WeightWorld Logo

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Fördelar och nackdelar med Body wraps

Den nya hälsotrenden bodywraps är äntligen i Sverige! Är kroppsinpackningar bara en övergående trend, eller är de här för att stanna ett tag? Är det endast fördelar med body wraps, eller är de fulla av nackdelar som du har missat? Vi är här för att ge dig direkt fakta och information om fördelar såväl som nackdelar med body wraps!

Kroppsinpackningar erbjuds på många span och finns även som exklusiva hemma wraps som ett sätt att rena kroppen inifrån och ut. Kroppsinpackningar har flera fördelar och nackdelar som kan vara bra att vara medveten om, ifall du överväger att göra en renande kroppsinpackning med en body wrap. Det är alltid viktigt att man ser över både nackdelar och fördelar innan man börjar använda någon slags hälsoprodukt. Alla vi människor och våra kroppar fungerar olika, därför kommer dessutom personer reagera på olika sätt när en behandling genomförs.

Fördelar

 • Enkelhet

  Det bästa med kroppsinpackningar är att de är lätta att göra. Efter att du har applicerat din Body Wrap hemma kan du slappna av och ta det lugnt i ungefär en timme. De enda du behöver göra under inpackningen är att ligga tätt insvept i naturliga örter och mineraler och slappna av tills sessionen avslutas och du kan märka ytterligare fördelar. Det är alltså väldigt enkelt och väldigt avslappnande när du använder en body wrap hemma.

  Dessutom är en Body Wrap väldigt smidig att använda, då du istället kan hitta på andra saker samtidigt som din behandling håller på att verka. Vill du verkligen göra det till en spabehandling där hemma då kan du också måla naglarna eller ha hårinpackning samtidigt. På så sätt kan du göra flera saker samtidigt när du tar hand om dig själv och din kropp, så att det också ökar din effektivitet och sparar din tid.

 • Hälsofördelar

  Det finns ett flertal hälsofördelar med att göra en body wrap. Inte nog med att body wraps tar bort överflödigt vatten från kroppen så kan de även hjälpa till att minska dina mått och vikt. Bodywraps de bidrar dessutom till att hjälpa kroppen bli av med gifter och avfall. Med precis rätt kombination av örter, eteriska oljor, och lera kommer din kropp naturligt avgifta sig själv genom hudens porer.

  Dessutom kommer din hud att börja se och känna mjukare, lenare och fastare. Kroppsinpackningar är en bra metod för att minska stress och body wraps kan dessutom verka lugnande och därmed hjälpa till att sänka ditt blodtryck. Lider du av högt blodtryck är alltså detta ett toppen sätt att både få en avkopplande stund men dessutom så att din kropp mår bättre.

 • Detoxa din kropp

  En annan huvudanledning till varför människor älskar kroppsinpackningar beror på att de kan rena och detoxa din kropp. När huden är insvept tätt av plastfolie kan det orsakar att din hud att svettas mer och den speciella oljan kommer då dra ut gifter och slaggprodukter som har lagrats i kroppen. Svett är kroppens naturliga sätt att frigöra gifter och dessutom är leran i din body wrap utformad för att rena kroppens celler från avfall och gifter.

  När du ändå håller på att rengöra huden så kan du se över att göra en detox för din mage och det du äter också. Se bara till att du får i dig rätt näringsämnen, speciellt om du ska göra en Body Wrap. Det är alltså viktigt att man ätit rätt innan behandlingen genomförs.

 • Kan hjälpa dig minska i mått

  Det är många som undrar hur Body Wrap kan hjälpa dig att minska i mått Kroppsinpackningar har visat sig hjälpa kunderna att förlora centimetrar och minska i mått runt det behandlade området. Det finns många före och efter bilder som visar människor som har förlorat många centimetrar runt i midjan efter sin wrap behandlingar. För maximalt resultat rekommenderar vi att använda en inpackning per vecka under den första månaden. Därför kommer våra förpackningar från Body Boutique antingen i 4 eller 10-pack för att du ska få ut maximalt av din kroppsinpackning.

  Det härliga med Body Wraps är att de kan minska dina mått snabbt, detta gör så att det är perfekt att göra behandlingen innan ett evenemang, såsom en fest eller ett bröllop. På så sätt kommer du både se slimmad och din hy kommer se frisk ut inför den stora festen. Vill du behålla resultatet, se då också till att ha en bra kost samt att du utsätter dig för fysisk aktivitet.

 • Permanenta resultat

  Med rätt kost, motion och konditionsträning kan du få en en slank och fast kropp. När du använder kroppsinpackningar kombinerat med detta kommer detta att hjälpa dig definiera dina muskler och detta resulterar ofta i en ändring som består.Tänk dock på att du inte endast kan använda dig av body wraps, utan detta handlar om när du blandar både bra kost, träning och kroppsinpackningar i ett.

Nackdelar

 • Dyra spa-behandlingar

  Om du gör en kroppsinpackning på en professionell spa kan kostnaden för en behandling vara allt från 900 till 1200 kr. Och det rekommenderas att genomföras mer än en behandling för att uppnå ett maximalt resultat. Detta kan dessvärre bli rätt dyrt i det långa loppet, speciellt om du behöver göra fler än två behandlingar.

  Om du gör en inpackning hemma med Body Boutique body wrap deluxe får du behandlingarna från 90 kr per inpackning. Body wrap kroppsinpackningar som Body Boutique är definitivt ett mer prisvärt sätt att betala för en smalare kropp helt naturligt utan kirurgi eller några bantningspiller. Det kanske inte känns som samma lyx som att gå på en riktig spabehandling, men tänder du några ljus där hemma och gör det mysigt så blir det förmodligen en väldigt avslappnad och trevlig upplevelse ändå.

 • Minskar dina mått men bränner inte fett

  Body Wraps kan göra att du minskar i mått och får en fastare kropp men de kan inte göra att du förbränner fett. När din body wrap appliceras så används de i kombination med en speciell lera som drar ut gifter och slaggprodukter ur kroppen. Så när du minskar i centimetrar är det inte fett som kroppen gör sig av med. Det enda sättet att effektivt förlora fett är genom regelbunden träning och hälsosam kost.

  Resultaten kan vara korta om du inte använder produkten på rätt sätt, följ därför instruktionerna noga. När du använder body wrap kommer du märka en direkt och effektiv minskning av dina mått. Men om du inte använder wraps i kombination med en hälsosam kost och regelbunden motion så kommer dina resultat inte hålla för alltid. Det är viktigt att ta hand om sin kropp för att få en maximal effekt och hållbarhet av din viktminskning med en body wrap. För att få maximala resultat är det helt enkelt viktigt att ha en balans.

 • Höjer din kroppstemperatur

  Body Wraps höjer din kroppstemperatur, vilket betyder att du kommer svettas mer när du använder behandlingen. I många fall kan för höga temperaturer vara skadligt, så det är viktigt att man ser över hur ofta man gör behandlingen, så att man håller en god balans mellan respektive Body Wrap behandling.

Så ta en titt på en dag på ett spa eller beställ hem en egen Body Wrap behandling redan idag, detoxa bort allt som din kropp inte behöver och bli förvånad över den fantastiska förvandlingen som en Body Wrap kan göra.

Andra intressanta artiklar