Moringa

Moringa är en form av växt som växer naturligt i de vilda tropiska och subtropiska regionerna vilka återfinns runt om Afrika men även delar av Asien. Den har använts flitigt inom olika sammanhang runt om i nämnda regioner under årtusenden, men har på senare tid även kommit att bli extremt populär i västvärlden, främst på grund av sitt näringsrika innehåll. Växten innehåller naturligt en stor mängd av adekvat och värdefulla näringsämnen i form av vitamin-A, vitamin-B1, vitamin-B2, vitamin-B6, vitamin-B12 och vitamin-C. Detta är dock inte allt utan växter är även rik på mineraler i form av järn, kalcium, magnesium, fosfor och kalium. Upptäck vårt utbud av produkter vilka bygger på Moringa och lär dig om hur denna underbara växt kan hjälpa dig att uppnå en högre nivå av välbefinnande!
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Moringa har använts som en traditionell läkeväxt i århundraden. blad, bark, blommor, frukt, frö, och rot används för att göra mediciner tack vare sina många hälsofördelar. Moringa kallades ofta för “mirakel trädet” eftersom alla dess delar, blad, bark, blommor, frukt, frö, och rot ansågs ha fördelar för kroppen och sinnet.

Moringa pulver användes traditionellt bland annat för att lindra artrit och andra ledvärk, förstoppning, diarré, mag- och tarmbesvär, huvudvärk samt bakterie-, svamp-, virus- och parasitinfektioner. Moringa ansågs även kunna bidra till ökad sexlust, bättre immunsystem och ett tillskott av näring.

Moringa är idag en viktig näringskälla i många delar av världen. Eftersom det kan odlas billigt och enkelt, och bladen innehåller massor av vitaminer och mineralämnen, så används moringa i Indien och Afrika för att bekämpa undernäring. Moringblad kan kokas och används som spenat, eller torkas för tillverkning av moringa pulver.

Idag växten även en populär ingrediens i olika typer av kosttillskott, som moringa pulver eller moringa kapslar. Även moringa te är en populär dryck. Moringa innehåller proteiner, vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Antioxidanter

Enligt studier så innehåller mringa pulver hela 46 typer av antioxidanter. En portion innehåller 22 procent av vårt rekommenderade dagliga intaget (RDI) av C-vitamin, en av de viktigaste antioxidanterna på jorden, och hela 272 % av vår RDI av A-vitamin. Antioxidanter hjälper till att neutralisera förödande effekterna av fria radikaler och kan bidra till att stärka vårt immunförsvar.

Rik på aminosyror

Bladen i moringaträd innehåller 18 aminosyror, varav åtta är essentiella aminosyror, vilket gör dem till en "komplett" proteinkälla - något som är sällsynt i växtvärlden. I själva verket har moringa samma proteininnehåll som kött, vilket gör den till en utmärkt proteinkälla för vegetarianer och veganer. Att få i sig nog med protein är viktigt för att kroppen ska orka hålla igång och det kan vara svårt att få i sig den mäng protein man behöver om man äter vegetariskt eller veganskt. Moringa är ett enkelt och smart sätt att se till att kroppen får den mängd protein den behöver utan att behöva ändra kosten man äter. Protein är naturligtvis nödvändig för att bygga muskler, brosk, ben, hud och blod och behövs också för att producera enzymer och hormoner.

Kalcium och magnesium

En portion av detta tillskott ger oss cirka 125 procent av vår RDI av kalcium och 61 procent av vår RDI av magnesium. Kalcium behövs för att bygga starka ben och tänder och magnesium hjälper oss att absorbera kalcium bättre. Eftersom moringa innehåller generösa mängder av båda är det ett utmärkt alternativ till dem som inte äter mjölkprodukter.

Omfattande näringskoncentration

Moringa innehåller 90 olika typer av näringsämnen, inklusive fyra gånger mer kalcium än mjölk, fyra gånger mer kalium än bananer, fyra gånger mer vitamin A än morötter, 50 gånger mer vitamin B3 än jordnötter, 36 gånger mer magnesium än ägg och 25 gånger mer järn än spenat. Den innehåller också höga halter av ytterligare näringsämnen såsom kostfiber, jod, lutein, zink, selen, zeatin och betakaroten.

Att få i sig alla de vitaminer och näring kroppen behöver är inte alltid lätt. Det är ofta svårt att se till att varje maträtt innehåller det man behöver och ibland får man inte i sig nog näringskoncentration genom mat och dryck. Moringa är därför ett utmärkt sätt att se till att kroppen får den näring den behöver på ett enkelt och effektivt sätt, utan att behöva läsa på etiketter i varje matbutik.

Effektiv olja

Även om moringa är mest berömd för sina blad så har dess frön har också ett värdefullt syfte då de innehåller nästan 40 % av en ätbar, icke-torkande olja vilken är jämförbart med olivolja i närings-och antioxidantvärde. Moringa olja är luktfri och har en söt smak. Många gillar att laga mat med annat än just olivolja och moringa olja kan vara ett bra alternativ till detta.

Vårdar huden

På grund av moringas höga mineralhalt är tillskottet även närande för huden. Eftersom moringa innehåller både vitamin A och vitamin C fungerar det utmärkt för att bidra med näring och upprätthålla en välmående hud. Moringa kan även bidra till att stärka och skydda hår och naglar. Att ta moringa som kosttillskott anses även ha fördelar för huden och håret.

Järn

I dagens samhälle är det många som känner sig trötta, hängiga och har låg energi. Moringa innehåller järn vilket är väsentligt för alla som vill bli piggare och få upp energin på ett naturligt sätt. Det är även optimalt för vegetarianer och veganer som ofta går miste om mycket järn då de inte äter kött. Moringa kan användas som ett kosttillskott för att öka energin.

Vitaminer

Många tar idag en blandning av olika vitaminer. Det är en fantastisk idé att ge kroppen extra vitaminer då det är svårt att få i sig alla de vitaminer man behöver för att må som bäst. Det kan bli rätt tröttsamt att stoppa i sig piller efter piller varje morgon, och därför är moringa kapslar det perfekta tillskottet. Moringa innehåller vitamin A, vitamin B och vitamin C.

Användning

Att ta en moringa kapsel varje morgon är ett enkelt och effektivt sätt att njuta av växtens alla vitaminer, proteiner och mineraler. Det går dock utmärkt att komplettera moringa med andra kosttillskott, vitaminer eller andra hälsoprodukter om man vill det.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.