Få större resultat av din träning med kosttillskott

Försöker du bygga muskler utan att se resultat? Läs vidare för våra bästa tips hur du kan öka din muskelmassa och uppnå en maximal muskelökning med kosttillskott för träning.

Det finns massvis av kosttillskott inriktade för att bygga muskler och återställa kroppen efter ansträngande träning. För det mesta kan tillskott göra en stor skillnad. På grund av den unika karaktären hos våra kroppar så reagerar alla människor olika när de tar ett tillskott. Trots dessa skillnader mellan individer så finns det några olika typer av tillskott som visat sig mest effektiva för dig som undrar hur du uppnår muskelökning efter träning som här kommer att diskuteras.

Man kan ta ett träningstillskott av flera olika anledningar. Det kan vara för att bygga muskler och bli stark, gå upp i vikt, gå ner i vikt eller för att få i sig vissa ämnen kroppen behöver. Om man styrketränar är det särskilt bra att använda sig utav ett kosttillskott. Det är dock viktigt att komma ihåg att ett kosttillskott inte ska användas istället för mat utan för att komplettera en hälsosam kost.

Kreatin

Kreatin är ett naturligt förekommande ämne i muskelcellerna i vår kropp. Kreatin finns främst runt skelettmuskelvävnad och där finns 95 procent av kroppens förråd av kreatin. Resterande 5 % finns i resten av kroppen. Kreatin finns bland annat i kött men det är svårt att äta nog av det för att få i sig den mängd man behöver för att märka av det.

Detta naturligt förekommande ämne används för att öka cellulär produktion och öka energinivåerna och är oftast mycket effektiv i kombination av träning.

Fördelar med ett rent och naturligt kreatintillskott:

  • Främjandet av muskelökning
  • Ökad muskelcellvolym
  • Snabbare återhämtning efter träningen
  • Ökad glykogenlagring
  • Öka högintensiva muskelprestanda

Idrottare föredrar att ta kreatin i kombination med styrketräning och bodybuilding på grund av den snabba takt som muskelmassa byggs.

Rekommenderad dosering per dag är 5-10 gram kreatin i kombination med träning. Ta hälften av ditt dagliga intag innan träning och måltid och den resterande intag av din dagliga dos kreatin efter träning för att verka återhämtande för kroppen.

Beta-alanin

en kvinna i traningsklader och keps hoppar hopprep

Detta är en naturligt förekommande icke-essentiell aminosyra som vi får i oss i kroppen via livsmedel som är rika på protein såsom kyckling. Beta-alanin (BA) har en förmåga att bidra muskelökning.

Ytterligare fördelar med Beta-alanin innebär:

  • Förhöjda uthållighet
  • Förbättrad kraft
  • Fördröjd trötthet
  • Förbättrad prestationsförmåga

Rekommenderad dosering: 2-6 gram per dag vilka tas i mindre doser under dagen vilket kan leda till en effektiv ökning av muskelmassa.

Förbättrad återhämtning

När du är klar med ett intensivt träningspass så behöver kroppen reparera sig själv. För att göra det behöver specifik näring. Protein är viktig byggsten för muskelökning och kan tas i olika former av kosttillskott. När ett kosttillskott för muskelökning så som Bio Super Sport Mix Puder tas omedelbart efter ett träningspass proteinet utlöser snabb muskelåterhämtning.

Om man utfört ett riktigt tungt träningspass kan man ofta känna sig trött, tung och immunsystemet är ofta nedsatt direkt efter träning. Det är viktigt att se till att man återhämtar kroppen med vila och bra kost. Det är rekommenderat att äta både protein och kolhydrater efter man tränat så att kroppen får återhämta sig och immunsystemet går tillbaka till vanligt.

Naturligt aptitnedsättande protein

Att äta en proteinrik kost kan avvärja och dämpa hungern. Detta gör det lättare att äta en kalorifattig diet utan att lida av svår hunger. Vassleprotein och shakes kan tas som en måltidsersättning eller konsumeras som ett mellanmål mellan måltiderna. Se bara till att leta efter ett tillskott som inte är fullt av kolhydrater och fetter.

