10 Enkla tips för ökad förbränning

När du förstår hur din diet och motionsvanor påverkar kroppens fettförbränning kan du dessa tio dagliga tips hjälpa dig att att påverka graden av din ämnesomsättning för ännu bättre viktminskning.

Att gå ner i vikt handlar inte om att äta mindre; det handlar om att äta mer näringsrik mat, att äta bra kalorier som håller dig mätt hela dagen. Det är viktigt att äta kost som kan öka din fettförbränning. Äter du fel eller för lite mat skickar det en signal till din kropp som säger, "Jag svälter här!" Och din kropp reagerar genom att minska din ämnesomsättning att hålla fast vid befintliga fettdepåer.

1. Drick kallt vatten

en sovande kvinna ligger i vita sangklader mot en vit bakgrund

Genom att dricka ett iskallt glas vatten kan du öka din fettförbränning. Genom att dricka åtta glas vatten om dagen kan detta vara effektiva för att främja en snabb ämnesomsättning. Fyra eller åtta glas vatten om dagen visar sig vara optimalt. Testpersoner var anslutna till en maskin som skulle avgöra hur många kalorier de brände per minut medan de vilade, tillsammans med övervakning för att definiera deras vätskebalans. Resultaten av detta visade att de som konsumerade fyra glas vatten om dagen i stället för åtta var betydligt mer uttorkad och redovisade lägre, eller långsammare förbränningshastigheter. Man föreslår att åtta till tolv glas vatten om dagen kommer att uppmana högre fettförbränning och ökad viktnedgång.

Genom att dricka 6 koppar kallt vatten om dagen kan vilometabolismen höjas med ca 50 kalorier dagligen. Detta är tillräckligt för att kasta bli av med 2,5 kilo under ett år, med i huvudsak ingen extra ansträngning. Ökningen kan komma från det arbete som krävs för att värma vattnet till kroppstemperatur.

2. Drick en kopp te

Te, som ofta används i många dieter och rekommendationer för en hälsosam livsstil är vetenskapligt bevisat kunna öka din fettförbränning medan ditt midjemått minskas. Man har testat effektierna av oolong te på energimetabolism hos 11 friska japanska kvinnor som antingen konsumeras vatten, oolong te, eller grönt te. I jämförelse med vatten och grönt te, ökad oolongte energimetabolism med 10 procent vilket ökar din totala fettförbränning. Polyfenoler som finns i te - sägs vara ansvarig för att höja ämnesomsättningen.

3. Ät var tredje timme

Ju oftare du äter, desto snabbare ökas din fettförbränning. Genom att äta oftare ökar du din viktnedgång och därför är det viktigt att ha ditt kaloriintag indelad i tre måltider om dagen med två nyttiga snacks i mellan dina måltider.

Det är rekommenderat att äta inom en timme efter att du vaknat upp för att förhindra kroppen från att gå in i svält-läge. Att äta en näringsrik frukost får igång din fettförbränning så det är ingen tillfällighet att de som hoppar över denna måltid har 1-1/2 gånger så stor risk att bli överviktiga. Desto nyttigare din första måltid är, desto bättre resultat kommer du att få. Det har visat sig att de som åt en välbalanserad frukost hade ett längre fettförbränning än de som inte gjort detta.

Det är även rekommenderat att äta livsmedel som kan bränna fett . För att kontrollera igång din fettförbränning rekommenderar vi följande utspridning av måltiderna:

6:00-8:00: Frukost

10:00: Mellanmål

12:00-14:00: Lunch

15:00-17:00: Mellanmål

17:00-20:00: Middag

Ät inte efter klockan 20:00.

4. Öka ditt intag av Omega-3

Omega-3 fettsyror som finns i fiskolja har visat sig kunna öka hastigheten på din fettförbränning exponentiellt. Man har funnit att konsumtion av fet fisk med omega-3 kan öka din fettförbränning. Tillägget kan hjälpa dig att bränna extra 400 kalorier per dag, eller 25 procent av ditt dagliga kaloriintag.

