15 effektiva livsmedel som kan bränna fett

Att äta fettsnålt behöver inte betyda att du hoppar över måltider och utelämnar ut dina favoriträtter. Nedan hittar du 15 av de bästa - och mest smakrika - livsmedlen som du bör ha i din varukorg som dessutom har visat sig kunna öka din kropps kaloriförbränning.

Två hela jordgubbar och en halv jordgubbe ligger lite slarvigt bredvid varandra med blad mot en vit bakgrund

Det är viktigt att du identifierar de mest effektiva metoderna att bränna fett som fungerar för din kroppstyp. Varje individ är olika. Om du tränar styrketräning eller föredrar att springa kan helt olika typer av livsmedel hjälpa dig och det finns flera olika vardagstips för att bli av med fett.. Här kommer mer information om olika metoder och tips som du kan dra nytta av för att effektivt gå ner i vikt effektivt och hållbart genom att öka förbränningen med hjälp av mat som bränner fett:

 • Kanel: Kan hindrar dig från att lagra fett.
 • Äpplen: Innehåller antioxidanter, som hjälper till att hindra kroppen från att lagra fett. Antioxidanter är även väsentligt för att skydda kroppen mot fria radikaler
 • Sötpotatis: Är en låg-GI mat som hjälper dig att hålla en blodsockernivå och är en bra ingrediens i fettförbrännande mat.
 • Grapefrukt: kan hindra kroppen från att lagra socker som fett och hjälper till att dämpa din aptit.
 • Grönt te: Kan hjälpa till att snabba på den naturliga fettförbränningen. Det kan även hjälpa till att öka det fettförbrännande hormonet noradrenalin. Grönt te är även det rikt på antioxidanter.
 • Yoghurt: Innehåller bakterier som faktiskt kan bidra till att minska mängden fett som kroppen absorberar och lagrar.
 • Chilipeppar: Har visat sig att capsaicin ett ämne som finns i chili hjälper till att öka proteinstrukturer i kroppen att bryta ner fett. Ett chilibaserat tillskott kan vara ett sätt att öka förbränningen naturligt.
 • Havre: Är fullt av fiber och lågt i kalorier, så en skål gröt på morgonen är perfekt exempel på fettförbrännande mat som hjälper dig att hålla dig mätt under en lång tid. Toppa med kanel och skivat äpple för att få i dig flera av dessa livsmedel på samma gång!
 • Kokosolja:Bör alltid finnas i ditt skafferi eftersom det är rikt på medellånga triacylglyceroler, en kemisk förening som uppmuntrar kroppen att bränna fett som energi. Att kombinera kokosolja med kaffe är ett tips som både smakar bra, ger blandning av koffein och mättat fett din kropp en långvarig energikick. Kokosolja har dessutom flera olika användningsområden! I köket kan man använda kokosolja i det ena och det andra men det fungerar även utmärkt som hudkräm och hårinpackning på grund av dess mjukgörande egenskaper
 • Fet fisk: Påverkar ett hormon i kroppen som kallas leptin, som direkt påverkar din ämnesomsättnings val att lagra kalorier som fett eller bränna dem.
 • Jordgubbar: Är rika på polyfenoler som kan bidra till att förbättra blodsockerkontrollen och minska fettlagring. De är också höga i C-vitamin, som hjälper stresshormonet kortisol att påskynda din fettförbränning.
 • Magert kött: Protein hjälper din kropp att bränna mer kalorier. Effekten är störst med kött med en låg fetthalt, såsom kyckling eller kalkon. Du kan komplettera din måltid med aptitdämpande naturliga tillskott för att tillföra mindre kalorier och hjälpa dig att gå ner ytterligare i vikt.
 • Ägg: Är fulla av hälsosamma proteiner, de är också full av nyttigt kolesterol som kan minska nivån av dåligt kolesterol i blodet.
 • Avokado: Uppmuntrar fettförbränning tack vare deras rika innehåll av omättade fetter som kan hjälpa kroppen att bränna fett. De innehåller också mannoheptulose, en förening som hämmar nedbrytningen av glukos, och öka fettförbränning i processen.
 • Blåbär: Är supereffektiva fettförbrännare. Blåbär anses kunna öka ämnesomsättningen med 73%. Blåbär är även känt för att ha ett högt innehåll av antioxidanter!

