att de vanligtvis används för att avgifta huden, vilket hjälper dig att uppnå en tydlig och ren hud.

4. Kål

En bild på gronkol dar man ser hjartat av rotfrukten tydligt och aven bladen som omsluter den

Precis som Pumpor, kan du få gjort massor av olika rätter från kål, eftersom de flesta sorter är fyllda med tjocka löv som kan hakas upp och användas i olika typer av matlagning. Det är därför som kål ofta betraktas som enastående till potatis, som den mest ekonomiska grönsaken när det gäller att betala lite och få mycket. Men i intresse för avgifting är kål fylld med naturlig fiber för att hjälpa till att bryta ner mat och driva toxicitet ur din kropp, liksom en mängd flavonoider för att skydda dig mot oxidativ stress.

5. Kiwi

Bild på massvis med kiwis, nagra är hela och nagra är skurna till halften

Ja, det är rätt, Kiwi! Även om du kanske associerar kiwi med en sommarfruktsallad, är de faktiskt mogna och redo för plockning på hösten. Den här underliga färgglada frukt rymmer en mängd av avgiftande fördelar under sin luddiga huden. Namnet innehåller faktiskt nästan dubbelt så mycket vitamin C och E som apelsiner och äpplen för att skydda dina celler mot oxidativ stress. Den packar också i en hälsosam dos av naturlig fiber för att hjälpa digestionen.Andra intressanta artiklar