GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Hälsofördelar med Mangosteen

Superfrukten Mangosteen innehåller antioxidanter, är svampdödande och har även antibakteriella egenskaper som hjälper till att skydda kroppen mot olika sjukdomar och frukten kan även stärka immunförsvaret.

Mangostan har många fördelaktiga egenskaper. För det första det känt som ett hjälpmedel för övervikt tack vara dess antioxiderande egenskaper. På grund av detta har frukten blivit känd från Sydostasien och resten av världen. Nu är fruktens egenskaper kända över hela världen och har gjort frukten till mer än en tropisk frukt utan också till en viktig del för hälsa och välbefinnande i kroppen.

Hälsoeffekterna av mangosteen innefattar bland annat minskad risk för cancer, inflammation, allergier och diabetes. Mangostan är känd för att att bibehålla frisk hud, öka viktminskning samt lindra magproblem. Det är många som undrar vad mangosteen är och det finns mycket att berätta om denna fantastiska frukt. Mangosteen är rödaktig eller mörkt lila till färgen. Tack vare sin goda smak är mangosteen också känd som drottningen av frukter.

Ursprungsorten är inte känt, men det mangosteen sägs ha varit först upptäckt i Sydostasien. Thailand, Burma, Indien och Vietnam är några av de länder där superfrukten odlats sedan många år. Bortsett från dessa länder är odlas stan nu även i andra asiatiska länder och vissa afrikanska länder.

Mangostan växer i en tropisk växt som behöver fukt, nederbörd och som inte kan överleva i långa perioder av torka. Denna tropiska växt kan inte odlas på höga höjder och avverknings säsonger varierar baserat på vilken höjd som växten är planterad på. I Indien odlas frukten oftast mellan april och juni. I Ceylon är fruktsäsongen från maj till juli för låga höjdområden och för högre höjdområden mognar frukten från juli till augusti eller augusti till september.

Befolkningen i Sydostasien insåg de medicinska fördelarna med att mangosteen för tusentals år sedan. Folket använde mangosteen tidigt sig som en form av behandling för olika medicinska tillstånd. Hittills har fördelarna med Mangosteen för viktminskning bevittnas av människor över hela världen.

Näringsvärdet

Mangostan är en frisk frukt som är rik på vatten, energi, protein, kolhydrater och fiber. Essentiella näringsämnen såsom kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, natrium, zink, koppar och mangan förekommer i denna frukt. Frukten innehåller C-vitamin, B6, B12 och A som krävs för att upprätthålla god hälsa. Andra vitaminer såsom tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyra, folsyra, folinsyra, karoten och kryptoxantin finns också i superfrukten.

Hälsofördelar med mangosteen

Hälsofördelarna med mangostan är många. Mangostan innehåller en stor mängd xantoner som uppvisar anti-cancer, anti-inflammatoriska och anti-bakteriella effekter. Dessa xantoner hämmar celltillväxt för tarmcancer och mangosteen har potential att utvecklas som medel för att förbättra immunsystemet.

Positiva egenskaper

Mangosten är en tropisk frukt som tillhör gruppen Superfood för viktminskning tack vare de många positiva egenskaperna. Detta beror dels på den unika blandningen av höga antalet xantoner, antioxidanterna och även de anti-inflammatoriska egenskaperna som finns i frukten.

Ett hjälpmedel för viktminskning

Mangosteen innehåller den perfekta kombinationen för dem som behöver gå ner i vikt eftersom det innehåller mycket fibrer och har flera egenskapen att rena kroppen och ökar mättnadskänslan. Under de senaste åren har mangostan i Sverige blivit allt mer och mer populär tack vare sina energigivande och viktminskande egenskaper.

Superfrukten är även känd för att kunna öka prestationsförmågan. Egenskaperna hos superfrukten kan minska inflammationer och har egenskaper som kan minska risken för hjärtsjukdomar och diabetes. För att uppleva maximala fördelar av mangostan kan du nu köpa 100 % rent koncentrerat extrakt av superfrukten utan några kända biverkningar.

Antiinflammatoriska egenskaper

Mangosteen är också känd för att ha en viktig roll vid inflammationer. De typiska läkemedeltabletterna för huvudvärk innehåller ofta acetylsalicylsyra vilket fungerar på samma sätt. Livsmedel med kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper som är mer värdefulla än du tror då de kan bidra till att minska smärta och öka välmående.

