• Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Dataskyddsförordningen

  Dina uppgifter är säkra hos oss

Vad används mangosteen till?

Mangosteen, mangostan är populär för dess vackra form och dess tropiska färger. Det som gör att mangostan kallas drottningen av frukter. Denna tropiska frukt är populär för sin vita innehåll och fantastiska hälsofördelar.

Vad används mangosteen till?

Denna frukt har sitt ursprung i Sydostasien och kallas även drottningen av frukter. Frukten är känd som både mangostan och mangosteen. Denna känsliga lilafärgad frukt innehåller fullt av nyttigheter som kan hjälpa dig och din kropp till en bättre välfärd och ökad hälsa.

Lägg märke till den vackra och unika färgen på mangostan. Den vackra formen och dess tropiska färger är det som gör att mangostan kallas drottningen av frukter. Denna tropiska frukt är populär för sin vita innehåll och speciellt saften som frukten innehåller.

Mangosteen växer på upp till 6-18 meter höga träd i tropiska klimat. Du kan hitta superfrukten i regnskogar i Indonesien, Malaysia, Thailand, Sri Lanka och Indien. Frukterna växer bara här på grund av den fuktiga miljö som krävs för att frukten ska trivas och gro. Frukten mäter 3-7 cm och har växer mellan juni till oktober. Skalet av frukten är 7-12 mm så det är relativt tjockt.

Vad användes mangosteen ursprungen till?

Frukten är fyllt av vitaminer och xantoner som skyddar trädet mot insekter, växter virus och svamp och även angrepp från skadedjur. Dessa fantastika vitaminer är även mycket värdefulla för människor.

Xantoner är naturligt förekommande i växter som växer i vissa regioner och de finns massvis av dem i superfrukten. Xantoner är kända för att stödja många av de vitala funktionerna i kroppen och bland annat stärka immunförsvaret.

Ursprungligen användes mangostan i Sydasien för att framställa ett unik te som var känt för att bota olika sjukdomar som gonorré, diarré och infektioner i urinblåsan. En salva gjord av mangosteen som sin huvudingrediens användes för att bota olika hudutslag och även akne redan för hundratals år sedan.

Hälsofördelar

Den läckra och saftiga mangostan är en av de mest populära tropiska frukter. Den innehåller en imponerande lista av viktiga näringsämnen som är nödvändiga för normal tillväxt och utveckling samt vårt övergripande näringsvälbefinnande.

Denna frukt är mycket låg i kalorier (63 kalorier per 100 g) och innehåller inga mättade fetter eller kolesterol. Trots detta är frukten rik på kostfiber (100g) vilket är ca 13% av en vuxens dagliga rekommenderade mängd.

Mangosteen är rik på C-vitamin och ger ca 12% av det rekommenderade dagliga intaget. Frukten innehåller ca 100 gram C-vitamin som ger dig en kraftfull dos antioxidanter. De många C-vitaminerna och antioxidanterna hjälper kroppen att utveckla resistens mot influensaliknande sjukdomar och skadliga proinflammatoriska fria radikaler.

Färsk frukt och speciellt Mangostan superfruit är en god källa till B-vitaminer. Detta vitamin kan hjälpa kroppens ämnesomsättning att omvandla kolhydrater, proteiner och fetter.

Dessutom innehåller mangostan också en stor bra mängd mineraler såsom koppar, mangan och magnesium. Kalium är en viktig komponent i cell- och kroppsvätskor och hjälp kontroll hjärtfrekvens och blodtryck; således skyddar den mot stroke och hjärt-kärlsjukdomar.

10 viktiga fördelar

 • Mangosteen är full av antioxidanter som verkar antiinflammatoriskt för din kropp
 • Frukten är låg i kalorier
 • De är laddade med vitamin-C
 • Mangostan kan ge dig bättre och hälsosammare blodcirkulation
 • Regelbundet intag kan sänka kolesterolnummer
 • Innehåller mineraler och magnesium, vilket kan reglera blodtrycket till optimala förhållanden
 • Frukten kan förbättra hudens välmående särskilt för finnar och orenheter. De många antioxidanter som verkar antiinflammatoriskt kan hjälpa dig med problemhy
 • De naturliga näringsämnena kan hjälpa dig gå ner i vikt
 • Denna frukt kan hjälpa dig att öka din energi i vardagen
 • Antioxidanterna i mangostan kan också verka mot åldrandet

Mangosteen för viktminskning

Mangostan och dess många hälsofördelar kan även verka för viktminskning. Kosttillskott med ren superfrukten kan hjälpa dig att öka din viktminskning. Mangosteen tillhör kategorin Superfoods för ökad fettförbränning då den kan hjälpa dig öka din ämnesomsättning och därmed hjälpa dig att effektivt gå ner i vikt.