Viktminskning

Effektiva tips för att kunna gå ner i vikt snabbt

Det finns många olika studier och tips på hur man skulle kunna få hjälp eller finna ett sätt för att nå ens viktmål i livet och många som säger att tappa vikt inte är en snabb process. Man kan därför undra vad som egentligen stämmer och är sant?

Vi kommer därför i denna artikel gå igenom vissa tips och tricks på vad man kan göra för att nå sina mål, men även lite tips och tricks för att hjälpa en att hålla sig till dessa mål. Eftersom att gå ned i vikt och att hålla ens vikt är helt olika saker, och det ena är lättare att göra än det andra.

Tips på att gå ner i vikt snabbt

Det finns mycket texter och studier som visar och nämner “de bästa sättet att gå ned i vikt” eller vad man skulle kunna behöva göra för att förlora vikten snabbt. Men det enda som man konkret kan svara på är att det kan göras, men då är sedan frågan vad för metod bör man göra? Måste man till gymmet varje dag? Vilket kosttillskott ska jag ta?

Det är många frågor som man oftast ställer sig i samband med denna evighetsfråga, och det snabbaste och enklaste svaret är att kombinera kost, träning och planering gör det alltid till den snabbaste delen man kan tänka sig.

Vi ger dig däremot 9 olika saker att tänka på eller som du kan göra för att hjälpa dig att gå ner i vikt på ett snabbt och effektivt sätt.

1. Ändra inte på allt direkt

Om du vill gå ner i vikt så gör du det. Fokusera mest på det och tänk inte eller gör inte andra stora livs ändringar på samma gång, då detta kan hindra dig att nå dina mål. Små ändringar däremot som gör att du rör på dig lite mer är alltid välkomna under denna tid, som att gå upp för rulltrapporna (eller ta trapporna direkt), gå av lite tidigare från bussen för att röra på dig lite mer.

2. Sätt upp ett mål och en plan för hur du ska nå det

Innan du väljer att börja gå ner i vikt, tänk lite på varför du skulle vilja det och sätt upp ett mål som att köpa kläder för en mindre storlek, för att orka leka med barnen eller idrotta med dem eller bara för att må bra. Detta gör så att du redan i början ser fram emot att gå ner i vikt och på så vis gör att du inte kommer att avsky själva processen.

Sedan när du vet ditt mål eller målen, bryt ner även dom till lite lägre mål, som att gå ner 0.5-5 kg, och lägg då till att du ska få en belöning när du nått det målet för att göra det lite roligare och som en speciell vinst när du nått det målet. Gör även en plan om vilka övningar som du tycker är roligt när det kommer till att röra på dig, då även detta kommer att hjälpa dig att se fram emot att göra dessa övningar.

3. Få kontroll på maten

Håll koll på hur mycket du äter och när du äter. Enklaste sättet att få denna kontroll är att äta regelbundet, vilket betyder att äta runt samma tid varje dag och kontrollera vad det är du äter. Tänk även när du är sugen på något om det verkligen är värt det? Behöver du verkligen det där lilla extra eller vill du ha det endast för att du tycker att det är gott? Detta gör att du på så sätt även kan få kontroll på sötsuget, men även bättre med vad du får i dig.

Här kan även vissa kosttillskott som äppelcidervinäger gummies eller guarana viktminskningsplåster kunna hjälpa till då dessa är ämnade för ökad ämnesomsättning men även för mättnadskänslan som på så vis kan hjälpa en att få lite extra stöd med att få kontroll på sötsuget och även maten generellt.

4. Handla när du är mätt

Något som många inte riktigt tänker på när man väl är och handlar är att handla när man är mätt. Om du nämligen är hungrig medans du springer runt i affären gör det att du oftast handlar mer och mycket onödigt som snacks eller godis, vilket är något som du inte alltid skulle behöva, då detta suget oftast försvinner när du väl ätit något och nu finns där i hemmet fast du inte alltid skulle behöva det.

5. Börja bli mer aktiv

Vi har nämnt denna punkt i andra punkter, men detta är då det är lika viktigt som att få kontroll på maten eller att planera sin viktresa. Det finns nämligen många generella fördelar med att börja motionera som att blodtrycket, blodfetterna förbättras och riskerna för typ-2 diabetes minskar.

Men detta kan ibland vara svårt att hålla igång och speciellt i början då man kanske inte känner att man alltid har energin till att börja eller inte känner sig lika motiverad till att ta det första steget. Då kan ett energitillskott kunna hjälpa till att få den lilla extra energin man kan behöva och detta i form av grönt kaffe vilket kan påverka ens ämnesomsättning samt energi, kan då vara något som kan hjälpa en att bli lite mer aktiv.

