• Pengarna-tillbaka-garanti

  Gäller på utvalda produkter

 • Gratis frakt vid köp över 499 kr

  Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

 • Alltid säkra betalningsmetoder

  Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Bildrubrik för Ämnesomsättning

Ämnesomsättning

Filtrera

Typ
Pris
158 kr649 kr
Märke
Betyg
Viktminskning
Ämnesomsättning (22) Aptitdämpande (17) Bantningsplåster (6) Fettförbrännare (19) Kolhydratsblockerare (1) Shapewear (7)
 

Filtrera

Ämnesomsättning, även kallat metabolism, avgör hur snabbt du förbränner energi. Desto bättre ämnesomsättning du har, desto snabbare gör du av med energi och förbränner fett. Du kan själv öka ämnesomsättningen genom att exempelvis träna mer och få mer muskelmassa, bättra på din kondition och syreupptagning och äta lite och ofta. Dock är det inte alltid så enkelt då metabolismen varierar mycket från person till person. En del har låg ämnesomsättning, medan andra har högre förbränning - detta är oavsett livsstil. Då kan ett kosttillskott som ökar ämnesomsättningen vara till hjälp. Läs mer nedan om vad ämnesomsättning är och hur du kan öka den.
Ämnesomsättning, även kallat metabolism, avgör hur snabbt du förbränner energi. Desto bättre ämnesomsättning du har, desto snabbare gör du av med energi och förbränner fett. Du kan själv öka ämnesomsättningen genom att exempelvis träna mer och få mer muskelmassa, bättra på din kondition och syreupptagning och äta lite och ofta. Dock är det inte alltid så enkelt då metabolismen varierar mycket från person till person. En del har låg ämnesomsättning, medan andra har högre förbränning - detta är oavsett livsstil. Då kan ett kosttillskott som ökar ämnesomsättningen vara till hjälp. Läs mer nedan om vad ämnesomsättning är och hur du kan öka den.

Ämnesomsättning, även kallat metabolism, avgör hur snabbt du förbränner energi. Desto bättre ämnesomsättning du har, desto snabbare gör du av med energi och bränner fett. Du kan själv påverka din ämnesomsättning genom att exempelvis träna mer och få mer muskelmassa, bättra på din kondition och syreupptagning och äta lite och ofta. Dock är det inte alltid så enkelt då metabolismen varierar mycket från person till person en del har högre förbränning än andra oavsett livsstil. Då kan ett kosttillskott som höjer din ämnesomsättning vara till hjälp. Läs mer nedan om vad ämnesomsättning är och hur du kan öka den.

Vad är ämnesomsättning?

Ämnesomsättning är den process där kroppen omvandlar den mat och det vatten som du förbrukar till energi, antingen för omedelbar användning eller lagras för att användas vid ett senare tillfälle. Denna energi är inte bara till för att hjälpa dig springa snabbare eller cykla lättare - varje handling din kropp utför, inklusive som att borsta tänderna, eller klä på dig på morgonen, kräver denna energi – oavsett om du har låg ämnesomsättning eller hög ämnesomsättning.

Dina muskler är inte de enda organ som behöver energi. Dina lungor, ditt hjärta och din hjärna kräver också energi som genereras från din metabolism. Men när du äter mer än din kropp behöver för alla sina funktioner förvandlas överskottet från energi till fett.

Din ämnesomsättning vilar aldrig, utan processen pågår varje minut, varje dag. Och oavsett om du har låg ämnesomsättning kan den naturligtvis maximeras för att fungera på allra bästa sätt!

Alla behöver äta och dricka, men din kropp kan gå flera veckor utan mat. Din ämnesomsättning är programmerad för att spara energi när du absolut behöver den. I avsaknad av mat saktar din metabolism ner, ger dig låg ämnesomsättning, och släpper ut mindre energi i taget så att du kan överleva längre.

