• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Pengarna-tillbaka-garanti

    Gäller på utvalda produkter

  • Dataskyddsförordningen

    Dina uppgifter är säkra hos oss

Moringa & viktminskning

Bladen på moringaträdet har under tusentals år används i både Indien, Australien, Afrika och Sydamerika som en hälsosam källa till vitaminer.

Varje del av Moringaträdet är ätlig, även om det långa gröna moringabladen är den mest lättillgängliga och bland de mest näringsrika bladen i världen. Moringas roll för ökad viktminskning kopplas till växtens låga fetthalt, höga näringsegenskaper som gör det till ett effektivt, lågt kaloriinnehåll tillskott för många andra livsmedel. Moringa med antioxidanter innehåller också en hög halt av vitamin B-1, B-2 och B-3 som kroppen behöver för att omvandla mat till energi.

Historia

Historiker spårar moringas historia till åtminstone 150 för kristus då forntida urinvånare i vad som nu är Madagaskar och Himalayas använde trädets glänsande blad för energi och förbättrad hälsa. I århundraden har moringa omväxlande även kallas pepparrotsträdet, kycklingbensträd, och claifierträd.

Sedan 1700-talet har botaniker klassificerat och omklassificerade trädet som en grönsak, en kål och en blomma.

Moringa

Tillskottet har sitt ursprung i Indien och Himalayas berg. Detta blommande träd är normalt ca 20 meter hög i dess naturliga regioner, och kan växa till 10 meter eller högre på platser där det odlas för mat eller mediciner. Moringabladen är mörkgröna med långa, ätliga ovala blad. Moringas blommor och producerar långa, bönliknande ätbara delar som växer när andra växter har slutat producera blommor när torrperioden tar slut och andra livsmedelskällor kan vara svåra att få tag på. Denna egenskap används nu av de som söker lösningar till hunger och undernäringsproblem.

Fördelarna

Moringablad ger dig ett rikt utbud av nödvändiga vitaminer, proteiner och mineraler som levererar näringsämnen utan ohälsosamma fetter eller kaloririka kolhydrater. Varje del av Super Organic Moringapulver ger dig mer vitamin A än en motsvarande mängd av morötter, mer järn än spenat, mer kalcium än mjölk, mer kalium än bananer och mer C-vitamin än apelsin. Man rapporteraratt moringablad innehåller proteinkvalitet på liknande nivåer till helmjölk och ägg, och dessutom utan fett och kalorier.

Roll för viktminskning

Moringablad har en låg fetthalt och är mycket näringsrik. Eftersom de är packade med så många näringsämnen så erbjuder de dig ett hälsosamt alternativ till att kaloririka livsmedel. Tillskottet innehåller 42 procent av det rekommenderade dagliga minimikrav för protein, och 125 procent av det rekommenderade dagliga minimikrav för kalcium.

B-vitaminerna i tillskottet kan också hjälpa dig att smälta och omvandla mat till energi och kan öka din ämnesomsättning. Moringa kan ätas rå, kokt, i pulverform eller drickas som te vilket gör dem en bekväm och lättillgänglig näringskälla och detta har visat sig mycket effektiv för att uppnå en hållbar viktminskning.

Intag av Moringa

Dessa blad äts ofta råa eller kokta som en grönsak på platser där trädet är naturlig eller odlad. Det finns mångafördelar med vitaminrika moringa och krossade Moringa blad finns att få tag på i pulverform som kan lagras på i flera år utan försämring eller förlust av näringsämnen. Pulvret kan också förpackas i gelatinkapslar för användning som ett kosttillskott. Du kan även dricka moringate dagligen för att få i dig tillskottet och dra nytta av dess låga fetthalt, låga kaloriinnehåll och höga näringsvärde.