• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Hälsofördelar med Mangosteen

Superfrukten Mangosteen innehåller antioxidanter, är svampdödande och har även antibakteriella egenskaper som hjälper till att skydda kroppen mot olika sjukdomar och frukten kan även stärka immunförsvaret.

Hälsoeffekterna av mangosteen innefattar bland annat minskad risk för cancer, inflammation, allergier och diabetes. Mangostan är känd för att att bibehålla frisk hud, öka viktminskning samt lindra magproblem. Det är många som undrar vad mangosteen är och det finns mycket att berätta om denna fantastika frukt. Mangosteen är rödaktig eller mörkt lila till färgen. Tack vare sin goda smak är mangosteen också känd som drottningen av frukter.

Ursprungsorten är inte känt, men det mangosteen sägs ha varit först upptäckt i Sydostasien. Thailand, Burma, Indien och Vietnam är några av de länder där superfrukten odlats sedan många år. Bortsett från dessa länder är odlas stan nu även i andra asiatiska länder och vissa afrikanska länder.

Mangostan växer i en tropisk växt som behöver fukt, nederbörd och som inte kan överleva i långa perioder av torka. Denna tropiska växt kan inte odlas på höga höjder och avverknings säsonger varierar baserat på vilken höjd som växten är planterad på. I Indien odlas frukten oftast mellan april och juni. I Ceylon är fruktsäsongen från maj till juli för låga höjdområden och för högre höjdområden mognar frukten från juli till augusti eller augusti till september.

Befolkningen i Sydostasien insåg de medicinska fördelarna med att mangosteen för tusentals år sedan. Folket använde mangosteen tidigt sig som en form av behandling för olika medicinska tillstånd. Hittills har fördelarna med Mangosteen för viktminskning bevittnas av människor över hela världen.

Näringsvärdet

Mangostan är en frisk frukt som är rik på vatten, energi, protein, kolhydrater och fiber. Essentiella näringsämnen såsom kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, natrium, zink, koppar och mangan förekommer i denna frukt. Frukten innehåller C-vitamin, B6, B12 och A som krävs för att upprätthålla god hälsa. Andra vitaminer såsom tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyra, folsyra, folinsyra, karoten och kryptoxantin finns också i superfrukten.

Hälsofördelar med mangosteen

Hälsofördelarna med mangostan är många. Mangostan innehåller en stor mängd xantoner som uppvisar anti-cancer, anti-inflammatoriska och anti-bakteriella effekter. Dessa xantoner hämmar celltillväxt för tarmcancer och mangosteen har potential att utvecklas som medel för att förbättra immunsystemet.

Antiinflammatoriska egenskaper

Mangosteen har använts som ett anti-inflammatoriskt medel sedan många år i länder i Sydostasien. Extrakt av mangostan kan verka motverkande mot allergier samt ha anti-inflammatoriska egenskaper. Mangostan kosttillskott hindrar frisättningen av histamin och prostaglandin som är associerade med inflammation i den mänskliga kroppen.

Frisk hud

Mangostan hjälper till att bevara frisk hud. Fruktens anti-inflammatoriska, anti-bakteriella, anti-svamp, anti-allergi och antioxiderande egenskaper bidra till att minska risken för olika tillstånd såsom hudinflammation, hudens åldrande, eksem, allergier och bakterieinfektioner. Mangostan kan verka effektivt mot hudcancer på grund av sitt höga innehåll av antioxidanter.

Förbättrat immunförsvar

Mangostan är rik på olika näringsämnen, mineraler, vitaminer och xantoner som hjälper för att öka immunförsvaret. Dessa näringsämnen skydda kroppen från olika hälsoproblem som försvagar immunförsvaret.

Antioxidanta egenskaper

Mangostan är en av de frukter som är kända för att innehålla kraftfulla antioxidanter som är användbara för att stärka immunsystemet och hela kroppen. Dessa antioxidanter innehåller xantoner som har olika egenskaper med ett medicinskt värde. Detta är anledningen till att frukten benämns som ett superfoods och kan användas för att minska risker för sjukdomar samt stärka immunförsvaret.

Menstruella problem

Rötterna till mangostan är kända för att hjälpa till att reglera menstruationscykeln och lindra pms hos kvinnor.

Diarré och magproblem

Användning av tillskottet kan vara fördelaktigt för magsjukdomar. Skalet på frukten är effektivt för att lindra magsjukdomar såsom diarré och dysenteri.

Medicinsk användning

Mangosteen med dess anti-bakteriella och anti-inflammatoriska egenskaper är ofta använd i naturläkemedel, för tillskott mot viktminskning och för ökat immunförsvar.