Spirulina för viktminskning - fungerar det?

Vad är effekten av denna alg? Denna alg kan hjälpa dig på vägen eftersom den visat sig kunna minska aptiten och höja dina energiniver. Dessa funktioner är dock fortfarande indirekt eftersom minskad aptit inte nödvändigtvis innebär minskad konsumtion av livsmedel, inte heller innebär förhöjda energinivåer att du tränar mer så detta beror också mycket på dig själv och hur du anpassar din livsstil för att få ut maximala fördelarna av superfoods.

Spirulina och andra superfoods kan alltså vara en hjälpande hand med viktminskning, men det handlar mycket ens egen inställning till det.

Om supplementet

Om supplementet

Spirulina är en typ av förbrukningsmikroalger eller cyanobakterier. Den har en blågrön färg och vanligtvis växer där det är varmt, men människor odlar den framgångsrikt i laboratorier runt om i världen. Detta gör att den är tillgänglig i en mängd olika klimat.

Det mesta av vad människor äter är av Arthrospira platensis och Arthrospira maxima familjer. Även om det inte kommit ut på marknaden som ett kosttillskott förens 1970-talet, har människor konsumerat det i hundratals år, vanligtvis skördat den och torkat den till kakor. Aztekerna, ett stort imperium Mesoamerikanska människor som levde runt vad som nu är Mexico City, enligt uppgift skördade det som en näringskälla så tidigt som den 15: e århundradet. Spirulina ger dig näring till både din kropp och ditt sinne.

Kosttillägget är en rik källa till flera näringsämnen såsom vitamin A, C, D och E, zink och järn med flera. Dessa ämnen spelar en roll i att upprätthålla en god fysisk funktion och utföra metaboliska processer, så de är avgörande för att utföra motion och bränna en maximal mängd kalorier.

Är Spirulina för viktminskning verklighet eller myt?

Är Spirulina för viktminskning verklighet eller myt

Det första du bör veta att det inte finns något enkelt sätt att gå ner i vikt. I själva verket bör du inte förvänta sig att du bara kan äta något, ett piller, spirulina eller vad som helst, och sedan gå ner i vikt på några dagar. Om det var så enkelt skulle det inte finnas någon övervikt. Det finns produkter som kan hjälpa dig på vägen genom att öka förbränningen, minska sötsuget och hjälpa dig på vägen men i grund och botten behöver alla tillskott, vitaminer och superfoods kombineras med en hälsosam kost och regelbunden motion för att leda till en hållbar och effektiv viktnedgång. Det kan göra det lättare att gå ner i vikt, men du kommer ändå behöva ha rätt inställning och motivation till det hela.

Det är viktigt att äta hälsosamt och träna regelbundet för att gå ner i vikt. När du gör motionsträning så behöver du höja din puls tillräckligt för att börja bränna fett. Effektiva konditionsträningar skulle innebära att göra något ansträngande, som jogging eller cykling och ta kraft från de stora muskelgrupperna i kroppen. Övningar som benlyft, eller magträning ger inte tillräckligt arbetsbelastning för att bränna fett, och de betraktas används mer för att bygga muskler. För att maximera dina resultat kan du samtidigt dra nytta av en annan alg som heter Chlorella för att få ut högsta resultat.

De som vill använda spirulina för viktminskning konsumerar ungefär cirka 500 milligram per dag, i allmänhet före måltid. Alla har olika val mellan olika former av intagandet av Spirulina, antingen tar dem det enskilt eller blandas ihop med livsmedel, men alla former är fortfarande rik på näringsämnen, speciellt protein, som enligt uppgifter stävjar aptiten och ökar ämnesomsättningen.

Effekten av Spirulina

Många människor vill äta mat eftersom det smakar bra, inte för att de är hungriga, så en minskad aptit kommer inte att ha någon effekt på dem. Vissa människor fortsätter äta när det är gott och de hindras inte av att de blir mätta. Ett annat exempel, om du får en normalstor måltid varje dag. Om du har en minskad aptit skulle du börja kasta bort en del av den måltiden?

