GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Collagen

Anti-aging med kollagen: Hur man minskar rynkor

Kollagen som tillskott har nyligen exploderat i popularitet. Och det är faktiskt inte utan anledning, speciellt om du vill hålla huden ungdomlig och minska rynkor, då kollagen kan hjälpa till med just det.

Det kan dock vara en ohanterlig uppgift att hitta rätt skönhetsprodukter, kollagentillskott eller för den delen mat som kan ge din kollagenproduktion ett lyft.

För det finns många kollagentillskott på marknaden, och det kan vara lite av en djungel att ta reda på om man ska välja kollagen piller, kollagen pulver eller flytande kollagen. Och ska du välja marint kollagen, bovint kollagen eller veganskt kollagen?

Bara tanken på de olika kollagen tillskotten och produkterna kan nästan göra en andfådd och förvirrad.

Men oroa dig inte. Vi har fördjupat oss i det populära fenomenet för att ge dig en full överblick över de många alternativen, så att du lättare ska kunna välja de produkter och kosttillskott med kollagen som passar dig.

Vad är kollagen?

Kollagen utgör ungefär en tredjedel av alla proteiner i kroppen, och är faktiskt en av de viktigaste byggstenarna, eftersom kollagen bidrar till att underhålla leder, muskler och skelett.

Men kollagen känner du nog bäst ur ett skönhets perspektiv, där kollagen idag används speciellt för hudvård, då det viktiga proteinet bidrar till att minska rynkor samt att hålla huden elastisk och ersätta döda hudceller, vilket kan bidra till en ungdomlig och vacker hud.

Problemet med kollagen är dock att din kropps naturliga produktion av proteinet minskar med åldern och det är en av anledningarna till att du får rynkor, fina linjer, slapp hud och andra tecken på åldrande.

Som ung producerar din kropp ett överflöd av kollagen och en tumregel är att efter att du fyllt 25 så förbrukar din kropp mer kollagen än vad den klarar av att producera, vilket därför leder till stela leder, åldrande hud, rynkor och fina linjer.

Därför kan du dra nytta av att ta ett dagligt tillskott av Marine Collagen Pulver, eftersom det kan hjälpa till att minska rynkor och hålla huden ung och vacker. Köp Marint Collagen Pulver med persikosmak genom att klicka på denna länk.

Kollagen kan hjälpa till att minska fina linjer och rynkor.

Kan kollagen ta bort rynkor?

Kollagen kan inte hjälpa till att ta bort rynkor, men studier visar att kollagen som tas i rätt mängder kan förbättra hudens struktur och hjälpa till att jämna ut fina linjer och rynkor.

Det betyder med andra ord att daglig konsumtion av Marine Collagen Pulver eller Pure Marine Collagen Kapslar från WeightWorld kan hämma vissa tecken på åldrande som linjer och rynkor.

Det är dock ingen mirakelkur och kan inte ta bort rynkor helt. Kollagentillskott kan istället hjälpa till att minska bildningen av nya linjer och rynkor i ansiktet.

Ett kollagentillskott ökar tätheten av din huds naturliga produktion av kollagen samt hudens fuktbalans, och dagligt intag av kollagentillskott kan bidra till att öka celldelningen och därmed bilda nya celler vilket ger en fastare, elastisk och stram hud med färre rynkor.

Så om du vill ha hjälp med att bekämpa rynkor och andra tecken på åldrande kanske du vill ta antingen Marine Collagen Pulver med persikosmak, som du kan köpa genom att klicka på denna länk, eller Pure Marine Collagen Kapslar, som du kan köpa genom att klicka på den här länken.

Ska jag välja kollagen pulver eller kollagen tabletter?

Om du ska välja antingen kollagen pulver, kollagen tabletter eller flytande kollagen beror helt på dina personliga preferenser. Eftersom det inte är formen utan snarare vilken form av kollagenet (antingen bovint, marint eller veganskt kollagen) och den dagliga dosen som avgör hur effektivt kollagentillskott är.

Om du inte gillar att svälja tabletter kan kollagen pulver eller flytande kollagen vara det perfekta alternativet. Du kan köpa kollagen pulver med persikosmak genom att klicka här eller flytande kollagen genom att klicka här.