Kom däremot ihåg att dricka vatten! Utan vatten, skulle du vara död inom några dagar. Det är för att:

 • Din kropp består till mer än 60 procent av vatten.
 • Cellerna i kroppen som utgör din hud, hjärta, lungor och muskler (och allt annat) kräver vatten för att bibehålla sin storlek och form.
 • Vatten hjälper till att reglera kroppstemperaturen. I processen för att skapa energi från den mat du äter, genererar din ämnesomsättning värme. Du svettas när du överhettas genom släppa att värmen från din kropp, och du dricker vatten för att fylla på vattenförlusten. Vatten kan därmed bidra till att få hög metabolism!
 • Föreningar som är involverade i metaboliska reaktioner som hjälper din kropps process att skapa energi kräver vatten för att fungera.
 • Ämnesomsättning är fundamental för din grundläggande funktion att leva, även om det är en låg ämnesomsättning. Det är den som gör din kropp smart i kristider, men det är också den som skadar dig om du inte äter rätt.

Varför har vissa människor en hög ämnesomsättning?

Många människor har låg ämnesomsättning. Om du är en av de lyckliga människor som har en hög metabolism innebär det oftast att du går ner i vikt/behåller din vikt lättare än de flesta människor. Men varför har du den? Alla människor har vad som kallas en basal ämnesomsättning (BMR), vilket är hur mycket energi din kropp förbränner när du är i vila. Din BMR (även kallad vilande ämnesomsättning, eller RMR) är delvis ärftlig och är ansvarig för att bränna cirka 70 procent av kalorierna vi förbränner varje dag. BMR avgör hur många kalorier våra individuella kroppar behöver för att utföra sina grundläggande funktioner. Har du en låg ämnesomsättning bränner din kropp mindre när du utför vardagliga sysslor.

Ju fler kalorier din kropp behöver för att hålla dig igång, desto snabbare kommer din ämnesomsättning att vara eftersom du inte kommer att lagra extra kalorier. Så om din kropp behöver färre kalorier för att få jobbet gjort, kommer kroppen att lagra dina extra kalorier och leda till en långsammare ämnesomsättning. Dessutom, eftersom muskler ökar din BMR, desto högra muskelmassa du har, desto mer kalorier kommer du att bränna. Till exempel så föds vissa människor med mer muskulösa kroppstyper än andra, och dessa människor har helt naturligt snabbare ämnesomsättning. Detta är anledningen till att män oftast har snabbare metabolism än kvinnor.

Tyvärr kan vissa genetiska problem också ha en effekt på din ämnesomsättning. Till exempel kan hypotyreos orsaka minskad metabolism vilket betyder låg ämnesomsättning, medan hypertyroidism kan orsaka ökad metabolism.

För dig som har en låg ämnesomsättning finns det olika sätt att öka ämnesomsättningen på som genom kost, motion och kosttillskott som kan förbättra din metabolism.

Hur kan du öka ämnesomsättningen?

Vissa livsmedel och drycker kan öka din ämnesomsättning, inklusive grönt te, svart kaffe, kryddor och energidrycker. Likaså motion och olika kosttillskott. Vissa kosttillskott och viktminskningsprodukter kan ge dig fördelarna av att dämpa hungern och reducera fett. Dessa typer av tillskott kan assistera dig som har en låg ämnesomsättning vid en viktnedgång, men kom ihåg att motionera, äta rätt och att dricka vatten. Som tidigare nämnts är vatten väldigt viktigt – så se till att fylla på ordentligt i vattenreserverna.

Mat som ökar ämnesomsättningen

För dig som har låg ämnesomsättning finns det tips och trix för att få en hög ämnesomsättning. Tillsammans med att du gör ett par livsstilsförändringar och börjar motionera mer spelar din kost också en roll för dig som vill öka ämnesomsättningen. Standardkost har idag blivit alltför synonymt med bearbetad, fet mat med höga salter. När du börjar fokusera på att äta riktig mat - som den som finns i naturen – eliminerar du automatiskt ut en hel del ämnen som ger dig en låg ämnesomsättning och lägger till närande faktorer som vitaminer, mineraler, fibrer och hälsosamma fetter.

Ibland är det inte lätt att fatta rätt val när det kommer till kosten och dessa beslut är ofta förknippade med oro på grund av de motsägande budskap som vi får om mat och hälsa i media. Det behöver inte vara så svårt. Med lite planering och förberedelser, kan du äta mat som kommer ge dig en hög ämnesomsättning utan att du blir stressad kring det.