Om du inte har kontroll över dina matvanor, är en viktminskning nästan omöjligt, oavsett hur dyra dina prylar och tillskott är. Det finns många fördelar med spirulina då det bland annat omedelbart resulterar i en minskad aptit eller minskat sötsug vilket kan hjälpa dig att kontrollera din vikt. Men om du menar allvar och redo att förändrar din livsstil så kan Spirulina hjälpa och faktiskt bidra till viktminskning.

Hur fungerar det?

Numera är det inte så lätt att tillföra rätt kost och näringsvärden till kroppen. Detta gäller särskilt vid intag av snabbmat eftersom de nästan ger ingenting av detta, utan bara fett och konserveringsmedel och inga hälsofördelar för din kropp!

Om vi nu tillför spirulina, kan kroppen få ytterligare näring som den behöver. Spirulina är inte bara rik på vitaminer och essentiella näringsämnen utan det har också en mycket hög proteinhalt. Protein är kapabelt att tillfredsställa hunger bättre än både kolhydrater och fett, så en proteindiet förefaller även effektiv för viktkontroll men till skillnad från hårda vävnader av kött, kan de enkla cellerna i Spirulina lösa sig i vatten, så dess protein kan vara lättsmält bara inom några minuter.

Hur fungerar det

Kom ihåg att det bästa sättet för konsumtion av spirulina skulle vara på tom mage, ca 15-30 minuter innan lunch. Om du tar tillskottet strax före lunch, kommer du knappast att märka någon minskning av din aptit. Å andra sidan, om du tar det efter lunch, kommer det att vara för sent så det är viktigt att ta det rätt tid på dygnet för att maximera effekten.

Eftersom super organic spirulinapulver även höjer dina energinivåer, kan det ge dig en extra energi under din träning och kan därmed hjälpa dig att bränna fett mer effektivt. Och i slutändan är det även mer effektivt än koffeinhalten i till exempel kaffe, te och andra koffeintillskott eftersom den inte orsakar bieffekten med koffein. Den energigivande effekten av Spirulina är även konsekvent, långvarig och har inga kända nackdelar.

Tillgängliga former

För att få spirulina lättare att konsumera, tillverkas det i flera former, bland annat tablettform som är gemensamt med många andra vitaminer och kosttillskott. Pulver versionen är bra att strö på livsmedel, såsom sallader, och vissa individer föredrar typen pulver eftersom det är lätt att blanda i juice och andra drycker som smoothies. Dessa sistnämnda slag är också bra alternativ för människor som har problem med att svälja tabletter. En person kan välja vilket som fungerar bäst med tanke på hans matvanor.

Dosering av Spirulina

Dosen flesta företag främjar för en vuxen är 500 milligram per dag, som fungerar till cirka fyra till sex tabletter, men vissa källor stöter upp dosen till så mycket som åtta piller. Mängden att ta in är inte standardiserad, dock pågår fortfarande om dess fördelar och nackdelar algerna har.

I vissa regioner, så anses dess status som ett komplement vilket innebär att stora livsmedels tillsynsmyndigheter inte övervakar eller kontrollerar den, såsom är fallet i den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration (FDA). De flesta läkare rekommenderar att få samråd först innan den läggs till på kosten för personer under 18 år.

När Spirulina ska tas?

Den perfekta tiden att ta Super Organic Spirulina för viktminskning är i allmänhet före en måltid, men de flesta rekommendationer sägs det 15 minuter till en timme innan du äter. Tanken är att konsumera intaget under denna period så kommer det att dämpa aptiten, vilket gör det lite fysiskt lättare att hålla portioner under kontroll. Många människor tar det under en måltid och väljer att lägga det till sina huvudrätter och i drycker.

I vissa fall, till exempel om en person hellre försöker få ett näringsämne uppsving snarare än att begränsa hur mycket denne äter, är det oftast bättre att ta algerna efter man har ätit.

Slutsats

Så är spirulina för viktminskning en myt? Precis som allt annat som främjar en snabb viktminskning behöver det kombineras med en hälsosam livsstil. Men om du bryr dig om din kost och tränar regelbunden – så kan Spirulina definitivt hjälpa dig en bra bit på vägen!

Andra intressanta artiklar

Dela med