5 drycker som du inte visste kunde bränna fett

Att bränna fett är ett måste om man försöker gå ner i vikt. De allra vanligaste tipsen för att göra detta inkluderar olika sorters träning. Och visst, motion i all sin ära, men det finns även en hel del andra saker du kan göra för att öka fettförbränningen - bland annat genom att dricka vissa drycker! Vi har här beskrivit fem drycker som inte kommer att öka ditt midjemått. Det går faktiskt att öka fettförbränningen med friska klunkar av rött vin och kaffe.

Inte alla drycker och livsmedel är negativa för dig som försöker gå ner i vikt. De flesta söta drycker kommer inte att hjälpa dig att verka som fettförbrännare för kroppen men dett finns ett flertal drycker som kan hjälpa dig gå ner i vikt istället för att motverka dina resultat.

Dessa drycker kan hjälpa dig att bränna fett naturligt och effektivt.

Rent rödvinsextrakt

Här är ytterligare en annan anledning till att dricka vin! Mörka röda vindruvor av den typ som används i många röda viner och druvsafter innehåller en kemikalie som heter ellagsyra, som ny forskning har funnit dramatiskt bromsade tillväxten av befintliga fettceller och bildandet av nya celler. Dessa hjälper din kropp att bränna fett bättre. Den kemiska balansen i röda vindruvor ökar också förbränningen av fettsyror i leverceller, som kan förbättra leverfunktionen.

Det visade sig också att ellagsyra faktiskt kan minska blodsocker värdet hos möss som gick på en fettrik kost till nästan samma nivåer som normalt utfodrade möss. Överdriv inte intaget av rött vin. Ett glas här och där är okej men inte mer än så. I rött vin finns även många andra ingredienser och alkohol och minskar kraftfullt hälsofördelarna med röda vindruvor. Pågrund av detta är finns det effektiva tillskottet Resveratrol naturligt tillskott med röda vindruvor som naturligt ger kroppen alla dessa hälsofördelar förutom de negativa effekterna av rött vin. Ett kosttillskott med resveratrol kan bidra till en snabbare ämnesomsättning och ökad fettförbränning vilket kan hjälpa dig att gå ner i vikt snabbt. Och till skillnad från rödvin kommer du inte känna dig dåsig eller bli bakis dagen efter!

Grönt te och fettförbränning

Det finns många fördelar med att dricka koffeinfritt grönt te. En kombination av grönt te och motion kan öka din förbränning, ämnesomsättning och viktminskning. Det har visat sig att grönt te ökar generna relaterade till förbränning. Detta tillskott gör att din ämnesomsättning snabbas upp och din kropp tillverkar mindre fett.

Grönt te har ett högt innehåll av antioxidanter vilket är ett måste för kroppen på många sätt. Antioxidanter är mineraler som skyddar kroppen mot fria radikaler. Dessa antioxidanter kan även sätta igång din fettförbränning och öka din ämnesomsättning på ett naturligt och effektivt sätt. En snabbare ämnesomsättning är självklart en positiv fördel om man försöker gå ner i vikt och en dryck som bränner fett är även det hjälpsamt. Grönt te kan konsumeras både som dryck men även i kapselform som ett tillskott.

Örtte detox

En detox kan göras för att rena kroppen från gifter och slaggprodukter men även för att hjälpa än att gå ner i vikt snabbt men hälsosamt. Att dricka ett örtte för att detoxa kroppen kan agera som en naturligt energigivande källa. På grund utav de naturliga ingredienserna blandat med grönt te kan ett örtte för viktminskning hjälpa till att främja en bättre matsmältning och snabbare fettförbränning.

Att göra en detox kan främja din viktminskning och fettförbränning på flera sätt. Om kroppen är fylld av gifter och slaggprodukter blir det svårare att gå ner i vikt. Eftersom kroppen samlar på sig dåliga ämnen är det viktigt att man gör sig av med dem genom en hälsosam detox. Det kan även fungera som en bra nystart. Ibland är det svårt att ta tag i att gå ner i vikt men med hjälp utav en detox för kroppen kan det kännas som att man påbörjar ett nytt kapitel vilket gör det lättare att hålla sig till en hälsosam kost.

