5 Detox Drycker Inför Hösten

Med Oktober som vår officiella detox månad för 2018, vill vi se till att vi har täckt dig på alla sätt så att du kan rensa din kropp från dessa otäcka toxiner. Äta bra, se till att du håller dig aktiv och kompletterar din kost med rätt ingredienser. Alla steg spelar en stor roll för att hjälpa dig att nå en helt ny nivå av att känna dig klar och renad när du dyker djupare in i höstperioden, men hur är det med drycker? Att dricka mycket vatten är en säker brandvägg för att överföra kemikalierna ur kroppen, men det finns också några sekundära drycker där ute som verkligen kan förbättra din förmåga genom en detox rutin.

Här är vår lista på Höstens 5 detox drycker :

1. Glögg

Två koppar glägg i genomskinliga koppar är redo att drickas. Bredvid kopparna syns både kanel och apelsin

En dricka vi alla dricker runt om i hela världen. Glögg handlar om att ta något bra och göra det ännu bättre för en kylig dag. Som du kanske har gissat, kommer glögg från Rödvin, vilket innebär att du kan förvänta dig att hitta alla de naturliga fördelarna med Resveratrol, det aktiva medlet i rött vin som är kopplat till att stödja alla dina naturliga försvar i kroppen. Glögg tillverkas också vanligtvis med kanel, som har sin berömda värme termogena egenskaper för att öka ämnesomsättningen för att passera oönskade kemikalier. Som en extra bonus serveras glögg varmt och är precis vad du behöver på en kylig höstkväll.

2. Grönt te

Bild på en kopp gront te i ett genomskinligt glas med telov bade i glaset och utanfor

Denna dryck är för hela året runt, men grönt te är särskilt trevligt att ha på hösten och vintern då temperaturen börjar falla dramatiskt. Grön te skiljer sig från sin klassiska kusin, eftersom den är mer ren och naturlig och du kan känna smaken av det med varje nypa. Grön te är både ren och uppfriskande. Varje brygga är fylld av Tea Catechins, som är bra för att komplettera vikt hanteringen och även befria kroppen av oönskade kemikalier.

3. Pumpa Spiced Latte

En Pumpkin Spiced Latte, serverad i ett genomskinigt glas. I bakgrunden ser man en pumpa, kotte och en grå filt

Något som får alla Starbucks fans att skaka av spänning kring den här tiden på året, är återkomsten av Pumpkin kryddade varor till butikerna, i synnerhet den berömda pumpa kryddat Latte. Denna aromatiska höst drinken dödar effektivt två fåglar med en sten när det gäller avgiftning, genom att rikta sig inifrån och ut. Kaffet själv kommer att ge en snabb ökning av koffein som kan arbeta för att öka ämnesomsättningen och därmed den takt som du passerar kemikalier ur kroppen, Samtidigt ger tillägget av pumpa en hälsosam servering av vitamin A för detox av huden.

4. Varm choklad

En kopp varm choklad med ett myntablad ovanpa. Bredvid koppen ligger nagra bitar mork choklad

Åh nej choklad, varför är vi här nu undrar du! Men är det inte fullt av socker som gör dig tjock? Jo ja, men det beror på vilken choklad du går för. En varm choklad med mörk choklad ger dig lite eller inget socker, och en stor servering av de naturliga fördelarna med den berömda kakaobönan. Dark Chocolate är rik på järn, kalium, magnesium och massor av andra mikronäringsämnen som kan hjälpa till att skapa en intern uppsättning system som är primerad och redo att ta bort toxicitet.

5. Varmvatten

En tekanna haller upp kokande vatten i en temugg som star på en morkgra bank

Visst är det bara för bad? Nej faktiskt inte, det finns metod för denna skenande galenskap. Dricksvatten som är vid en temperatur som är het men inte tillräckligt varm för att skölja insidan av munnen kan ge en mängd fördelar. För det första kan värmen hjälpa dig att rensa dina näsgångar, för det andra är att när det heta vattnet når din matsmältningsorgan, kan det ge smörjning till matsmältningssystemet medan värmen kan hjälpa till att bryta ner mer knepig mat.


Andra intressanta artiklar