Ät och drick detta för att öka din ämnesomsättning

Det finns massvis med bra mat du kan äta för att öka din ämnesomsättning. Här kommer tips på några av dem!

Äggvitor

Äggvitor är rika på grenade aminosyror, som eldar på din ämnesomsättning. Ägg är också laddade med protein och vitamin D.

Magert kött

Har du en låg ämnesomsättning kan det vara gott att äta magert kött. Det är fullt av järn, brister av detta mineral kan leda till en långsam ämnesomsättning. Ät tre till fyra dagliga portioner av järnrika livsmedel, såsom kyckling eller berikade spannmål.

Chilipeppar

Chilipeppar innehåller capsaicin, en kemisk förening som kan kicka igång metabolismen i en högre växel. Lägg till en matsked hackad chilipeppar till en måltid en gång om dagen. Chilipeppar är också en oväntad källa till vitamin C.

Kaffe

Den genomsnittliga ämnesomsättningen hos människor som dricker koffein är 16 procent högre än för de som dricker koffeinfritt. Har du låg ämnesomsättning kan det därför vara gott att ladda på med kaffet!

Grönt te

Denna härliga dryck innehåller en växtförening som kallas EGCG som främjar fettförbränningen och kan ge dig en hög ämnesomsättning.

Fullkorn

Fullkorn hjälper kroppen att bränna mer fett eftersom det tar extra ansträngning för kroppen att bryta ner än bearbetade korn som vitt bröd och pasta. Hela livsmedel som är rika på fibrer, som brunt ris och havregryn, är ditt bästa kort för att få en hög ämnesomsättning.

Linser

Cirka 20 procent av dagens kvinnor har järnbrist, vilket är dåliga nyheter för din midja - kroppen kan inte arbeta så effektivt så att den bränner kalorier när den saknar vad den behöver för att fungera korrekt. En kopp linser ger 35 procent av ditt dagliga behov järn.

Bästa maten att äta innan läggdags - för bättre sömn och ökad ämnesomsättning

Det är okej att äta ett mellanmål innan du går till sängs, särskilt om det har gått flera timmar sedan du åt middag. Detta kommer att hindra dig från att gå och lägga dig hungrig, något som kan störa sömnen. Men nu när du vet att det är okej att äta innan läggdags, betyder det inte att du ska gå och äta upp det sista från den där glasskartongen eller din överblivna lasagne!

Fet eller salt mat är tufft för matsmältningen och bör undvikas precis innan läggdags. Samma gäller för mat som är kryddstark eller sur, som tomatsås eller citrusfrukter, vilket kan leda till halsbränna. Även om glass är populärt sent på kvällen kan de enkla sockerarterna orsaka en energiökning som motverkar den sömniga känslan.

Det gamla ordspråket om att dricka ett glas varm mjölk innan läggdags är inte en myt! Varma vätskor gör dig sömnig genom att öka kroppstemperaturen. Dessutom innehåller mejeri både tryptofan och kalcium som ökar dina sov-bra-kemikalier.

Det ideala mellanmålet innan läggdags består av ca 200 kalorier och är en kombination av kolhydrater och protein. Detta är den perfekta blandningen som hjälper dig att somna bäst!

Bra snacks att äta innan läggdags

 • Havregrynsgröt med skivad banan
 • Edamamebönor
 • Luftpoppade popcorn (undvik saltet)
 • Knäckebröd med hummus
 • Rostade pumpakärnor
 • Körbärssmoothie (frysta körsbär med mjölk)
 • Yoghurt med malda linfrön
 • En lugnande kopp kamomillte

Tillskott som ökar ämnesomsättningen

För vissa är en enkel diet och motionsrutin inte riktigt tillräckligt för att gå ner i vikt, detta kan vara fallet hos de med låg ämnesomsättning. Då kan kosttillsskott som ökar metabolismen hjälpa till med att kickstarta viktminskningsprocessen och ge dig en hög ämnesomsättning. Men kom ihåg att inte alla tillskott är likadana. Innan du köper och tar ett tillskott är det viktigt att förstå grunderna i vad kosttillskott är och hur de fungerar.