Vad kan du göra för att öka förbränningen?

Det allra bästa och effektiva sättet att öka din förbränning på är genom att träna. Detta är något man kanske vet, men helst undviker. Svettiga, överfyllda gym är inte något som lockar alla. Men att röra på sig för att öka förbränningen är det som gör att man kan gå ner i vikt snabbt och på ett hållbart sätt. Sedan kan det vara hjälpsamt att äta fettförbrännande mat, tillsammans med regelbunden motion.

Att motionera kan vara enkelt och bekvämt. Det finns lätta övningar man kan göra hemifrån och man behöver varken gymkort eller dyr utrustning för att ta en promenad. Att gå ut och gå i rask takt är ett av de enklaste och bästa sätten att öka sin förbränning på. Sedan kan man avsluta med enkla övningar som till exempel knäböj, utfall och armhävningar hemma. Dessa går utmärkt att göra utan varken utrustning eller tillgång till gym!

En hel avokado och en uppskuren avokado ligger slarvigt bredvid varandra mot en vit bakgrund

Regelbunden motion och en hälsosam kost med mat som bränner fett är A och O när det kommer till en hållbar viktnedgång. För att hjälpa till ännu mer kan man även använda sig utav fettförbrännande kosttillskott.

Hos oss på Weightworld erbjuder vi flera olika typer av produkter för att bränna fett naturligt För att komma i form har vi produkter så som kan få igång din förbränning snabbt och effektivt. Våra produkter kan hjälpa dig komma igång med din viktminskning och få dig att må bättre och stödja en hälsosammare livsstill.

Det finns flera 100 % naturliga produkter som ger kroppen en extra boost för att förbränna fett. Garcinia Cambogia är en superfood som har visat sig kunna ha fettförbrännande egenskaper. Denna superfood verkar även aptitdämpande vilket kan vara av hjälp om ens mål är att gå ner i vikt.

Läs mer direkt på vår hemsida för att få mer information om ökad fettförbränning eller kontakta vår kundtjänst om du har några frågor eller funderingar. Vår kundtjänst är redo att hjälpa dig måndag till fredag via telefon, live-chat eller e-mail om du skulle ha några frågor om hur du bäst kan komma i form och må bättre.

Andra tips för att bränna fett!

Sist men inte minst finns det några andra enkla saker du kan göra för att öka din fettförbränning.

 • Drick mycket vatten - Drick minst 8 glas vatten per dag. Om du blir uttorkad kan det sakta ner fettförbränningen i kroppen. Många väljer att dricka juice eller kaffe istället för vatten när de är törstiga, men kroppen mår allra bäst av ett stort glas vatten när den känner sig uttorkad.
 • Ät mindre mål men ofta - ät inte mindre! - Att svälta sig själv är något många försöker för att gå ner i vikt. Detta kommer ge motsatt effekt i slutändan. Kroppen känner av att den inte får i sig ordentligt med näring och detta påverkar fettförbränningen och ämnesomsättningen som båda två saktar ner för att hålla kvar den lilla näring den får i sig så länge som möjligt. Även om du planerar att ligga på kaloriunderskott “bara ett tag” tills du nått din målvikt kan detta ha konsekvenser som håller i sig för alltid då fettförbränningen och ämnesomsättningen kan saktas ner för gott.

  Ät istället mindre mål men ofta, detta håller igång förbränningen under hela dagen.
 • Drick kaffe - Kaffe har visat sig ha fettförbrännande effekter. Eftersom många förlitar sig på en kopp kaffe för att komma upp på morgonen kan detta vara väldigt goda nyheter! Om man inte gillar kaffe kan man istället dricka grönt te, även det har visat sig ha denna effekt på förbränningen.
 • Ät en ordentlig frukost - Skippa aldrig frukosten! Det är ingen myt att frukosten är det viktigaste målet under dagen. Äter du en ordentlig frukost kommer ditt blodsocker och din energi att ligga på en bra nivå under dagen, vilket gör det lättare att konsumera mindre kalorier än när man äter en mindre frukost eller ingen frukost alls.

Om du vill få mer info om fettbrännande livsmedel så kan du läsa om drycker som kan hjälpa till att bränna fett här.

Andra intressanta artiklar

Dela med