Näringstätt innehåll
Den främsta orsaken till att acai betraktas som ett superfood är det rikliga innehållet av näringsämnen som finns i varje enskilt bär. Acaibär innehåller A-vitamin, kalcium, koppar, krom, mangan, magnesium, kalium, fosfor och zink. De är också en naturlig källa till fibrer och innehåller dessutom en stor mängd av flavonoiden antocyanin, vilket är acaibärets viktigaste och mest enastående egenskap. Antocyanin är en väldigt kraftfull antioxidant och acaibär sägs innehålla en högre nivå av det än både blåbär och tranbär!
Stödjer hjärtat och kolesterolnivån
Tack vare acaibärens höga nivåer av antioxidanter, kan de vara otroligt gynnsamma för hjärtats hälsa och välmående. Detta beror på att de anses kunna förbättra kolesterolnivån genom att sänka halten av LDL-kolesterol, som annars kan vara skadligt för kroppen. Acai innehåller dessutom växtsteroler som sägs förhindra att kolesterol absorberas av kroppen i första hand.
Boostar hjärnfunktionen
Visste du att acai kan ha en positiv inverkan på din hjärnhälsa? Även detta beror på den fantastiska mängden antioxidanter, som anses kunna skydda hjärncellerna då vi åldras. Orsaken till detta är att antioxidanter kan hjälpa till att skydda kroppen mot oxidativ stress på cellnivå och motverka skador som annars kan påverka minnet och inlärningen. De kan även hjälpa till att främja processen där cellerna rengör sig själva för att bli av med avfallsprodukter för att hålla kroppen och hjärnan frisk och fungerande.
Håller huden frisk och ungdomlig
Acai har även blivit populärt för dess föryngrande egenskaper. Dessa kraftfulla bär är utmärkta för att motverka ålderstecken eftersom de är fullpackade med viktiga näringsämnen, inklusive vitaminer och mineraler, som kan främja hudens hälsa. Antioxidanter i acai kan dessutom hjälpa till att skydda hudens celler på djupet, mot faktorer som solljus, förorening och rökning, som annars kan leda till för tidigt åldrande. Detta gör acai till en ett utmärkt hjälpmedel mot rynkor, fina linjer och kråksparkar. De kan till och med hjälpa till att återfukta huden och motverka pigmentering och ärr.
Främjar fungerande matsmältning
Den femte fördelen på vår lista är acaibärens förmåga att främja matsmältningen. Acai är rikt på fibrer, som är känt för att ha betydande fördelar för matsmältningssystemet. Detta beror på att fibrer hjälper till att hålla igång tarmfunktionen och förhindrar problem som förstoppning och dessutom hjälper tarmsystemet att absorbera näringsämnen från maten bättre. Acai kan även användas i detox, för att naturligt rengöra och avgifta kroppen inifrån. Detta kan förbättra matsmältningen och främja ditt allmänna välmående!