Örtte Skinny Tea innehåller bland annat grönt te, gojibär, kanel och nypon vilket alla är naturliga ämnen som är kända för att främja kroppens hälsa på ett effektivt sätt. Med hjälp utav ett morgonte och ett kvällste kan du detoxa kroppen och öka din fettförbränning naturligt.

Te med gurkmeja

Curcumin, ett ämne som finns i gurkmeja ökar förbränningen av fettvävnad genom att minska utvecklingen av nya blodkärl i fettvävnad. De människor som intog gurkmeja regelbundet hade mindre total kroppsfett än de som inte inkluderade detta i sin kost. Ämnet kan även förhindra virus och lindra symtom på depression så kryddan är värt att lägga till din diet! Prova att brygga te med denna läckra krydda och upplev dess kraftfulla och fantastiska hälsofördelar.

Förutom att främja fettförbränning och en god matsmältning har cucumin även ett högt D-vitamin värde och kraftfulla antiinflammatoriska ämnen som kan hjälpa att skydda kroppen och främja hälsan. Gurkmeja är enkelt att använda sig utav i köket både i dryck och matlagning. Om man föredrar kan man även inta det som ett kosttillskott för att få i sig curcumin.

Vatten

En kvinna i ett rosa träningsnlinne bär en handduk runt halsen och ler mot kameran med armarna i kors

För att bränna fett effektivt så måste kroppen vara återfuktad (kroppen består av mer än 50 % vatten så återfuktning är nyckeln till många funktioner!). Utan tillräckligt med vatten så måste levern att arbeta hårdare för att bearbeta mat, så din ämnesomsättning saktar ner.

Att dricka ordentligt med vatten är ett av de enklaste men viktigaste sätten att hålla din kropp hälsosam. Om du blir uttorkad kommer du märka av det på flera sätt, det kan bland annat leda till huvudvärk, hudproblem och problem med matsmältningen.

Håll kroppen ordentligt återfuktade med 8 eller fler koppar per dag. Dessutom håller vattnet dig mätt längre, så du är mindre sannolikt att äta ett onyttigt mellanmål när du faktiskt inte är hungrig. Om du känner ett behov av att småäta prova istället att dricka ett stort glas vatten med citron i. Det kan hända att du märker att du inte längre är sugen på bullen du var på väg att äta. Påminn dig själv att dricka vatten med hjälp utav ett larm på mobilen eller genom att alltid ha en vattenflaska på bordet framför dig.

Kombinera gärna vatten med ett naturligt kosttillskott från Maxmedix Sverige för att öka ämnesomsättningen effektivt och naturligt.

Kaffe

Du vet redan att koffein kan hjälpa dig att få mer energi, men visste du att dricka kaffe innan fysisk aktivitet också kan få fart kroppens förmåga att förbränna fett? Vissa föreningar i kaffe kan öka nedbrytningen av fett och istället för att bränna igenom din energireserv först, kommer du bränna mer fett först. Experter tror att kaffe specifika ämnen utlöser detta och inte bara koffein.

Förutom det vanliga kaffet du hittar i mataffären och antagligen dricker varje morgon så finns det även grönt kaffe. Detta är orostade kaffebönor vilket är varför de fortfarande har kvar sin naturliga gröna färg och ett högre innehåll av näringsämnen än vanligt kaffe. Grönt kaffe har mycket antioxidanter vilket är positivt för kroppens generella välmående men även för ämnesomsättningen och fettförbränningen.

Grönt kaffe kan förutom att bidra med energi användas som ett viktminskningstillskott. Det har visat sig kunna bidra till en högre förbränning på grund av dess innehåll av klorogensyra och antioxidanter.

Andra intressanta artiklar