5. Ät ekologiskt

Att äta ekologiskt kan vara dyrt men det kan effektivt snabba upp din ämnesomsättning. Antibiotika och tillväxthormoner som finns i konventionellt odlade livsmedel kan hämma immunsystemet och bromsa ämnesomsättningen. Mängden bekämpningsmedel i icke-ekologiska livsmedel kan orsaka en minskad nivå av din fettförbränning. För att minska sötsug och hungerkänslan finns det flera naturliga kosttillskott att välja bland och för detta rekommenderar vi Raspberry ketone pure som minskat sötsug i kombination med en ekologisk och hälsosam diet för att nå maximala resultat.

Det har rapporterats att de som äter mat med bekämpningsmedel har betydligt svårare att förlora vikt.

Naturligtvis är det inte alltid lätt att hitta ekologiska produkter. Men i allmänhet ekologiskt odlade matvaror som avokado, bananer, potatis och importerade vin druvor tenderar att ha de mindre nivåerna av bekämpningsmedel om de är ekologiska.

6. Motionera

en kvinna i blaa traningsklader med en handduk runt halsen haller i en bla hantel och en vattenflaska

Muskler är typiskt tätare än fett och förbrukar mer energi som följd. National Health Service (NHS) i Storbritannien uppger att de som har en mer muskler än fett tenderar att ha en högre fettförbränning. För varje kilo av muskler, bränner kroppen 50 kalorier. Genom att träna för att bygga muskler kommer att bidra till att öka din ämnesomsättning som du får din kropp i form.

Tänk även på att resa dig upp och stå upp med jämna mellanrum. Det kanske inte räknas som att motionera, men det är viktigt det med. Oavsett om du sitter eller står i arbetet kan det spela så stor roll för din midja som din träningsrutin. För att hålla detta enzym aktivt och öka fettförbränningen så bör du bryta långa perioder av stillestånd genom att stå upp, till exempel när du pratar i telefon. Ställ dig upp och skaka på benen och stretcha armarna lite då och då!

7. Få mer sömn

Att äta sena mellanmål rekommenderas inte, men sena kvällar i sig påverkar även hastigheten på din fettförbränning. Man har sett effekterna av kronisk sömnskuld på metabola och endokrina funktioner på 11 unga män som var begränsade till fyra timmars sömn per natt under sex nätter. Resultat har visat att sju till åtta timmars sömn per natt för vuxna hjälper till att hålla din ämnesomsättning i god, stadig takt.

8. Ät kryddigt

flera roda chillifrukter med ett vitt mattband virat runt mot en vit bakgrund

Det visar sig att capsaicin, det ämne som ger chilipeppar sin värme också kan öka din fettförbränning. Genom att äta ca 1 matsked hackad chili (röd eller grön) ökar du din förbränning. Detta är ett av många enkla tips för ökat förbränning och resulterar till en tillfällig uppgång i ämnesomsättningen på cirka 23 procent. Du kan enkelt fylla på nivåerna med chilipeppar genom att lägga till salsa och chilikrydda på maträtter så som pizza, pasta, och sallader.

9. Tag ett naturligt tillskott

Om du behöver extra motivation och hjälp med din vikt och vill öka din fettförbränning har vi flera olika naturliga tillskott som kan hjälpa dig. WeightWorld Fat Binder är speciellt framtaget och godkänt preparat för viktminskning. Dessa kapslar fungerar extremt aptitminskande och binder upp till 6000% av den egna vikten i fett.

10. Ät mer protein

Din kropp behöver protein för att behålla muskelmassa. Det har hävdats att nuvarande rekommenderade dagliga intaget av protein är för lågt och genom att öka det kan du öka förbränningen effektivt. Du kan även få i dig protein med hjälp av vissa produkter och på så sätt öka din fettförbränning med naturliga tillskott.

Lägg till bönor, linser, nötter och mörk gröna grönsaker till varje måltid och mellanmål för att effektivt öka ditt intag av protein. Det har visat sig att protein kan öka din fettförbränning med så mycket som 35 procent.

Andra intressanta artiklar