Fördelarna med kollagen pulver och flytande kollagen är att de ofta kommer med en smak och kan blandas till smoothies, är lätta att ta och är ett riktigt bra alternativ om du har problem eller inte vill svälja kapslar eller piller.

De flesta väljer dock att ta kollagentillskott i kapselform, då du får mer valuta för pengarna. Men bara för att kollagen piller är något billigare än flytande kollagen och kollagen pulver betyder det inte att tillskottet är mindre effektivt.

Nej, Kollagen piller hjälper också till att minska rynkor, stramar upp huden och hjälper till mot fina linjer. Därför är kollagen piller också extremt populära, speciellt rent marine kollagen kapslar, som du kan köpa genom att klicka på denna länk.

Ska du välja kollagenpulver, kollagen piller eller flytande kollagen?

Ska jag välja bovint, veganskt eller marint kollagen?

Med de många kollagentillskotten på marknaden kan det vara svårt att välja. Ska det vara bovint, marint eller veganskt kollagen?

Kort sagt, den största skillnaden mellan veganskt, bovint och marint kollagen är tillverkningen. Bovint och marint kollagen är tillverkat av fisk och nötkreatur medans veganskt kollagen är en unik sammansättning av näringsämnen som bidrar till att ge din naturliga kollagenproduktion ett lyft.

Så vad du ska välja beror på dina personliga behov och preferenser samt vilken typ av kollagen som du och din kropp behöver.

Veganskt kollagen innehåller ingen specifik typ av kollagen, men bidrar generellt till att stimulera din kollagenproduktion på grund av ett högt innehåll av framförallt C-vitamin, hyaluronsyra, resveratrol och zink, och är ett bra alternativ för veganer som vill undvika animaliska produkter.

Marint kollagen tenderar att innehålla hydrolyserat kollagen typ 1 och 3, vilket är idealiskt för att vårda din hud, senor och blodkärl, vilket är idealiskt för att minska rynkor och fina linjer. Köp rent marint kollagen kapslar genom att klicka på denna länk.

Bovint kollagen från nötkreatur källa, såsom kollagen pulver med chokladsmak, innehåller ofta de tre viktigaste kollagen typerna - det vill säga 1, 2 och 3 - och är därmed ett mer mångsidigt kollagentillskott för att vårda både hud, leder och skelett.

Flera livsmedel innehåller kollagen, och du kan öka din kollagenproduktion genom att äta fet fisk, kött och grönsaker.

Vilka livsmedel innehåller mest kollagen?

Om du hellre undviker tabletter, pulver tillskott eller flytande tillskott och istället föredrar att äta själv för samma effekt är det också ett alternativ.

För forskning tyder på att du kan öka din naturliga kollagenproduktion via kosten i jakten på jämnare och synbart yngre hud.

Det kan du göra genom att äta kött och fisk, eftersom de har högt naturligt innehåll av kollagen. Så här pratar vi om hela djuret med både hud, hår och skal. Det betyder med andra ord att en god nötkött soppa eller en bouillabaisse, där ben, fjäll och allt har fått puttra i grytan, är ett fantastiskt sätt att boosta din kollagenproduktion.

Dessutom finns det flera andra livsmedel som du kan äta för att få extra kollagen i kroppen:

  • Kött: Nötkött, kyckling och gris är en rik källa till kollagen
  • Fet fisk: Fisk innehåller kollagen såväl som lysin, vilket hjälper till att öka produktionen av kollagen
  • Bär: Björnbär, jordgubbar och körsbär innehåller lykopen, som stimulerar kroppens naturliga kollagenproduktion.
  • Grönsaker: Speciellt röda grönsaker som röd paprika och rödbetor är perfekt som du vill äta för extra kollagen.
  • Livsmedel som innehåller svavel: Lök, selleri, vitlök, gurka och bananer har ett högt innehåll av svavel, vilket kan bidra till att stimulera din naturliga produktion av kollagen.
  • Livsmedel med lysin: Lysin hjälper till att stimulera din naturliga produktion av kollagen. Så se till att du äter mycket ägg, ost, potatis och nötter

Andra intressanta artiklar