en stor rumpa ar en fordel kan radda ditt liv

Fitness

Kan en stor rumpa vara en stor fördel? Ja, breda höfter räddar liv!

Kan en stor rumpa vara en stor fördel? Ja, breda höfter räddar liv!

En dansk forskning visar på att ett stort höftmått kan hjälpa till att skydda dig från för tidig död. Men det betyder inte att det är de breda höfterna som skyddar mot för tidig död, det är istället smala höfter som ger ökad risk för den höga dödligheten.

Det beror framför allt på att smala höfter är ett tecken på att du inte har hälsosamma fettdepåer på höfterna och att din muskelmassa är begränsad. Att ha en hälsosam muskelmassa är viktigt, eftersom muskler är avgörande för att kroppen ska skydda dig mot livshotande sjukdomar som diabetes och hjärt- och sjukdomar.

Så om du har smala höfter är det viktigt att du tränar för att kompensera för bristen på fettavlagringar och muskulatur på rumpa och höfter.

Forskning visar att det är hälsosammare att ha breda höfter.

Äppel- eller päronformad – vilket är nyttigast?

Det finns mycket som tyder på att fettavlagringar på höfter och lår lagrar fria fettsyror och på så sätt hjälper till att skydda kroppen. Dessutom avger fettet på höfter och lår signalsubstanser till resten av kroppen, vilket kan ha en hälsopositiv effekt.

Kort och gott – Då kan en stor rumpa vara hälsosam, och det handlar därför inte nödvändigtvis om att gå ner i vikt utan istället fokusera på att minska bukfettet samtidigt som fettet på dina höfter och lår bibehålls.

Om vi måste lägga på en kroppstyp kan vi mycket enkelt säga att det är skadligt för hälsan att vara äppelformad, eftersom det tyder på att ditt fett samlas på magen, vilket är skadligt för din kropp och organ, och kan bidra till utvecklingen av hjärtsjukdomar och andra fetmarelaterade sjukdomar. En päronform, ofta kännetecknad av breda höfter och lår, är att föredra istället, eftersom dessa fettavlagringar kan fungera som en sorts papperskorg för fettet som annars skulle flyta runt och göra skada på dina blodkärl.

Träna höfter och rumpa – för din hälsas skull

Även om allt tyder på att det är hälsosamt att ha breda höfter och rumpa så betyder det inte att man inte behöver träna dem, då det trots allt kan finnas fördelar med att ha tonade muskler i just dessa områden. För en hälsosam muskelmassa på både höfter och rumpa kan faktiskt hjälpa till att skydda mot livshotande sjukdomar som diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Se till att träna dina muskler i rumpa och lår – detta är viktigt för att skydda dig mot sjukdomar.

Så se till att tona och stimulera musklerna – antingen genom att använda träningspass specifikt för rumpa och höfter. Det kan till exempelvis vara övningar som sidolyft av ben, bäckenlyft eller knäböj som direkt går in och stimulerar musklerna runt rumpa och höfter och som kan bidra till en snyggare rumpa.

Alternativt kan du använda WeightWorlds Höft- och Rumptränare , som är en multiträningsmaskin för hemmaträning för att träna mage, rumpa och lår med EMS-stimulering för att stimulera rumpa, lår och mage på djupet för att bygga upp, stärka och tona muskler, så att du kan få den strama rumpan som du drömmer om.

Breda höfter och rumpa är ofta genetiska

Formen på dina höfter och rumpa är till stor del genetiskt, varför det alltid det alltid är en bra idé att träna rumpa och höfter, eftersom det kan bidra till att förebygga allvarliga sjukdomar som diabetes och hjärt-och kärlsjukdomar. För även om fettavlagringar i höfterna kan hjälpa till att samla upp det fett som annars kan orsaka skador på dina blodkärl, så är det viktigt att du underhåller dina muskler i både rumpa och höfter, eftersom det kan hjälpa dig att leva längre – oavsett om du har naturligt smala eller breda höfter.

Andra intressanta artiklar