GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Vad är bockhornsklöver bra för?

Bockhornsklöver är ett unikt superfood som har blivit väldigt populärt på grund av sina många fördelar. Denna ettåriga ört härstammar från västra Asien och södra Europa men man har börjat odla bockhornsklöver även i andra delar av världen. Bockhornsklöver har länge använts som en krydda i matlagning och som en ingrediens inom alternativmedicin. Men vad är det som gör bockhornsklöver nyttigt? Vi har skapat en lista på fem fantastiska fördelar med bockhornsklöver, så läs vidare för att lära dig mer om superörtens många egenskaper!

 1. Balanserar blodsockernivån

  En av de mest betydande hälsofördelarna med bockhornsklöver är att det kan balansera blodsockernivåerna. Glukosnivåer i blodet ökar naturligt direkt efter att man har ätit, särskilt om man äter något med mycket socker, men dessa nivåer kan också gradvis stiga med tiden. Detta kan bero på ett antal faktorer som sjukdomar, stress, ohälsosam kost eller brist på träning. När dina blodsockernivåer blir för höga kan de orsaka en mängd olika hälsoproblem, vilket är särskilt farligt för personer som lider av diabetes. Bockhornsklöver anses hjälpa till att sänka blodsockernivåerna, men ska inte tas i stället för mediciner som har ordinerats av din läkare.

 2. Sänker kolesterolnivån

  Bockhornsklöver kan även gynna kroppen genom att sänka kolesterolnivån. Kolesterol är en sorts lipid som tillverkas naturligt i kroppen, men när kolesterolnivån i blodet stiger på grund av maten vi äter kan det orsaka problem. Detta kan orsaka allvarliga besvär speciellt för dem som lider av diabetes eller hjärtproblem. Bockhornsklöver kan hjälpa till att sänka halterna av det dåliga kolesterolet, som kallas LDL, och öka det goda kolesterolet för att balansera värdet. Att hålla kolesterolet på en hälsosam nivå är viktigt för hjärthälsan.

 3. Hjälper dig att kontrollera aptiten

  På senaste tiden har det blivit populärt att använda bockhornsklöver för viktnedgång, eftersom det anses hämma aptiten. Bockhornsklöver innehåller rikliga mängder av kostfiber. De tar mer plats och längre tid att passera genom matsmältningssystemet och därför hjälper de dig att känna dig mätt längre efter att du har ätit. Detta gör det lättare att kontrollera både portionsstorleken och småätande mellan måltiderna. En vanlig orsak till att man går upp i vikt är att man äter fast man egentligen inte är hungrig och samlar på sig onödiga kalorier.

 4. Stödjer produktionen av bröstmjölk

  Visste du att bockhornsklöver även kan öka produktionen av bröstmjölk hos dem som ammar? Kosttillskott med bockhornsklöver anses vara till hjälp för nyblivna mammor med låg mjölkproduktion. Det kan finnas många orsaker till att man inte producerar tillräckligt med bröstmjölk på egen hand, till exempel sjukdomar, hormonella störningar eller stress. Det rekommenderas dock att man tar bockhornsklöver först efter graviditeten, eftersom det inte ger effekt före barnet är fött. Du har kanske även hört talas om bockhornsklöver bröstförstoringstillskott. Bockhornsklöver innehåller höga nivåer av fytoöstrogener som kan främja östrogenproduktionen i kroppen och därför används örten ofta även i produkter som kan ge fastare och fylligare bröst.

 5. Hjälper mot matsmältningsproblem

  Bockhornsklöver är rikt på både fiber och antioxidanter, två näringsämnen som är utmärkta för matsmältningen. Lösliga fibrer kan hjälpa till att rengöra matsmältningssystemet och stimulera tarmrörelserna. Detta kan hjälpa mot vanliga matsmältningsbesvär och problem som förstoppning. Antioxidanterna hjälper till att föra ut gifter ur kroppen och kan dessutom skydda celler från oxidativ stress, vilket innebär att de kan stötta matsmältningssystemet inifrån.

Bockhornsklöver hälsoeffekter

Det finns många olika produkter och tillskott som innehåller bockhornsklöver för både utvärtes och invärtes bruk. Kosttillskott med rent extrakt av bockhornsklöver innehåller rikligt med fibrer och vitaminer som kan främja viktkontroll, matsmältningen och det allmänna välmåendet. Tänk på att köpa bockhornsklöver som inte innehåller onödiga tillsatsämnen och kemikalier för att få ett rent och effektivt tillskott som kan gynna din kropp.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med