Konsumerar du en stor mängd protein kan du få ut det mesta av din styrketräning och uppnå en effektiv styrkeökning. När protein konsumeras under dagen så fungerar det som en källa till energi som ökar ämnesomsättningen. Med förbättrad ämnesomsättning får du en högre kaloriförbränning under hela dagen.

Aminosyra

en kvinna och en man i traningsklader star med handerna pa hofterna i motljus med en traningsboll mellan sig

Protein består av av molekyler som kallas aminosyra. Det finns olika typer av aminosyror man kan ta som tillskott. Essentiella Aminosyror (EAA), Grenade aminosyror (BCAA) och Glutamin är några av de vanligaste.

Ett annat vanligt tillägg som idrottare och kroppsbyggare använder sig av är grenade aminosyror (BCAA) för att förbättra träningsresultat och uppnå en effektiv muskelökning. Aminosyrorna i våran kropp ökar och stimulerar proteinsyntesen och hjälper till att reglera och få igång fettförbränningen.

Arginin

Arginin är en aminosyra som visat sig kunna öka utsöndringen av tillväxthormoner i kroppen. Detta kan göra att musklerna ökar i funktion medan man tränar. Det har även i kombination med andra aminosyror visat sig kunna öka både prestationsförmåga och muskelmassa. Det används därför ofta i träningsprodukter.

Ett arginin kosttillskott kan även öka kroppens generella välmående och immunsystem vilket är bra om man tränar mycket och ofta. Att hålla sig undan sjukdomar är viktigt för att hålla igång med träningen vilket detta kosttillskott för träning kan hjälpa med.

Proteinpulver

Om man hänger mycket på gymmet kan man inte ha undgått att höra ordet ‘proteinpulver’. Någon står alltid med en shake eller så pratar folk om vilken typ de föredrar och varför. Om man är nybörjare inom den stora världen av proteinpulver kan det vara svårt att förstå sig på allt. Vad är egentligen proteinpulver? När ska man använda det? Vilket ska man använda?

Proteinpulver är helt enkelt protein i pulverform. När man tränar mycket styrketräning behöver man mer protein än annars och det kan därför vara bra att använda sig utav ett proteinpulver. Det är nämligen ett enkelt och effektivt sätt att få i sig protein. Många använder även proteinpulver som ett sätt att gå ner i vikt eller om de har svårt att få i sig protein genom kosten, till exempel om man är vegetarian eller vegan.

Det finns flera olika typer av proteinpulver. Det vanligaste är vasselprotein. Detta protein förekommer i mjölk och tas snabbt upp av kroppen och fungerar därför bra med träning. Det finns även veganska proteinpulver som ofta är gjort på till exempel ärtor.

Ett populärt sätt att få i sig proteinpulver är genom en shake. Blanda helt enkelt ditt proteinpulver med mjölk eller vatten och skaka ordentligt. Vill man göra det lite roligare och har mer tid kan man alltid göra en smoothie på frukt och bär och ha i proteinpulver i denna.

Slutsats

Naturligtvis kan muskelökning och ökad styrka uppnås utan tillskott men processen kommer alltid att vara långsammare. Det är viktigt att ha en balanserad kost och genomföra regelbunden träning för att få ut det mesta av din träning. Du kommer bli mycket förvånad över hur mycket bättre din kropp kommer att reagera på styrketräning när din kost är korrekt. Om du sedan väljer att ta ett tillskott kan du ytterligare förbättra och maximera din muskelökning.

De resultat du får från ett naturligt tillskott för muskelökning kommer att variera då varje individ har olika kroppsbyggnad, träningsrutiner och förutsättningar. Om din kost är korrekt kan dessa tillskott hjälpa dig att komma till nästa nivå för att bygga din muskelstyrka.

Ett kosttillskott kan vara ett sätt att komplettera en redan hälsosam och varierad kost. Det kan vara svårt att få i sig vissa ämnen genom endast kost då man skulle behöva äta en överdriven mängd av specifika livsmedel för att få en effekt. Därför kan man använda sig utav ett kosttillskott som innehåller till exempel aminosyror eller protein för att hjälpa än med träning eller andra mål.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med