D-vitamin

Tips för att undvika Vitamin D brist under våren

Vitamin D är något som många inte tänker över hur viktigt det är för oss människor. Vitamin D är nämligen viktigt för våra kroppar då det är en viktig vitamin för att reglera kalkbalansen i skelettet och tänder.

Det många kanske inte riktigt känner till är däremot att många i alla fall i våra Nordiska länder kan hamna i en situation där det är många grupper som har Vitamin D brist, men det kan påverka alla, och speciellt under de mörkare månaderna hela vägen fram till våren, då solen inte skiner lika mycket.

Vi kommer därför i denna artikel gå igenom lite mer om vad Vitamin D är samt även ge lite information om hur man skulle kunna undvika att få Vitamin D brist.

Vitamin D är en viktig vitamin som vi behöver för att ha en bra kalkbalans i både skelett och tänder.

Vad är Vitamin D?

D-vitamin är något som kroppen och huden tillverkar, vilket kan hjälpa kalkbalansen i skelett, tänder och i tarmen, vilket är viktigt för att upptaget av vitaminer och mineraler ska fungera. D-vitamin är även något som hjälper din kropps slemhinnor vilket även kan hjälpa till att bekämpa bakterier och virus.

Därför är vitamin D något som vår kropp verkligen behöver och speciellt under våren och de mörkare månaderna, eftersom vi får i oss D-vitamin via två sätt vilket är i maten samt så skapas det i kroppen när vi är ute i solen. Men ett kosttillskott kan vara nödvändigt om man inte får i sig tillräckligt.

Vad är symtomen av Vitamin D brist?

Brist på D-vitamin är något som många råkar få speciellt under de mörkare månaderna då solen i fråga inte skiner lika mycket, och detta kan komma i form av ont i musklerna och skelettet. Detta är även något som kan ske i barn, vilket även kan påverka hur väl skelettet växer men generellt kan brist på vitaminer i långsiktig form även kunna påverka ens immunförsvar vilket därför kan leda till andra sjukdomar i framtiden.

Behandling av Vitamin D brist

Om du har låga nivåer av D vitamin så kan detta behandlas genom att ta kosttillskott eller läkemedel med D vitamin. Vitamin D är även en fettlösligt vitamin och man behöver därför fett för att kroppen ska på ett snabbt och smidigt sätt kunna ta upp vitaminet.

Hur kan du undvika att få Vitamin D brist

Vitamin D är något som också kallas för sol vitaminet, vilket därför kommer mycket från solen generellt. Men då vi i Norden har långa och mörka vintrar så gör det att det är viktigt att försöka vara ute så mycket som möjligt för att få i sig så mycket vitamin D som vi bara kan. Men om man inte har möjligheten till det, eller om man jobbar under den soliga stunden på dagen (vilket många oftast gör) så kan ett kosttillskott med vitamin D som WeightWorlds D3-Vitamin 4000IU tillskott göra det hela mycket enklare att få i sig rätt mängd vitamin.

Det finns många olika sätt att undvika Vitamin D brist och detta genom maten och solen.

Tips för att öka ditt immunförsvar för att må bra denna vår

Som hela artikeln har nämnt så är vitamin D väldigt viktig för kroppens och immunförsvarets normala funktion. Det är därför viktigt att man försätter sig i en situation där man inte hamnar i en vitamin D brist och speciellt nu när det fortfarande inte riktigt är jätte ljust ute.

Men vi ger dig därför här ett par kosttillskott som kan hjälpa dig med att öka ditt immunförsvar samt vitamin D för att se till att du förebygger och bygger upp dig för en underbar vår och start till sommar.

Man kan göra mycket för att få till den vitamin D som man behöver genom att gå ut. Men om man inte kan eller har möjligheten till det, genom jobb eller annat och missar därför solen så är kosttillskott som vi nämnt tidigare ett underbart alternativ och det finns många kosttillskott att välja bland. Därför ger vi dig en lista av olika alternativ man kan välja hos WeightWorld där alla ingredienser är helt naturliga och är därför idealiskt för att användas.

1. D3-Vitamin Gummies för Barn med apelsinsmak

Om man har svårt att svälja tabletter eller kapslar är dessa gummies (vingummi) något som är helt underbart att ta. Man säger oftast att godis inte är något som är bra för en, men dessa vitamin vingummin är enkla att ta och ger en det underbara vitamina D3 som man kan behöva.

2. Vegan Vitamin D3+K2

Detta naturliga kosttillskott är gjort på endast plantbaserade ingredienser vilket gör det idealiskt att tillföra det ifall man har en strikt diet att följa, eller om man är vegetarian eller vegan och inte får äta animaliska produkter.

Vegan vitamin D3+K2 är därför ett underbart alternativ för alla som vill ha detta vänliga kosttillskott.

3. D3-Vitamin Tuggtabletter för Barn - Hallonsmak

Som vi nämnt så kan alla även barn råka ut för vitamin D brist. Därför är detta D3-Vitamin Tuggtabletter för Barn med hallonsmak helt underbart då det är helt naturligt och något som kan hjälpa dom att utveckla skelettet helt naturligt. Det är även gott och enkelt att ge till sina barn.

4. Liposomal D3 + K2

Liposomal D3 + K2 är ett naturligt kosttillskott som innehåller både vitamin D3 samt vitamin K2 vilket vanligtvis kallas för “solskensvitaminet” och är något som bör tas för att upprätthålla god rörlighet, energi och välmående.

Detta naturligt tillverkade kosttillskott kan du läsa mer om genom att klicka här.

5. Kalcium tabletter med magnesium, zink och vitamin D3

Sist men inte minst så kan man ta ett kombinations tillskott med kalcium, magnesium, zink och vitamin D3 vilket är känt att kunna hjälpa ens immunförsvar samt få i sig vitamin D, vilket i sin tur kan leda till många hälsofördelar och välmående för våren.

Dessa är därför ett par kosttillskott som skulle kunna hjälpa en att förebygga eller även förbättra sig mot vitamin D brist om man skulle känna av vissa av dom symtom som kan komma fram ifall man har lägre nivåer av vitaminet.

Andra intressanta artiklar