Så vad är egentligen kosttillskott? Jo, precis som det låter så är kosttillskott ett tillskott till den mat vi äter. Det är alltså inte menat att ersätta vår kost utan vara ett tillägg till kosten. Det finns olika typer av kosttillskott som innehåller skilda saker så som vitaminer, mineraler, aminosyror, växtextrakt osv. Eftersom att dessa ska fungera som tillskott går det inte att kompensera ett dåligt sätt att äta med dessa tillskott, man måste också äta bra. Kostillskott är ett gott alternativ för den med låg ämnesomsättning.

Många frågar sig om det inte bara räcker med en bra kost. Det bör räcka, men även fast du äter båda bra och varierat kanske du fortfarande får i dig för lite av de ämnen du behöver. För den som vill gå ner i vikt och få en hög ämnesomsättning kan tillskottet ge den där extra pushen som krävs för att du ska gå ner de där extra kilona. Med bra och rätt näring minskar sötsuget, du mår bättre och din energi är på topp!

Här kommer tips på några tillskott som är bra för dig som vill få en hög ämnesomsättning:

Oxotrim

Oxotrim innehåller ingrediensen 7-keto. Denna ingrediens sätter fart på den termogena effekten som kan ge upphov till att kroppens kärntemperatur stiger. Med en högre kärntemperatur arbetar din metabolism både snabbare och hårdare vilket kan leda till en ökad viktminskning och en hög ämnesomsättning.

Proto-col thermo slim

Proto-Col Thermo-Slim ™ är ett helt naturligt kosttillskott som bland annat innehåller Guarana, krom och olika vitaminer - bra för den som har en låg metabolism. Tillsammans kan dessa ingredienser kicka igång thermogenesis så att din kroppstemperatur höjs vilket kan öka ämnesomsättningen.

Triple Complex Slimmers Assist

Triple Complex Slimmers Assist är ett säkert, icke-beroendeframkallande naturläkemedel som innehåller 100% homeopatiska ingredienser, speciellt anpassade för att tillfälligt förbättra viktminskning och främja en ökad ämnesomsättning och bättre matsmältning. Med detta tillskott får du en hög ämnesomsättning!

Raspberry Ketone

Raspberry Ketone med hallonketoner innehåller en kombination av kraftfulla ingredienser som grönt kaffe, grönt te och superfrukten Garcinia Cambogia - ingredienser som alla kan hjälpa till med att öka ämnesomsättningen, ge dig energi och underlätta en naturlig viktminskning. Ett helt naturligt tillskott för dig med låg metabolism.

Hur fungerar metabolism-boosters?

Dessa tillskott som ökar ämnesomsättningen, även kallade metabolism boosters, innehåller olika ingredienser som kan hjälpa till att öka din ämnesomsättning. De är perfekta för dig med låg ämnesomsättning och en del av dem är bland annat kända för att stimulera den så kallade termogena effekten, som handlar om att höja den inre kroppstemperaturen och tvinga den att bearbeta mer mat till energi.

Vilka metabolism-boosters är bäst för mig?

WeightWorld’s utbud av piller som ökar ämnesomsättningen varierar i sitt innehåll, de olika sätten som ämnesomsättningen ökar och deras fördelar. Vi uppmuntrar våra kunder att utforska hela vårt sortiment av och hitta en som bäst passar din livsstil och ditt kostbehov. När du tar metabolism-boosters är det viktigt att komma ihåg att dessa kapslar rekommenderas att tas i kombination med en sund kost och motionsrutin.

Några frågor eller funderingar?

Vänligen ta dig tid att granska vår produktinformation om alla våra produkter. Vi uppmuntrar våra kunder att kontakta oss via chatt, telefon eller e-post för att svara på dina frågor. WeightWorld har nio års erfarenhet av att leverera lösningar till viktminskning och vi är stolta över vår utmärkta kundservice. Vi hoppas att du hittar rätt produkter för din viktminskning på WeightWorld.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.