6. Stöd av en kompis

Det kan ibland bli svårt och fast man känner att man har energin och lusten, kan det vara tråkigt om man tar sig på en viktminskningsresa helt själv. Därför kan det vara bra att få lite extra motivation genom att få stöd av en kompis, eller få en kompis att följa med på denna resa om de vill så klart.

Detta då stöd och motivation är alltid uppskattat och att man på så vis skulle känna sig att må mycket bättre och därmed hålla fokus på att nå de uppsatta målen samt att det även kan hjälpa till att göra att man går ned i vikt lite snabbare.

Mat för att gå ner i vikt

Mat och matvanor under sin viktresa är väldigt viktigt. Det i kombination med ökad aktivitet är nämligen grunden till viktminskning och är varför vi har det som ett mindre tips redan som det är, men även något vi tänkt ta upp speciellt också.

Då det finns mycket om vilken diet som är bäst och vilken kost du bör ha, är det dock väldigt beroende på person till person, och även om man skulle orka eller klara av att hålla denna diet i en längre tid. Många ser nämligen dieter som ett test och så fort som man ser resultat slutar med den dieten, och på så vis går tillbaka till en okontrollerad matsituation igen och därefter oftast ser att de går upp i vikt igen.

Det är därför inte så viktigt över vilken diet man väljer, utan mer vad man äter som avgör en mer stabil kontroll över maten. Väljer man nämligen mat som innehåller lite kalorier som frukt, bönor, rotfrukter, fågel, fisk och mycket mer, gör att man på så vis kan kontrollera hur mycket kalorier man får i sig, utan att göra det “tråkigt” med att laga till exempelvis torrt kycklingbröst, med ris och broccoli som man kanske ofta får upp som alternativ.

Finn därför olika saker som innehåller en låg mängd kalorier och kombinera dessa med saker som kanske innehåller mer fibrer generellt, för att få kontroll på maten i fråga. Man kan även komplettera detta med kosttillskott som Äppelcidervinäger Gummies från oss hos WeightWorld som är helt naturliga och tillverkade för att hjälpa till med mättnadskänslan då det kan hjälpa en att få i sig mindre mat vilket automatiskt leder till mindre kalorier och på så vis påverkar det ens vikt.

Mirakelpiller (Bantningspiller)

Det finns mycket där ute som även påstår sig vara mirakelpiller eller tabletter. Detta är något som man självklart även bör ta med en nypa salt då det oftast inte finns många genvägar till att gå ner i vikt snabbt och säkert. Det är en process som tar tid, med kost och motion som inte alltid är kul och man kan därför oftast söka efter tabletter som till exempelvis “gå ned i vikt snabbt tabletter” och då får man ett gäng med olika kosttillskott.

Vissa av dessa kosttillskott däremot är något som kan hjälpa en att få en kontroll eller ge en mer energi att orka vara mer aktiv, men det viktiga är då självklart att söka och se vad som verkligen erbjuds och hur det skulle kunna hjälpa dig.

Vi på WeightWorld har nämligen mycket att erbjuda när det kommer till kosttillskott och produkter för ens viktminskningsresa, men även detta är inte något som gör direkta mirakel, men något som kan hjälpa en i kombination med andra ändringar som ens kost och motion göra att man på så vis får det lite extra som behövs för att komma igång, fortsätta eller få den lilla extra boosten för att komma över ett hinder.

Detta i form av till exempelvis Konjugerad Linolsyra (CLA), som är naturligt och känt att hjälpa till med fettförbränningen, men även kan stödja kroppens naturliga hormonbalans vilket därmed kan hjälpa dig att ha en bättre energi och ork till att vara aktiv . Vi har även många andra produkter som man kan välja bland för att hjälpa till och stötta ens resa för att verkligen kunna uppnå och hålla det mål man önskar.

Ge inte upp

Viktminskning är något som i början kan gå snabbt och man kan se resultat väldigt fort. Men efter ett tag så brukar man nå en platå och ser därför inte alltid samma snabba resultat oavsett vad man känner att man gör. Det är då man inte bör ge upp utan fortsätta testa lite nytt, eller som vi nämnt ett kompletterande kosttillskott (om man inte redan använder ett) då det kan hjälpa till med den sista knuffen för att kanske bli lite mer aktiv mot de sista envisa kilona. Men även en vän kan hjälpa till i denna situation då motivation att hålla sig på rätt väg är allt som kan behövas för den sista lite segare stinten.

Vi på WeightWorld tror däremot på dig och vet att du kan uppnå dina mål som du satt upp för dig själv. Om du även är osäker på vilket kosttillskott som kanske skulle passa dig bäst finns vi även här för dig med rådgivning och hjälp om det.

Andra intressanta artiklar