5 Sätt Att Återhämta Dig Från Träningen

Att träna är som du säkert vet ett av de absolut bästa sättet att hålla sig i form, möta dina fitnessmål, hjälpa med vikthantering och helt enkelt få dig att må generellt bättre. Men träning är inte bara solsken och regnbågar som YouTubers får det att verka som. Att träna kan ofta göra att man känner sig stel och vissa kroppsdelar kan göra ont. Lyckligtvis finns det vissa saker som du kan göra som kan hjälpa dig att hantera det obekväma som kommer efter ett intensivt träningspass och hjälpa dig med en snabb återhämtning. Här är några sätt du kan återhämta sig från ett träningspass.

Nummer 1. Stretcha

En bild på en kvinna i traningsklader som stretchar utomhus i solnedgangen

Alla vet att man ska stretcha, men många brukar inte se poängen med det eller så är de för lata för att ta tag i det efter träningen. Att sträcka ut kroppen ordentligt efter träning är dock väldigt viktigt. Det minskar inte bara risken för skador efter träning men hjälper också av muskeln att slappna av och kan till och med påskynda den takt som musklerna byggs på.

Nummer 2. Återställ Energin

en man i bla skjorta vid ett skrivbord haller en lysande glodlampa framstrackt mot kameran

Det viktigaste du tappar medan du svettas hårt på gymmet är din energi. Perioden efter träning ska användas som en tid för att ersätta de kolhydrater som du har förlorat. Detta ger din kroppsbränsle att utföra sina funktioner och gör det möjligt för dig att utföra mer träning snart ... men förhoppningsvis inte för snart snart.

Nummer 3. Få i dig protein

bonor, laxfilé, kottbit, spenat, agghalvor, ett glas mjolk och en skal med fron och en skal med oskalade agg star pa ett bord

Detta är när du måste lyssna på din inre bodybuilder. När du tränar rivs muskelfibrerna och återhämtningsprocessen innebär att de återuppbyggs. Det material som din kropp använder för att utföra detta konstruktiva arbete är bland annat protein. Det betyder att protein är ett viktigt makronäringsämne för att du ska återhämta dig från träningen och bygga muskler. Varesig det är i form av ett kosttillskott, kött, mejeri eller baljväxter och bönor så är det viktigt att få i sig!

Nummer 4. Träna igen!

Bild på en kvinna i traningsklader som stretchar efter ett traningspass på gymmet

Nej, vi tänker inte tvinga dig till gymmet för att lyfta vikter när träningsvärken är så pass brutal att du knappt kan sträcka armarna över huvudet. Men det är sant att träning är som all yttre stimuli som du utsätter din kropp för, du kommer så småningom att bli mer van vid det. Efter att ha tränat ofta under en längre tid kommer du att upptäcka att dina muskler inte gör lika ont och att då återhämtar dig snabbare och enklare.

Nummer 5. Vila upp dig

en kvinna ligger och sover i en sang med vita sangklader

Viktigast av allt, vila upp dig efter träningen. Den stora poeten Thomas Decker skrev en gång att sömn är den gyllene kedjan som binder hälsa och våra kroppar tillsammans. När du sover, utför din kropp de funktioner som mest bidrar till återhämtningen och hjälper dig att bli av med smärtan efter ett pass på gymmet.


Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med