Detox inför julen

Julen närmar sig. Vi kan redan börja känna av smaken av festligheterna i den frostiga vinter luften, höra julmusiken allt oftare på radio och se alla fina julgransbelysningar med dess julpynt. Men framför allt kommer du att känna av högtiden under Juldagen och Annandagen efter allt mat och dryck! Julen kommer hand i hand med frestelser i form av mat och dryck tills man känner sig uppblåst, slö och i behov av en ordentlig detox. Gör inte samma misstag i år igen. Julen är ett maraton och inte en sprint och det bästa sättet att vinna ett maraton är att träna med fokus på att vinna.

Vilket är anledningen till att en detox före julfirandet kan vara bra långsiktigt så att du kan hantera julen betydligt enklare.

Här är WeightWorlds 5 bästa detoxtips inför Julhelgen!

Nummer ett - Minska ditt kolhydratintag

Du vill först se till att din kropp är i bästa möjliga position för att ta sig an den enorma mängden mat som kommer tillsammans med julbord och andra måltider som föregår och följer den. Genom att skära ner på kolhydrater kommer du inte bara att känna dig lättare och mer proaktiv, men du kommer att vara inställt för att vara i bästa möjliga form för att konsumera en stor måltid på juldagen utan att det tar för mycket av en vägtull på hur du känner dig. Att svälta sig själv är absolut inte vad vi säger, men färre potatisar, bitar av bröd och pasta kan göra en skillnad.

flera potatisar ligger i rader mot en gul bakgrund.

Nummer två - Hantera ditt alkoholintag

I juletider finns gott om ursäkter för en festlig drink med vänner och familj och det sista du behöver i denna stressiga period är en baksmälla. En sund kropp måste åtföljas av ett sunt sinne och att dricka för mycket är ett säkert sätt att försvaga ditt immunförsvar och riskera en sjukdom som påverkar alla planerade aktiviteter.

Bild på tva champagneglas med en julgran i brkagrunden och massvis med lampor och belysning

Nummer tre - Undvik stress

På tal om att vara sund och minska sannolikheten för att bli sjuk, kanske du märker att många människor blir sjuka vid juletid, det beror på att en av signaturerna till vanlig sjukdom är stress. Du måste undvika det till varje pris, vilket kommer att bli svårt eftersom jul är det kanske mest stressiga tiden på året. Med uppgången till jul måste du planera din tid bra och kanske till och med ägna dig en dag för att få allt planerat för att få tiden där du kan ägna dig åt dig själv och slappna av. Detta kommer att ge din kropp tid att vila och ladda inför all liv under högsäsongen.

ett par fotter i stickade stumpor framfor en brasa med en kopp

Nummer fyra - Rör dig

Förutom att julhelgen är en fullt upptagen högsäsong, så är julen framför allt en tid där människor inte tar avkoppling seriöst. Varför vänta tills efter nyår när du kan komma i form och vara aktiv nu? Av att springa, cykla eller gå till gymmet hjälper dig att hålla immunförsvaret i kontroll, samtidigt som det hjälper ämnesomsättningen, och även skapa en aptit som kan sättas i arbete på julmiddagen!

en kvinna i bla jacka ar ute och springer i trafiken

Nummer fem - Hitta din support med WeightWorld “10 Dagars Detox”

Det har aldrig funnits en tid där tillskott är lämpligare än julen. Vare sig om det är att öka aktivitet, ha kontroll över aptiten, eller se till att din kropp är full av stödjande, immunförsvar förankra mikronäringsämnen inför 24 december, det finns en rad naturliga tillskott tillägnade för alla dessa mål. På WeightWorld erbjuder vi dig 10 dagars detox, som är perfekt nu innan jul med fantastiska erbjudanden på kosttillskott för att få dig ordentligt förberedd för Högtiden.

en kvinna med rott lappstift har en gelkapsel mellan tanderna

Andra intressanta artiklar

Dela med