Fördelar och nackdelar med Body wraps

Den nya hälsotrenden bodywraps har äntligen kommit till Sverige! Är kroppsinpackningar bara en övergående trend, eller är de här för att stanna? Är det endast fördelar med body wraps, eller är de fulla av nackdelar som du har missat? Vi är här för att ge dig fakta och information om fördelar såväl som nackdelar med body wraps!

Kroppsinpackningar erbjuds på många span och finns även som exklusiva hemma wraps som ett sätt att rena kroppen inifrån och ut. Kroppsinpackningar har flera fördelar och nackdelar som kan vara bra att vara medveten om, ifall du överväger att göra en renande kroppsinpackning med en body wrap. Det är alltid viktigt att man ser över både nackdelar och fördelar innan man börjar använda någon slags hälsoprodukt. Alla vi människor och våra kroppar fungerar olika, därför kommer dessutom personer reagera på olika sätt när en behandling genomförs.

Fördelar

 • Enkelhet

  Det bästa med kroppsinpackningar är att de är lätta att göra. Efter att du har applicerat din Body Wrap hemma kan du slappna av och ta det lugnt i ungefär en timme. De enda du behöver göra under inpackningen är att ligga tätt insvept i naturliga örter och mineraler och slappna av tills sessionen avslutas och du kan märka ytterligare fördelar. Det är alltså väldigt enkelt och väldigt avslappnande när du använder en body wrap hemma.

  Dessutom är en Body Wrap väldigt smidig att använda, då du istället kan hitta på andra saker samtidigt som din behandling håller på att verka. Vill du verkligen göra det till en spabehandling där hemma då kan du också måla naglarna eller ha hårinpackning samtidigt. På så sätt kan du göra flera saker samtidigt när du tar hand om dig själv och din kropp, så att det också ökar din effektivitet och sparar din tid.

 • Hälsofördelar

  Det finns ett flertal hälsofördelar med att göra en body wrap. Inte nog med att body wraps kan hjälpa dig av avlägsna överflödigt vatten ur kroppen så kan de även hjälpa till att minska dina mått och vikt. Bodywraps bidrar dessutom till att hjälpa kroppen bli av med toxiner och restprodukter. Med precis rätt kombination av örter, eteriska oljor, och lera kommer din kropp naturligt avgifta sig själv genom hudens porer.

  Dessutom kommer din hud att börja se och känna mjukare, lenare och fastare. Kroppsinpackningar kan dessutom verka lugnande och minska stress och därmed hjälpa dig att sänka ditt blodtryck. Lider du av högt blodtryck är alltså detta ett toppen sätt att få en avkopplande stund.

 • Detoxa din kropp

  En annan huvudanledning till varför människor älskar kroppsinpackningar beror på att de kan rena och detoxa din kropp. När huden är insvept tätt av plastfolie kan det göra så att din hud svettas mer och den speciella oljan kommer då dra ut gifter och slaggprodukter som har lagrats i kroppen. Svett är kroppens naturliga sätt att frigöra gifter och dessutom är leran i din body wrap utformad för att rena kroppens celler från restprodukter och gifter.

  När du ändå håller på att rengöra huden så kan du se över att göra en detox för din mage och det du äter också. Se bara till att du får i dig rätt näringsämnen, speciellt om du ska göra en Body Wrap. Det är alltså viktigt att man ätit rätt innan behandlingen genomförs.

 • Kan hjälpa dig minska i mått

  Det är många som undrar hur Body Wrap kan hjälpa dig att minska i mått och det finns många som vittnar om att de har både tightat upp sin kropp och minska i omfång. För maximalt resultat rekommenderar vi att kroppsinpackning används en gång i veckan under den första månaden och kombineras med en balanserad kost och motion.

 • Permanenta resultat

  Med rätt kost, motion och konditionsträning kan du få en en slank och fast kropp. När du använder kroppsinpackningar kombinerat med detta kommer detta att hjälpa dig definiera dina muskler och detta resulterar ofta i en ändring som består.Tänk dock på att du inte endast kan använda dig av body wraps, utan detta handlar om när du blandar både bra kost, träning och kroppsinpackningar i ett.

Nackdelar

 • Dyra spa-behandlingar

  Om du gör en kroppsinpackning på ett professionellt spa kan kostnaden för en behandling vara allt från 900 till 1200 kr. Och det rekommenderas att genomföras mer än en behandling för att uppnå ett maximalt resultat. Detta kan dessvärre bli rätt dyrt i det långa loppet, speciellt om du behöver göra fler än två behandlingar.

  Om du gör en inpackning hemma med Body Boutique body wrap deluxe får du behandlingarna från 90 kr per inpackning. Body wrap kroppsinpackningar som Body Boutique är definitivt ett mer prisvärt sätt att betala för en smalare kropp helt naturligt utan kirurgi eller några bantningspiller. Det kanske inte känns som samma lyx som att gå på en riktig spabehandling, men tänder du några ljus där hemma och gör det mysigt så blir det förmodligen en väldigt avslappnad och trevlig upplevelse ändå.

 • Minskar dina mått men bränner inte fett

  Body Wraps kan göra att du minskar i mått och får en fastare kropp men de kan inte göra att du förbränner fett. När din body wrap appliceras så används de i kombination med en speciell lera som drar ut gifter och slaggprodukter ur kroppen. Så när du minskar i centimetrar är det inte fett som kroppen gör sig av med. Det enda sättet att effektivt förlora fett är genom regelbunden träning och hälsosam kost. Det är viktigt att ta hand om sin kropp för att få en maximal effekt och hållbarhet av din viktminskning med en body wrap. För att få maximala resultat är det helt enkelt viktigt att ha en balans.

 • Höjer din kroppstemperatur

  Body Wraps höjer din kroppstemperatur, vilket betyder att du kommer svettas mer när du använder behandlingen. I många fall kan för höga temperaturer vara skadligt, så det är viktigt att man ser över hur ofta man gör behandlingen, så att man håller en god balans mellan respektive Body Wrap behandling.

Så ta en titt på ett spa eller beställ hem en egen Body Wrap behandling redan idag, detoxa bort allt som din kropp inte behöver och bli förvånad över den fantastiska förvandlingen som en Body Wrap kan göra.

Andra intressanta artiklar