5 Tips För Att Komma Tillbaka Till Rutin

Sommaren börjar nå sitt slut och det är dags att börja ta sig tillbaka till rutiner med träning och bra mat igen. Det är dock inte det lättaste att kasta sig tillbaka till hårda rutiner efter en lång semester med nästan noll struktur. Därför har vi tagit fram 5 praktiska tips som kan hjälpa dig komma tillbaka till hälsosamma rutiner!

Nummer 1: Sätt Mål

en svart dart i bulls eye pa en svart svart och vit dart tavla

På både skolan och jobbet är det ofta lärare och chefer säger till än att sätta mål för vad du vill åstadkomma. Det finns en anledning till att man blivit tillsagd att göra detta gång på gång. Personliga mål är ett otroligt bra sätt att hjälpa dig komma tillbaka upp på hästen. Ett uppnåligt personligt mål kan bli till en rolig utmaning som pushar dig till att tävla mot dig själv. Det kan vara att öka hur mycket du kan lyfta, förlora en viss mängd vikt eller lära dig nya färdigheter i köket. Sätt mål och gör det lättare och roligare för dig själv!

Nummer 2. Börja Litet

tre sma grona skott kommer ur jorden och stracker sig mot solen

Den sorgliga verkligheten av att börja om på nytt med en hälsosam livsstil är att du inte kommer vara på samma nivå som innan du slutade. Att gå från cocktails och slappa i trädgården till kale smoothies och löprundor händer inte över en kväll, det är en gradvis klättring som hjälper dig återställas. Börja långsamt för att ta dig tillbaka dit du var innan sommaren så kommer kroppen inte skrika på dig…. Inte allt för högt i alla fall!

Nummer 3. Planera Din Tid

en klocka ar tryckt pa en bild over en man vid ett skrivbord taget ovanifran nar han arbetar vid ett tangentbord

Att ha viljan till att följa en rutin är definitivt steg 1, men vad som gör en rutin till en rutin är tid. Du måste lägga undan lämplig tid till både träning och att äta och laga rätt mat. När du har sett till att tiden finns är det bara att fylla den med hälsosamma aktiviteter!


Nummer 4. Hitta En Kompis

Tva personer klattrat uppfor ett berg. Den ena hjalper den andra upp pa toppen i motljus, i solnedgangen.

En viktig del av en hälsosam rutin är att ha motivationen och beslutsamheten att ta sig tillbaka in i det. Motivationen från andra kan vara en stor hjälp den med. När du börjar med en ny hälsorutin som del av ett par eller en grupp kan du och din kompis ömsesidigt dra nytta av varandra. Det är alltid hjälpsamt att ha någon som hjälper till att pusha än när man inte känner att man klarar det!

Nummer 5. Gör Det Roligt

en skrattande kvinna i solglasogon paddlar kajak i en sjo, i solnedgangen

Sist men inte minst kommer du märka att om du gör något du faktiskt tycker är roligt är det mycket lättare att göra det till en rutin. När du börjar ta dig tillbaka till träningen, prova på nya träningsformer och sporter. Gör samma sak i köket och växla upp saker och ting med nya exotiska livsmedel och recept. Gör det roligt, och rutinen kommer falla på plats av sig själv!


Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med