Mangosteen har använts som ett anti-inflammatoriskt medel sedan många år i länder i Sydostasien. Extrakt av mangostan kan verka motverkande mot allergier samt ha anti-inflammatoriska egenskaper. Mangostan kosttillskott hindrar frisättningen av histamin och prostaglandin som är associerade med inflammation i den mänskliga kroppen.

Mot allergier

Mangostan innehåller också xantoner som är välkända för sina antiallergiska egenskaper. Mangosteen har visat sig vara en värdefull hjälp för allergiker pågrund av de antibakteriella egenskaperna hos xantonerna i frukten. Dessa kan hjälpa till att bekämpa och lindra infektioner som uppstår till exempel pollenallergi och minska risken för att drabbas av bland annat förkylningsvirus och halsfluss.

Frisk hud

Mangostan hjälper till att bevara frisk hud. Fruktens anti-inflammatoriska, anti-bakteriella, anti-svamp, anti-allergi och antioxiderande egenskaper bidra till att minska risken för olika tillstånd såsom hudinflammation, hudens åldrande, eksem, allergier och bakterieinfektioner. Mangostan kan verka effektivt mot hudcancer på grund av sitt höga innehåll av antioxidanter.

Förbättrat immunförsvar

Mangostan är rik på olika näringsämnen, mineraler, vitaminer och xantoner som hjälper för att öka immunförsvaret. Dessa näringsämnen skydda kroppen från olika hälsoproblem som försvagar immunförsvaret.

Antioxidanta egenskaper

Mangostan är en av de frukter som är kända för att innehålla kraftfulla antioxidanter som är användbara för att stärka immunsystemet och hela kroppen. Dessa antioxidanter innehåller xantoner som har olika egenskaper med ett medicinskt värde. Detta är anledningen till att frukten benämns som ett superfoods och kan användas för att minska risker för sjukdomar samt stärka immunförsvaret.

Antioxidanterna i frukten är kända för att vara anti-inflammatoriska och anti-kolesterol bekämpande vilket bidrar till att göra denna frukt en av de mest kraftfulla superfrukterna i naturen. Enligt experter bör varje person äta minst 5000 ORAC enheter av antioxidanter per dag. Detta kan jämföras med till exempel ett halvt glas apelsinjuice som innehåller mindre än 600 ORAC eller en halv kopp blåbär som innehåller 1700 ORAC. Frukten innehåller hela 24.000 ORAC och det gör extraktet till ett av de mest antioxidantrika på marknaden.

Extraktet är även känt för att minska riskfaktorerna för flera kända sjukdomar. Xantonerna i mangostan har antioxiderande egenskaper som är mer effektfulla än i den omtalade vitamin E. Effekterna av dessa antioxidanta egenskaper hos mangostan är synliga eftersom de motverkar fria radikaler, minska tecken på åldrande som rynkor och mörka ringar samt kan främja ökad elasticitet i huden.

Menstruella problem

Rötterna till mangostan är kända för att hjälpa till att reglera menstruationscykeln och lindra pms hos kvinnor.

Diarré och magproblem

Användning av tillskottet kan vara fördelaktigt för magsjukdomar. Skalet på frukten är effektivt för att lindra magsjukdomar såsom diarré och dysenteri.

Medicinsk användning

Mangosteen med dess anti-bakteriella och anti-inflammatoriska egenskaper är ofta använd i naturläkemedel, för tillskott mot viktminskning och för ökat immunförsvar.

Antidepressiva egenskaper

Superfrukten används för dess smärtstillande och antidepressiva egenskaper. Dessutom kan Mangosteen superfood bidra till att öka nivån av serotonin i kroppen. Detta är en signalsubstans som har ett stort antal viktiga egenskaper. Dels är serotin känt för att ha en betydande roll i reglering av sömn, förmåga att minska värk, öka koncentration och kontrollera humöret. Detta kan också leda till ökad viktminskning och ökad energi.

Låga nivåer av serotonin i kroppen kan ha extremt negativa konsekvenser för vår kropp så som ångest, depression och sömnsvårigheter. Låga nivåer av serotin är ofta förknippade med migrän och cirkulationsrubbningar som kan leda till åderbrock. Höga nivåer av serotonin kan minska dessa negativa effekter och ökad frisättning av endorfiner som är kopplade till välmående och humör förbättring.

Andra intressanta artiklar