• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Uppnå muskelökning efter träning

De flesta människor vill uppnå en ökad muskelstyrka i någon form. Anledningar till att öka muskelmassan kan vara för en hälsosam livsstil, styrketävlingar, estetiska skäl eller några andra orsaker.

Man kan uppnå en ökad muskelstyrka genom att träna men det måste kombineras med en hälsosam kost för att uppnå en synlig effekt. Kommer träna ha liten effekt om man inte har en ordentlig måltid. Det är också viktigt att låta kroppen vila och återhämta sig efter träning för att ytterligare uppnå full effekt.

Vad är det bästa sättet att påskynda återhämtningen efter träning?

Det finns dock en handfull metoder som effektivt kan bidra till att maximera kroppens återhämtning efter träning samt få större resultat av din träning med kosttillskott.

Vila

Det är viktigt att genomföra en aktiv återhämtning av din kropp efter träning. Dessutom kan lätt motion under återhämtningsfasen ytterligare stimulera blodflödet till musklerna och minska muskelsmärta. Aktiv återhämtning kan till exempel efter simning vara en lätt joggingtur.

Det är viktigt att få tillräckligt med sömn och vila din kropp för att uppnå maximala resultat och muskelökning.

Vatten

Genom att dricka mycket vatten kan du hjälpa kroppen att spola ut gifter från och förhindra uttorkning, vilket ytterligare kan göra träningsvärken mindre. Även om det inte finns någon enighet om hur mycket vatten du bör dricka så bör du sträva efter att dricka 2 liter vatten om dagen för att undvika uttorkning och återfukta kroppen.

Ät rätt – innan och efter

Konsumera kolhydrater och protein antingen före eller efter ett träningspass, eller båda. Detta kan bidra till att minska mängden träningsvärk samtidigt som du höjer din muskelökning.

Försök att äta protein direkt efter ett träningspass, eftersom detta är den tidpunkt då muskler kan inta mycket mer energi och näringsämnen än annars. Du måste se till att du får tillräckligt med protein för att uppnå en effektiv muskelökning. Att äta rätt kan även hjälpa dig att få en platt mage och ökat välbefinnande.

Antiinflammatoriska läkemedel

Alvedon och Impren kan hjälpa till att lindra obehaget av träningsvärk. Det är inte lämpligt att använda läkemedel regelbundet utan de ska snarare tas vid akut träningsvärk. För att uppnå maximal ökning av muskelmassa kan du ta ett tillskott som naturligt ökar kroppens återhämtning.

Tillskott för muskelökning

Om du vill bygga upp din styrka effektivt och få ut det mesta av din träning kan du ta ett tillskott för muskelökning. Ett tillskott fungerar som ett bränsle hos kroppen i kombination med träning och en hälsosam kost. För att få ut maximalt från ditt tillskott för muskelökning ska du försöka äta så mycket vitaminer, mineraler som möjligt genom att äta massor av grönsaker, frukt, magert kött och protein.

Vila

Dina muskler ökar inte i styrka medan du tränar utan medan du tränar utan musklerna får sin styrka medan du vilar. Detta beror på att när du tränar bryts musklerna ner och ökar sin massa då de byggs upp under din vilotid. Detta gör att det är mycket viktigt att införa vilodagar för att ge kroppen tid att repareras och återställas.

Tips för muskelökning

Räkna ut hur många kalorier du äter på en dag och som en allmän riktlinje bör män konsumera 2800-3000 kalorier per dag för muskelstyrka och kvinnor bör konsumera 2300-2500 kalorier för att kunna öka sin muskelstyrka. Om du inte upplever en muskelökning i kombination med träning efter vecka eller två kan du prova att lägga till ännu mer kalorier.

Försök att öka måltidsfrekvensen under dagen. Äter du ofta så kan kroppen effektivt öka mängden näring samt öka förbränningen matsmältningssystemet i allmänhet. Om du vill ha mer effektiv muskelökning kan du behöva äta ända upp till 3000-3500 kalorier per dag, Att försöka äta allt detta på bara 2-3 måltider är inte bra för förbränningen så du bör därför försöka att hålla varje måltid på runt 500 kalorier för att få ut det bästa av din träning.