Jod 400 mcg

365 Tabletter | Tillskott till sköldkörtelns hälsa

 • Köp 1 299Kr
 • Köp 2 538Kr 598Kr Du sparar 10%
 • Köp 3 717Kr 897Kr Du sparar 20%
  • Gratis frakt*

Comfort Points Köp nu och tjäna 2 Comfort Poäng ?

Funktioner & Fördelar

 • Jod tillskott till sköldkörtelns hälsa
 • Högt innehåll av kaliumjodid – så mycket som 400 mcg per kapsel
 • Förbättrar ämnesomsättningen
 • Ta 1 kapsel dagligen – räcker för 1 års konsumtion
 • 100% nöjdhetsgaranti
 • NÖJDHETSGARANTI
 • Kvalitetsgodkänd Certifiering
 • VEGANSK
 • GLUTENFRI

Vad är Jod?

Jod är ett mineral som finns i vissa livsmedel. Kroppen behöver jod för att göra sköldkörtelhormoner. Dessa hormoner styr kroppens ämnesomsättning och många andra viktiga funktioner. Kroppen behöver också sköldkörtelhormoner för korrekt ben- och hjärnutveckling under graviditet och spädbarn.

Kaliumjodid, eller jodkalium, är en jonförening av kalium och jod. I Sverige tillsätts kaliumjodid i koksalt för matlagning, i syfte att utgöra en extra jodkälla. Kaliumjodid har använts inom medicinen som slemlösande medel vid luftrörskatarr, för behandling av struma, astma, åderförkalkning med mera. För användning i livsmedel eller medicin måste ämnet genomgå en rad prov som visar frihet från föroreningar.

Vad är fördelarna med jod?

Jod är viktigt att få i sig eftersom det behövs för hormonerna i sköldkörteln. Jod bidrar till att bibehålla normal ämnesomsättning, nervfunktion och kognitiv förmåga. För lite jod kan leda till att man får struma, en sjukdom som innebär att sköldkörteln blir förstorad vilket kan ses på halsen där den sitter.

Den som inte får i sig tillräckligt av ämnet kan drabbas av svår jodbrist. Symtom på detta är bland annat att man blir trött och lättare går upp i vikt. Bristen kan i sin tur leda till en sjukdom som kallas struma. Struma innebär att sköldkörteln inte får tillräckligt med jod och därmed växer.

Hur hjälper jod sköldkörteln?

Sköldkörteln är en körtel som sitter på framsidan av luftstrupen. Den bildar hormoner som påverkar kroppen på olika sätt. Hormonerna bildas inte som de ska om du får en inflammation i sköldkörteln. Jod håller reda på att sköldkörteln fungerar som den ska.

Vem kan ha nytta av att ta jod?

Människor som känner sig trötta, frusna, nedstämda, har gått upp i vikt, har torr hud eller har håravfall. Dessa symptom kan framträda då man har Jodbrist och nedsatt sköldkörtelfunktion.

Vad är styrkan på jod tillskottet?

Varje kapsel ger dig en daglig dos på så mycket som 400 mcg kaliumjodid, vilket hjälper till att bibehålla en hälsosam mängd av jod i kroppen.

Vad är den rekommenderade dagliga dosen?

Vi rekommenderar att du tar 1 kapsel dagligen med ett stort glas vatten, gärna tillsammans med en huvudmåltid. En burk innehåller 365 tabletter, och du har därmed ett jodtillskott för 1 års konsumtion.

Ett för högt intag av jod kan påverka sköldkörtelns funktion och leda till rubbningar i sköldkörtelhormonbalansen. En övre gräns för säkert intag (UL, upper level) är 600 mikrogram jod per dag för vuxna.

När kan man förvänta sig att se resultat?

Det beror lite från person till person, då det är naturliga ingredienser. Enligt vår Nöjdhetsgaranti rekommenderar vi att du använder tillskottet dagligen i minst 3 månader.

Finns det några biverkningar av att ta tillskottet?

Tillskottet är tillverkat med naturliga ingredienser och har därför inga kända biverkningar. Vi rekommenderar däremot att du noga läser igenom ingredienserna för att kontrollera personliga allergier.

Vem bör inte ta ett jod tillskott?

Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen!

Kosttillskottet får inte användas som ersättning för en varierad och balanserad kost och en hälsosam livsstil. Om du är gravid, ammar, tar mediciner eller står under medicinsk övervakning, kontakta en läkare eller sjukvårdspersonal före användning. Sluta använda och rådfråga en läkare om några biverkningar uppstår. Ej avsedd att användas av personer under 18 år.

Kan barn och unga ta biotintillskott?

Nej, barn och unga under 18 år ska inte ta jod-tillskottet då deras kroppar inte är färdigutvecklade och istället ska få sitt behov genom kosten.

Vad innehåller WeightWorlds Jodtabletter?

ingredienser: Jod (som Kaliumjodid), Bulkmedel: Mikrokristallin Cellulosa och Dikalciumfosfat, Antiklumpningsmedel: Kiseldioxid och Magnesiumstearat.

Vårt Erbjudande

Kundomdömen

Vi på WeightWorld strävar efter att ge våra kunder den bästa möjliga kundupplevelsen och är stolta över den vi feedback vi tagit emot.

5 Stjärnor
(93)
4 Stjärnor
(17)
3 Stjärnor
(3)
2 Stjärnor
(0)
1 Stjärna
(0)

FANTASTISKT

reviews 5

95.09% baserat på 113 Kundomdömen

Verifierat Köp

Bra,, det var vad jag behöver.

D David P
Verifierat Köp

Smakar inte så häftigt, men fungerar!

T Tomas
Verifierat Köp

Bra produkt!

A Anna
Verifierat Köp

Köpte för att jag hörde att det hjälper mot radioaktivitet.

I Isak
Verifierat Köp

Bästa jodet jag hittils provat

K Klaus
Verifierat Köp

Kan varmt rekommendera!

L Lillemor
Verifierat Köp

Produkten motsvarade mina förväntningar

G Gunilla
Verifierat Köp

Bra o ha i skåpet.

M Magdalena
Verifierat Köp

Väldigt bra jod!

S Sebastian
Verifierat Köp

Alldeles fantastiskt jod! Kan rekommendera!

P Per

* Resultaten från våra produkter kan variera från person till person. Läs mer här.

Du kanske även gillar

Product Image

Jod 400 mcg

365 Tabletter | Tillskott till sköldkörtelns hälsa