5 massagemetoder för att förbättra blodcirkulationen

En avkopplande massage kan hjälpa dig att slappna av efter en lång dag eller mjuka upp musklerna efter ett tungt träningspass, men visste du att det även kan vara till stor hjälp om du lider av dålig cirkulation? Det finns många olika massagetekniker som kan stimulera blodflödet i kroppen på olika sätt. Vissa tekniker är effektivare än andra för att förbättra blodcirkulation i fötterna, benen eller hela kroppen. Lär dig mer om fem av våra favoritmetoder som kan hjälpa dig att få en bättre blodcirkulation redan idag!

 1. Benmassage

  Ben massage

  Dålig blodcirkulation i benen och fötterna är ett vanligt besvär och det är ofta i de här kroppsdelarna som cirkulationen kan behöva en boost. Symptom på dålig blodcirkulation är bland annat värk, en stickande känsla, att fötterna känns tunga eller mindre rörliga. På grund av detta är den bästa massageterapin för dålig blodcirkulation i benen en enkel benmassage. Detta stimulerar blodflödet i området och kan till och med hjälpa mot åderbråck.

  En boostande benmassage går ut på att man stryker uppåt från vristen mot lymfkörtlarna på baksidan av knäet och ljumsken. Därefter fortsätter man med att massera musklerna runt låren för att stimulera lymfsystemet. För denna typ av benmassage räcker det vanligtvis med ett lätt tryck för att få igång cirkulationen, undvik att trycka för hårt eftersom det kan orsaka obehag.

 2. Svensk massage

  Svensk massage

  Svensk klassisk massage är en djupgående massagemetod för att få musklerna att slappna av och lindra muskelrelaterad värk. Man masserar kroppsvävnaden i samma riktning som blodet flödar för att öka blodcirkulationen. Detta sätter även fart på lymfsystemet och påskyndar processen där blodet förs tillbaka till hjärtat från olika delar av kroppen.

  Svensk massage har många fördelar. Det förbättrar inte bara blodcirkulationen utan kan även hjälpa till att avlägsna slaggprodukter från kroppen och påskynda musklernas återhämtning efter träning, eftersom det hjälper till att rengöra musklerna från mjölksyra.

 3. Pfrimmers djupa muskelterapi

  Pfrimmers djup muskelterapi

  Denna muskelterapi utvecklades av Therese C. Pfrimmer och är utformad för att förbättra cirkulationen genom att stimulera stela muskler. Eftersom överansträngda muskler kan förhindra en sund cirkulation syftar tekniken till att mjuka upp musklerna och sätta igång cirkulationen. Genom att behandla hela kroppen med denna djupgående terapi kan den lindra tryck på nerver, få igång lymfsystemet, spola ut gifter från musklerna och mjuka upp dem så att blodet kan cirkulera bättre.

 4. Djupvävnadsmassage

  Djupgående massage

  Denna teknik är utformad för att bli av med spänningar i musklerna. Man klarlägger först vilka områden som är smärtsamma eller styva och fokuserar sedan på att stimulera dessa muskler på djupet. Detta hjälper till att förbättra cirkulationen i kroppen eftersom det ökar syreflödet till musklerna. Djupvävnadsmassage är en effektiv metod för att behandla dålig blodcirkulation i benen. Denna typ av massage ökar även utsöndringen av slaggprodukter och överflödig vätska ur kroppen, som i sin tur kan förbättra immunförsvaret.

 5. Manuellt lymfdränage

  Lymfmassage

  Den här tekniken utvecklades redan på 1930-talet och användes ursprungligen för att behandla personer med nedsatt immunförsvar. Det upptäcktes att det även kan hjälpa till att förbättra lymfflödet och motverka lymfknutor samt förbättra blodcirkulationen i kroppen. För lymfdränage används en mjuk och skonsam massageteknik som ökar lymfcirkulationen. Massagen utförs genom att försiktigt stryka huden i lymfflödets riktning.

Sammanfattning

En hälsosam blodcirkulation är oerhört viktigt för kroppen och om du lider av dålig blodcirkulation kan du börja med att prova några naturliga metoder för att boosta blodflödet. Dessa 5 massagetekniker kan enkelt utföras både hemma eller hos en massör. Du kan även ta hjälp av naturliga kosttillskott för blodcirkulationen eller andra produkter som hjälper dig att förbättra blodcirkulationen och må bättre!

Andra intressanta artiklar

Dela med